Izopačena predstava o Bogu

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
svi sisari imaju te reptilske karakteristike, ne samo mi, jer su nam sisari blizi nego reptili ( mi smo sisari ), ali i to je dokaz za evoluciju, ne za pojedinacno stvaranje. To sto su ti arheolozi iskopali mozfa nema veze sa konekcijom izmedju nas i nizih hominida, ali iskopani su brojni fosili koji imaju veze, tacno se vidi uvecanje mozga, smanjenje vilice i adaptiranje za hodanje na 2 noge kroz milione godina. Pa jedna vrsta u drugu i jeste evolucija, i to je normalna prirodna pojava, al naravno moze da se radi i vestacki ( vestackom selekcijom su ljudi pripitomili vukove i stigli do pekinezera na primer )

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
nemam ja nista protiv evolucije, ja imam samo protiv nekih izmisljotina da je covek nastao od majmuna a nema dokaz za tako nesto, na fosilima ti ne mozes puno da radis ako su fosili recimo od pre 100.000 godina, nema tu mesta za rad na njima
ja jesam za evoluciju ali normalnu evoluciju svih vrsta, znaci da je od nekog pra istoriskog majmuna evulvirao neki napradniji majmun ili kako se menjala zemlja evlolvirao neki prilagodniji majmun za te uslove zemlje, tako isto i za coveka, da je od pra istoriskog coveka evolvirao neki malo napredniji i prilagodjeniji covek u datoom vremenu u kom se zemlja nalazila tako isto i za druge vrste ne bitno da li su sisari ili nisu

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
nema dokaz da je covek nastao od danasnjih majmuna, ali covek deli zajednicke pretke sa danasnjim majmunima, a imamo fosile koji su zapanjujuce dobro ocuvani a koji su mnogo stariji od 100 000 godina, na primer sahalentropus je fosil hominida koji je star 7 miliona godina a imamo skoro celu lobanju.To sto si napisao na kraju jeste evolucija, samo imamo fosile tih praiskonskih ljudi i znamo kako su izgledali ( mislim anatomija, velicina mozga... ) ali i pre njih moras da ides unazad u proslost, u sve prostije i primitivnije sisare, dok se na kraju ne sretnes za svim zivim bicima na planeti kod jednog zajednickog pretka.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
kako ti mozes da utvrdis na fosilu starom 7 miliona godina da li je to fosil coveka ili nije? i nauka ima svoj limit ja sam rekao da na fosilima od pre 100.000god nema mnogo mesta za rad a kamoli na fosilu od pre 7 milona godina, ko je zajednicki predak? nema ga mozda jedino amebe i nije majmun jedini sisar i delfini su sisari pa opet mi ne mozemo prirodno da ronimo pod vodom xD

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
vrlo interesanto kako svima odgovara da se napusti tema: izopacena predstava o Bogu!

Vrlo interesantno kako krscani nemaju sta da kazu!

U kakvu vjeru onda pozivaju, koliko li su inkvizitori poubijali "Isusa", pravednih ljudi koji nisu htjeli vjerovati izopaceno!

Hvalim Te i slavim Svemoguci Boze sto si im oduzeo moc, io svaki dan sve vise spoznaju vlastitu sramotu.

Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Vidi se da ste prosto zapenili u polemici o dve teorije. A sve je samo u rečenici - "Verujem, ne verujem!"

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Vidi se da ste prosto zapenili u polemici o dve teorije. A sve je samo u rečenici - "Verujem, ne verujem!"

Zvuci vrlo pomirljivo, ali nije dovoljno.
Postoje izopacena vjerovanja koja poticu od izopcenog poimanja Boga!

Ta su izopacena vjerovanja mnogo teza nego nevjerovanje, jer vecina onih koji ne vjeruju ne vjeruju ni i u djavla nego vode racuna po savjesti i znanju koju im je Bog dao sta govore i sta cine.

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
naravno da ne, ovo se odnosi na gardianovo poricanje evolucije, ne samo da vidimo ogromne promene u fosilima,sve poredjane tamo gde treba , nego vidimo i uzivo, ja ne znam sta ljudima jos treba.

Kada bi upalio crvene lampice tamo gde treba, uvideo bi zdravim razumom da su svi iskopani fosili već formirani organizmi. Ni jedan fosil ne pokazuje, a još manje dokazuje, bilo kakvu prelaznu formu. Prelazne forme su maštovito docrtavane u udžbenicima evolucije, i samim tim su debela laž i obmana. Da bi jedan dinosaurus od 10 metara postao kokoška, bilo bi potrebno da se transformiše i genetski mutira kroz nekoliko miliona mutacija, odnosno različitih oblika. Gde su? A da ne uzmemo u obzir neuspele pokušaje koji bi prirodnom selekcijom bili odbačeni. Gde su svi ti milioni fosila zakržljalih organizama? S druge strane, da je tačan taj vremenski period od miliona god. pa mi bi smo bukvalno sa svakim zabadanjem ašova na svakih metar kvadratni vadili mrtve kosti umrlih i fosilizovanih organizama...Bukvalno bi sami izbijali na površinu...

Ali ovo nije tema evolucija, nego izopačena predstava o Bogu, kako kod mnogih religioznih, tako i kod ateista. Jer da i jedni i drugi nemaju izopačenu predstavu o Bogu ne bi u svojim životima činili to što čine...

Ukoliko se pri formiranju predstave o Božjem karakteru oslonimo na sebe, umesto na autoritet Božje reči, bićemo skloni da Bogu pripišemo atribute sopstvene grešnosti i samopravednosti. Kreiraćemo predstavu o Bogu koji je liberalan prema grehu a tiranin prema grešniku (zato što smo mi takvi).
Naša samopravednost nikada neće hteti da nam oprosti naše grehe (ona nema plan spasenja), ali naš Gospod hoće (Mihej 7,18). On se već postarao za žrtvu. Zato se ne uzdajmo u sebe, već u Boga. U sebi ćemo naći samo ono što nas obeshrabruje i što se odupire Hristovoj pravednosti.

Zato što su zanemarili autoritet Božje reči - Biblije, mnogi su prepustili njihovoj oholoj i samopravednoj prirodi da im ona sama kreira sliku o Božjem karakteru, te su stekli uverenje da Bog traži od čoveka da se on sam iskupi za svoje grehe: nekakvom žrtvom,zaslugom ili možda procesom posvećenja. Međutim, sam "Gospod iskupljuje dušu sluga svojih, i koji se god u Njega uzdaju neće se posramiti" (Psalam 34,22).

"Jedan mladić je usnio kako se nalazi razapet na krstu Golgote pod teretom, kako je verovao, svoje karme. Vreme je prolazilo, ali olakšanje nije dolazilo. Patnje koje je osećao na krstu nisu njegovu krivicu uklanjale, već su ga na greh još više podsećale. A onda je u daljini ugledao svoju nadu. U osobi divnog i svečanog izgleda, prepoznao je svoga Spasitelja. U Njegovim očima nije ugledao očekivani prezir i osudu,već ljubav i saosećanje. Sa Njegovih usana čuo je reči utehe izbavljenja:

"Siđi sa krsta! Samo ja mogu da budem razapet za tvoje grehe!"

Mladić je tada radosno sišao, dok je mora njegovog života ostala na krstu Golgote."

Na krstu Golgote Spasitelj sveta je uzeo na sebe našu karmu (krivicu), da bi nama ponudio sopstvenu (pravednost):

"A On bolesti naše nosi i nemoći naše uze na se, a mi mišljasmo da je ranjen, da ga Bog bije i muči. Ali On bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar beše na Njemu našega mira radi, i ranom Njegovom mi se iscelismo." (Isaija 53,4-5)

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Gardiane nikakvi fosili ne bi isplivavali na povrsinu, vrlo malo vrsta se fosilizuje, i kaosto sam rekao za velike promene nije potrebno mnogo mutacija, okacio sam savrseni primer, svaka prelazna vrsta i jeste vec formirani organizam, sta ti ocekujes, polu kravu polu ovcu, svaka vrsta je puna formirana vrsta, i kokoske nisu nastale o dinosaurusa od 10 metara, nego od teropoda koji su i bili pernati dinosaurusi velicine kokoski

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
svaka prelazna vrsta i jeste vec formirani organizam, sta ti ocekujes, polu kravu polu ovcu, svaka vrsta je puna formirana vrsta,

Pa da, očekujem da vidim u fosilnom zapisu ono što vi kao evolucionisti poturate poštenom narodu ->

new.jpg

The New Chinese Revolution!

Diznijeva radionica crtanih filmova...

Pogledaj samo na vašem zvaničnom sajtu Prelazni Fosili kako se objašnjava prelaz iz riba do vodozemaca!
Sve sami crtani filmovi bez ijednog fosila...

S ovim završavam o evoiluziji jer nije tema i bespredmetno je razgovarati...
Otvori temu evolucija i počni da iznosiš dokaze...

Natrag