Izopačena predstava o Bogu

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
svedoci?pa fino. i dogadjaji sa Isusom imaju stotine svedoka i te kakih. oko 300 direktnih prorostava starog zaveta,zivi svedoci apostoli,500 njih koji su ga videli,ljudi na putu za emaus itd...sad reces ,a to su price. pa kad ti odes sa lica zemlje svak moze reci i za tebe i svedoke kojih vise ne budes iimao,to su price.
imas slike,ali ja mogu biti nevernik kao i ti pa reci,slike? pa ne licis mi tu sa slike bebe da si ti,sad imas bradu mozda,brkove,otkud ti te bore,nesto si drugaciji!? i sad necu da ti verujem. sta sad dalje? tvrd sam ora recimo...
svestan si danas da si juce bio.okej. i ja sam potpuno siguran da je Isus vaskrsao,i da cu ja verom vaskrsnuti. sta ne verujes mojim osecajima,sto bi ja verovao tvojim?!
najposle sama nauka tvrdi da se celije menjaju unutar nas svake sedme godine,dakle ko mi garantuje da si to ti,od juce,od pre koju godinu a kamoli ako si malo stariji,samo spoljnja forma si ti...glavnica se obnavlja,zar ne?
vidis kako se covek moze naci nevernik kad ide tvojom mudroscu. ti ne mislis da je svedocanstvo Proroka validno. probaj ti da proreknes da ce Isus da se rodi tacno gde se rodio 800 god pre ili da naredis rimskom vojskovodji da uradi ono sto tebi treba ili istoriji da donese bas rim na scenu na planeti i da neko izmisli bas mucenje nas krstu,to pre nisu imali u istoriji i da ga probodu bas gde je prorokovano,itd...a tek da devica zacne...da bude bas musko ne zensko.hm. probaj...probaj da te dignu na krst,da te vojnik probode kopljem majstorski u arteriju,probaj da ustanes treci dan,da plahtu oko glave bas savijes posebno u grobu od drugih haljina itd... probaj da napravis dramski scenarijo,ali da ga ne smes izmestiti ,nesto kao naucna fantastika i da se istorija mora ukljuciti sutra u taj scenario,vremenske prilike,ljudi,politicki dogadjaji,probaj... pa da ti se veruje. ovako nudis neke fotose,celije unutar koje se menjaju i kazes to sam bre ja od juce kad sam bio ono mala beba?! jak materijalni dokaz? ne znam sto ti u opste verujem,al eto verujem ti i ako mi nista ne nudis da ti verujem. a ovaki dokazi nude vecnost i ti kazes,ma daj....!! tu si ti i slicni...mir ti od Boga. ako se ne uzrujavas zbog lepog pozdrava?....

Nije to nista, da vidis sta je tek Herkul, sin Zevsov radio.

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Pa ja sam ti citirao par duhovnika, a mogu i Konfućija, kako bih ti pokazao RAZLIKU između njihove duhovnosti i onoga šta uči Biblija...

Svi su kontra od Biblijske doktrine...Svi su zasnovani na ljudskoj psihologiji i povlađivanju paloj ljudskoj prirodi - grehu, i u suštoj su suprotnosti sa Biblijskom naukom pa se služe trikovima...
Zar je moguće da to ne vidiš?

Jeste, jeste Gardiane.
Nemoguće je prevideti.Svi su protiv osim tebe. Samo si ti za. Ja te potpuno razumem pa nemoj da se sekiraš. Stvarno ni ja ne shvaćam sve te druge ljude, pa nisu slepi ako ne razumeju. Kako to da ne vide ako već ne razumeju koliko si ti pametniji i produhovljeniji od svih ostalih? Shvatiće oni, samo se bojim da neće da im bude kasno. Posle sudnjeg dana će svima biti sve jasno, ali će da im bude kasno. Svi će da plaču sem tebe. Ti ćeš jedini da se grohotom smeješ, jer ko se zadnji smeje - najslađe se smeje, osim što sporo kapira bar kad je vic u pitanju. Ti bi ovako pametan i duhovan trebao da budeš proglašen za sveca, da se mene pita, i to još za tvoga života jer posle sudnjeg dana ne vredi kada niko neće biti spašen osim tebe, pa tek onda niko neće da ti se klanja i na ikone te oslikava. To je tvoja najveća tragedija: Ceo svet ne zna da si svet! Nepravda šta ćeš. Niko tebe ne razume jer su svi glupi, ali nisu ćoravi ako su glupi. Svi te vide i bez obzira što te ne razumeju, svejedno baš niko neće da ti se klanja. Stvarno je ceo svet bezobrazan osim što je glup. Ja čim bi te video, odmah bi te spazio i ničice bi se na kolena bacio pred tebe, jer ja neću da budem glup ko svi, hoću da budem pametan ko ti.

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Jeste, jeste Gardiane.
Nemoguće je prevideti.Svi su protiv osim tebe. Samo si ti za. Ja te potpuno razumem pa nemoj da se sekiraš. Stvarno ni ja ne shvaćam sve te druge ljude, pa nisu slepi ako ne razumeju. Kako to da ne vide ako već ne razumeju koliko si ti pametniji i produhovljeniji od svih ostalih? Shvatiće oni, samo se bojim da neće da im bude kasno. Posle sudnjeg dana će svima biti sve jasno, ali će da im bude kasno. Svi će da plaču sem tebe. Ti ćeš jedini da se grohotom smeješ, jer ko se zadnji smeje - najslađe se smeje, osim što sporo kapira bar kad je vic u pitanju. Ti bi ovako pametan i duhovan trebao da budeš proglašen za sveca, da se mene pita, i to još za tvoga života jer posle sudnjeg dana ne vredi kada niko neće biti spašen osim tebe, pa tek onda niko neće da ti se klanja i na ikone te oslikava. To je tvoja najveća tragedija: Ceo svet ne zna da si svet! Nepravda šta ćeš. Niko tebe ne razume jer su svi glupi, ali nisu ćoravi ako su glupi. Svi te vide i bez obzira što te ne razumeju, svejedno baš niko neće da ti se klanja. Stvarno je ceo svet bezobrazan osim što je glup. Ja čim bi te video, odmah bi te spazio i ničice bi se na kolena bacio pred tebe, jer ja neću da budem glup ko svi, hoću da budem pametan ko ti.

Eto, još jedne ljudske taštine na delu...
Zašto mene napadaš ako ti smeta Biblija i Bog?
Imaš priliku ovde da izneseš sve relevantne činjenice i argumente zašto ti smetaju Biblija i Bog...Pa umesto što pasivnom agresijom napadaš sve redom oko sebe, ti argumentuj svoje stavove...

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Eto, još jedne ljudske taštine na delu...
Zašto mene napadaš ako ti smeta Biblija i Bog?
Imaš priliku ovde da izneseš sve relevantne činjenice i argumente zašto ti smetaju Biblija i Bog...Pa umesto što pasivnom agresijom napadaš sve redom oko sebe, ti argumentuj svoje stavove...

Uopšte ne napadam, pogotovo tebe, nemoj da si uobražavaš. Ne brini, ako te ikada napadnem, ti ćeš to prvi saznati.
Uopšte mi ne smeta biblija a još manje Bog. Naprotiv.
Smeta mi što drugima pokušavaš naturiti svoje viđenje biblije i Boga kao jedino ispravno. Svaki tvoj post mi je argumenat za to.
Smeta mi što svako neslaganje sa tvojim stavovima paranoično prikazuješ kao agresiju i napad na tebe i pri tome još i mazohistički uživaš. (paranoju i mazohizam smatram bolešću, i ne samo ja, znam, znam, ćoravi smo i ne razumemo). Svaki tvoj post mi je argumenat za to. Ovo nisu moji stavovi, ovo je moje mišljenje kojeg ovde iznosim javno i drago mi je kad se netko ne slaže sa mojim mišljenjima, pogotovo kada si to ti i ne smatram da me sa svojim neslaganjima samnom napadaš, ponosim se razlikom u mišljenju između nas dvojice. Svaki tvoj post smatram relevantnom činjenicom i argumentom da imaš izopačenu predstavu o Bogu. Moje argumente ti iznosiš pa ja nemoram.

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Uopšte ne napadam, pogotovo tebe, nemoj da si uobražavaš. Ne brini, ako te ikada napadnem, ti ćeš to prvi saznati.

Čemu ta arogancija?

Smeta mi što svako neslaganje sa tvojim stavovima paranoično prikazuješ kao agresiju i napad na tebe i pri tome još i mazohistički uživaš.

Kada si ti napisao i naveo gde se neslažeš sa mojim stavovima, i gde si to objasnio argumentima?
Sve što sam do sada pročitao od tebe na ovoj temi je vicoteka(humor), optužba da sam sektaš, cinizam i arogancija...

Svaki tvoj post smatram relevantnom činjenicom i argumentom da imaš izopačenu predstavu o Bogu. Moje argumente ti iznosiš pa ja nemoram.

Dokaži to što si sad' kaz'o...U suprotnom, svaka tvoja dalja priča je trala la priča radi dokonosti a ne radi poruke drugima...

Iznesi svoje argumente potkovane činjenicama da ljudi nepokušavaju da spoznaju Boga na način koji ih neće učiniti moralno odgovornima, koji ih neće osvedočiti o potrebi za oproštenjem krivice i oslobođenjem od greha. I da izbegavajući susret sa Njegovim stvarnim karakterom, oni pokušavaju da Ga osete i dožive i da tim doživljajima umire svoju savest .

Pokaži nam kako je neistinita konstatacija da ljudi pokušavaju da Boga spoznaju kroz osećanja, da Ga izaberu svojim telesnim srcem, a da Ga zatim žive svojom voljom (samokontrolom), dok razum koriste samo da opravdaju ceo pogrešan sistem verovanja.

Biblijska nauka nas uči da se Bog spoznaje razumom, izabira voljom, oseća osećanjima, a živi srcem. Dakle sve kontra!

Samo razumno poznanje Boga kroz ispravnu predstavu o Njegovom karakteru može rezultovati osvedočenjem čoveka o njegove duhovne potrebe. A osvedočenje o potrebe je uslov da bi čovek svoju volju pokorio Bogu i doživeo iskustvo duhovnog novorođenja.

Mnogi psiholozi smatraju ispravnim i normalnim čovekovu psihološku potrebu za osećanjem vrednosti, uspeha, moći, pripadnosti, posedovanja i sl. Međutim, dokle god je čovek opterećen, on ne može da voli. Opterećen zadovoljavanjem svoje psihološke potrebe, on nema ni vremena ni volje da voli ni sebe ni druge. Stavljajući na sebe zadatak da živi radi sreće, a ne iz sreće, čovek stavlja na sebe zadatak koji ga onesposobljava da se ponaša svrsishodno tuđem i sopstvenom dobru. Zato što je sebičan, njemu je važnije kako se oseća, nego da li je to što on radi dobro...
Čovek će žrtvovati i svoje zdravlje i svoju egzistenciju da bi zadovoljio svoju opterećenost (sebičnost).

Svakodnevno možemo sresti osobe koje kukaju zbog, kako one kažu, "ugrožene" egzistencije, ali ne treba nam puno mudrosti da bismo uočili da se radi samo o izgovoru za njihovo sebično nezadovoljstvo. Dok se žale na "ugroženu" egzistenciju, te iste osobe puše i piju, i tako pokazuju da im u stvari do egzistencije nije stalo. Dokle god je čoveku važnije da hrana koju jede bude ukusna, nego da bude zdrava, nema govora o tome da ga pokreću motivi svrsishodni njegovoj egzistenciji...

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
"Biblijska nauka nas uci da se Bog spoznaje razumom, izabira voljom, oseca osecanjima, a zivi srcem."

U prvom delu recenice si dao najveci argument protiv vere, KAKO razumom da prihvatis boga iz biblije kada toliko puta je promasena nauka da je smesno spominjati ( sunce se vrti oko zemlje, ljudi zive u ribama bez problema... ), srce je misic koji pumpa krv, ne znam kakve ima veze sa bogovima.
A ljudi koji vise vole da im je hrana ukusna mozda vole da prozive ovaj jedan zivot koji imaju sto bolje, makar bio kraci od dugog i neukusnog zivota

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
haha kakve gluposti ti poredis, da li ja postojim i da li je neki lik ustao iz mrtvih pre 2000 godina, u prici koja totalno kontrira sve naucne cinjenice i koja je samo jedna od hiljada prica takve vrste, razmisli malo pre nego sto krenes da kucas gluposti
gluposti? pa ja sam ti iskreno rekao da postoji toliko jasno svedocanstvo a ti kao da nikad nisi cuo ,udaras u bah. je li tebi dosadno pa reda radi kontras ili citas?
je li tebi glupost i taj dah u nosu i vazduh koji dises,pa o njemu imas mnogo manje materijalnih dokaza? ponasas se kao da si "pecinski covek" pa si zatecen jasbnim stavom koji sam izneo,kao da nemas Bibliju ili nisi cuo za toliki i takav broj svedoka. imas li neki naucni moto koji moze danas reci sta sve ima jos u kosmosu pre nego zagnjure svoju mudrost kad im se dometne mogucnost? a Bog je o tome pisao iz daljine.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Znamo tacno iz cega se sastoji vazduh koji udisemo, zbog nauke, iz biblije mozemo da naucimo pogresne informacije kao sto su na primer sunce koje se vrti oko zemlje. Svedocanstvo je najslabiji oblik dokaza u nauci, ustvari to nije dokaz uopste, mozemo da skupimo hiljade ljudi koji misle da su videli letece tanjire ili loh nes cudoviste , jel treba i njima da verujem, hocu kad budem video dokaze

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
"A znamo da Sin Božji dođe, i dao nam je razum da poznamo Boga Istinitog, i da budemo u istinitom Sinu Njegovom Isusu Hristu. Ovo je Istiniti Bog i Život večni."
(1. Jov. 5)

"Gledajte dakle da uredno živite ne kao nemudri, nego kao mudri;
Pazite na vreme, jer su dani zli,
Toga radi ne budite nerazumni, nego poznajte šta je volja Božija."
(Efejcima 05)

"Ko pribavlja razum, ljubi dušu svoju; i ko pazi na mudrost, naći će dobro."
(Priče 19)

"Bezumni_ku nije mio razum nego da se javlja srce njegovo."
(Priče 18)

"Pribavi mudrost, pribavi razum; ne zaboravljaj i ne odstupaj od reči usta mojih. "
(Priče 04)

"Urazumi me o putu zapovesti svojih, i razmišljaću o čudesima Tvojim."
(Psalam 119)

"Blago čoveku koga Ti, Gospode, urazumljuješ, i zakonom svojim učiš;"
(Psalam 94)

"Kako su velika dela Tvoja, Gospode! Veoma su duboke pomisli Tvoje.
Bezumn_ik ne zna, i neznalica ne razume to."
(Psalam 92)

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Sv. Gardijan je napiso:
"Dokaži to što si sad' kaz'o...U suprotnom, svaka tvoja dalja priča je trala la priča radi dokonosti a ne radi poruke drugima..."

A sada ja ću da pišem trala la priču:

Ne mogu ja tebi ništa dokazati jer si za mene mnogo ne dokazan. Priznajem, provalio si me, istina je da tebi pišem trala la priče i to uvek kad sam dokon, sigurno tebi nebi pisao priče da imam pametnijeg posla. Svaka moja trala la priča nosi poruku ali prikrivenu samo ti ne možeš da ju razumeš ni da ju vidiš, pa ću ja, s vremena na vreme, kada budem dokon, da ti otvoreno napišem i pokoju poruku, npr., evo sada:
"Mislim da je to što ti ne možeš da kontrolišeš svoj nagon da druge očajnički uveravaš u svoju izopačenu predstavu o Bogu, ozbiljan pokazatelj kako tu istu, izopačenu predstavu samo sebi moraš dokazati."

Od mene toliko o dokazivanju tebi ... za sada ...

to be continued

Natrag