Član
- Učlanjen(a)
- 02.11.2012
- Poruka
- 1.746
svedoci?pa fino. i dogadjaji sa Isusom imaju stotine svedoka i te kakih. oko 300 direktnih prorostava starog zaveta,zivi svedoci apostoli,500 njih koji su ga videli,ljudi na putu za emaus itd...sad reces ,a to su price. pa kad ti odes sa lica zemlje svak moze reci i za tebe i svedoke kojih vise ne budes iimao,to su price.
imas slike,ali ja mogu biti nevernik kao i ti pa reci,slike? pa ne licis mi tu sa slike bebe da si ti,sad imas bradu mozda,brkove,otkud ti te bore,nesto si drugaciji!? i sad necu da ti verujem. sta sad dalje? tvrd sam ora recimo...
svestan si danas da si juce bio.okej. i ja sam potpuno siguran da je Isus vaskrsao,i da cu ja verom vaskrsnuti. sta ne verujes mojim osecajima,sto bi ja verovao tvojim?!
najposle sama nauka tvrdi da se celije menjaju unutar nas svake sedme godine,dakle ko mi garantuje da si to ti,od juce,od pre koju godinu a kamoli ako si malo stariji,samo spoljnja forma si ti...glavnica se obnavlja,zar ne?
vidis kako se covek moze naci nevernik kad ide tvojom mudroscu. ti ne mislis da je svedocanstvo Proroka validno. probaj ti da proreknes da ce Isus da se rodi tacno gde se rodio 800 god pre ili da naredis rimskom vojskovodji da uradi ono sto tebi treba ili istoriji da donese bas rim na scenu na planeti i da neko izmisli bas mucenje nas krstu,to pre nisu imali u istoriji i da ga probodu bas gde je prorokovano,itd...a tek da devica zacne...da bude bas musko ne zensko.hm. probaj...probaj da te dignu na krst,da te vojnik probode kopljem majstorski u arteriju,probaj da ustanes treci dan,da plahtu oko glave bas savijes posebno u grobu od drugih haljina itd... probaj da napravis dramski scenarijo,ali da ga ne smes izmestiti ,nesto kao naucna fantastika i da se istorija mora ukljuciti sutra u taj scenario,vremenske prilike,ljudi,politicki dogadjaji,probaj... pa da ti se veruje. ovako nudis neke fotose,celije unutar koje se menjaju i kazes to sam bre ja od juce kad sam bio ono mala beba?! jak materijalni dokaz? ne znam sto ti u opste verujem,al eto verujem ti i ako mi nista ne nudis da ti verujem. a ovaki dokazi nude vecnost i ti kazes,ma daj....!! tu si ti i slicni...mir ti od Boga. ako se ne uzrujavas zbog lepog pozdrava?....
Nije to nista, da vidis sta je tek Herkul, sin Zevsov radio.