Izopačena predstava o Bogu

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
a ja kad glasam da ljudi ne daju pristup internetu u posebnim prihvatilistima ljudi ne slusaju, i na kraju dobijes spedyja

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
e moj starstufe
a šta je za očekivati od čovjeka koji ne vjeruje u Božji Zakon i ne drži subotu
moraš ti pokazati svoje pravo lice ovdje, to još nije ništa jer pala ti je samo jedna maska, a ima ih još ohoho
dokazali smo da čovjek koji ne poštuje Boga ne poštuje ni čovjeka
sada idemo dalje-dublje

ne pretim ja nikome nego sam napisao da si zavredio 40 manje jedan i to stoji
znaš, neki put i to može biti vrlo učinkovito sredstvo za odgoj, za promjenu ponašanja, jer nemoj se ljutiš ali fali ti kultura
ili
ti kulturu ostavljaš negdje, skidaš je sa sebe prije nego dođeš na forum

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
e moj starstufe
a šta je za očekivati od čovjeka koji ne vjeruje u Božji Zakon i ne drži subotu
moraš ti pokazati svoje pravo lice ovdje, to još nije ništa jer pala ti je samo jedna maska, a ima ih još ohoho
dokazali smo da čovjek koji ne poštuje Boga ne poštuje ni čovjeka
sada idemo dalje-dublje

ne pretim ja nikome nego sam napisao da si zavredio 40 manje jedan i to stoji
znaš, neki put i to može biti vrlo učinkovito sredstvo za odgoj, za promjenu ponašanja, jer nemoj se ljutiš ali fali ti kultura
ili
ti kulturu ostavljaš negdje, skidaš je sa sebe prije nego dođeš na forum

E moj Spidi, kulturni hriscanine,
na sta je covek sve spreman kada veruje u starozavetni moral, misli da se da se kultura stice bicevanjem i verovanjem u mitologiju.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
mitovi sa Božjim Svetim Pismom nemaju veze
u mitove se ne vjeruje, nego se vjeruje u Boga i Krista

mudrac ne trpi po 40 manje jedan kao odgojno popravnu vaspitnu mjeru, palicu
neda mi se natezati s tobom, jer ako se spustim na tvoj nivo - rasturičeš me iskustvom i znanjem

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
mitovi sa Božjim Svetim Pismom nemaju veze
u mitove se ne vjeruje, nego se vjeruje u Boga i Krista

mudrac ne trpi po 40 manje jedan kao odgojno popravnu vaspitnu mjeru, palicu
neda mi se natezati s tobom, jer ako se spustim na tvoj nivo - rasturičeš me iskustvom i znanjem

Originalan si kao i misli tvog omiljenog autora sa slike.

P.S. prestani da spamujes, tema je o izopacenom bogu.

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
[FONT=&amp]Bog je čoveku dao razum kako bi shvatio/razumeo svrhovitost dobrote naspram greha, te da bi je tako, razlikujući je od zla, svojom slobodnom voljom izabrao. Za razliku od greha, prava Božanska ljubav je razumno shvatljiva, zato što je ona sama razuman i svrsishodan odgovor na zahteve univerzuma i potreba bližnjih.
Kada bi grešni motivi mogli razumno da se opravdaju, tada oni više ne bi bili grešni. Zato, kada izabiramo greh, tada se bojimo da mislimo jer smo u opasnosti da raskrinkamo sopstvene motive kao grešne. Od mudrosti bežimo u površnost, dok razum više nema funkciju da razlikuje dobro od zla, već da zlo predstavi kao dobrotu pred našom savešću.
Kako je greh nemoguće opravdati razumnim argumentima, mi se pozivamo na iracionalne argumente, a to su: osećanja, razni autoriteti, brojnost zastupnika neke ideje, itd... umesto na smisao, što izaziva gubljenje zdravog razuma...[/FONT][FONT=&amp]Čovek čiji je um ograničen iskustvom greha ne može ni da shvati ni da poželi uzvišenije iskustvo. Da bi imao slobodu volje, čovek prvo mora da ima slobodu uma. Sloboda uma nam pruža otkrivenje Božjeg karaktera.[/FONT][FONT=&amp]

Izopačena religioznost se ne zadovoljava razumnim pozivom na dobrotu, jer takav poziv ne može da pokrene duhovno nepreporođeno srce. Zato ona tom pozivu dodaje iracionalni dodatak sračunat da u čoveku pobudi fanatične porive njegove prirode: krivicu, strah, gnev, sujetu i sentimentalna osećanja.
Na taj način izopačena religioznost manipuliše čovekom preko njegovih slabosti.
Bez razumevanja duha i smisla Božjeg zakona čovek je u iskušenju da ne shvati razliku između prave ljubavi i fanatizma.

Samo prava ljubav donosi rodove života koji su u skladu sa svih Deset Božjih zapovesti moralnog zakona.[/FONT]

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
I to je sve šta imaš kas'ti?
Pored tolike maštovitosti, bogatog rečnika i pesničke sklonosti nemo da me razočaravaš...
Nego, šta je za tebe izopačena religioznost (fanatizam) i kako se ispoljava, a šta nije...?

I kako greh opravdavaš razumom?

Natrag