Jehovini svedoci!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
U pravu si ti druže uredniče što se tiče pravila i forme.
Ali ako smem da primetim,upravo oni koji ovde svedoče svoju religiju dokazuju svojim ponašanjem kako je ta religija na njih delovala.
Znam da bi bilo lepo da smo svi fini ,ali je isto tako lepo da se pokaže ko je ko kad ne prepisuje tekstove odnekud.
Zato te molim da malo progledaš kroz prste baš zbog dokaza jer ako me je neko ispljuvao a ti obrisao kako onda da neko ko ovo sve čita vidi celu istinu?

Ne bih da o ovome raspravljamo, jer bi otišli u psiologiju a ovo je religijska tema. Naime, ako smatraš da je nečije ponašanje uvjetovano njegovom vjerom i da će to pokazati kakva je to vjera, mislim da griješiš.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Pitanje JS, sto v as nema na temi "hula na Svetoga Duha.ja znam prosto nemte petlju.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
hahaha
kolko lupetanja za kratko vreme.
Ostavim vas na kratko same,a vi odmah pocnete da lazete.
Vidi one slike ,koje gluposti.Sto puta sam vam pricao, decice da se ne zanosite glupostima.... i vi opet onu vasu
"Trla baba lan ,da joj prodje dan"

za gericu
I sta mi naprica to za sveti duh?
Sveti duh govori?
Matej 10:20 stih kaze "jer necete vi govoriti, nego Duh oca vasega govorice iz vas".
Samo bukvalisti mogu da pricaju kako je sveti duh osoba
To je bre isto kao kad neko kaze Duh zakona govori ....itd...
Za Sveti Duh se kaze da moze ljude ISPUNITI, i da oni mogu njime biti pomazani i krsteni.Isus je cak Sveti Duh oznacio kao "POMOCNIKA"koji ce poucavati,svedociti i govoriti.
IZ DRUGIH STIHOVA POSTAJE OCIGLEDNO DA JE TO BILO PREKO ANDJELA ILI PREKO LJUDI!!!
.
npr.Matej 10:20 stih kaze "jer necete vi govoriti, nego Duh oca vasega govorice iz vas".
U delima apostolskim 1:8 se kaze da ce Isusovi sledbenici kad prime Sveti Duh biti SVEDOCI za njega.
Dakle mi nismo primili duh sveta,nego duh koji je od Boga,da mozemo znati stvari koje nam je Bog dobrostivo dao (1.kor 2:12).

Kad budes shvatio ti i tvoji fundamentolci da ne treba biti bukvalista onda ces i razumeti ko bukvalno govori prema
mateju 10:20
Matej 10:20 stih kaze "jer necete vi govoriti, nego Duh oca vasega govorice iz vas".

Ako ti je sad malko jasnije kako to "govori" sveti duh,mozes mi postaviti sledece pitanje u vezi svetog duha.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
hahaha
Vidi one slike ,koje gluposti.Sto puta sam vam pricao, decice da se ne zanosite glupostima.... i vi opet onu vasu

za gericu
I sta mi naprica to za sveti duh?
Sveti duh govori?
Samo bukvalisti mogu da pricaju kako je sveti duh osoba
To je bre isto kao kad neko kaze Duh zakona govori ....itd...
Za Sveti Duh se kaze da moze ljude ISPUNITI, i da oni mogu njime biti pomazani i krsteni.Isus je cak Sveti Duh oznacio kao "POMOCNIKA"koji ce poucavati,svedociti i govoriti.
IZ DRUGIH STIHOVA POSTAJE OCIGLEDNO DA JE TO BILO PREKO ANDJELA ILI PREKO LJUDI!!!
.
npr.Matej 10:20 stih kaze "jer necete vi govoriti, nego Duh oca vasega govorice iz vas".
U delima apostolskim 1:8 se kaze da ce Isusovi sledbenici kad prime Sveti Duh biti SVEDOCI za njega.
Dakle mi nismo primili duh sveta,nego duh koji je od Boga,da mozemo znati stvari koje nam je Bog dobrostivo dao (1.kor 2:12).

Kad budes shvatio ti i tvoji fundamentolci da ne treba biti bukvalista onda ces i razumeti ko bukvalno govori prema
mateju 10:20

Ako ti je sad malko jasnije kako to "govori" sveti duh,mozes mi postaviti sledece pitanje u vezi svetog duha.

Risko, to He he he ti samo rusi autoritet ozbiljnog coveka.Mislim to je tvoj problem kako hoces!!!

Kad je u pitanju Sv duh, To je najozbiljnija stvar u bibliji,jer Sveti duh je tvorac,citaj ono sto ti postavljam, to nije kula strazare ili crkva,to je biblija, tj slovo Bozje.(1 mojs 1:2) (jovan 1:1-3)

1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
2 Ona beše u početku u Boga.

3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.

(rec) je u stvari "alfa" tj pocetak (pocetak stvaranja a omega je svrsetak tj svrsetak svega stvorenog) zato isus i govori i u starom i u novom zavatu (ja sam alfa i omega, pocetak i svrsetak i nema boga osim mene, ja sam prvi i poslednji ja sam bog Otac,Sin,Sv Duh ( JHVH) ja sam ono sto sam tj bicu ono kim zelim biti)(ako zelim biti "Duh" bicu,Ako zelim biti "Sin" bicu, ako zelim biti Sv "duh" bicu,ako zelim biti "covek" bicu.

Takav je nas bog, on moze biti kim hoce, on je bog, a mi smo samo ljudi,zato on i govori, moje razmisljanje i vase su nebo i zemlja.

Bas zato sto je nas bog, duh, on i uzima razne oblike tj koje hoce.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Dragi moj gerice
Sto se tice Jovan1:1 nemoj da se ponavljamo .Zanemario si odredjeni clan koji se koristi da napravi razliku izmedju Boga Oca i sina Bozjeg.
nadalje nemoj da bezis od mojih pitanja nego mi odgovori,da nije mozda Bog u ljudima?Kako to Bog govori iz ljudi?

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Meni je dovoljno da dobro razmislim!!!Kad je u pitanju Sv Duh:sve ce vam se oprostiti, ali hula na (sv Duha nikasd nece)za mene je to recimo zakon i tacka.Ti mozes huliti na Boga ,Na Sina,ali na svetog duha ne!!!! Znaci, ima tu nesto, sto vi JS, ne razumete.

Dodato posle 9 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Dragi moj gerice
Sto se tice Jovan1:1 nemoj da se ponavljamo .Zanemario si odredjeni clan koji se koristi da napravi razliku izmedju Boga Oca i sina Bozjeg.
nadalje nemoj da bezis od mojih pitanja nego mi odgovori,da nije mozda Bog u ljudima?Kako to Bog govori iz ljudi?

Ti hoces da ti ponovim, isto sto je rekao Isus farisejima!!!Srusite ovaj hram i ja cu ga sazidati za 3 dana!!!Isus je u nama, samo zavisi ko ga pusta da on vlada nama,a ko ne.On kaza ja sam, u sve dane s vama do okoncanja sveta.

Normalno, oni ga nisu razumeli, kao ni vi sada, sta je on imao u vidu.

Dodato posle 9 minuta:

Molim te objasni kako ti objasnjavas , Duh oca I Otac, vi JS, ne priznajete da neko ima Duh!!!Kao sto je poznato, ako neko ima Duh, onda mora imati i telo?Zato je Bog uzeo telo pokazao se ,proslavio ,uzneo se u duhu.A vi JS,ste bukvalni materijalisti.

Ja, upravo spremam daljne dokaze o Svetom Duhu da je Bog,a od tebe i ostalih JS, ocekujem odgovor :ko je alfa i omega??????

E moj risko, kao sto mi nemozemo dokazati trojstvo vama JS, isto tako ga vi nemozete pobiti!!!!

Dodato posle 2 minuta:

Evo na primer vi govorite da dusa umire!!! a evo sto kaze Isus matvej10:28 I ne bojte se onih koji ubijaju telo, a dušu ne mogu ubiti; nego se bojte Onog koji može i dušu i telo pogubiti u paklu.

Dodato posle 21 minuta:

A taj koji moze pogubiti i dusu i telo, je nas Gospod isus Hrist, on je nas otkupio, on je spasitelj, i on moze s nama raditi sta hoce, jer on je sudija nad nama, to je to, sto Vi JS, ne razumete.

On je alfa i omega ,pocetak i svrsetak!!!

Dodato posle 11 minuta:

Dragi moj gerice
Dragi moj risko (STA JE SA ALFA I OMEGA)????

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Dragi moj gerice
sve najbitnije za alfu i omegu kao i o duhu dusi i svetom duhu,postavio sam ti na dve nove teme,da se vise ne trazimo po raznoraznim temama.

Odmaracu neko vreme,a vi pisite,ali prvo dobro razmislite
1.zasto je Bog dao Mojsiju titulu Elohim (1.mojs 7:1)
2.kako to da svedoce i voda i krv?da nisu i voda i krv,bas kao i duh osobe? (1.jovanova 5:8)
3.dokle vise umetanja u dk prevod? .Odkud alfa i omega u Otkrivenju 1:10 DK,kad ga nigde nema u grckom,pa ni na mnogim drugim jezicima???
4.Sta je sa Jovanom 17:23 23 Ja u njima i Ti u meni ?Kako to Isus moze da bude u nama ,a otac u sinu???
Sve najbolje,i nemojte da vas zaboli glava od razmisljanja
Pozdrav

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Dragi moj gerice
sve najbitnije za alfu i omegu kao i o duhu dusi i svetom duhu,postavio sam ti na dve nove teme,da se vise ne trazimo po raznoraznim temama.

Odmaracu neko vreme,a vi pisite,ali prvo dobro razmislite
2.kako to da svedoce i voda i krv?da nisu i voda i krv,bas kao i duh osobe? (1.jovanova 5:8)
3.dokle vise umetanja u dk prevod? .Odkud alfa i omega u Otkrivenju 1:10 DK,kad ga nigde nema u grckom,pa ni na mnogim drugim jezicima???
4.Sta je sa Jovanom 17:23 23 Ja u njima i Ti u meni ?Kako to Isus moze da bude u nama ,a otac u sinu???
Sve najbolje,i nemojte da vas zaboli glava od razmisljanja
Pozdrav

Sve to sto si napisao je glupost, na koju sam nemas odgovora, pa se zato povlacis, budi istrajan kao ja, ja sam non stop ,na temama, jer osecam pravdu, koju mi Sv Duh govori, da pisem i citiram slova bozja, ali samo i samo iz biblije.

Izadji na Sv Trojice,dobio si fatalni odgovor na tvoje pitanje.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Dragi moj gerice
Ligvisticki genije ne hvataj slabo utemeljene sa nekim nebulozama.Kad si toliki poznavalac sto bezis da odgovris?

Dodato posle 3 minuta:

hahaha
Da znas da su glupsti kada vi kao satanisti pokusavata da ubedite ostale da ste veci hriscani od njih.Zaista velika glupost.nekogi nije baba trla lan nego Rasel

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Evo pitanja koja se postavljaju Atanasijevim trojicarima i na koja oni ne znaju odgovor,i samo slezu ramenima

Natrag