IVAN 20,28 – BOG MOJ - KOME je Toma TO reko?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kako Bog nema imena?

Gdje piše da Bog nema ime?

Ovo tvoje da Bog nema ime je suprotno zdravom razumu, suprotno Bibliji i suprotno naučavanju Kristove Crkve.

Nije li se Bog još u starozavjetnom periodu, prije potpune novozavjetne objave, objavljivao određenim imenima?

Ali Isus Boga nikada ne nazva Jahvom!? Jesi li možda zbog toga Isusa usporedio i izjednačio sa đavlinom?

Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga.

I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega. Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga. Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno. Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa. I utjelovio se po Duhu Svetom od Marije Djevice: i postao čovjekom. Raspet također za nas: pod Poncijem Pilatom mučen i pokopan. I uskrsnuo treći dan, po Svetom Pismu. I uzašao na nebo: sjedi s desne Ocu. I opet će doći u slavi suditi žive i mrtve, i njegovu kraljevstvu neće biti kraja.

I u Duha Svetoga, Gospodina i životvorca; koji izlazi od Oca i Sina. Koji se s Ocem i Sinom skupa časti i zajedno slavi; koji je govorio po prorocima.

I u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu. Ispovijedam jedno krštenje za oproštenje grijeha. I iščekujem uskrsnuće mrtvih. I život budućega vijeka. Amen.

Nema ime. Zato što se ne može podvesti pod jedan pojam. To što ti misliš je zapravo antropomorfizacija Boga i svođenje Boga na stvoreno.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Hajde pak na tvoj simbol vere..mada ti ne priznaješ oce crkve dakle nisi deo Crkve.

Bog se ne može roditi. Ti kažeš "Sin Bog" je rođen.
Gde stoji u Pismu da se Bog rađa? Može li Bog biti rođen?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kako Bog nema imena?

Gdje piše da Bog nema ime?

Ovo tvoje da Bog nema ime je suprotno zdravom razumu, suprotno Bibliji i suprotno naučavanju Kristove Crkve.

Nema ime. Zato što se ne može podvesti pod jedan pojam.

Ima Bog ime. :) :) Evo dokaza da Bog ima ime:

Iv 17,5-6: A sada ti, Oče, proslavi mene kod sebe onom slavom koju imadoh kod tebe prije negoli je svijeta bilo. Objavio sam ime tvoje ljudima koje si mi dao od svijeta.

Dakle, :) Bog nas kršćana ipak ima ime. I samo je jedan.

P.S. Ostaješ li i dalje da su ona tvoja tri boga ipak bezimeni.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Iv 17,5-6: A sada ti, Oče, proslavi mene kod sebe onom slavom koju imadoh kod tebe prije negoli je svijeta bilo. Objavio sam ime tvoje ljudima koje si mi dao od svijeta.

Ima, ima i te kako ima... Ime nad svakim imenom.

"Zato Bog njega preuzvisi i darova mu ime, ime nad svakim imenom, da se na ime Isusovo prigne svako koljeno nebesnika, zemnika i podzemnika. I svaki će jezik priznati: "Isus Krist jest Gospodin!"

A kako Bog nikome svoje Slave ne daje, iz toga proizilazi samo jedno. Isus jeste BOG.

Ne "bogić" ovih "cionista" nego upravo YHWH, jer "Kome od anđela reče Ti si Sin Moj?

Bog nikome ne delegira moć, a klanjanje nebesnika, zemnika, i podzemnika je upravo klanjanje toj moći, toj slavi.

Uostalom šta Njegovi, Kristovi obično pevaju na početku Nedeljne Sv. Mise?

Ovo:

Slava Bogu na visini!
I na zemlji mir ljudima dobre volje.
Hvalimo Te. Blagoslivljamo Te, klanjamo Ti se, slavimo Te.
Zahvaljujemo Ti radi velike slave Tvoje.
Gospodine Bože, Kralju nebeski, Bože Oče Svemogući.
Gospodine Sine jedinorođeni, Isuse Kriste, Gospodine Bože, Jaganjče Božji, Sine Očev.
Koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se.
Koji oduzimaš grijehe svijeta, primi našu molitvu.
Koji sjediš s desne Ocu, smiluj nam se.
Jer Ti si jedini svet.
Ti si jedini Gospodin.

Ti si jedini Svevišnji, Isuse Kriste.
Sa Svetim Duhom, u slavi Boga Oca.
Amen.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Jao...

I kako je objavio? Šta je rekao?

Jer negde Isus rekao evo imena Božijeg koje niste do sada znali? Evo ovako je ime Božije?

Ovo isti koriste i JS u argumentacijji...

Inače Isus ovde govori o "imenu" u prensonom smislu..objavljen je karakter Božiji...ime ili imena su Jevreji znali..nema šta da se objavi tu. Već govori o karakteru. Inače da li si čuo za izraz "dobro ime" ..ima ga i u bibliji...i u svakodnevnom govoru. Ono znači dobar glas ili dobar status...tj. karakter u pozitivnom smilu.

Isus je jedino mogao objaviti karakter Božiji.

"Ne hule li oni na dobro ime vaše kojim ste se nazvali?" Jakov 2,7

"Rado ću prineti žrtvu, proslaviću ime Tvoje, Gospode, jer je dobro.", Psalam 54,6

Ime u ovom smislu upućuje na karakter..i to jeste smisao Hristovih reči. Inače Boga "Ocem" zovu i u Torah...Bog je nazvan Otac Izraelu i Otac pojedincima...nije to neko novo ime. Ali Bog se ne može opisati nijednim nazivom, već onim kako nam se otkrio.

Sada ti...gde piše u Bibliji da se Bgo može roditi?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A zašto ne priupitaš Jovana upravo kako sam ti gore sugerirao, prije nego okriviš mene da ja izvrćem njegove riječi?

Pa ja vidim sta on pise, ali vidim i da ti izvrces smisao njegovih izjava.
Ja nisam tu da bilo koga branim, ali samo svedocim ono sto vidim, a sto nije slucaj samo sa njim, vec to radis sve vreme i sa drugima.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jao...

I kako je objavio? Šta je rekao?

Čitaj, lijenčino. Čitaj Sveto Pismo.

Ovo isti koriste i JS u argumentacijji...

Zašto bi to koristili JS, kad te Isusove riječi potvrđuju da je Isus Bog? ;)[/QUOTE]

Pa ja vidim sta on pise, ali vidim i da ti izvrces smisao njegovih izjava.

Rekoh ti, priupitaj ga prije nego što mene optužiš. Ali ja ipak previše očekujem od nekoga tko Riveru za svjedoka ovdje dovlači.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Čitaj, lijenčino. Čitaj Sveto Pismo.

Ako je neko lenština onda si ti. Ti tako površno tumačiš Pismo da je to zapanjujuće. Ne mičeš od površnog detinjeg čitanja.

Evo ti tekstovi stavih ti šta znači ime Božije i rekoh ti da su Boga Ocem zvali u Torah i On je i u Torah imao "decu"...pa je otac...dakle nema smisla ni malo ono što hoćeš da kažeš da je Isus otkruio neko novo ime koje se zove Otac. Svašta, vala ću čuti od ovog deteta na forumu. :):)

"Ja ću mu biti Otac, i on će mi biti sin; a milosti svoje neću ukloniti od njega kao što sam uklonio od onog koji beše pre tebe." , 1. Dnevinika 17,13

On je Otac Solomonov.

Ne reče kako se Bog rađa...ima li takvog mesta u Pismu gde se kaže da se Bog može roditi?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da je tako on bi se slozio sa tobom, a vidim da se ne slaze. Ja se vise slazem sa njim koji verujem da je Isus Bog jednak Ocu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako je neko lenština onda si ti. Ti tako površno tumačiš Pismo da je to zapanjujuće. Ne mičeš od površnog detinjeg čitanja.

Da, lijenčino, čitaj . Pojma nemaš što u Svetom pismu piše. Ali zato proučavaš kuran i "duh proroštva".

Evo ti tekstovi stavih ti šta znači ime Božije i rekoh ti da su Boga Ocem zvali u Torah i On je i u Torah imao "decu"...pa je otac...dakle nema smisla ni malo ono što hoćeš da kažeš da je Isus otkruio neko novo ime koje se zove Otac. Svašta, vala ću čuti od ovog deteta na forumu. :):)

Sotono jedna, to nisam ja izmislio, nego samo Isusa citirao.

Da je tako on bi se slozio sa tobom, a vidim da se ne slaze. Ja se vise slazem sa njim koji verujem da je Isus Bog jednak Ocu.

Znači ne usudiš se pitati. Ako smiješ, priupitaj ga - Je li Isus jednak Bogu Ocu?

Natrag