Izopačena predstava o Bogu

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Život i realnost te uveliko demantuju. Upravo je stvar u tome što se neće složiti.

Sada mi moraš objasniti kako se ja i ti nećemo složiti da su 2+2=4? Ako neko od nas dvojice tvrdi da 2+2 nisu 4, onda je taj neko bezumn_ik...

" Bezumn_iku nije mio razum nego da se javlja srce njegovo." (Priče 18)

Najbolji dokaz za to je činjenica da danas u svijetu postoji skoro hiljadu vjerskih denominacija (o pojedincima da i ne govorim) koje su nastale upravo iz razloga različitog poimanja i tumačenja Božije riječi, odnosno, Biblije. I naravno, svi trde da su samo oni u pravu.

Pa šta ja govorim ovde?

Re-legare - religija (legare znači kopča/veza, a re-legare označava ponovna veza. Uspostaviti ponovo tu izgubljenu vezu/kopču sa Bogom), je danas postala pokrivalo za različite oblike pseudoduhovnih rešenja. Religija treba da čoveka učini mudrim, sposobnim da razlikuje dobro od zla,a njegovu savest odgovornom, ali i rasterećenom. Ona treba da čovekovu volju učini slobodnom u izboru dobra, a njegovo srce očišćenim od greha. U suštini - religija, i uopšte bilo koja druga životna filozofija, može da ima samo jednu od dve funkcije: ili da svojim moralnim idealima čoveka čuva od zla, ili da mu pruža izgovor za zlo koje će on da čini upravo u ime tih ideala...

Kako se ljudi razlikuju između sebe po oblicima i mehanizmima izopačenja,tako se razlikuju i njihova shvatanja religije, pa otuda imamo mnoštvo različitih verskih zajednica od kojih svaka okuplja ljude sa bar jednom zajedničkom formom religioznog izopačenja...

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Ne znam o čemu pričaš...Mora da si hteo na drugoj temi nešto, pa si otvorio treću, a pisao na četvrtoj da bi vešto izbegao prvu...?

Nemoj da se praviš lud:

"...dok čovek koji tvrdi da moramo da ubijamo decu koja psuju roditelje ([SUP]3[/SUP] A On odgovarajući reče im: Zašto i vi prestupate zapovest Božju za običaje svoje? [SUP]4[/SUP] Jer Bog zapoveda govoreći: Poštuj oca i mater; i koji opsuje oca ili mater smrću da umre. Matej 15:3-4) i da trpimo ropstvo jer smo zbog toga stvoreni ([SUP]5[/SUP] Sluge! Slušajte gospodare svoje po telu, sa strahom i drhtanjem, u prostoti srca svog, kao i Hrista;[SUP]6[/SUP] Ne samo pred očima radeći kao ljudima da ugađate, nego kao sluge Hristove, tvoreći volju Božiju od srca.[SUP]7[/SUP] Dragovoljno služite, kao Gospodu a ne kao ljudima,[SUP]8[/SUP] Znajući da svaki što učini dobro ono će i primiti od Gospoda, bio rob ili slobodnjak. Efežanima 6:5-8) pokušava da nam obelodani bogom danu istinu. I još nam pri tom obećava večni život tamo negde..."

Znaš na koga sam mislio i zašto sam rekao da mi nije jasno kako to ne vidim da nam on govori istinu a svi ostali da nas nastoje prevariti.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Znamo tacno iz cega se sastoji vazduh koji udisemo, zbog nauke, iz biblije mozemo da naucimo pogresne informacije kao sto su na primer sunce koje se vrti oko zemlje. Svedocanstvo je najslabiji oblik dokaza u nauci, ustvari to nije dokaz uopste, mozemo da skupimo hiljade ljudi koji misle da su videli letece tanjire ili loh nes cudoviste , jel treba i njima da verujem, hocu kad budem video dokaze
otkuda ti ta bezvezna ideja o nekom suncu ? Biblija se ne oglasuje tako.
znas informacije o vazduhu? ne bi rekao! znas koliko i svaki covek,ali to nije ni malo dovoljno.znas li ko ge je dao ,otkuda tu,zasto ga nema van nase planete? znas ko si,a ne znas ni 10.deo o sustinskim stvarima ko smo mi ,ja i ti,kako smo postali,ne znas cak ni sustinsku smisaonost mozga ,a ocemo reci da znamo. kao kad bi neko tvrdio da zna sta je u zavezanoj platnenoj kesi.nase znanje je bedno. sto to ne bi priznao,nisi ti kriv a ni ja,nije nam dato vise nego sto znamo. i sad oces tek da znas nesto sto ne mozes? a ono sto mozes negiras.to ti dodje kao da covek negira samog sebe a onda tvbrdi da nesto zna.
o Bogu se moze znati vise nego sto ti mozes i umisliti,ali ne mozgom. to sto tebi ne odgovara istina da se plin ne pretace u vatru,il.voda u suplju posudu,toje tvoj problem.od jednog neznanja se mozes zapaliti a od drugog ostati zedan bez potrebe. sve sto mi kao ljudi mozemo reci da znamo,jeste da skoro nista ne znamo.kako je to znanje,videti i onda reci ne vidim,cuti i reci ne cujem. neovisno o kome se radi,cinjenica je da mi skoro nista ne znamo,ni ti,ni ja. stoga ja ne kazem ti nisi u pravu,ono sto je nauka dosegla,ali se ne slazem da se na to mogu osloniti maksimalno. na drugoj strani ti oces ici kontyra stranom,iskas Boga da se vidi. kao da bi ja bezobzirno iskao od tvoje naucnosti da sav kosmos mogu obuhvatiti rukama pa cu ti verovati. ne licim li na apsurda.
zato ne bi trebalo covek toliko abverzije pokazati na ono sto ne zna,niti moze znati. to podseca na agoniju nemoci ili mozda na otpadnistvo zbog loseg goriova i sastava u nama,zbog greha! ali to nas nece opravdati,kao malo dete sto mora na kraju primiti sibu za neposluh,samo ova siba je mnogo bolnija,kad odemo sa lica zemlje. tragicno je da covek koji oce telesno da uhvati misao na Boga mora telesno na kraju iza smrti i da progleda. Bog se samo dDuhom da uhvatiti,a Duhom ce i oziveti. to ti je to. ostaj mi zdravo.

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
otkuda ti ta bezvezna ideja o nekom suncu ? Biblija se ne oglasuje tako.
znas informacije o vazduhu? ne bi rekao! znas koliko i svaki covek,ali to nije ni malo dovoljno.znas li ko ge je dao ,otkuda tu,zasto ga nema van nase planete? znas ko si,a ne znas ni 10.deo o sustinskim stvarima ko smo mi ,ja i ti,kako smo postali,ne znas cak ni sustinsku smisaonost mozga ,a ocemo reci da znamo. kao kad bi neko tvrdio da zna sta je u zavezanoj platnenoj kesi.nase znanje je bedno. sto to ne bi priznao,nisi ti kriv a ni ja,nije nam dato vise nego sto znamo. i sad oces tek da znas nesto sto ne mozes? a ono sto mozes negiras.to ti dodje kao da covek negira samog sebe a onda tvbrdi da nesto zna.
o Bogu se moze znati vise nego sto ti mozes i umisliti,ali ne mozgom. to sto tebi ne odgovara istina da se plin ne pretace u vatru,il.voda u suplju posudu,toje tvoj problem.od jednog neznanja se mozes zapaliti a od drugog ostati zedan bez potrebe. sve sto mi kao ljudi mozemo reci da znamo,jeste da skoro nista ne znamo.kako je to znanje,videti i onda reci ne vidim,cuti i reci ne cujem. neovisno o kome se radi,cinjenica je da mi skoro nista ne znamo,ni ti,ni ja. stoga ja ne kazem ti nisi u pravu,ono sto je nauka dosegla,ali se ne slazem da se na to mogu osloniti maksimalno. na drugoj strani ti oces ici kontyra stranom,iskas Boga da se vidi. kao da bi ja bezobzirno iskao od tvoje naucnosti da sav kosmos mogu obuhvatiti rukama pa cu ti verovati. ne licim li na apsurda.
zato ne bi trebalo covek toliko abverzije pokazati na ono sto ne zna,niti moze znati. to podseca na agoniju nemoci ili mozda na otpadnistvo zbog loseg goriova i sastava u nama,zbog greha! ali to nas nece opravdati,kao malo dete sto mora na kraju primiti sibu za neposluh,samo ova siba je mnogo bolnija,kad odemo sa lica zemlje. tragicno je da covek koji oce telesno da uhvati misao na Boga mora telesno na kraju iza smrti i da progleda. Bog se samo dDuhom da uhvatiti,a Duhom ce i oziveti. to ti je to. ostaj mi zdravo.

Al' ga napriča!

Možda nisi znao ali mozak je sedište i jedini deo ljudska tela koji se koristi za SVE kognitivne funkcije, uključujući tu i procese mišljenja, zaključivanja i skladištenja naučenog, tj. znanja. Tako da se sva znanja, uključujući i "znanja" o bogu nalaze tamo...

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
"...dok čovek koji tvrdi da moramo da ubijamo decu koja psuju roditelje ([SUP]3[/SUP] A On odgovarajući reče im: Zašto i vi prestupate zapovest Božju za običaje svoje? [SUP]4[/SUP] Jer Bog zapoveda govoreći: Poštuj oca i mater; i koji opsuje oca ili mater smrću da umre. Matej 15:3-4)

Izopačio si Hristove reči.
Isus se obraća FARISEJIMA koji su takođe izopačili Božije Reči postavši licemeri koji drugoga osuđuju, a ne vide sebe i svoju izopačenost:

"1 Tada pristupiše k Isusu književnici i fariseji od Jerusalima govoreći:
2 Zašto učenici tvoji prestupaju običaje starih? Jer ne umivaju ruke svoje kad hleb jedu.
3 A On odgovarajući reče im: Zašto i vi prestupate zapovest Božju za običaje svoje?
4 Jer Bog zapoveda govoreći: Poštuj oca i mater; i koji opsuje oca ili mater smrću da umre.
5 A vi kažete: Ako koji reče ocu ili materi: Prilog je čim bih ti ja mogao pomoći;
6 Može i da ne poštuje oca svog ili matere. I ukidoste zapovest Božju za običaje svoje."
(Matej 15)

Fariseji su znali razliku između GRAĐANSKOG Zakona(" i koji opsuje oca ili mater smrću da umre") koji im je dao Mojsije kada su bili TEOKRATSKA država u kojoj je Car bio Bog i koji je jedino u takvoj državi primenjiv, i MORALNOG Zakona("Poštuj oca i mater") a ponašali su se kao da su još uvek slobodna Teokratska država, a ne pod Rimskom okupacijom, pa nadmeno ukoravaju Isusa -> "Zašto učenici tvoji prestupaju običaje starih? Jer ne umivaju ruke svoje kad hleb jedu." Isus im onda ukazuje na njihovo licemerstvo -> "Zašto i vi prestupate zapovest Božju za običaje svoje?" Fariseji nisu uviđali, zbog tvrdoće srca njihovog, da su zbog napuštanja Božijih Zapovesti a priklanjanja običajima koje su izmislili, i pali u ropstvo izgubivši Teokratsku državu i Boga kao Cara...

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
@100Dinara

Građanski Zakon se odnosi na odrasle ljude, a ne na decu. Nemoj biti smešan sa takvim pitanjima...Ni u današnjim državama maloletnik ne ide na električnu stolicu ili na doživotnu robiju...

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Al' ga napriča!

Možda nisi znao ali mozak je sedište i jedini deo ljudska tela koji se koristi za SVE kognitivne funkcije, uključujući tu i procese mišljenja, zaključivanja i skladištenja naučenog, tj. znanja. Tako da se sva znanja, uključujući i "znanja" o bogu nalaze tamo...
nisam znao. kolikio sam ja obavesten do juce,jediono ako su danas uspeli naucnici da preskoce motkom 200 ooo km veliku provaliju neznanja,kakav skok! da znaju da se koristi tek nekih 10 %posto od kompletnog mozga,samo tolko kapacitetom. kazem mozda nisam cuo.
ali da li ti znas da se znanje ne skladisti u mozgu ,Bozje znanje,vec u srcu? e,to ti je muka,jer instrumenti tu nisu mocni da dosegnu naucni saldo je tu nula. ali veruj da je to istina. to proradi tek posle smrti kod mnogih al kasno. sve vreme se cude odakle im dolazio kazu ljudi taj instikt,neki cudan osecaj. sve vreme je taj osecaj bio kontra od pameti a gle kad im se dogodi to u stvarnosti neke manje stvari desava se kod mnogih to iskustvo,oni kazu ,kako to nije mogao pre da uhvati odakle je to dolazilo,kazu kao iz podsvesti. jadni ljudi,kakva podsvest,to je glas savesti dolazi iz srca,tu je Bozja tvrdjava za njegovog coveka ,jer je on sazdao stvorenje i bolje zna sto je gde,gde bubrezi,gde srce itd. ni sustinu naseg oka ne mozemo spoznati osim da se divimo tome. kakav majstor.sta majstor slucaj.o,akak beda opd pameti onda u nama!

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
da se koristi samo 10 % mozga je glupost, prirodna seleksicja bi to obrisala odavno, ljudi koriste svih 100 % mozga, samo ne u svakom trenutku, znanje ne moze da bude u srcu jer srce je misisc koji pumpa krv u tkiva, nema veze sa memorijom, znanjem ili pamcenjem

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
nisam znao. kolikio sam ja obavesten do juce,jediono ako su danas uspeli naucnici da preskoce motkom 200 ooo km veliku provaliju neznanja,kakav skok! da znaju da se koristi tek nekih 10 %posto od kompletnog mozga,samo tolko kapacitetom. kazem mozda nisam cuo.
ali da li ti znas da se znanje ne skladisti u mozgu ,Bozje znanje,vec u srcu? e,to ti je muka,jer instrumenti tu nisu mocni da dosegnu naucni saldo je tu nula. ali veruj da je to istina. to proradi tek posle smrti kod mnogih al kasno. sve vreme se cude odakle im dolazio kazu ljudi taj instikt,neki cudan osecaj. sve vreme je taj osecaj bio kontra od pameti a gle kad im se dogodi to u stvarnosti neke manje stvari desava se kod mnogih to iskustvo,oni kazu ,kako to nije mogao pre da uhvati odakle je to dolazilo,kazu kao iz podsvesti. jadni ljudi,kakva podsvest,to je glas savesti dolazi iz srca,tu je Bozja tvrdjava za njegovog coveka ,jer je on sazdao stvorenje i bolje zna sto je gde,gde bubrezi,gde srce itd. ni sustinu naseg oka ne mozemo spoznati osim da se divimo tome. kakav majstor.sta majstor slucaj.o,akak beda opd pameti onda u nama!

Znaci ako verniku urade transplataciju srca, a srce je od ateiste, vernik postaje ateista. Jel se to desava i sa bubrezima ili? Usput, da napomenem, transplatacije ne rade vracevi u mantijama.

Natrag