Hvala ti brate. Onako kako mi Bog otkrije tako cu i prihvatiti. Znam ja da si ti sa Bogom. Neka te Hristos blagoslovi, i da ti mir.
Ja se slazem da je sve ovo jako teska i kompleksna tema, i da je istina mozda i negde na sredini. Nije nam to otkriveno detaljima u bibliji, pa onda imamo i razlicita misljenja o tome. Ali u sustini nismo daleko. [/QUOTE]
Mire, potpuno se slazem sa ovom tvojom izjavom. Ovo zaista jeste tezak predmet. Nasa mala nijensa u izrazavanju, moze da prikaze ono sto nismo ni zeleli da prtikazemo. Slazem se da postoje neke nerazumljive stvari, i svakako nijedan od nas ne zna sve. Mi znamo onoliko koliko smo truda ulozili da doznamo istinu, a jos vese koliko nam je Bog otkrio istinu, a Bog nam otkriva toliko koliko smo sposobni da razumemo. Zar nije Isus rekao ucenicima svojim koji su 3,5 godine proveli s Njim, "Imam mnogo jos da vam kazem, ali za sada ne mozete nositi."
Tako je i sa nama brate Mire. Ja ne mislim da znam sve. Zapravo ne verujem da ima ijedan gresnik da sve zna. Bog nam je otkrio onoliko koliko mozemo nositi i koliko nam je neophodno potrebnio za spasenje. Vecnost je pred nama gde cemo nastaviti od ovoga u cemu smo samo povukli prvu kosu i usprano demelu (tako sam ja poceo u osnovnoj skoli), i sa neuporedivo ostrijim umom provesti vecnost u proucavanju istinsa koje spasavaju.
Ja sam cesto znao da kazem: Kad neko zna da ne zna, taj vec dosta zna, jer znaci da je otvoren da nauci ono sto jos ne zna, a u tu grupu spadamo i ti i ja kao i svi ostali.
I pored teskoca i problema razumevanja i uskladjivanja nasih izjava, dobro si rekao mi nismo daleko. Svesni smo da zbog nasega dobra trebali bismo jos mnogo sta da naucima, ali i pored te zelje, moramo shvatiti da smo ograniceni, zato treba da smo zahvalni Bogu za Njegovu preveliku milost koju svakodnevno ukazuje prema nama.
Ja se svakodnevno molim da nam Bog pomogne da mu do karaja budemo verni, da dostojno proslavimo Njegovo ime i pomognemo onima kojima je potrebna pomoc.
Mire, budi hrabar i u ime Gospodnje zajedno idemo napred!