Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Nije bilo namenjeno ni tebi i sta se javljas , ali si se osetio pogodjenim pa si se javio da branis Pravoslavce jer si i ti taj , ja na tvojem mestu bi ovako nesto osudio a ne branio i nazivao druge arijevcima , nije ovo prvi slucaj da se desava takvo sto kod vas , a da ne govorimo o drugim stvarima koje teretite narodu , no reci tvom prijatelju da vise ne postavlja video i da ne govori da smo sekta , ako nije u toku i ne zna nista o nama u Srbiji , onda nemoj da naklapa napamet jer smo priznati kao verska zajednica . i da ne naziva vise nikog sektom jer na taj nacin vredja citavu zajednicu J.S.
Саопштење за медије 24. фебруар 2010.
Србија регистровала Јеховине сведоке
БЕОГРАД, Србија — Министарство вера Републике Србије усвојило је захтев „Јеховиних сведока – хришћанске верске заједнице“ и уписало ту заједницу у Регистар цркава и верских заједница. Регистрација је ступила на снагу 8. фебруара 2010.
Vidi prijatelju, ja ne znam ko ti je postavio video i o cemu je taj video.
Svejedno to nije razlog da odgovaras istom merom, ako si hriscanin to nije lepo.
Ja ti mogu to isto postaviti od JS. koji su to radili i to isto nije prvi slucaj, rekao sam ti.
Ne osecam se ja pogodjenim sto si ti to postavio, a ne bi trebalo ni ti. Nego mi je krivo kada vidim da ljudi umesto da vode normalan dijalog ovde se napadaju. To ne prilici hriscanima. Ja se trudim to da ne radim...
Isto bi me pogodilo i da je o katolicima, budistima, hindusima ili bilo ko drugo, pa da im na osnovu toga srozavas citavu religiju zato sto ima ispada, i gresnika bolesnih ljudi medju njima. To ne znaci da je tako u globalu i da ta religija to uci.
Ovde se traze cinjenice poduprte biblijom, a ne medijima i zutom stampom.
Ja znam da vecina J.S. su dobri ljudi, licno jedan moj prijatelj staresina je tamo.
Ima dosta neistina koje kruze o svedocima. Ali ima i cinjenica sto se tice njihove istorije koje se ne mogu osporiti.
Recimo da su tvrdili ''da su prorocka organizacija'' , ''da su prorok'' , da je ''Charles Taze Rusell prorok''. Itd..
Ja ti mogu dosta govoriti o tome a imam i dokaze.
Da li se neko moze nazvati sektom, kultom i sl. mene to ne zanima. I hriscanstvo je u svom zacetku bilo sekta, mada to mnogi nece priznati.
Dakle ako si ti siguran u svoju veru, neces imati potrebe da se branis ovde , a pogotovo ne na takav ruzan nacin, napadajuci neciju tudju veru klevetanjem...
Isus nije pruzao otpor kada su ga gonili...
*** E i sada sam pogledao taj video na brzinu.
Pa zar je to razlog za ovakvu tvoju reakciju?
Video koliko sam shvatio(bez tona jer ga nemam na poslu) govori o Bozjem imenu.
U cemu je problem?
Niti je on nesto ruzno rekao tamo...
Sta sto je rekao da ste sekta, to te je pogodilo?
Pa to je smesno, zasto bi te to vredjalo, a niti je on to rekao da bi uvredio
Poslednja izmena: