Jahve - Adonaj - Elohim - Isus

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nije bilo namenjeno ni tebi i sta se javljas , ali si se osetio pogodjenim pa si se javio da branis Pravoslavce jer si i ti taj , ja na tvojem mestu bi ovako nesto osudio a ne branio i nazivao druge arijevcima , nije ovo prvi slucaj da se desava takvo sto kod vas , a da ne govorimo o drugim stvarima koje teretite narodu , no reci tvom prijatelju da vise ne postavlja video i da ne govori da smo sekta , ako nije u toku i ne zna nista o nama u Srbiji , onda nemoj da naklapa napamet jer smo priznati kao verska zajednica . i da ne naziva vise nikog sektom jer na taj nacin vredja citavu zajednicu J.S.

Саопштење за медије 24. фебруар 2010.

Србија регистровала Јеховине сведоке

БЕОГРАД, Србија — Министарство вера Републике Србије усвојило је захтев „Јеховиних сведока – хришћанске верске заједнице“ и уписало ту заједницу у Регистар цркава и верских заједница. Регистрација је ступила на снагу 8. фебруара 2010.

Vidi prijatelju, ja ne znam ko ti je postavio video i o cemu je taj video.
Svejedno to nije razlog da odgovaras istom merom, ako si hriscanin to nije lepo.
Ja ti mogu to isto postaviti od JS. koji su to radili i to isto nije prvi slucaj, rekao sam ti.

Ne osecam se ja pogodjenim sto si ti to postavio, a ne bi trebalo ni ti. Nego mi je krivo kada vidim da ljudi umesto da vode normalan dijalog ovde se napadaju. To ne prilici hriscanima. Ja se trudim to da ne radim...
Isto bi me pogodilo i da je o katolicima, budistima, hindusima ili bilo ko drugo, pa da im na osnovu toga srozavas citavu religiju zato sto ima ispada, i gresnika bolesnih ljudi medju njima. To ne znaci da je tako u globalu i da ta religija to uci.

Ovde se traze cinjenice poduprte biblijom, a ne medijima i zutom stampom.

Ja znam da vecina J.S. su dobri ljudi, licno jedan moj prijatelj staresina je tamo.
Ima dosta neistina koje kruze o svedocima. Ali ima i cinjenica sto se tice njihove istorije koje se ne mogu osporiti.
Recimo da su tvrdili ''da su prorocka organizacija'' , ''da su prorok'' , da je ''Charles Taze Rusell prorok''. Itd..
Ja ti mogu dosta govoriti o tome a imam i dokaze.
Da li se neko moze nazvati sektom, kultom i sl. mene to ne zanima. I hriscanstvo je u svom zacetku bilo sekta, mada to mnogi nece priznati.

Dakle ako si ti siguran u svoju veru, neces imati potrebe da se branis ovde , a pogotovo ne na takav ruzan nacin, napadajuci neciju tudju veru klevetanjem...
Isus nije pruzao otpor kada su ga gonili...

*** E i sada sam pogledao taj video na brzinu.
Pa zar je to razlog za ovakvu tvoju reakciju?
Video koliko sam shvatio(bez tona jer ga nemam na poslu) govori o Bozjem imenu.
U cemu je problem?
Niti je on nesto ruzno rekao tamo...

Sta sto je rekao da ste sekta, to te je pogodilo?
Pa to je smesno, zasto bi te to vredjalo, a niti je on to rekao da bi uvredio

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Umesto sto postavljas pitanje svemu i svakome za svaku sitnicu i to smesna pitanja. Bio bi red da vec jednom pocnes i da odgovaras na pitanja upucena tebi, kao i svaki ostali clan ovog foruma... Hvala...

Odgovaram isto i dastavim ti na šta baziram to što verujem, ne primećuješ, kako to?

Evo kazaću ti još jednom da je Bog i Otac moj JEHOVA, jedan je JEHOVA, nako kako je Gospod Isus govorio, tako i ja govorim, a ti šta ti na to kažeš?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Odgovaram isto i dastavim ti na šta baziram to što verujem, ne primećuješ, kako to?

Evo kazaću ti još jednom da je Bog i Otac moj JEHOVA, jedan je JEHOVA, nako kako je Gospod Isus govorio, tako i ja govorim, a ti šta ti na to kažeš?

Ja trazim biblijske stihove, da svaku svoju tvrdnju njom i dokazes kao sto i mi radimo...
I kad postavljas pitanja da budu smislena, da das stihove koji su protivni nauci o trojstvu.
I onda da nas pitas.
A ne da pricas rekla kazala i Tertulijan.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ja trazim biblijske stihove, da svaku svoju tvrdnju njom i dokazes kao sto i mi radimo...
I kad postavljas pitanja da budu smislena, da das stihove koji su protivni nauci o trojstvu.
I onda da nas pitas.
A ne da pricas rekla kazala i Tertulijan.

Šta vi to radite?

mire000 što ću ja vama dati stihove koji protive nešto što nije Biblijska nauka, kolega pa ti ni logiku nemaš a da i ne govorim o Bibliji kao autorite.
Tertullian ti je osnivać vere u TROJSTVO, i to sam ti dostavio dokaz, nisam ja ko vi da kažem da je Isus odlučio da nešto ne zna i da ne dostavim nikakav dokaz za to, tako mire000.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Šta vi to radite?

mire000 što ću ja vama dati stihove koji protive nešto što nije Biblijska nauka, kolega pa ti ni logiku nemaš a da i ne govorim o Bibliji kao autorite.
Tertullian ti je osnivać vere u TROJSTVO, i to sam ti dostavio dokaz, nisam ja ko vi da kažem da je Isus odlučio da nešto ne zna i da ne dostavim nikakav dokaz za to, tako mire000.

Odgovoricu samo :)

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
[QUOTE="Adrian BG, post: 1381267, member: 187453" Понашате се као да су сви теолози глупи, а верници слепи, па треба неко да им објасни по Раселовом "пророковању" шта је шта. Расел је једна замлата у низу лажних пророка, којих је било и превише за протеклих 2000 година. Сви ти преваранти имају за собом заведене душе. Ја тај проблем схватам веома озбиљно. Ја нити губим, нити добијам. Тачније, могу да добијем само ако некога одвратим од преваре.

Mt 23:27
Teško vama, pismoznanci i farizeji, licemjeri, jer sličite okrečenim grobovima, koji izvana izgledaju lijepo, a unutra su puni mrtvačkih kostiju i svakakve nečistoće! 28 Tako i vi izvana ljudima izgledate pravedni, a iznutra ste puni licemjerja i bezakonja.

23 Teško vama, pismoznanci i farizeji, licemjeri, jer dajete desetinu od metvice, kopra i kumina, a zanemarili ste ono što je važnije u Zakonu: pravdu, milosrđe i vjernost! Ono prvo je trebalo činiti, a ovo se drugo nije smjelo zanemariti. 24 Slijepi vođe, koji cijedite piće da ne biste progutali komarca, a gutate devu!

Mat7:13.
Uđite na uska vrata! Jer širok je i prostran put koji vodi u propast i mnogo je onih koji njime idu. 14 A uska su vrata i tijesan put koji vodi u život i malo je onih koji ga nalaze.[/QUOTE]

Ta, ви сте ти који тврде како су велики "писмознанци", а као фарисеји не знате ко је Син Божији. Још мање шта то у ствари значи. Него сте као организовани чопор вукова који пропагира оно што су вам рекли да радите по свим форумима. То се види и на овом форуму, поготову по темама које форсирате, да се не може ништа друго писати.

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188

Ta, ви сте ти који тврде како су велики "писмознанци", а као фарисеји не знате ко је Син Божији. Још мање шта то у ствари значи. Него сте као организовани чопор вукова који пропагира оно што су вам рекли да радите по свим форумима. То се види и на овом форуму, поготову по темама које форсирате, да се не може ништа друго писати.[/QUOTE] Ivan10:26,27
Ali vi ne vjerujete, jer niste od mojih ovaca. 27 Moje ovce slušaju glas moj, ja ih poznajem i one idu za mnom
Marko16:
15 I rekao im je: “Pođite po cijelom svijetu i propovijedajte dobru vijest svemu stvorenom! 16 Tko vjeruje i krsti se, bit će spašen, a tko ne vjeruje, bit će osuđen

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Evo još jedan jasan primjer
da
Jahve NIJE isto što i Adonaj, Elohim, Isus!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Daniel 9,4
Ja se moljah Jahvi ,
Bogu (Elohim) svome,
priznavajući: "Ah, Gospodine (Adonaj) moj,
Bože (El) veliki i strahoviti, koji čuvaš Savez i
naklonost onima koji tebe ljube i čuvaju zapovijedi tvoje!

-------------------------------------------------- ----------------

Dan 9:4
ואתפללה H6419 ליהוה H3068
אלהי H430
ואתודה H3034 ואמרה H559 אנא H577
אדני H136
האל H410
הגדול H1419 והנורא H3372 שׁמר H8104 הברית H1285
והחסד H2617 לאהביו H157 ולשׁמרי H8104 מצותיו: H4687

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,

Jahve je Osobno Ime Jedinoga Boga.

Elohim i Adonaj su Titule,