Jahve - Adonaj - Elohim - Isus

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
али на мени је барем да упозорим људе какве су то организације и како поробљавају наивне душе. Понашате се као да су сви теолози глупи, а верници слепи, па треба неко да им објасни по Раселовом "пророковању" шта је шта. Расел је једна замлата у низу лажних пророка, којих је било и превише за протеклих 2000 година. Сви ти преваранти имају за собом заведене душе. Ја тај проблем схватам веома озбиљно. Ја нити губим, нити добијам. Тачније, могу да добијем само ако некога одвратим од преваре.

Ne nego cemo slediti vas i da gledamo kako ce te da nam silujete jos koju decu , i kako ce te jos ljude potkradati , evo ja upozoravam ljude sa kim imaju posla .

V0VQnXA.jpg

DEMON U MANTIJI: Ovo je pop koji je silovao dete i tražio da ga oralno zadovolji?!
PANČEVO - Užas!
Pop me je silovao uz crkvi, a još dvaput je pokušao da me napastvuje. Bio je pijan, pretio mi je da nikome ne smem da kažem šta mi je radio, a onda mi je dao blagoslov. Pričao je da sam pametna devojčica i da se poštenje ceni, ali mi je naglasio da držim usta zatvorena...

Ovo je juče u potresnoj ispovesti za Kurir ispričala V. P. (13) iz Pločica kod Kovina, koju je, kako se sumnja, silovao seoski pop Milovan Đokić (56). Ceo slučaj otkriven je kad se maloletnica požalila tetki, posle čega su njeni staratelji, baba Regina S. i deda Stojan S., nasilnika prijavili policiji. Sveštenik Đokić je uhapšen, a nakon saslušanja, na kojem je negirao sve što mu je stavljeno na teret, određen mu je pritvor.

Sramota ste bre za celo Pravoslavlje pa koga ce te vi da savetujete i ko ce vas vise da slusa , ovake vesti ima jos puno sramota i uzas !!!! Eto kakva ste vi prava organizacija .

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sramota ste bre za celo Pravoslavlje pa koga ce te vi da savetujete i ko ce vas vise da slusa , ovake vesti ima jos puno sramota i uzas !!!! Eto kakva ste vi prava organizacija .

Kada ''arijevci'' nemaju argumenata, onda se koriste sistemom: ''napad je najbolja odbrana''.
Noz je nacinjen za korisnu svrhu, ali isto tako moze biti upotrebljen da se nekom naudi.
Isto je i sa religijom.
Ne mozes ti na osnovu pojedinih bolesnih i zlih ljudi osuditi citavo hriscanstvo.
U svakoj psenici ima i kukolja..
Ja mogu ovo da nadjem u svakoj religiji, pa i u Jehovinim Svedocima, pedofile cu ti postaviti, ako hoces, sudske procese i novinske izvestaje i vesti..
Ali to je stvarno ruzno, baviti se zutom stampom..

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Kada ''arijevci'' nemaju argumenata, onda se koriste sistemom: ''napad je najbolja odbrana''.
Noz je nacinjen za korisnu svrhu, ali isto tako moze biti upotrebljen da se nekom naudi.
Isto je i sa religijom.
Ne mozes ti na osnovu pojedinih bolesnih i zlih ljudi osuditi citavo hriscanstvo.
Ja mogu ovo da nadjem u svakoj religiji, pa i u Jehovinim Svedocima, pedofile cu ti postaviti, ako hoces, sudske procese i novinske izvestaje i vesti..

Ko su Arijevci!
Ja sebe smatram Hristovim sledbenikom i govorim samo ono što je on učio.
Ako Isus kaže da je Bog jedan onda i ja kažem da je Bog jedan!
Ako Isus kaže da je on pokoren Bogu i Ocu svojemu i ja to isto govorim.
A kad Isus kaže da ne treba služiti druge Bogove osim JEDINOGA YHWH onda i ja to isto kažem.

E to se zove jedan Bog, jedan duh, jedna vera, jedno krštenje.
A ti šta si ti mislio kad veličaš Isusa da je odlučio neke stvari da neće da zna?

Kako ti radiš mire000, kako veličaš tvoje Bogove?

JAHVE, JAHVE je moj Bog!
Živ bio JEHOVA, a kako se tvoj Bog zove?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ko su Arijevci!
Ja sebe smatram Hristovim sledbenikom i govorim samo ono što je on učio.
Ako Isus kaže da je Bog jedan onda i ja kažem da je Bog jedan!
Ako Isus kaže da je on pokoren Bogu i Ocu svojemu i ja to isto govorim.
A kad Isus kaže da ne treba služiti druge Bogove osim JEDINOGA YHWH onda i ja to isto kažem.

E to se zove jedan Bog, jedan duh, jedna vera, jedno krštenje.
A ti šta si ti mislio kad veličaš Isusa da je odlučio neke stvari da neće da zna?

Kako ti radiš mire000, kako veličaš tvoje Bogove?

JAHVE, JAHVE je moj Bog!
Živ bio JEHOVA, a kako se tvoj Bog zove?

Smesan si AApocketz. Pa ti me stvarno vec zabavljas na ovom formu :)
Toliko si samouveren da je to prosto za divljenje..

A i sta se tebe dotakao ovaj post, kad nije upucen tebi?
Da ti mozda ne smeta sto sam spomenuo J.S?

I ja isto kao i ti verujem da je:

-Otac Bog(jer se u bibliji tako naziva)
-Sin je Bog(jer se u bibliji tako naziva)
-Sveti Duh je Bog(jer je u Bogu i zato se i po vasoj ''arijevskoj'' jeresi moze nazvati Bogom).

Sveti Duh sve ovo troje spaja u jedno, i prozima sve..
Sveti Duh je u Bogu, kao sto je i Sin u Bogu..

''I troje je sto Svedoce na Nebu: Otac , Rec i Sveti Duh - I ovo je troje jedno''

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Smesan si AApocketz. Pa ti me stvarno vec zabavljas na ovom formu :)
Toliko si samouveren da je to prosto za divljenje..

A i sta se tebe dotakao ovaj post, kad nije upucen tebi?
Da ti mozda ne smeta sto sam spomenuo J.S?

Ne smeta mi jer to govori o tebi samom, braniš si duhovnika klevetanjem JS pametnom je dosta.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne smeta mi jer to govori o tebi samom, braniš si duhovnika klevetanjem JS pametnom je dosta.

Kojeg duhovnika? O cemu pricas?
Ja sam lepo rekao da to sto je armagedon postavio nije lepo. I da i ja to mogu da uradim za bilo koju veru i da postavim isto(posto mislim da je i on JS).
E to sto je on postavio to je klevetanje. A ne ovo sto sam ja rekao.
A da si ti J.S. Ja mislim da jesi takodje...
Nema veze i ako si, ne smeta meni to nista..

*I da kako ti vidis prilozene stihove, ili ih ne vidis? :)

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Jahve - Adonaj - Elohim - Isus

Šta imaš reći po otvorenoj temi!

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Isto je i sa religijom.
Nije bilo namenjeno ni tebi i sta se javljas , ali si se osetio pogodjenim pa si se javio da branis Pravoslavce jer si i ti taj , ja na tvojem mestu bi ovako nesto osudio a ne branio i nazivao druge arijevcima , nije ovo prvi slucaj da se desava takvo sto kod vas , a da ne govorimo o drugim stvarima koje teretite narodu , no reci tvom prijatelju da vise ne postavlja video i da ne govori da smo sekta , ako nije u toku i ne zna nista o nama u Srbiji , onda nemoj da naklapa napamet jer smo priznati kao verska zajednica . i da ne naziva vise nikog sektom jer na taj nacin vredja citavu zajednicu J.S.

Саопштење за медије 24. фебруар 2010.

Србија регистровала Јеховине сведоке

БЕОГРАД, Србија — Министарство вера Републике Србије усвојило је захтев „Јеховиних сведока – хришћанске верске заједнице“ и уписало ту заједницу у Регистар цркава и верских заједница. Регистрација је ступила на снагу 8. фебруара 2010.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Evo još jedan primjer
koji jasno pokazuje da je SAMO - JAHVE - ime Boga Jedinoga,
a Elohim, Adonaj - samo titule koje kažu da je JAHVE = BOG.

-------------------------------------------------- ---------------------

Ezekiel 20,5
Reci im: Ovako govori
Jahve Adonaj : `Onoga dana kad izabrah Izraela i ruku stavih na potomstvo doma Jakovljeva te im se objavih u zemlji egipatskoj, zakleh im se: Ja sam Jahve , Elohim vaš!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Jeruzalemska:
Ezekiel 20,5
Reci im: Ovako govori
Jahve Gospod : `Onoga dana kad izabrah Izraela i ruku stavih na potomstvo doma Jakovljeva te im se objavih u zemlji egipatskoj, zakleh im se: Ja sam Jahve , Bog vaš!

-------------------------------------------

HOT
Eze 20:5
ואמרת H559 אליהם H413 כה H3541 אמר H559 אדני H136 יהוה H3069 ביום H3117 בחרי H977 בישׂראל H3478 ואשׂא H5375 ידי H3027 לזרע H2233 בית H1004 יעקב H3290 ואודע H3045 להם בארץ H776 מצרים H4714 ואשׂא H5375 ידי H3027 להם לאמר H559 אני H589 יהוה H3068 אלהיכם: H430

---------------------------------------------

H136 אדני 'Adonay ad-o-noy'
H3069 יהוה yehovih yeh-ho-vee '
H430 אלהים 'Ĕlohıym el-o-heem'
H3068 יהוה yehovah yeh-ho-vaw '
-------------------------------------------

Što ćemo sad?

U jednom stihu imamo sve troje!?
(Da nije to isto dokaz za TTT?)

---------------------------------------------
Ovaj stih je kontradikcija sa TTT lažnim dogmatskim naukom,
koji želi izjednačiti - Jahve sa Isus,
a TO je htio i Lucifer!

Sudbinu Lucifera - zna svatko.
Zapitaj se čovječe - koja je tvoja sudbina?

Natrag