Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Naš Stvoritelj je opunomoćio svoj narod i dao mu veličanstveni zadatak-propovedanje dobre vesti o Božjem Kraljevstvu koje je uspostavio lično njegov sin Isus Hrist. Delo koje se organizovano vrši u celom svetu već više od 120 godina i od jednoga bukvalno je nastalo hiljade, milioni onih koji vole našeg Stvoritelja i taj broj je sve veći iz godine u godinu. Ponizni i smerni će naslediti zemlju, ponizni i smerni prepoznaju "glas Pastira", ponizni i smerni koji su istinski mirotvorci i predstavnici Jehove. Na drugoj strani Isus je u njegovo vreme tvrdoglave, ponosne i gorde fariseje, koji odbacuju biblijsku istinu i učenje koje znači večni život (na veliku žalost ogroman broj ljudi je i danas takav) ovako opisao:

Matej 15:14 "Ostavite ih: oni su slepe vođe slepcima; a slepac slepca ako vodi, oba će u jamu pasti."
Luka 6:39 "I kaza im priču: Može li slepac slepca voditi? Neće li oba pasti u jamu?"

;)

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Jovan je taj, koji je po proroku isaije, pripravio put najvisemu svemogucem bogu nasem.

Kad smo već kod puta koji se ravnja pred Bogom da nastavimo na tom putu prijatelju tamo gde si ti stao. Taj put nije završio Jovan nego Isus. Jer Isus lično govori za sebe da je on ( Isus ) put do njegovog Oca.

Prva trasa puta Jovan 1.23. Odgovorio je : Ja sam glas onoga koji viče u pustinji : Poravnajte put Jehovi kao što je rekao prorok Isaija.

Druga trasa puta Jovan 14.6 . Isus mu odgovori : Ja sam put i istina i život. Niko ne dolazi k Ocu osim preko mene.

Jovan je poravnjao put prema Bogu ka Isusu ali i Isus je poravnjao put prema njegovom Ocu to je jedan te isti put. Ako vidite da grešite najbolje bi vam bilo da priznate grešku jer put o kom govorite ne završava se na Isusu to je sam Isus rekao. Ne zaboravite kome je bio posvećen hram u Jerusalimu.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
(Lk. 1:76) 76 I ti, dete, nazvaćeš se prorok Najvišega; jer ćeš ići napred pred licem Gospodnjim da Mu pripraviš put;

Dobro procitaj ovaj stih. Risko

Dodato posle 11 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Kad smo već kod puta koji se ravnja pred Bogom da nastavimo na tom putu prijatelju tamo gde si ti stao. Taj put nije završio Jovan nego Isus. Jer Isus lično govori za sebe da je on ( Isus ) put do njegovog Oca.

Prva trasa puta Jovan 1.23. Odgovorio je : Ja sam glas onoga koji viče u pustinji : Poravnajte put Jehovi kao što je rekao prorok Isaija.

Druga trasa puta Jovan 14.6 . Isus mu odgovori : Ja sam put i istina i život. Niko ne dolazi k Ocu osim preko mene.

Jovan je poravnjao put prema Bogu ka Isusu ali i Isus je poravnjao put prema njegovom Ocu to je jedan te isti put. Ako vidite da grešite najbolje bi vam bilo da priznate grešku jer put o kom govorite ne završava se na Isusu to je sam Isus rekao. Ne zaboravite kome je bio posvećen hram u Jerusalimu.

To sto ti pises nema veze sa postom#1060!!

Dodato posle 13 minuta:

Naš Stvoritelj je opunomoćio svoj narod i dao mu veličanstveni zadatak-propovedanje dobre vesti o Božjem Kraljevstvu koje je uspostavio lično njegov sin Isus Hrist. Delo koje se organizovano vrši u celom svetu već više od 120 godina i od jednoga bukvalno je nastalo hiljade, milioni onih koji vole našeg Stvoritelja i taj broj je sve veći iz godine u godinu. Ponizni i smerni će naslediti zemlju, ponizni i smerni prepoznaju "glas Pastira", ponizni i smerni koji su istinski mirotvorci i predstavnici Jehove. Na drugoj strani Isus je u njegovo vreme tvrdoglave, ponosne i gorde fariseje, koji odbacuju biblijsku istinu i učenje koje znači večni život (na veliku žalost ogroman broj ljudi je i danas takav) ovako opisao:

Matej 15:14 "Ostavite ih: oni su slepe vođe slepcima; a slepac slepca ako vodi, oba će u jamu pasti."
Luka 6:39 "I kaza im priču: Može li slepac slepca voditi? Neće li oba pasti u jamu?"

;)

(jovan :10-16)
10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
11 K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.

12 A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,

13 Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje telesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.

14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

15 Jovan svedoči za Njega i viče govoreći: Ovaj beše za koga rekoh: Koji za mnom ide preda mnom postade, jer pre mene beše.

16 I od punine Njegove mi svi uzesmo blagodat za blagodaću.

(Kol. 1:14-20)

14 U kome imamo izbavljenje krvlju Njegovom i oproštenje greha;
15 Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen pre svake tvari.

16 Jer kroz Njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prestoli ili gospodstva ili poglavarstva, ili vlasti: sve se kroza Nj i za Nj sazda.

17 I On je pre svega, i sve je u Njemu.

18 I On je glava telu crkve, koji je početak i prvorođeni iz mrtvih, da bude On u svemu prvi;

19 Jer bi volja Očeva da se u Nj useli sva punina,

20 I kroza Nj da primiri sve sa sobom, umirivši krvlju krsta Njegova, kroza Nj sve, bilo na zemlji ili na nebu.

Znaci sve je za njega i kroz njega, kroz njega je sve stvoreno, sto znaci Isus je stvoritelj!!!

O kom govori jovan krstitelj u jev. jovanovom.A sto se tice slepaca tu si u pravu, vodatese od foruma do foruma, i cim nemate argumente, padate u jamu, i nema vas dok se nekako ne izvucete iz te jame, pomocu neke slamcice.

Dodato posle 2 minuta:

Vi ste ti slepci iz matveja, koji se vodate po ulicama kucama itd, ako nevidite sta ovde pise!!!

10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
11 K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.

12 A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,

(A ime njegovo je rec)(tj Gospod Isus Hrist)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317

malecki me izbegava jer je ugasio prifl na FB,a li ti Peko ne odgovori kako je to Bog izabrao satanistu da vas osnuje a on to ostao do kraja zivota i da uputstvo na samrti kako da bude uvijen u carsav po masonskim obredima?Koji "bog"je to njega podiga mislim da je jasno,zar ne?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Gde baš nađe kod adventista da ih šalješ,pa od njih beže kao đavo od krsta.

E kad reče "beže kao đavo od krsta "pade mi na pamet da organizacija Jehovinih svedoka traži od svojih članova da uništavaju krstove.

Zar nije to očigledno?

Evo i primera iz njihovih knjiga:

Jehovini svedoci: Uništavanje hrišćanskih oznaka

Poelbuster, dali si mislio na ovako nesto, mislim to ide s krstom?Pogledajte prilog 15958

Dodato posle 5 minuta:

malecki me izbegava jer je ugasio prifl na FB,a li ti Peko ne odgovori kako je to Bog izabrao satanistu da va osnuje a on to ostao do kraja zivota i da uputvo na samrti ako da bude uvijen u carsav po masonskim obredima?Koji "bog"je to njega podiga mislim da je jasno,zar ne?

Niki

Dali si mislio na ovo ,to mu dodje u principu isto, Mason je Mason.okl_5.jpgrussel piramida.jpg Kad pise ili ga sahranjuju.

Njihov Bog je Egipatski Bog RA.Malo kasnije cu dokazati.

Dodato posle 24 minuta:

thykingdomcome2-151x213.jpg Pitam JS, kako objasnjavate egipatski znak Boga (RA) Na vasoj knjizi, koji je takodje i znak krejslera Mislim na autofabriku krejsler.

A mozda ste, vi ti koji finansirate tu masonsku Fabrikui automobila.chrysler.gif chrysler.

Dodato posle 7 minuta:

qb11_small.jpg full view of Watchtower assembly hall used for years in New York, still in use.

Dodato posle 2 minuta:

A ovo je vase pravo lice (Lice kule strazare)

Dodato posle 4 minuta:

way_cross_small.jpg A ovo je pravo lice "Kule Strazare" Vas zadatak je da unistite Hriscane i veru u Hrista. Oni su ga tada raspeli a vi ga sada raspinjete.

Prilozi

• way_cross_small.jpg
    way_cross_small.jpg
    2,2 KB · Pregleda: 26
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
malecki me izbegava jer je ugasio prifl na FB,a li ti Peko ne odgovori kako je to Bog izabrao satanistu da vas osnuje a on to ostao do kraja zivota i da uputstvo na samrti kako da bude uvijen u carsav po masonskim obredima?Koji "bog"je to njega podiga mislim da je jasno,zar ne?

Zašto potencirate na tog Rasela. Razotkrio je da je pravi Bog Jehova a ne Isus i to je to. Da je bilo greški bilo je kao što ih ima i sad ali bez obzira opet kažem da nema bolje religiozne organizacije.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Zašto potencirate na tog Rasela. Razotkrio je da je pravi Bog Jehova a ne Isus i to je to. Da je bilo greški bilo je kao što ih ima i sad ali bez obzira opet kažem da nema bolje religiozne organizacije.
Ti imas pravo da kazes sta hoces i da verujes sta hoces,ali bi takodje morao da budes i posten i kad se stalno pozivate na zrdrav razum i logiku,onda bi morao da uvidis da kod vas JAKOOOOOOOOO smrdi,a to nije ustajao vazduh

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za geru
Tebe muci ovaj stih
Luka 1:76 А ти, дете, бићеш назван пророком Свевишњега, јер ћеш ићи пред Јеховом да му припремиш путеве,
Taj stih se odnosi na Jovana Krstitelja.Ti mislis da ovaj stih znaci da je Isus ustvari jevrejski Jehova,ili vec sta drugo?
A sta,ako je i Jovan Krstitelj,kao i drugi proroci pre njega pripremao put za Bozje carstvo?
A sta ako je i Isus prorokovao o tom carstvu,pa cak i njegovi apostoli nakon njega?Ili mozda nisu?
O cemu su prorokovali Isus i apostoli?,o cijem carstvu?
Zar nisu svi oni pripravljali put Bozjem,Jehovinom carstvu?
Luka 1:32 govori da je Isus samo Sin najvisega.
32 On će biti veliki, i nazvaće se Sin Najvišega, i daće Mu Gospod Bog presto Davida oca Njegovog;
Ovde se govori o Isusu da ce biti veliki,ali ne i veci od svoga oca,i kaze se da ce biti samo SIN Najvisega.
Sta je Isus rekao?Ko je veci On ili Otac?
Otac je moj veci od mene.
U svakom slucaju drago mi je da si prihvatio raspravu argumentima.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620

Ovde podrzavam niki:

Ti imas pravo da kazes sta hoces i da verujes sta hoces,ali bi takodje morao da budes i posten i kad se stalno pozivate na zrdrav razum i logiku,onda bi morao da uvidis da kod vas JAKOOOOOOOOO smrdi,a to nije ustajao vazduh

Dodato posle 6 minuta:

za geru
Tebe muci ovaj stih
Luka 1:76 А ти, дете, бићеш назван пророком Свевишњега, јер ћеш ићи пред Јеховом да му припремиш путеве,
Taj stih se odnosi na Jovana Krstitelja.Ti mislis da ovaj stih znaci da je Isus ustvari jevrejski Jehova,ili vec sta drugo?
A sta,ako je i Jovan Krstitelj,kao i drugi proroci pre njega pripremao put za Bozje carstvo?
A sta ako je i Isus prorokovao o tom carstvu,pa cak i njegovi apostoli nakon njega?Ili mozda nisu?
O cemu su prorokovali Isus i apostoli?,o cijem carstvu?
Zar nisu svi oni pripravljali put Bozjem,Jehovinom carstvu?
Luka 1:32 govori da je Isus samo Sin najvisega.
32 On će biti veliki, i nazvaće se Sin Najvišega, i daće Mu Gospod Bog presto Davida oca Njegovog;
Ovde se govori o Isusu da ce biti veliki,ali ne i veci od svoga oca,i kaze se da ce biti samo SIN Najvisega.
Sta je Isus rekao?Ko je veci On ili Otac?
Otac je moj veci od mene.
U svakom slucaju drago mi je da si prihvatio raspravu argumentima.

Ma ne muci mene druze moj taj stih, On muci vas, jer neznate da ga objasnite, koji ste nepravilno preveli u "Novi Svet"a i mnogi drugi ,kao na primer Alfa i omega!!! zasto nikad ne odgovarate na moje pitanje, ko je u stvari alfa i omega iz SZ,i NZ!!!I jos zasto vas nema na temi, hula na svetog duha,biblija JS, najveca prevara "NOVI SVET" itd.

Dodato posle 51 minuta:

Vama JS,je prva stvar koju hoću da dokažem jeste, da je Sveti Duh jedna od osoba Svetog Trojstva.

Crkva je kroz svoju istoriju prihvatila da je Bog jedan i da on postoji kroz tri osobe: Oca, Sina i Svetog Duha. U Svetom pismu sve troje deluju u savršenom skladu za čovekovo iskupljenje. Pavle je priznao Timoteju da Trojstvo predstavlja veliku misteriju i da je isprazno uopšte pokušavati da je u potpunosti shvatimo.

Mnogi kultovi (kao što su, na primer, Jehovini svedoci) zloupotrebljavaju ovaj raskorak između fizičkog (ograničenog) sveta, i duhovnog (neograničenog). Oni ovaj raskorak koriste kao razlog da negiraju Isusovu božansku prirodu i da predstave Svetog Duha samo kao neku energiju. Druge grupe negiraju postojanje Oca i Svetog Duha i propovedaju da je jedino Isus Bog. Jedna od opštih karakteristika mnogih kultova je negiranje Isusove, ili božanske prirode Svetog Duha.

Trojstvo (Trojedini Bog)

Zbog toga što je ovo područje najčešće napadano, mi treba da potvrdimo ne samo božansku prirodu Svetog Duha, već i razloge zbog kojih verujemo da je to tako. Reč "Trojstvo" se ne nalazi u Bibliji, ali taj termin odgovara teolozima koji pokušavaju da objasne tri božanske osobe. Možda bi termin trojedinstvo bolje objasnio Boga. On nije 1+1+1=3, već je 1 x 1 x 1=1.

U Prvoj knjizi Mojsijevoj 1:1 je napisano: "U početku Bog..." Hebrejska reč koja je prevedena kao "Bog" je Elohim, i označava množinu za El (Bog u jednini). U hebrejskom jeziku postoje jednina, dvojina i množina. Bog u jednini je El, u dvojini Elah, a u množini je Elohim. Ne možemo poreći da reč "Elohim" barem ukazuje na Božje trojedinstvo.

Nakon toga čitamo u Prvoj Mojsijevoj 1:2: "Duh Božiji lebdijaše nad vodama". Sveti Duh je prva osoba Trojstva koja je posebno identifikovana u Bibliji. U Prvoj Mojsijevoj 1:26 piše: "I Elohim reče: Da načinimo čoveka po obličju i po prilici našoj." On nije rekao: "Ja ću ga napraviti na moju sliku." Drugim rečima, tri osobe Trojstva su zajedno govorile.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za geru
znaci ne slazes se da je Isus takodje bio jedan od onih koji su pripravljali put Jehovi,bas kao i jovan Krstitelj,drugi pra proroci,pa cak i apostoli?
Ne slazes se da treba da se molimo po Isusovoj molitvi?Da dodje carstvo tvoje i da bude volja tvoja i na zemlji kao sto je na nebu.
Mozda je za tebe vec sada Bozja volja i na zemlji kao sto je na nebu?Jel jeste ili nije ?napisi.

I sta kazes(Crkva je kroz svoju istoriju prihvatila da je Bog jedan i da on postoji kroz tri osobe: Oca, Sina i Svetog Duha.)
Ko bre covece pita crkvu i kakvu crkvu za misljenje?A vidi ove kvarne filozofije "Bog je jedan,ali postoji kroz tri osobe"Zar ne shvatas covece sujetni da je Konstantin to sve cinio radi rimske MNOGOBOZACKE religije,a ne radi hriscanske...
Pazi ove tvoje sledece izjave koje nigde nema u Bibliji ("Pavle poverio Timoteju tajnu trojstva"????)GDE TI TO PISE?Sto fantaziras?
JS su u raskoraku sto to ne razumeju jer to nigde ne pise????
E vala nasmjao si me bas,hvala...

Natrag