Je li Isus, kojeg je rodila Djevica Marija, razapet i umro na križu?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Vidis da ne mozes osporiti ono sto sam izneo. Pa rekao sam ti da i zato ima stih-

Sto iznosis klevete da sam nestrpljiv? Sto lazes?

Jesi, nestrpljiv. Vidi se po tvojoj reakciji.

Vredjas moj um jer nisi izneo konkretno sta je to nezdravo?

Kažem pazi da ne upadneš u nezdravu kritiku..možda već jesi a možda nisi. Samo te opominjem da paziš zbog same nauke koju iznosiš.

nemas ti pojma o Pismu? Na svakoj temi si se bavio nebitnim stvarima.

To je tvoje mišljejne da su nebitne. Možda tebi jeste ali prosuđueš brzopleto.

Ti nemas duha Bozjeg jer se bavis necim nebitnim u svakoj temi.

Duh Božiji je da budeš jednak sa Slapom u nezdravim kritikama i preoštrim rečima, uvredama, omalovažavanjima nečjeg mišljenja bez potrebe? To je za tebe Duh Božiji?

Ti mi kazes, pa nema teme o kojoj nisam dao misljenje.

Ja te pozivam da i dalje daješ mišljenje...a ne da nisi dao. Vidiš kako se uvrediš brzo jer si prebrz i nestrpljiv u dokazivanju svoga i onda svako neslaganje sa tvojim stavom mora da se shvati suviše lično. Kažem da ti strpljenje nedostaje. Tu ne treba mnogo mudrosti i osvedoćenja jasno je iz tvog pisanja.

Na svakoj se bavis nebitnim stvarima. tvoj sotonski duh je duh dodvoravanja svetu. To je neprijateljstvo Bogu.

O čemu pričaš..mešaš babe i žabe što kaže naš narod. Kakve veze ima dodvoravanje svetu i pokretanje hrišćanskih tema? Jer samo ono Duh Božiji kada se oštro napada svako i kad treba i ne treba? Samo je to Duh Božiji? Pa nije naravno. To nije od Boga. Ne nikako.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tripo kuva jelo, ali zaboravlja da ga posoli, i sta tu onda ispadne sam Bog zna.
On smatra da je njegov kuvar bolji od Bozanske knjige recepata biblije.
Zato i eve radi na svoju ruku, ne pitajuci Boga za savet.

opet komentar na nivou besmislenih tvrdnji.

Zato ti ne mozes nijednu moju nauku da osporis, mozes samo da se bavis sa mnom.

A ja mogu tvoju. Koju moju nauku si napao? Samo tu iznosis kako nisam u pravu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tripo, ostavi se osporavanja..to čujem od Mireta stalno..oborio, osporio..veruj mi muka mi je od toga. I ti isto ko papagaj..osporioti, oboriti...zašto si željan da te neko obori ili ti nekoga. Molim te daj doprinos na konstruktivan način..i da bratski pričamo svi ovde bez obzira na neslaganja. Dok je to moguće...naravno. Ali zašto veštački praviti svađe? Pa ne radi se ovde o skupljanju poena ko je koga više oborio..to Bogu nije bitno. Važno je da pokušamo da predstavimo u najboljem svetlu ono što verujemo a ne da obaramo tuđe...

Hajde kada ću to videti od tebe ovde? A voleo bih...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Jesi, nestrpljiv. Vidi se po tvojoj reakciji.

Opet nisi u stanju da na konkretnom nivou nesto dokazes.

Kažem pazi da ne upadneš u nezdravu kritiku..možda već jesi a možda nisi. Samo te opominjem da paziš zbog same nauke koju iznosiš.

Tebi je nezdrava kritika napad na zabludu.

To je tvoje mišljejne da su nebitne. Možda tebi jeste ali prosuđueš brzopleto.

Za razliku od tebe ja sam izneo nauku Biblije. Ako znas te stihove.

Duh Božiji je da budeš jednak sa Slapom u nezdravim kritikama i preoštrim rečima, uvredama, omalovažavanjima nečjeg mišljenja bez potrebe? To je za tebe Duh Božiji?

Naravno da cu tako. Sta je duh Bozji tvoje dodvoravanje paganima.

Ja te pozivam da i dalje daješ mišljenje...a ne da nisi dao. Vidiš kako se uvrediš brzo jer si prebrz i nestrpljiv u dokazivanju svoga i onda svako neslaganje sa tvojim stavom mora da se shvati suviše lično. Kažem da ti strpljenje nedostaje. Tu ne treba mnogo mudrosti i osvedoćenja jasno je iz tvog pisanja.

Opet nista na konkretnom nivou, samo uopsteno.

O čemu pričaš..mešaš babe i žabe što kaže naš narod. Kakve veze ima dodvoravanje svetu i pokretanje hrišćanskih tema? Jer samo ono Duh Božiji kada se oštro napada svako i kad treba i ne treba? Samo je to Duh Božiji? Pa nije naravno. To nije od Boga. Ne nikako.

Naravno da ima jer duh dodvoravanja je sotonski duh, kako se bi bavite hrisc. temama vidimo ovde.

To je sotonski duh, dodvoravanja svetu, ekumenizam.

Tripo, ostavi se osporavanja..to čujem od Mireta stalno..oborio, osporio..veruj mi muka mi je od toga. I ti isto ko papagaj..osporioti, oboriti...zašto si željan da te neko obori ili ti nekoga.

Sta je Isus radio nego to. Osporavao nauku fariseja. Naravno da ti je muka od Isusove nauke i Biblije.

Sta ti je Biblija posebno NZ nego knjiga rasprave i osporavanje zabluda.

Opet lazes, ja ne osporavam ljude nego nauku. Za razliku od njih ja sam njihovu nauku kopirao.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Naravno da cu tako. Sta je duh Bozji tvoje dodvoravanje paganima.

Onda ti je Slap uzor...on je nadahnut istim duhom.

Naravno da ima jer duh dodvoravanja je sotonski duh, kako se bi bavite hrisc. temama vidimo ovde.

To je sotonski duh, dodvoravanja svetu, ekumenizam.

Gde je ekumenizam u onome što sam pisao hajde navedi ga...Slape2..hajde da vidmo gde ja to propagiram ekumenizam?

Sta je Isus radio nego to. Osporavao nauku fariseja. Naravno da ti je muka od Isusove nauke i Biblije.

Slape2, nije mi muka od nauke Hristove. Ali ti jedino što radiš je to..a Isus je radio mnogo toga drugog...ti gledaš samo delove i sekvence i od njih praviš pravilo..dok ne pada ti na pamet da Hrista slediš u drugim stvarima i drugo, kritika tvoja i Hristova nebo i zemlja...Hristos nije imao potrebu da "obara" :). Hristos je sa tugom u srcu izgovarao oštre kritike a tebi je to kao i Slapu zabava...video igrica. E tu je razlika.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja naravmo, ti ovo govorim sa željom da doneseš rod i da doprineseš nauci Hristovoj ako želiš. Nema potrebe da se sa tobom ubeđujem..niti da tebe ja kritikujem. Kako želiš i kako misliš radi.

Sam da čujem za moj ekumenizam a ostalo neću više ti ništa reći u dogledno vreme. Želim ti da budeš pravi Hristov sluga. Mir Hristov ti želim.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ja naravmo, ti ovo govorim sa željom da doneseš rod i da doprineseš nauci Hristovoj ako želiš. Nema potrebe da se sa tobom ubeđujem..niti da tebe ja kritikujem. Kako želiš i kako misliš radi.

Ospori ti moju nauku a nemoj se baviti sa mnom kao fariseji sto su bavili gresima drugih.

Očigledno da si isti kao i oni.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja bih samo voleo da mi navedeš gde sam ja to propagirao ekumenizam..rekao si da sam ja negde te ideje spominjao ili da sam pisao u stilu ekumeniste. Pa hajde da ne budeš kao Slap, on tako me nabedi pa kada ga pitam on pobegne ili pređe na neku drugu temu.

Isreno, zaintrigirao si me kada si tvrdio da ja negde ekumenišem pa me to zanima.

A obaranja neću pošto nisam sumorvač ;). Ne obaram ovih dana...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nigde Isus nije osporavao nauku Fariseja.
On se njima nije ni bavio, osim kada su ga napadali, i kada je bio izazvan.
Isus je propovedao istinu o spasenju, i o sebi kao spasitelju.

Za Tripa se propovedanje sastoji u tome da nekome sasuje u lice njegove propuste, lazna ucenja, propuste crkve ili svestenstva..itd.

To nije propovedanje, vec zadovoljavanje svojih unutrasnjih poriva da se neko oblati i diskredituje, a potom likovanje u nekakvom osecanju navodno korisno ucinjene stvari za Boga.
I ako u tome nema nista korisno, a ponajmanje Boga.

Hriscanski princip je "PROPOVEDATI REC BOZJU" a ako se i desi da nevernici napadaju zbog tog propovedanja, onda je nuzno odgovoriti, ali da sve bude uredno i u duhu vere i ljubavi.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nigde Isus nije osporavao nauku Fariseja.
On se njima nije ni bavio, osim kada su ga napadali, i kada je bio izazvan.

Ovo kopiram. I sirim dalje.

Za Tripa se propovedanje sastoji u tome da nekome sasuje u lice njegove propuste, lazna ucenja, propuste crkve ili svestenstva..itd.

Naravno da ovde napasti tvoju sotonsku nauku. To je duznost iz Biblije.

To nije propovedanje, vec zadovoljavanje svojih unutrasnjih poriva da se neko oblati i diskredituje, a potom likovanje u nekakvom osecanju navodno korisno ucinjene stvari za Boga.
I ako u tome nema nista korisno, a ponajmanje Boga.

Ovo si kopirao od mene. Vidi se da si fanatizovan nevoljama i da se tvoje propov. sastoji iz psiholoske unutrasnje potrebe. To sam vec istakao.

Hriscanski princip je "PROPOVEDATI REC BOZJU"

a tvoj princip je propov. golova i sebe posto si sebe uneo u one datume.

Natrag