Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
A sta ce nam charls t rusel prijatelju?

Dodato posle 4 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Dolazak nebeskog carstva. Pokajte se približava se carstvo nebesko.

Galatima 1,8-9, gde piše:8 Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drugačije nego što vam javismo, proklet da bude!
9 Kao što pre rekosmo i sad opet velim: ako vam ko javi jevanđelje drugačije nego što primiste, proklet da bude!

A sta ces reci na ovo prijatelju!!!

Dakle, pitanje glasi: da li je Jevanđelje koje Jehovini svedoci propovedaju ono isto koje je apostol Pavle propovedao? Evo još nekoliko stihova, koji će ti dobro poslužiti:

Jovan 3,16 uči da je spasenje otvoreno za svakoga.

Rimljanima 8,1-9 i 16 potvrđuju da je naša sigurnost u Isusu Hristu.

Efescima 2,8 i 9 nam pokazuju da je spasenje besplatan dar. Dar Božji.

10 Zar ja sad ljude nagovaram ili Boga? Ili tražim ljudima da ugađam? Jer kad bih ja još ljudima ugađao, onda ne bih bio sluga Hristov.
1 Sol. 2:4, Jak. 4:4, 1 Jn. 3:19

11 Ali vam dajem na znanje, braćo, da ono jevanđelje koje sam ja javio, nije po čoveku.
1 Kor. 15:1

12 Jer ga ja ne primih od čoveka, niti naučih, nego otkrivenjem Isusa Hrista.
Rim. 16:25, Ef. 3:3, 1 Pet. 1:20

U celom jevandjelju se spominje Isus i utesitelj, tj Sveti Duh, otac takodje, no nigde ime (JHVH)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Peko nemoj se gubis ko prase u kukuruz,molim te samo ti nemoj da mi govoris o osnovnom biblijskom znanju.Naime deo koji si naveo expilicitno govori o tome o razorenju i zato govori ko je u Judeji da bezi i sad nemoj da se foliras i da pametujes sta pise u nastavku.Imas masu pitanja na koja nisi odgovrio neko si pobegao po pokisli mis,pa bi blio odbro da prvo na njih odgovoris,pa da onda pametujes a ni to ti bas ne ide sjajno.
Nego i tebi savet ko i Risku,idi kod nekih protestanata,ili adventista da ti daju kurs iz osnovnig biblijskih istina,jer ionako u Giljard ne mozes da odes pa da"naucis" nesto za 3 meseca.Sto se tice propovedanja jevadjelja to ti i tvoja bratija ne cinite sigurno,jer nalog u Mateju je jasan potuno a vi ga ne ispunjavate,a i kako bi ste ispunjavali Hristov nalog kada vas je osnovao mason 33 reda i sto je jos tragicnije to je ostao do kraja zivota pa cak i na samrti dao uputstvo kako da bude uvijen u beli carsav po masonskom ritualu itd.itd.itd...

Gde baš nađe kod adventista da ih šalješ,pa od njih beže kao đavo od krsta.

E kad reče "beže kao đavo od krsta "pade mi na pamet da organizacija Jehovinih svedoka traži od svojih članova da uništavaju krstove.

Zar nije to očigledno?

Evo i primera iz njihovih knjiga:

Jehovini svedoci: Uništavanje hrišćanskih oznaka

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Daj odgvore Peko,odgovore ne ide ti da nas zavlacis,cekamo...

He,he,he pa peko je na ringispilu, zar jos niste shvatili, on je dvolican, tj licimer kao i svi JS.

Dodato posle 6 minuta:

Gde baš nađe kod adventista da ih šalješ,pa od njih beže kao đavo od krsta.

E kad reče "beže kao đavo od krsta "pade mi na pamet da organizacija Jehovinih svedoka traži od svojih članova da uništavaju krstove.

Zar nije to očigledno?

Evo i primera iz njihovih knjiga:

Jehovini svedoci: Uništavanje hrišćanskih oznaka

Brate pa ti odlicno znas ko bezi od krsta!!! Djavo,i svi oni koji su izasli iz crkve hristove.Nije vazno dali su adventisti ,jeretici JS,itd.

Mi odlicno znamo, ko ne priznaje Isusa Hrista za Gospoda,Samo Antihristi!!!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za devojcicu
Izvini sto si cekala,ali sto se tice tvog pitanja u vezi mrznje po postu #993
Previse si zapenila.
Onaj citat iz kule od 1951,strana 773 nigde ne poziva na neciji linc.
Da bi ti to objasnio navescu ti primer Hitlera.
U toku II svetskog rata je pobio mnogo ljudi,a medju njima i Jehovinih svedoka.Jehovini svedoci su nosili Ljubicasti trougao i tako slicno kao i jevreji obelezeni.
Naravno da je svaki JS mrzeo i HItlera i njegove naciste,ali nije ubio ni jednog nacistu.
Da bi bolje razumela procitaj poslovice 6 glavu
16 Na ovo šestoro mrzi Gospod, i sedmo je gad duši njegovoj:
17 Oči ponosite, jezik lažljiv i ruke koje prolivaju krv pravu,
18 Srce koje kuje zle misli, noge koje brzo trče na zlo,
19 Lažan svedok koji govori laž, i ko zameće svađu među braćom.
Da li se ovde neki JS poziva na neko ubistvo,ili linc???,kao sto radite ti i tvoji fundamentalisti?
Vasa mrznja je mrznja bez granica.Tresete se od mrznje kad JS razotkrivaju vase bogohulne nauke,i vasa zla dela.

Licemerne su tvoje recenice ,jer svoju mrznju prema JS tezis da prebacis na JS,kako JS mrze druge...

Poslovice 8:13
13 Strah je Gospodnji mržnja na zlo; ja mrzim na ponositost i na oholost i na zli put i na usta opaka.
Poenta je sto se veoma cesto u ovakvim stihovima poistovecuju zli postupci sa samim zlikovcima.
Uostalom ti si izgleda bolja od JS,ti volis Hitlera???
Eh da je ziv,ljubila bi mu ruke sto je ubijao JS....,folirantkinjo jedna...

Sto se tice 144ooo,prati temu pa ces naci da su opisani kao sucarevi i susvestenici sa isusom Hristom,a ne samo da penis od dosadnog zapitkivanja...,ali ako zaista nisi znala da
su i 144.000 sucarevi i susvestenici sa Isusom procitaj za pocetak
Otkrivenje 5:10,i otkrivenje 20:6

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
U celom jevandjelju se spominje Isus i utesitelj, tj Sveti Duh, otac takodje, no nigde ime (JHVH)
Nema šta da raspravljamo dok god govorite da je Isus Jehova. Argumenti za to su vam loši a evo najubedljivijeg dokaza za to da Isus nije Jehova već da je to njegov Otac.. Da li vi umete da povežete biblijske stihove kao karike u jednom lancu. Svi ste čuli za starozavetni hram u Jerusalimu. Taj hram je srušen i na njegovom mestu sad se nalazi đžamija a ostao je samo jedan zid koji se zove zid plača. Šta je bio taj hram i kome je bio posvećen ? Evo povezanih stihova.

IZLAZAK.3.15. Tada Bog još jednom reče Mojsiju: Ovako kaži Izraelovim sinovima: Jehova ( JHVH ) Bog vaših praočeva, Bog Avramov ,Bog Isakov i Bog Jakovljev poslao me k vama. To je moje ime doveka i to je moj spomen iz naraštaja u naraštaj.

Sad čitajte kome je sagrađen hram u Jerusalimu.

1. KRALJEVIMA 3.2. Ali narod je prinosio žrtve na uzvišicama jer do tada još nije bio sagrađen dom Jehovinom ( JHVH ) imenu.

1. KRALJEVIMA 5.5.Zato imam namreu da izgradim dom imenu Jehove (JHVH) svog Boga ....

JEREMIJA 34:15 I vi se beste sada obratili i učinili šta je pravo preda mnom proglasivši slobodu svaki bližnjemu svom, učinivši zavet preda mnom u domu koji se zove mojim imenom.

Taj hram je bio izgrađen Bogu koji ima ime Jehova ( JHVH ) . U vreme Isusa vršeni su radovi na proširivanju hrama. Sad obratite pažnju šta Isus kaže za taj hram i kome je bio posvećen.

JOVAN 2.16. I rekao je onima koji su prodavali golubove : Nosite to odavde ! Ne činite od doma mog Oca kuću trgovačku.

E sad recite lepo ako je Isus Jehova jeli Isusu bio posvećen ovaj hram ? Da je Isus Jehova ovaj stih bi glasio ovako : Ne činite od mog doma kuću trgovačku. Zar ne vidite da je bio posvećen njegovom Ocu. Povežite stihove i videćete da njegov Otac ima ime JHVH.

U grčkim spisima nema tetragrama kao na hebrejskom ali moramo znati i sledeće. Satana nije od juče, u vreme formiranja novog zaveta Jevreji su smatrali da je Božije ime suviše sveto da bi smelo da se koristi. To je očigledna greška jer pročitejte još jednom Izlazak 3.15. Zašto bi Bog obznanjivao svoje ime ako ne sme da se izgovara pogotovu kad pročitamo ovaj stih.

ISAIJA 65.1
Potražiše me koji ne pitahu za me; nađoše me koji me ne tražahu; rekoh narodu koji se ne zove mojim imenom: Evo me, evo me.

ISAIJA 43:7 Sve, koji se zovu mojim imenom
i koje stvorih na slavu sebi, sazdah i načinih

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
7
Kada me startuju Jehovini,ja im samo kazem da li zelite da osetite pesnicu gneva shaolin-a.........

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
za devojcicu
Izvini sto si cekala,ali sto se tice tvog pitanja u vezi mrznje po postu #993
Previse si zapenila.
Onaj citat iz kule od 1951,strana 773 nigde ne poziva na neciji linc.
Da bi ti to objasnio navescu ti primer Hitlera.
U toku II svetskog rata je pobio mnogo ljudi,a medju njima i Jehovinih svedoka.Jehovini svedoci su nosili Ljubicasti trougao i tako slicno kao i jevreji obelezeni.
Naravno da je svaki JS mrzeo i HItlera i njegove naciste,ali nije ubio ni jednog nacistu.
Da bi bolje razumela procitaj poslovice 6 glavu
16 Na ovo šestoro mrzi Gospod, i sedmo je gad duši njegovoj:
17 Oči ponosite, jezik lažljiv i ruke koje prolivaju krv pravu,
18 Srce koje kuje zle misli, noge koje brzo trče na zlo,
19 Lažan svedok koji govori laž, i ko zameće svađu među braćom.
Da li se ovde neki JS poziva na neko ubistvo,ili linc???,kao sto radite ti i tvoji fundamentalisti?
Vasa mrznja je mrznja bez granica.Tresete se od mrznje kad JS razotkrivaju vase bogohulne nauke,i vasa zla dela.

Licemerne su tvoje recenice ,jer svoju mrznju prema JS tezis da prebacis na JS,kako JS mrze druge...

Poslovice 8:13
13 Strah je Gospodnji mržnja na zlo; ja mrzim na ponositost i na oholost i na zli put i na usta opaka.
Poenta je sto se veoma cesto u ovakvim stihovima poistovecuju zli postupci sa samim zlikovcima.
Uostalom ti si izgleda bolja od JS,ti volis Hitlera???
Eh da je ziv,ljubila bi mu ruke sto je ubijao JS....,folirantkinjo jedna...

Sto se tice 144ooo,prati temu pa ces naci da su opisani kao sucarevi i susvestenici sa isusom Hristom,a ne samo da penis od dosadnog zapitkivanja...,ali ako zaista nisi znala da
su i 144.000 sucarevi i susvestenici sa Isusom procitaj za pocetak
Otkrivenje 5:10,i otkrivenje 20:6
Risko,slabo ti to ide,te fore dzabe prospas,bezobrazluk je nesto sto smo odavno utvrdili da vas odlikuje,nego da vidimo mi ko je lazov da se podsetimo tog citata:

Ево цитата из “Куле стражаре” (годиште 1951, страна 733):

Мрзитеље Богa и народа Његовог треба мрзети, али то не значи да ћемо ми искористити било коју прилику да им нанесемо физичку озледу у духу злобе или пакости, јер и зло и пакост припадају ђаволу, док чиста мржња не (подвлачења су наша, нап. прир.). Морамо мрзети у истинском смислу те речи; то јест осећати крајњу и делатну одбојност, која се састоји у сматрању тако нечег одвратним, гнусним, поганим. Сигурно да мрзитељи Бога нису достојни да живе на Његовој дивној земљи. Земља ће бити ослобођена од покварењака и ми ни прстом не морамо мрднути да би смо их физички повредили, али морамо имати исправан став када су ови непријатељи у питању. Божије име (Јехова, нап. прир.) значи узвраћање непријатељима."

Znaci ovde se jasno kaze da NJIH treba da mrzite a ne njihove postupke,dakle ne inputiraj nesto u text sto ne kaze.A sto se tice 144000 tumacenje ti je jos gore od onog o Isusu kao andjelu iz Jevrejima poslanici.Gde pise u stihovima koje si nabaco da ce 144000 biti sucarevi i da ce sa Isusom pobiti zle?To mozda u tvojoj glavi je tako utuvljeno ali u bliblijskom texu zasigurno ne.

Dakle sta ja imam da prebacujem ili ne prebacujem,citat je vise nego jasan,a ti si daljem pisanjem upravo potvrdio gornji citat.Znam da ti je frka i da si mesec dana trazio kako da ga resis ,ali je nemoguce.Onima kojima je osnivac mason33 reda i to ostao do kraja zivota,jedino sto ostaje jeste da mrzite i da se folirate da ne mrzite.144000 si isamaran skroz na skroz na bg-cafe u pa ne bih da kopiram odande ovde.Tako da bolje idi nakurs osnovnih biblijskih istina i ti i peko kod bilo koga da naucite nesto nego vise ovoliko da se brukate i sramotite svakim javljanjem

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Risko,slabo ti to ide,te fore dzabe prospas,bezobrazluk je nesto sto smo odavno utvrdili da vas odlikuje,nego da vidimo mi ko je lazov da se podsetimo tog citata:

Ево цитата из “Куле стражаре” (годиште 1951, страна 733):

Мрзитеље Богa и народа Његовог треба мрзети, али то не значи да ћемо ми искористити било коју прилику да им нанесемо физичку озледу у духу злобе или пакости, јер и зло и пакост припадају ђаволу, док чиста мржња не (подвлачења су наша, нап. прир.). Морамо мрзети у истинском смислу те речи; то јест осећати крајњу и делатну одбојност, која се састоји у сматрању тако нечег одвратним, гнусним, поганим. Сигурно да мрзитељи Бога нису достојни да живе на Његовој дивној земљи. Земља ће бити ослобођена од покварењака и ми ни прстом не морамо мрднути да би смо их физички повредили, али морамо имати исправан став када су ови непријатељи у питању. Божије име (Јехова, нап. прир.) значи узвраћање непријатељима."

Znaci ovde se jasno kaze da NJIH treba da mrzite a ne njihove postupke,dakle ne inputiraj nesto u text sto ne kaze.A sto se tice 144000 tumacenje ti je jos gore od onog o Isusu kao andjelu iz Jevrejima poslanici.Gde pise u stihovima koje si nabaco da ce 144000 biti sucarevi i da ce sa Isusom pobiti zle?To mozda u tvojoj glavi je tako utuvljeno ali u bliblijskom texu zasigurno ne.

Dakle sta ja imam da prebacujem ili ne prebacujem,citat je vise nego jasan,a ti si daljem pisanjem upravo potvrdio gornji citat.Znam da ti je frka i da si mesec dana trazio kako da ga resis ,ali je nemoguce.Onima kojima je osnivac mason33 reda i to ostao do kraja zivota,jedino sto ostaje jeste da mrzite i da se folirate da ne mrzite.144000 si isamaran skroz na skroz na bg-cafe u pa ne bih da kopiram odande ovde.Tako da bolje idi nakurs osnovnih biblijskih istina i ti i peko kod bilo koga da naucite nesto nego vise ovoliko da se brukate i sramotite svakim javljanjem

Risko ne blamiraj se vise!!!

Niki Potpuno te podrzavam i nemam sta da dodam.

Dodato posle 5 minuta:

JS,najvise mrze jevandjelje od jovana (1glavu) ona im pobija, svaku njihovu izmisljotinu, a kad bi mogli oni bi jev, od jovana izbrisali.

Isus je Alfa i Omega i nema tu sta sda se prica, tj pocetak i svrsetak, dokazi da nije tako.

Dodato posle 21 minuta:

Nema šta da raspravljamo dok god govorite da je Isus Jehova. Argumenti za to su vam loši a evo najubedljivijeg dokaza za to da Isus nije Jehova već da je to njegov Otac.. Da li vi umete da povežete biblijske stihove kao karike u jednom lancu. Svi ste čuli za starozavetni hram u Jerusalimu. Taj hram je srušen i na njegovom mestu sad se nalazi đžamija a ostao je samo jedan zid koji se zove zid plača. Šta je bio taj hram i kome je bio posvećen ? Evo povezanih stihova.

IZLAZAK.3.15. Tada Bog još jednom reče Mojsiju: Ovako kaži Izraelovim sinovima: Jehova ( JHVH ) Bog vaših praočeva, Bog Avramov ,Bog Isakov i Bog Jakovljev poslao me k vama. To je moje ime doveka i to je moj spomen iz naraštaja u naraštaj.

Sad čitajte kome je sagrađen hram u Jerusalimu.

1. KRALJEVIMA 3.2. Ali narod je prinosio žrtve na uzvišicama jer do tada još nije bio sagrađen dom Jehovinom ( JHVH ) imenu.

1. KRALJEVIMA 5.5.Zato imam namreu da izgradim dom imenu Jehove (JHVH) svog Boga ....

JEREMIJA 34:15 I vi se beste sada obratili i učinili šta je pravo preda mnom proglasivši slobodu svaki bližnjemu svom, učinivši zavet preda mnom u domu koji se zove mojim imenom.

Taj hram je bio izgrađen Bogu koji ima ime Jehova ( JHVH ) . U vreme Isusa vršeni su radovi na proširivanju hrama. Sad obratite pažnju šta Isus kaže za taj hram i kome je bio posvećen.

JOVAN 2.16. I rekao je onima koji su prodavali golubove : Nosite to odavde ! Ne činite od doma mog Oca kuću trgovačku.

E sad recite lepo ako je Isus Jehova jeli Isusu bio posvećen ovaj hram ? Da je Isus Jehova ovaj stih bi glasio ovako : Ne činite od mog doma kuću trgovačku. Zar ne vidite da je bio posvećen njegovom Ocu. Povežite stihove i videćete da njegov Otac ima ime JHVH.

U grčkim spisima nema tetragrama kao na hebrejskom ali moramo znati i sledeće. Satana nije od juče, u vreme formiranja novog zaveta Jevreji su smatrali da je Božije ime suviše sveto da bi smelo da se koristi. To je očigledna greška jer pročitejte još jednom Izlazak 3.15. Zašto bi Bog obznanjivao svoje ime ako ne sme da se izgovara pogotovu kad pročitamo ovaj stih.

ISAIJA 65.1
Potražiše me koji ne pitahu za me; nađoše me koji me ne tražahu; rekoh narodu koji se ne zove mojim imenom: Evo me, evo me.

ISAIJA 43:7 Sve, koji se zovu mojim imenom
i koje stvorih na slavu sebi, sazdah i načinih

u grckim tetragramu jasno pisie (Logos )A ne (JHVH)Isus nikada nije izgovorio ime (JHVH)Isus je rekao, krstite se ovako ,u ime oca i sina i sv,duha!! zatr to nije trojica, kako cete vi to objasniti drugacije, to nije trojstvo, a trojica.
Ma i budala vidi da ste vi judomasoni, hriscanin zna sta znaci stih: bog se javi u telu,opravda se u duhu,proslavi se medju ljudima, i uzvisi se na nebu.

Niki vam dobro kaze, idite malo na kurseve izucenja biblije.

JS, cekam vas na temi "Hula na Duha Svetog"

Dodato posle 6 minuta:

Molim JS da mi odgovore na ove stihove!!!

E pa JS sad evo dokaza iz biblije "NOVI SVET" samo vi ste slepi i nevidite, zato sto ste pod diktatom kule strazare.

(isaija 40:3)

3 Слушајте! Неко виче у пустињи: „Рашчистите пут Јехови! Поравнајте кроз пусту земљу стазу нашем Богу! 4 Нека се подигне свака долина, нека се спусти свака гора и свако брдо! Брежуљкаст крај нека постане раван, нераван крај нека се претвори у равницу! 5 Тада ће се открити слава Јеховина и сви ће је људи видети, јер су то речи из Јеховиних уста.“

(matvej 3:3)
3 То је онај о коме говори пророк Исаија кад каже: „Слушајте! Неко виче у пустињи: ’Припремите пут Јехови! Поравнајте му стазе!‘“

A evo sta pise u ostalim biblijama :

(isaija 40:3)
3 Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Gospodnji, poravnite u pustoši stazu Bogu našem.

(matvej 3:3)
3 Jer je to onaj za koga je govorio prorok Isaija gde kaže: Glas onog što viče u pustinji: Pripravite put Gospodu, i poravnite staze Njegove.

( isaija 40:3)kumranski pr.
3 Слушајте! Неко виче у пустињи: ‘Раш чис -
ти те пут Господу! Поравнајте кроз пусту зем -
љу стазу нашем Богу!

(matvej 3:1-3)Kumranski PR.

3 У те дане дође Јован Крститељ,* тумач
Све тог писма, у Јудејску пустињу, 2 и рече:
„Вратите се вери, јер царство небеско само
што није дошло.” 3 Да се испуне речи про -
ро ка Исаије: „Глас се чу у пустињи који ка -
же: ‘Окрените се Господу. Раскрчите у пус -
ти њи ста зу Богу нашем’.”*
Mal. 3:1, Mt. 3:3, Mk. 1:3, Lk. 1:76, Lk. 3:4, Lk. 7:27, Jn. 1:23

(jovan 1:23-27)

23 Reče: Ja sam glas onog što viče u pustinji: Poravnite put Gospodnji; kao što kaza Isaija prorok.
24 I behu poslanici od fariseja,
25 I zapitaše ga govoreći mu: Zašto, dakle, krštavaš kad ti nisi Hristos ni Ilija ni prorok?
26 Odgovori im Jovan govoreći: Ja krštavam vodom a među vama stoji koga vi ne znate.

27 On je Onaj što će doći za mnom, koji beše preda mnom; kome ja nisam dostojan odrešiti remen na obući Njegovoj.

(Lk. 1:76) 76 I ti, dete, nazvaćeš se prorok Najvišega; jer ćeš ići napred pred licem Gospodnjim da Mu pripraviš put;

Samo onaj koji nema veze sa biblijom meze da (JHVH i Isus )nisu jedno te isto.

Takodje u SZ, se pominje alfa i omega, kao i u NZ, gde se jasno vidi da je to Gospod Isus hrist.

E moj risko nemojte se vise blamirati zar se u ovom stihu nevidi ko je najvisi?

(Lk. 1:76) 76 I ti, dete, nazvaćeš se prorok Najvišega; jer ćeš ići napred pred licem Gospodnjim da Mu pripraviš put;

Dodato posle 3 minuta:

Jovan je taj, koji je po proroku isaije, pripravio put najvisemu svemogucem bogu nasem.

Poslednja izmena:
Natrag