Je li Isus, kojeg je rodila Djevica Marija, razapet i umro na križu?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti, ti...i Hrista si nazvao tako..pa zato si na dan pauze kod mene...kad nazoveš Hrista tako moraš malo da pauziraš...

Sutra nastaljamo..

Ja za čitav život nemam što diskutirati s onima koji negiraju i odbacuju svetog Pavla i njegove poslanice, nego se ovdje referiram na tvoja pisanja zbog drugih ljudi, zbog toga da blasfemije i laži razobličim.

A osim što Pavla smatraš "kurvom i kugom", i za Isusa si ustvrdio da je "po položaju" jednak đavlini. Samo da ljudi znaju.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja za čitav život nemam što diskutirati s onima koji negiraju i odbacuju svetog Pavla i njegove poslanice, nego se ovdje referiram na tvoja pisanja zbog drugih ljudi, zbog toga da blasfemije i laži razobličim.

Umišljen da nešto razobličuješ. Nisi jedini. Svi vi umišljeni da imate misiju i poseban zadatak na kraju pokažete pravo lice neposvećenja i želje za samoisticanejm te ne birate sredstva.

Dakle, spusti se na zemlju, počni da razmišljaš svojom glavom, i da shvatiš da postoje drugačija mišljenja i verovanja, koja mogu biti zamisli i tačna. No, ako neko iznese svoje viđenje tekstova koje nije u skladu sa tvojim shvatanjem to ne znači da treba svim silama da to negiraš. U tom pokušaju da svim silama negiraš i sam padaš u još veće i veće pogreške i tvrdnje i na kraju se završi sa izvrtanjem tuđih reči, pripisivanjem onoga što se nije reklo ni tvrdilo i da uvrede itd...

Dakle, upamti..ovo je forum, razmena mišljenja, naravno ta razmena može da traje jako dugo i detaljisanje oko nekih stvari jeste sasvim ok..ali sve preko toga a najgore je izvrtanje tuđih reči je nepotrebno.

Tako još jednom ću reći za Kološane 1,15-17...u prvom delu kada govori o posredniku u stvaranju, stvoritelju itd..odnosi se na ono što je nazvano Reč pre Hristovog rođenja. Drugi deo se odnosi doslovno na Hrista kada se pominje krst, krv i žrtva. Prvi deo je Pavle "pripisao" Hristu nadahnut Duhom Svetim sa namerom da se uzdigne Hristos i taj princip prenosa određenih "svojstava" nekome ko ih nema u realnosti jeste poznat u Bibliji a ima svoje pravo značenje. Na kraju Pavle u stihu 18 i kaže da je to sve zato "da Hristos u svemu bude prvi"...prioritetan. U tome se ističe prioritet Hrista koji je apsolutno na mestu. Na kraju Hristos jeste gospodar svega stvorenog i time sva svojstva Reči prelaze na Hrista i zato Pavle i pripisuje Hristu Isusu stvaranje ne greškom već pod nadahnućem iako On lično kao Isus Hristos nije to učinio ali je "učinjen prvencem",(u očima Božijim) vidi Psalma 89,27 isl...

Tako da je to sasvim solidno objašnjeno..ti možeš reći da se ne slažeš i to je ok...da imaš svoje tumačenje i to je ok...ali nemoj izvrtati reči i govoriti ono što nije jer time ne postižeš ništa.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Umišljen da nešto razobličuješ. Nisi jedini. Svi vi umišljeni da imate misiju i poseban zadatak na kraju pokažete pravo lice neposvećenja i želje za samoisticanejm te ne birate sredstva.

E ovo ti se u narodu kaze spavao sa decicom pa se probudio upisan.

E bas mi je drago da te Slap malo "popiskio".A to si i zasluzio.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
E ovo ti se u narodu kaze spavao sa decicom pa se probudio upisan.

E bas mi je drago da te Slap malo "popiskio".A to si i zasluzio.

Prepoznao si se..da ako i treba.

Vidiš, kako ste slični...imamo dvojicu umišljenih....ali važno je da se zna ko je ko..pošto si se prepoznao..imamo dva umišljnka...i imamo Hegelovu dijalektiku na forumu..dve krajnosti a u stvari jedan duh.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301

Ja sam govorio o tome kako sam ih ocenio, svakako da se on tebi obratio. Ja ne mogu biti "upisan" posto znam sa kim imam posla, a ti nisi znao.

Vidiš, kako ste slični...imamo dvojicu umišljenih....

Ti i Laodik. ste vise odg. od Slapa i Antonije i Darta. I grdji svakako.

..ali važno je da se zna ko je ko..pošto si se prepoznao.

Tebe je "upiskio". mene nije nikada. Ja sam njihovu nauku cak i kopirao i dao.

.imamo dva umišljnka...i imamo Hegelovu dijalektiku na forumu..dve krajnosti a u stvari jedan duh.

Kod tebe je antiracio.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Umišljen da nešto razobličuješ. Nisi jedini.

Dakle, spusti se na zemlju,

Misliš kako su nebesa samo za tebe stvorena. Čovječe, ti si bolesno umišljen. Umislio čovjek kako će milijardu muhamedanaca "nanovo-osunetit". Zaista bolesno.

Dosjetio se kako bi muhamedance mogao pridobiti u vlastitu sektu, tako da im propovjeda Isusa koji nije Bog, nego čovjek koji je "po položaju" jednak đavlini. Strašno.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301

Pa mene i ne moze da "upiski" posto nisam ni ocekivao nesto bolje od njega i neku razumnu raspravu.

A ti jesi zato i jesi "upisan". Ko ti je kriv sta si ocekivao, nesto bolje. Ko se nadao boljemu dobio je gore, ja ne mogu dobiti gore jer se nisam ni nadao boljoj raspravi sa njima.

ali zasluzio si. Htio si da budes ni vruc ni hladan.

Bio si bljutav. I sva nauka ti je bljutava. Neka ekumenisticka, pokusao si da te zavole a oni te upiskili.

:beee: :mig:

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja sam govorio o tome kako sam ih ocenio, svakako da se on tebi obratio. Ja ne mogu biti "upisan" posto znam sa kim imam posla, a ti nisi znao.

Da ti si odmah pokazao isti duh odbojnosti kao i on i još si ga nadmašio u narativu i opanjkavanju...hoćeš da budeš veći Slap od Slapa..i onda si ti heroj..bravo. Samo to nije hrišćanski duh..ali dobro..tebi to ne znači ništa..ništa ti ne znači kakav utisak ostavlajš važno je da se ti proslaviš i da oboriš i osporiš itd...

Misliš kako su nebesa samo za tebe stvorena. Čovječe, ti si bolesno umišljen.

Ja samo vodim racionalni dijalog sa argumentacijom..bez podmetanja, iskrivljavanja tuđih reči i mržnje. Ti bi više voleo Tripov govor..onda bi imao argument protiv..ali vidiš..to nije hrišćanski kao ni ovo tvoje.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pa mene i ne moze da "upiski" posto nisam ni ocekivao nesto bolje od njega i neku razumnu raspravu.

A ti jesi zato i jesi "upisan". Ko ti je kriv sta si ocekivao, nesto bolje. Ko se nadao boljemu dobio je gore, ja ne mogu dobiti gore jer se nisam ni nadao boljoj raspravi sa njima.

ali zasluzio si. Htio si da budes ni vruc ni hladan.

Bio si bljutav. I sva nauka ti je bljutava. Neka ekumenisticka, pokusao si da te zavole a oni te upiskili.

Nije Slap jedini..zaboravljaš...a i da jeste ja ne predstavljam ovde sebe već Hrista i njegovu nauku. Tako da imaj u vidu da i Hristos gleda kako Ga predstvljaš.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nema razlike među EGWistima, svi su isti. Ništa čudno, svi su klanjatelji u glavu udarene proročice, koja je govorila u drskosti.

Natrag