Izopačena predstava o Bogu

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ima vise razloga zasto sam na religiji. Prvo, volim da podelim misljenje sa neistomisljenicima, drugo, mozda neko neodlucan cita ovo pa da ne udje u sektu, trece, religija odnosno organizovano sujeverje je najopasniji i nasmrtonosniji virus u istoriji covecanstva. I da, dokon sam.
Sto se tice prsta u oko, pa ne moram uvek, mogu da zaspim, a sto se tice detinjstva, bilo je ok, vidis da nemam potrebu za nebeskim roditeljima i da ne zivim u svetu lose epske fantastike.
Nego, hajde da budemo ozbiljni, sto obozavas masovnog ubicu? Da li si ti je moralni kompas toliko slab da ti je uzor najbolesniji lik u istoriji knjizevnosti?

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Nego, hajde da budemo ozbiljni, sto obozavas masovnog ubicu? Da li si ti je moralni kompas toliko slab da ti je uzor najbolesniji lik u istoriji knjizevnosti?

Ne, ne; ti ne shvataš. Nije on masovni ubica jer je SVAKO koga je on ubio bio grešan a bog ti da pa ti može i uzeti. Zbog toga je on dobar i milostiv a ovi što ih poubijaše ni ne zaslužuju bolje.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ne, ne; ti ne shvataš. Nije on masovni ubica jer je SVAKO koga je on ubio bio grešan a bog ti da pa ti može i uzeti. Zbog toga je on dobar i milostiv a ovi što ih poubijaše ni ne zaslužuju bolje.

Pa da, u pravu si, to su bile specijalne okolnosti pod kojima je jedino resenje bilo uzeti device u ropstvo a ostalu decu ubiti.

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318

Kako tako poluslep neuviđaš da ste ti i starstuff najveći dokaz Božije dobrote i milosti što vas i dalje ostavlja u životu zdrave i prave, i što još uvek polaže nade u vas dvojicu...?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ha ha ha haha...mal ne padoh sa stolice.... :D

Mislim da bi ti mnogo bolje prolazio na forumima gde su teme: sećanje na Čkalju i Ljubu Moljca ...hehe...

Kao i obicno, argumenti su ti na mestu, Ckalja, biblija, Ljuba Moljac...
Da budem precizan, kada kazem sektu, mislim na bilo koju religioznu grupu.

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Tačno tako - bog je divan u svojoj svemoći i svedobroti. Zbog toga on ima pravo da ubije i porobi koga želi a on, pošto je oličenje ljubavi i oprosta, u stvari i ne radi ništa loše. On, zapravo, tako oprašta grehove tim nesretnicima jer ih lišava sužanjstva ovoga života i direktno ih šalje na nebo. Tako da bog nije masovni ubica, više je neki masovni vaskrsitelj.

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.084
Mudrost proizilazi iz -> razuma. Bez razuma nema mudrosti.

" Ovde je um, koji ima mudrost..." (Otk 17)

"Da se uteše srca njihova, i da se stegnu u ljubavi, i u svakom bogatstvu punog razuma, na poznanje tajne Boga i Oca i Hrista, U kojoj je sve blago premudrosti i razuma skriveno." (Kol. 02)

Ako ti kažeš onda mora da je tako...

Ja prosto moram da skinem kapu ovakvim likovima na njihovoj beskrupuloznosti u iznošenju neistina...
Ko je rekao da Trojstvo ne postoji u Tori?
Ono što sam ja napisao bilo je: "Ono što je sigurno tačno jeste da se u Bibliji nigde ne spominje termin "trojstvo". Možemo da pročitamo celu Bibliju, nigde se ne spominje sam taj termin."
Dakle, napisao sam da se nigde ne spominje taj termin, a ne da ne postoje Otac, Sin i Sveti Duh...

Sad već otvoreno moram da te pitam: brate mili da li se ti ovde šališ sa nama, ili je nešto mnogo gore u pitanju ?

Pa zar je David lično rodio Isusa? Biblija kaže da je David Avramov sin. Pa kako sad Avramov sin kada se David rodio 14 kolena od Avrama? David jeste Avramov sin jer se radi o istom PLEMENU! Shvataš? Isto pleme - isti izabrani narod - pa se kaže - SIN! Dakle, Isus je i Avramov kao što je i Davidov sin! To je Biblijska terminologija označavanja da neko potiče iz istog plemena/od Boga izabranog naroda...

" Pleme Isusa Hrista, sina Davida Avramovog sina.
Avraam rodi Isaka. A Isak rodi Jakova. A Jakov rodi Judu i braću njegovu...itd itd..."
(Matej 01)

Ovakvim prostim izražavanjem ništa postići nećeš...

Ako veruješ da je Bog Stvorio sav univerzum, a imaš problem sa bezgrešnim začećem , onda je jadna vera tvoja...
Preporučujem ti da ponovo pročitaš moj prvi post na temu Trojstva, ali sa razumevanjem...

Bravo majstore! To je baš ono po čemu se ogromna večina na Zemlji rukovodi! To je to! Udario si u srž a da svestan nisi...

Svako danas ima pravo da određuje sopstveni moralni kodeks. Većina danas to upravo i radi, i zato ćemo propasti kroz kanalizacione otvore da nas reka nosi u nepovrat...
Hitler je mislio da je ispravno ono što je radio! Staljin je mislio da je ispravno ono što je on radio. Osama Bin Laden je bio uveren da radi dobro, Bil Klinton je verovao u dobročinstvo tomahavcima po civilima...Tito je verovao da je mali doživotni bog i imao je predstavu da širi bratstvo i jedinstvo, kako se proširilo sami smo se uverili...Homoseksualac veruje da nije bolestan nego da je pripadnik nekakve populacije, narkoman je uveren da mu heroin donosi "sreću", pedofil veruje da je normalno kada siluje dete...Terorista opasan dinamitom veruje da ubija nevine zbog "višeg" cilja... Budista veruje da će dostići nekakvu nirvanu kada meditira (spava) 20H dnevno dok se svet raspada oko njega...nečija baba veruje u crnu mačku i pasulj, nečija tetka veruje i traži spas u horoskopu i položaju zvezda na nebu. Neki komšija veruje u kladioničarski tiket da će ga usrećiti, dok neka komšinica bulji u šoljicu za kafu tražeći utehu i sreću u tom mulju...

Da je na čoveku da odlučuje šta je moralno, šta je dobro, a šta loše, čovek ne bi opstao u životu...Ko onda odlučuje?
Odlučuje Onaj koji je i stvorio život i zakone po kojima se on odvija...Zato Biblija opstaje/postoji i pored toliko napadanja i pokušaja da se uništi, omalovaži i obespravi kroz istoriju, evo već oko 3000 god...U njoj se nalazi informacija -> ko je taj koji jedini ima autoritet da kaže šta je moralno, šta je dobro, a šta loše...I kako čovek treba da živi.

Da nije smešno, bilo bi žalosno...
Pa čoveče Božiji, ovo je forum -> RELIGIJA! Kako ja to tebi namećem svoje mišljenje? Pa ti si došao kod mene a ne ja kod tebe? Zar ne? Da sam ja na temama, recimo, muzika, filmovi, kultura, recepti bakine kuhinje...pisao o religiji i Bogu, onda bi mogao da pričaš to što pričaš...ovako, razmisli šta činiš...i zašto to činiš, odnosno šta te tera da to činiš...

To je kao kada bi ja sada upao na forumsku temu programiranje u HTML-u, i počeo tamo da pričam o poljoprivrednim mašinama, grabuljama i lopatama, prebacujući drugima kako mi nameću svoje mišljenje...pff

Nabrojao si desetinu pojedinaca koji sa radili lose, zasto nisi nabrojao stotine koji su takvim nahodjenjem radili dobre stvari? Dovoljno je postovati osnovna moralna nacela i nikada neces uraditi nista slicno zlocincima.

Sto se tice mog dolaska ovde, volim da citam konverzacije, i da posmatram socijoloske navike ljudi, ljudi su prilicno zanimljivi, neke mozes procitati odmah, za neke ti treba malo vremena da shvatis kako razmisljaju, poneko ima neku ideju koja ti se svidi, negde cujes zanimljiv podatak kao recimo Paninovo racunanje, ili jos par zanimljivih stvari sam video ovde. Ja nisam dosao da bi se raspravljao, jednostavno volim da citam, izemdju ostalog i religijske teme, volim da procitam isto tako teme vezane za kulinarstvo, pa kada vidim da se neko lose ophodi prema nekome ili necemu onda volim i da odreagujem, i pokusam navesti osobu da shvati zasto to nije ispravno. Vidis po meni bi bilo u redu da si ti opisivao svoje vidjenje, ali posto ti tvrdis da ostali grese, a da si ti u pravu hteo sam da vidim da li imas poseban razlog da to tvrdis, kada sam video da nemas onda sam i hteo da ukazem i koliko je ova rasprava besmislena. Sto se mene tice ti mozes doci na bilo koju moju temu i reci mislim da nisi u pravu, kao sto sam ja uradio. Prelistaj moje postove vidi da li sam te i u jednom vredjao ili rekao da si ti los, izopacen ili te pak uvredio. Ova izopacenost se ovde odnosila na sve koji nemaju istu sliku o bogu kao i ti, sto ukljucuje u mene, jer eto kao sto si i sam rekao i ja kasnije priznao ipak imam neku viziju boga.

Sto se tice moralnog kodeksa koji pomenu, moje moralno pravilo kojim se vodim je prilicno jednostavno, ne uradi drugome ono sto ne zelis da ti se desi. Sasvim lepo pokriva i deset zapovesti i bilo sta drugo kod moralnog coveka. Zato nemam razloga da strahujem da cu uraditi ista pogresno. Meni nije potrebno da strahujem od neke kazne, ukoliko ne radim ispravno, jer znam da necu da to uradim. Ako uradim nesto lose, vise ce me savest kazniti nego strah od necega, za sta sam prilicno siguran da ne postoji. Kada pogresim, a pogresim, kao i svi ostali, ja priznam da sam pogresio i prihvatim posledice. Ne pokusavam da na silu dokazem da nisam pogresio i da opravdam sebe...

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Kako tako poluslep neuviđaš da ste ti i starstuff najveći dokaz Božije dobrote i milosti što vas i dalje ostavlja u životu zdrave i prave, i što još uvek polaže nade u vas dvojicu...?

To je zato sto bog vise voli da ubija malu decu u Africi, Indiji i generalno u zemljama treceg sveta. U zemljama za razvijenom medicinom i dosta hrane, uglavnom prasta deci.

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
I naravno, sada čekamo moderatora sa gumicom....

Hmm, zanimljivo je ovo sa moderatorom i gumicom...češ , češ...
-Moderator - apsolutna vlast i moć na forumu.
-gumica - služi mu za brisanje onoga što ne valja, što je loše i što nije po pravilima / zakonima foruma...

Zanimljivo...

Natrag