Hriscani koji su u zajednici sa Bogom ne izgoaraju verske uzrecice koje su suprotne njihovom verskom uverenju.
Kada bi to i cinili morali bi da budu ukoreni od savesti da cine nesto suprotno Bozanskoj istini u koju ih je Bog osvedocio.
U tom smislu, Toma nije izrekao uzrecicu "GOSPOD MOJ I BOG MOJ" vec pokrenut Bozjim Duhom i osvedocen da je Isus vaskrsli Bog.
Isus ga nije ukorio za ovu njegovu izjavu jer je ona bila istinita.
Ovo je identican slucaj onome kada je Isus pitao apostole "sta oni misle ko je on"
Petar je tada odgovorio "ti si Hristos Bozji"
Isus mu je na ovu Petrovu izjavu odgovorio "blago tebi Simone..... jer ti ovo nisu javili telo i krv, vec otac moj koji je na nebesima"
Bog sam je osvedocavao apostole u pogledu Gospoda Isusa, i njihova vera se utemeljivala na tom Bozanskom osvedocavanju, a ne na licnim uzrecicama.
A ti nisi cuo nikada tu uzrecicu ,O Gospode Boze??? Jel se ti druzis sa ljudima ili prostacima koji samo psuju? S kime se ti druzis?
Ja sam cuo na milion psovki,pa mi je malo simpaticno kad cujem nekoga kako se ugrize za jezik pa kaze " O Gospode Boze",ali ne samo kad se naljuti,vec i u svakodnevnom zivotu i kad je radostan i kad se nesto lepo desi,ili se zacudi.
U svakom slucaju Toma se radosno iznenadio kad je gurnuo svoju ruku u Isusovu ranu.
Jel bi tebi bilo prijatno da imas ranu na telu ,pa neko da uvlaci pruku u nju???Jel tebi to normalno???
Jel ces takvu osobu da nagradis ili da ukoris???
Nadalje ,nisi li procitao u Bibliji da pravi Bog nikada ne umire.
Jel za tebe Isus andjeo ili Bog???
Jedno vreme si bio zagovornik da je Isus ,arhandjel Mihailo sto i jeste tacno. Da li si sad odbacio to misljenje???
A sta cemo sa Galatima 4:14
I napasti moje, koja beše telu mom, ne prezreste, ni popljuvaste, nego me primiste kao
anđela Božjeg, kao Hrista Isusa.