Mudrost proizilazi iz -> razuma. Bez razuma nema mudrosti.
" Ovde je um, koji ima mudrost..." (Otk 17)
"Da se uteše srca njihova, i da se stegnu u ljubavi, i u svakom bogatstvu punog razuma, na poznanje tajne Boga i Oca i Hrista, U kojoj je sve blago premudrosti i razuma skriveno." (Kol. 02)
Ako ti kažeš onda mora da je tako...
Ja prosto moram da skinem kapu ovakvim likovima na njihovoj beskrupuloznosti u iznošenju neistina...
Ko je rekao da Trojstvo ne postoji u Tori?
Ono što sam ja napisao bilo je: "Ono što je sigurno tačno jeste da se u Bibliji nigde ne spominje termin "trojstvo". Možemo da pročitamo celu Bibliju, nigde se ne spominje sam taj termin."
Dakle, napisao sam da se nigde ne spominje taj termin, a ne da ne postoje Otac, Sin i Sveti Duh...
Sad već otvoreno moram da te pitam: brate mili da li se ti ovde šališ sa nama, ili je nešto mnogo gore u pitanju ?
Pa zar je David lično rodio Isusa? Biblija kaže da je David Avramov sin. Pa kako sad Avramov sin kada se David rodio 14 kolena od Avrama? David jeste Avramov sin jer se radi o istom PLEMENU! Shvataš? Isto pleme - isti izabrani narod - pa se kaže - SIN! Dakle, Isus je i Avramov kao što je i Davidov sin! To je Biblijska terminologija označavanja da neko potiče iz istog plemena/od Boga izabranog naroda...
" Pleme Isusa Hrista, sina Davida Avramovog sina.
Avraam rodi Isaka. A Isak rodi Jakova. A Jakov rodi Judu i braću njegovu...itd itd..."
(Matej 01)
Ovakvim prostim izražavanjem ništa postići nećeš...
Ako veruješ da je Bog Stvorio sav univerzum, a imaš problem sa bezgrešnim začećem , onda je jadna vera tvoja...
Preporučujem ti da ponovo pročitaš moj prvi post na temu Trojstva, ali sa razumevanjem...
Bravo majstore! To je baš ono po čemu se ogromna večina na Zemlji rukovodi! To je to! Udario si u srž a da svestan nisi...
Svako danas ima pravo da određuje sopstveni moralni kodeks. Većina danas to upravo i radi, i zato ćemo propasti kroz kanalizacione otvore da nas reka nosi u nepovrat...
Hitler je mislio da je ispravno ono što je radio! Staljin je mislio da je ispravno ono što je on radio. Osama Bin Laden je bio uveren da radi dobro, Bil Klinton je verovao u dobročinstvo tomahavcima po civilima...Tito je verovao da je mali doživotni bog i imao je predstavu da širi bratstvo i jedinstvo, kako se proširilo sami smo se uverili...Homoseksualac veruje da nije bolestan nego da je pripadnik nekakve populacije, narkoman je uveren da mu heroin donosi "sreću", pedofil veruje da je normalno kada siluje dete...Terorista opasan dinamitom veruje da ubija nevine zbog "višeg" cilja... Budista veruje da će dostići nekakvu nirvanu kada meditira (spava) 20H dnevno dok se svet raspada oko njega...nečija baba veruje u crnu mačku i pasulj, nečija tetka veruje i traži spas u horoskopu i položaju zvezda na nebu. Neki komšija veruje u kladioničarski tiket da će ga usrećiti, dok neka komšinica bulji u šoljicu za kafu tražeći utehu i sreću u tom mulju...
Da je na čoveku da odlučuje šta je moralno, šta je dobro, a šta loše, čovek ne bi opstao u životu...Ko onda odlučuje?
Odlučuje Onaj koji je i stvorio život i zakone po kojima se on odvija...Zato Biblija opstaje/postoji i pored toliko napadanja i pokušaja da se uništi, omalovaži i obespravi kroz istoriju, evo već oko 3000 god...U njoj se nalazi informacija -> ko je taj koji jedini ima autoritet da kaže šta je moralno, šta je dobro, a šta loše...I kako čovek treba da živi.
Da nije smešno, bilo bi žalosno...
Pa čoveče Božiji, ovo je forum -> RELIGIJA! Kako ja to tebi namećem svoje mišljenje? Pa ti si došao kod mene a ne ja kod tebe? Zar ne? Da sam ja na temama, recimo, muzika, filmovi, kultura, recepti bakine kuhinje...pisao o religiji i Bogu, onda bi mogao da pričaš to što pričaš...ovako, razmisli šta činiš...i zašto to činiš, odnosno šta te tera da to činiš...
To je kao kada bi ja sada upao na forumsku temu programiranje u HTML-u, i počeo tamo da pričam o poljoprivrednim mašinama, grabuljama i lopatama, prebacujući drugima kako mi nameću svoje mišljenje...pff