Jehovini svedoci!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ovo sada postaje ‚‚ko tebi vojvodo ti njemu serdare"!
Pa, i nije. Ljudi pozdravljaju i žele dobrodošlicu novom borcu za religijske istine. Ima na ovom forumu mnogo boljih primjera za ovu crnogorsku: "Ja ću tebi vojvodo, a ti meni serdare, a mi znamo koja smo g...."

Član
Učlanjen(a)
28.08.2010
Poruka
24
Ne razumemn zasto im ne biste propovedali o svojoj veri, Pravoslavlju?
Da li se plasite da niste u stanju da odbranite svoju veru?
Zar nije i tvoja diznaost da propovedas kao sto i oni reade?

Dodato posle 26 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ja Jehovine svesoke uvek primam kao kraljeve i u moj dom su uvek dobrodosli!

Naucio sam da im ne smem o sebi kazati sve, ko sam i sta je moje zanimanje.
Zato se trudim da ono sto im kaze da bude istina, a ne prevara, ali ne smem im kazati celu istinu, jer jednom kad je JS to saznao iskocio je iz kuce kao iz katapulta i vise nikad nije dosao.

Moj savet je svima, primite ih lepo, i to vam je izvanredna prilika da im svedocite o svojoj veri.
Nema razloga da bezite od njih izuzev ako ne poznajete dobro bibliju ni svoju religiju.

Ovo je pravi hrišćanski stav.Možda bi trebalo i drugi da se ugledaju.
Dobrodošlicu vam želi i jedna mala ali budna :)

Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
Pa, i nije. Ljudi pozdravljaju i žele dobrodošlicu novom borcu za religijske istine. Ima na ovom forumu mnogo boljih primjera za ovu crnogorsku: "Ja ću tebi vojvodo, a ti meni serdare, a mi znamo koja smo g...."

Tek kada si napisao posle drugog zareza setio sam se da postoji i taj nastavak, ali to nije ono našta sam ja mislio. Niti je vezano za dobrodišlicu. Svako je dobrodošao na forum. A i da sam hteo da napišem taj drugi nastavak, ne bih sigurno pisao na pf religija (imam dovoljno mozga da neke stvari ne komentarišem na onim mestima gde to nije prikladno). Al sad znam da ima negativnu konotaciju.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Lepo, lepo društvo je sve brojnije, samim tim i komentara je sve više! Dela govore više i bolje nego reči. Samo da podsetim auditorijum na činjenicu da ne postoje bivši Jehovini svedoci, postoje samo Jehovini svedoci koji su uvek svedoci i oni koji nisu Jehovini svedoci.Bivši Jehovini svedoci nisu nikada ni bili Božji svedoci.
Jedan od najpoznatijih koji spada u tu kategoriju, u kategoriju ne "bivših Jehovinih svedoka", kako sebe vole da nazivaju oni koji su otpali od vere, već u kategoriju otpadnika, jeste Sotona Đavo koji je nekada bio heruvim, visoka klasa anđela i koji je, Biblija kaže, imao zadatak da nadgleda prve ljude i pretvaranje cele planete u raj. Sotona je poželeo nešto što mu ne pripada-poželeo je da ga ljudi obožavaju. To je nešto što pripada isključivo Suverenu, Stvoritelju Jehovi. Sotona je dozvolio da ta želja postane toliko jaka, iako je mogao veoma lako da je kontroliše i da je eliminiše, da je postao Jehovin neprijatelj i krvnik ljudskog roda. Biblija kaže da je još 1/3 duhovnih Božjih sinova pošlo za Sotonom i tako su i oni sami postali Božji neprijatelji, demoni! Dakle jasno je da ova horda bitangi i Jehovinih protivnika i krvnici ljudskog roda ni slučajno ne mogu da se nazivaju "bivši Jehovini svedoci", Biblija ih u skladu sa ponašanjem naziva otpadnicima koji ljagaju, kleveću i pljuju po Jehovi i njegovom narodu!
[/b]Svi oni koji kažu da su "bivši svedoci" i koji, svakako imaju opravdanje zašto više nisu (jer su ustvari te osobe kukavice i nisu u stanju da spremno priznaju da su sebični i da su im draži i miliji oni sami i život u svetu nego Bog i Božja volja), upravo demonstriraju Sotonin stav koji je okrivio i oklevetao Jehovu da je slagao Adama i Evu, da Jehova neispravno i nepravedno vlada nad svojim stvarstvom i koji je okrivio ljude da obožavaju Jehovu isključivo iz koristi. Dakle Sotona nije obuzdao svoje sebične i neispravne želje već je zbog svojih nedostataka i zlobe okrivio Jehovu, našeg nebeskog Oca koji je postao Stvoritelj iz ljubavi! Jasno je znači da svi oni koji krive Jehovu i njegov narod čine isto ono što čini njegov protivnik i klevetnik što, kad se prevede sa hebrejskog, znači Sotona Đavo! Najzlobniji i najokrutniji u tome su otpadnici, oni koji su zbog slabosti, sebičnosti i nesposobnosti, kao i Sotona, otpali od vere i sada pokušavaju da pljuvanjem po Jehovi opravdaju svoje jadne i kukavičke postupke! Malo je ljudi na ovome svetu koji će ponizno i iskreno priznati grešku i otvoreno pred mnogima reći: Ja sam kriv!
Nalazio sam u propovedničkoj službi od kuće do kuće nekolicinu takvih! Divim se takvim osobama koje su nam otvoreno priznale da nisu u stanju da vode život po biblijskim principima i da više vole slasti ovog sistema stvari!
Mučno je i jadno gledati i slušati osobe koje nemaju dostojanstvo, karakter, iskrenost i ni malo ljudske vrednosti da priznaju grešku, već za svoje jadno stanje i nesposobnost krive sve drugo, čak i Boga koji toliko voli ljude da je dao nešto što mu je najvrednije-dao je svog Sina, da bismo mi, jadni i nesavršeni, koji smo jedino zaslužili smrt, mogli ponovo da imamo prijateljski odnos sa našim dragim nebeskim Ocem i da bismo imali veličanstvenu šansu da živimo večno i steknemo ono što je naš izdajnički praotac prodao-neprocenjivi večni život i status Božje dece koji su naši praroditelji, misleći isključivo o sebi, bezočno prodali!

;)

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Lepo, lepo društvo je sve brojnije, samim tim i komentara je sve više! Dela govore više i bolje nego reči. Samo da podsetim auditorijum na činjenicu da ne postoje bivši Jehovini svedoci, postoje samo Jehovini svedoci koji su uvek svedoci i oni koji nisu Jehovini svedoci.Bivši Jehovini svedoci nisu nikada ni bili Božji svedoci.
Jedan od najpoznatijih koji spada u tu kategoriju, u kategoriju ne "bivših Jehovinih svedoka", kako sebe vole da nazivaju oni koji su otpali od vere, već u kategoriju otpadnika, jeste Sotona Đavo koji je nekada bio heruvim, visoka klasa anđela i koji je, Biblija kaže, imao zadatak da nadgleda prve ljude i pretvaranje cele planete u raj. Sotona je poželeo nešto što mu ne pripada-poželeo je da ga ljudi obožavaju. To je nešto što pripada isključivo Suverenu, Stvoritelju Jehovi. Sotona je dozvolio da ta želja postane toliko jaka, iako je mogao veoma lako da je kontroliše i da je eliminiše, da je postao Jehovin neprijatelj i krvnik ljudskog roda. Biblija kaže da je još 1/3 duhovnih Božjih sinova pošlo za Sotonom i tako su i oni sami postali Božji neprijatelji, demoni! Dakle jasno je da ova horda bitangi i Jehovinih protivnika i krvnici ljudskog roda ni slučajno ne mogu da se nazivaju "bivši Jehovini svedoci", Biblija ih u skladu sa ponašanjem naziva otpadnicima koji ljagaju, kleveću i pljuju po Jehovi i njegovom narodu!
[/b]Svi oni koji kažu da su "bivši svedoci" i koji, svakako imaju opravdanje zašto više nisu (jer su ustvari te osobe kukavice i nisu u stanju da spremno priznaju da su sebični i da su im draži i miliji oni sami i život u svetu nego Bog i Božja volja), upravo demonstriraju Sotonin stav koji je okrivio i oklevetao Jehovu da je slagao Adama i Evu, da Jehova neispravno i nepravedno vlada nad svojim stvarstvom i koji je okrivio ljude da obožavaju Jehovu isključivo iz koristi. Dakle Sotona nije obuzdao svoje sebične i neispravne želje već je zbog svojih nedostataka i zlobe okrivio Jehovu, našeg nebeskog Oca koji je postao Stvoritelj iz ljubavi! Jasno je znači da svi oni koji krive Jehovu i njegov narod čine isto ono što čini njegov protivnik i klevetnik što, kad se prevede sa hebrejskog, znači Sotona Đavo! Najzlobniji i najokrutniji u tome su otpadnici, oni koji su zbog slabosti, sebičnosti i nesposobnosti, kao i Sotona, otpali od vere i sada pokušavaju da pljuvanjem po Jehovi opravdaju svoje jadne i kukavičke postupke! Malo je ljudi na ovome svetu koji će ponizno i iskreno priznati grešku i otvoreno pred mnogima reći: Ja sam kriv!
Nalazio sam u propovedničkoj službi od kuće do kuće nekolicinu takvih! Divim se takvim osobama koje su nam otvoreno priznale da nisu u stanju da vode život po biblijskim principima i da više vole slasti ovog sistema stvari!
Mučno je i jadno gledati i slušati osobe koje nemaju dostojanstvo, karakter, iskrenost i ni malo ljudske vrednosti da priznaju grešku, već za svoje jadno stanje i nesposobnost krive sve drugo, čak i Boga koji toliko voli ljude da je dao nešto što mu je najvrednije-dao je svog Sina, da bismo mi, jadni i nesavršeni, koji smo jedino zaslužili smrt, mogli ponovo da imamo prijateljski odnos sa našim dragim nebeskim Ocem i da bismo imali veličanstvenu šansu da živimo večno i steknemo ono što je naš izdajnički praotac prodao-neprocenjivi večni život i status Božje dece koji su naši praroditelji, misleći isključivo o sebi, bezočno prodali!

;)

Ma sta lupas bre malecki, vasa organizacija masona,je antihriscanska, i vi nemate veze sa hriscanstvom evo dokaz:

Timoteju posl prvoj u glavi 3,stih 16 IZRICITO piše:
„I KAO STO JE PRIZNATO VELIKA JE TAJNA POBOZNOSTI;BOG SE JAVI U TELU,OPRAVDA SE U DUHU I POKAZA SE ANDJELIMA,PROPOVEDI SE NEZNABOSCIMA,VEROVA SE NA SVETU,UZNESE SE U SLAVI.”

A evo jos jedan:

Šta Otkriva Sveto Pismo?
Zapazimo cetiri stiha u kojima se pojavljuje rec «antihrist»:
1. Jovanova 2:18: «Djeco, poslednji je cas, i kao što ste culi, dolazi antihrist. Ve su se
sad pojavili mnogi antihristi – po tome znamo da je poslednji cas».
1. Jovanova 2:22: «Ko je lažljivac ako ne onaj koji tvrdi da Isus nije Hristos (ili Mesija).
Ko porie Oca i Sina – taj je antihrist».
1. Jovanova 4:3: «I nijedan duh koji ne priznaje Isusa, nije od Boga, nego je antihristov.
A za antihrista ste culi da dolazi, i vec sada je u svetu».
2. Jovanova 7: «Jer, mnoge varalice, koje ne priznaju da je Isus Hristos došao u telu,
izašle su u svet. Svaki takav je varalica i antihrist».
Ti djelovi Svetog Pisma su napisani pred kraj prvog vijeka. Jovan kaže da je cak i u to
vreme bilo «mnogo antihristova». On je još prije 2000 godina mogao da kaže da je duh
antihrista «vec sada u svijetu«. Stoga, u Bibliji termin «antihrist» nema nikakve veze sa
odreenom politikom licnošu ili vjerskim poglavarem koji u naše vrijeme tek treba da
stupi na svjetsku pozornicu. Cetiri citirana stiha iz Svetog Pisma jasno ukazuju na to da je
antihrist lažov i neko ko na neki nacin glumi da je Isus Mesija. Na koji Isus biva glumljen
kao Spasitelj? Zlim djelima!
Isus je prorekao da ce mnogi doci i tvrditi da je On Hristos (Mesija) – Jevanelje po
Mateju 24:5. Vam, kao što je Pavle napisao Titu, «tvrde da poznaju Boga, ali to svojim
delima poriu». Oni javno tvrde za sebe da su Hrišani, ali odbijaju da se potcine Hristu.
Njihova dela su zla. To je antihrist!
Nadalje, Jovan kaže da jedan antihrist negira da Isus Hrist, posredstvom Svog Duha,
dolazi u fiziko tijelo Svog naroda, živi Svoj život u njemu i omoguava mu da se
pokorava Božjem Zakonu (Prva Jovanova 3:24; Galatima 2:20). To je duh antihrista –
duh bezakonja koji je u suprotnosti sa Božjim zakonom i pobožnim nainom života.

Svako ko neprizna, da je Isus, tj Duh, dosao u telu antihrtist je.

Dodato posle 37 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ma vi ste ti odpadnici a ne mi,Vi svo vreme pobijate bibliju, a ne mi, kako vas nije sramota i pred forumasima i pred Bogom.

Lupate tu gluposti, iako biblija, govori sasvim drugacije, zasto ni jedan od vas tako reci pravednih, niko nesme i bezi od diskusije o Sv Duhu.

Ja cu vam reci, jer nemate petlju,, jer ne poznajete Sv Duha ,taj Sveti Duh i jest Isus Hrist,koji izlazi iz oca i koji je sve stvorio.(1 moj 1:2)

(jov. 1:14) Vi JS,ste prosto ispranog mozga, i Milijardu puta da vam napisemo stihove iz biblije, vi ili ih stvarno nevidite ,kako to kaze biblija, ili se pravite da ih nevidite, jer takvo negiranje slova bozjeg mogu ne razumeti, samo sinovi pogibije, tj antihristi.

Vi hocete da nas napravite budalama,otpadnicima,slepima,idiotima,neznalicama,ne pismenima,maloumnima,suntavima,bas kao sto je vas- -napravila kula strazare!!!Nema nista od toga prijatelju, mi smo u sopstvenom umu, za razliku od vas.

Odgovorite Mi na pitanja o Sv duhu,daj te argument da je on prosto sila, bez mozga,osecaja,razuma,uma itd.

Ne mozete dati, jer u bibliji nema takvih stihova.

Isus je ,tj stvoritelj ,on je taj Sveti Duh,a vi mrzite i Isusa I Sv Duha,on je na zemlji Isus, a Na nebu Sv Duh,rodjen od boga Oca.

Mrzite ga, samo zato sto ste antihristi,Ne zaboravite Sveti Duh, ce vam suditi, jer on je stvoritelj univerzuma.

(jovan 1:1-14) (((1 mojs 1:1-26)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Malecki,mozes li ti da nam objasnis fenomen kako je to Bog izabrao satanistu-masona 33.stepana koji prinose zrtve sotoni i koji je to ostao do krraj zivota i na kraju je trazio da bude ukopan po masonskom ritualu,sto smo mogli da vidimo i na njegovom grobu?Eto za mene je to velika nerazjasniva materija,pa bih voleo da mi je resis.Evo samo da se podsetimo radi ostalij kako to izgleda:
watch_tower-freemasons.jpg

be_wise_as_serpents.jpg

Da malo blize objasnim :

Ovo je spomenik C. T. Rusella, osnivača Jehovinih Svedoka:

pyr_1.jpg

Ovo je memorijalna piramida koju je podigla organizacija Jehovini Svedoci:

pyr_2.jpg

Ovo je detalj te piramide sa masonskim krstom i natpisom "Watch Tower Bible and Tract Society" :

pyr_3.jpg

Dakle, zašto je organizacija Jehovinih Svedoka podigla svom osnivaču memorijalni spomenik u obliku masonske piramide i sa masonskim krstom?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Tek kada si napisao posle drugog zareza setio sam se da postoji i taj nastavak, ali to nije ono našta sam ja mislio. Niti je vezano za dobrodišlicu. Svako je dobrodošao na forum. A i da sam hteo da napišem taj drugi nastavak, ne bih sigurno pisao na pf religija (imam dovoljno mozga da neke stvari ne komentarišem na onim mestima gde to nije prikladno). Al sad znam da ima negativnu konotaciju.

I ja sam razumeo prijatelju,"djekna nije umrla a kad ce neznamo" izvini za salu, mislim nemoj se naljutiti, nije ova sala da bih te u vredio, prosto nisam se setio niceg drugog.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317

;)

Malecki,,jer o ovj mrznji govoris?

Ево цитата из “Куле стражаре” (годиште 1951, страна 733):

Мрзитеље Богa и народа Његовог треба мрзети, али то не значи да ћемо ми искористити било коју прилику да им нанесемо физичку озледу у духу злобе или пакости, јер и зло и пакост припадају ђаволу, док чиста мржња не (подвлачења су наша, нап. прир.). Морамо мрзети у истинском смислу те речи; то јест осећати крајњу и делатну одбојност, која се састоји у сматрању тако нечег одвратним, гнусним, поганим. Сигурно да мрзитељи Бога нису достојни да живе на Његовој дивној земљи. Земља ће бити ослобођена од покварењака и ми ни прстом не морамо мрднути да би смо их физички повредили, али морамо имати исправан став када су ови непријатељи у питању. Божије име (Јехова, нап. прир.) значи узвраћање непријатељима."

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Na ovoj temi uglavnom vodite zanimljive rasprave i polemike, ali se ponekad zanesete, pa se napiše i po neka uvreda, ili eksplicitno omalovažavanje protivnika u raspravi. To ne samo da je protivno pravilima Foruma, nego šteti vrijednosti samih rasprava, a i onima koji tako rade. Nastojte uljuditi vaše rasprave, pa ćemo se svi osjećati ljepše.[/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
[WARNING]Na ovoj temi uglavnom vodite zanimljive rasprave i polemike, ali se ponekad zanesete, pa se napiše i po neka uvreda, ili eksplicitno omalovažavanje protivnika u raspravi. To ne samo da je protivno pravilima Foruma, nego šteti vrijednosti samih rasprava, a i onima koji tako rade. Nastojte uljuditi vaše rasprave, pa ćemo se svi osjećati ljepše.[/WARNING]

U pravu si ti druže uredniče što se tiče pravila i forme.
Ali ako smem da primetim,upravo oni koji ovde svedoče svoju religiju dokazuju svojim ponašanjem kako je ta religija na njih delovala.
Znam da bi bilo lepo da smo svi fini ,ali je isto tako lepo da se pokaže ko je ko kad ne prepisuje tekstove odnekud.
Zato te molim da malo progledaš kroz prste baš zbog dokaza jer ako me je neko ispljuvao a ti obrisao kako onda da neko ko ovo sve čita vidi celu istinu?

Natrag