Isusovo telo nakon uskrsenja-kako se prepoznaje

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ovde treba da se daju pismeni dokazi ili pak neka slika o temi Isusovo telo nakon uskrsenja a ne linkovi ka drugim sajtovima.
Ako vec hoces da naucis nesto o JS pitaj mene,ili pak idi na sajt JS i tamo imas puno literature i filmova i slika i muzike i online pretrage po kljucnoj reci itd...i naravno prvo procitaj ovu temu od pocetka barem ono sto sam ja napisao od pocetka...
A sad pitanje za sve ,Kakovo telo ima isus Hrist danas?

Okultno učenje da je Isus ustao kao duh Kasper, pa Marija M. bi vidjela njegovo mrtvo tijelo, a On izašao iz groba.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ovde treba da se daju pismeni dokazi ili pak neka slika o temi Isusovo telo nakon uskrsenja a ne linkovi ka drugim sajtovima.
Ako vec hoces da naucis nesto o JS pitaj mene,ili pak idi na sajt JS i tamo imas puno literature i filmova i slika i muzike i online pretrage po kljucnoj reci itd...i naravno prvo procitaj ovu temu od pocetka barem ono sto sam ja napisao od pocetka...
A sad pitanje za sve ,Kakovo telo ima isus Hrist danas?

Pa zar vi ne rekoste da nema telo već je nevidljivi duh koji je više puta dolazio?
Znaš da ja vama sve verujem pa i ovo ...neće ga ugledati ni jedno oko ni oni što ga nisu proboli...
Imaš li još koji biser?

Ja verujem u svaku rec iz pisma, i imam biblijsko ucenje, i to je najbitnije, a to je imala i prva crkva.

Sve merimo biblijom, jer je sve ostalo nesigurno.

Još veće laži od ove nisam čuo a i neznam dal postoji.

Okultno učenje da je Isus ustao kao duh Kasper, pa Marija M. vidjela njegovo mrtvo tijelo, a On izašao iz groba.

Bravo,vidiš kako ti lepo uhvati apostole u laži da duh izlazi iz tela a duh je zapravo vazduh iz unutrašnje gume...dobro je da te imamo ovde inače bi nam bilo monotono.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Okultno učenje da je Isus ustao kao duh Kasper, pa Marija M. bi vidjela njegovo mrtvo tijelo, a On izašao iz groba.
Decko ,otrezni se ,pa napisi nesto pametno,
imas svoju temu okultizma koje ti je priraslo za srce pa tamo uci ljude da baju i dzaraju u vatru,pice i karte .
Ti si pobrkao teme.Ovo je tema o Isusovom telu nakon uskrsenja.
Ako ne znas kakvo telo danas ima Isus Hrist,onda lepo napisi da ne znas,ili pak ako znas napisi kakvo telo ima,samo te molim da ne spamujes ovako bitnu temu....

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Pa zar vi ne rekoste da nema telo već je nevidljivi duh koji je više puta dolazio?
Znaš da ja vama sve verujem pa i ovo ...neće ga ugledati ni jedno oko ni oni što ga nisu proboli...
Imaš li još koji biser?

Još veće laži od ove nisam čuo a i neznam dal postoji.

Bravo,vidiš kako ti lepo uhvati apostole u laži da duh izlazi iz tela a duh je zapravo vazduh iz unutrašnje gume...dobro je da te imamo ovde inače bi nam bilo monotono.

Za bracu taramanu i mireta jer su isti
Evo vam dokaza obojici da postoje zemaljska i nebeska tela,i da mnogi ni u ono vreme nisu verovali u nebeska tela.
Јован 3:12,13
12 Kad vam kazah zemaljsko pa ne verujete, kako ćete verovati ako vam kažem nebesko?
13 I niko se ne pope na nebo osim koji siđe s neba, Sin čovečiji koji je na nebu.
2.Korincanima 5: 2 Јер у овом телу* заиста уздишемо,+ и чезнемо да обучемо своје небеско тело,+ 3 да се, кад га обучемо, не нађемо голи
1.Korincanima 15
35 Ali će vam reći ko: Kako će ustati mrtvi? I u kakvom će telu doći?
36 Bezumniče! To što seješ neće oživeti ako ne umre.
37 I što seješ ne seješ telo koje će biti, nego golo zrno, bilo pšenično ili drugo kako.
38 A Bog mu daje telo kako hoće, i svakom semenu svoje telo.
39 Nije svako telo jedno telo, nego je drugo telo čovečije, a drugo skotsko, a drugo riblje, a drugo ptičije.
40 I imaju telesa nebeska i telesa zemaljska: ali je druga slava nebeskim, a druga zemaljskim.
41 Druga je slava suncu, a druga slava mesecu, i druga slava zvezdama; jer se zvezda od zvezde razlikuje u slavi.
42 Tako i vaskrsenje mrtvih: seje se za raspadljivost, a ustaje za neraspadljivost;
43 Seje se u sramoti, a ustaje u slavi; seje se u slabosti, a ustaje u sili;
44 Seje se telo telesno, a ustaje telo duhovno. Ima telo telesno, i ima telo duhovno.
45 Tako je i pisano: Prvi čovek Adam postade u telesnom životu, a poslednji Adam u duhu koji oživljuje.
46 Ali duhovno telo nije prvo, nego telesno, pa onda duhovno.
47 Prvi je čovek od zemlje, zemljan; drugi je čovek Gospod s neba.
48 Kakav je zemljani takvi su i zemljani; i kakav je nebeski takvi su i nebeski.
49 I kako nosimo obličje zemljanog tako ćemo nositi i obličje nebeskog.
50 A ovo govorim, braćo, da telo i krv ne mogu naslediti carstvo Božije, niti raspadljivost neraspadljivosti nasleđuje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Decko ,otrezni se ,pa napisi nesto pametno,

Pa zar ga n prepoznajete kao duha Kaspera. Ne mislim bukvalno na lik iz crtanog, ali vam je nauka ista.

imas svoju temu okultizma koje ti je priraslo za srce pa tamo uci ljude da baju

Kao što vi bajate sa riječi Jehova.

Ti si pobrkao teme.Ovo je tema o Isusovom telu nakon uskrsenja.

Pa po ranama. To tijelo isto samo besmrtno. Istog izglda.

Ako ne znas kakvo telo danas ima Isus Hrist,

Već dao odg. po tvojoj demonskoj nauci je trebao da ostavi tijelo u grobu pošto je ustao kao duh Kasper.

onda lepo napisi da ne znas

Ja znam samo ti ne znaš.

ili pak ako znas napisi kakvo telo ima,

I to znam.

samo te molim da ne spamujes ovako bitnu temu....

Baš sam došao i dokazao da je vaša nauka sotonska.

Zato ste i promijenili Bibliju da izbrište da se pojavio u fizičkom tijelu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Izbačen Marko 16, 9-20 jer se Isus nakon uskrsnuća pojavljuje u tijelu, a oni (JS) VJERUJU da je ustao u ezoteričnom tijelo,a to je učenje Nju Ejdža.

3 No nijednu izjavu koja ne priznaje Isusa nije nadahnuo Bog.+ Takvu je izjavu nadahnuo antikrist, a čuli ste da ona dolazi,+ i sad je već u svijetu.+ 1. Ivanova 4,3 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------1. Jovanova 4,3 A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u tijelu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kojega čuste da će doći, i sad je već na svijetu.-----------------------------------------------------------------------------------------------Ovo je užas. Obrisan dio koji govori „U TIJELU DOŠAO“.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Za bracu taramanu i mireta jer su isti
Evo vam dokaza obojici da postoje zemaljska i nebeska tela,i da mnogi ni u ono vreme nisu verovali u nebeska tela.
Јован 3:12,13
12 Kad vam kazah zemaljsko pa ne verujete, kako ćete verovati ako vam kažem nebesko?
13 I niko se ne pope na nebo osim koji siđe s neba, Sin čovečiji koji je na nebu.
2.Korincanima 5: 2 Јер у овом телу* заиста уздишемо,+ и чезнемо да обучемо своје небеско тело,+ 3 да се, кад га обучемо, не нађемо голи
1.Korincanima 15
35 Ali će vam reći ko: Kako će ustati mrtvi? I u kakvom će telu doći?
36 Bezumniče! To što seješ neće oživeti ako ne umre.
37 I što seješ ne seješ telo koje će biti, nego golo zrno, bilo pšenično ili drugo kako.
38 A Bog mu daje telo kako hoće, i svakom semenu svoje telo.
39 Nije svako telo jedno telo, nego je drugo telo čovečije, a drugo skotsko, a drugo riblje, a drugo ptičije.
40 I imaju telesa nebeska i telesa zemaljska: ali je druga slava nebeskim, a druga zemaljskim.
41 Druga je slava suncu, a druga slava mesecu, i druga slava zvezdama; jer se zvezda od zvezde razlikuje u slavi.
42 Tako i vaskrsenje mrtvih: seje se za raspadljivost, a ustaje za neraspadljivost;
43 Seje se u sramoti, a ustaje u slavi; seje se u slabosti, a ustaje u sili;
44 Seje se telo telesno, a ustaje telo duhovno. Ima telo telesno, i ima telo duhovno.
45 Tako je i pisano: Prvi čovek Adam postade u telesnom životu, a poslednji Adam u duhu koji oživljuje.
46 Ali duhovno telo nije prvo, nego telesno, pa onda duhovno.
47 Prvi je čovek od zemlje, zemljan; drugi je čovek Gospod s neba.
48 Kakav je zemljani takvi su i zemljani; i kakav je nebeski takvi su i nebeski.
49 I kako nosimo obličje zemljanog tako ćemo nositi i obličje nebeskog.
50 A ovo govorim, braćo, da telo i krv ne mogu naslediti carstvo Božije, niti raspadljivost neraspadljivosti nasleđuje.

Bravo Rise,nek si krenuo sa citatima ja to volim čuti.
Da vidimo šta siti PAMETNO zaključio iz citiranog ili je to rob učinio za tebe...?
Sad valjda znaš da sem ljudi zemljanih postoje i anđeli nebeski koji nisu od zemlje pa šta tu ima novog?
Možda si mislio na ovo,Isus je na nebu pa tamo ima nebesko telo ako si to dokučio onda si počeo razmišljai i to je za promenu dobro.

Dalje,možda si hteo time reći da će Isussići kao DUH jel tako?
E,tu su te prešaltali izostavljajući da će se samo na oblacima pojaviti bez da staje na zemlju i tad spaseni takođe preobraženi u nebeska tela uznose se na oblake u susret Gospodu zapiši to sebi i pokušaj zapamtiti.

Potom su na nebu na gozbi gde primaju zvanja i krune kome šta pripada i ne stavlja se kruna na duhove već na NEBESKA TELA shvataš li to nisuduhovi već druga struktura tela,čovek ne ostaje bez tela jer je telo otkupljeno pevoje znaš li to...?
Potom silaze SVI dole i tad Isus staje nogom (ne duh) na goru Maslinsku i otpočinje milenijumsko carstvo na zemlji isve granice zemlje su ti date koliko kojem plemenu pripada gde će i stranci koji pristaše uz Izrailja (koji nije odbačen) živeti.

Kad bi mi postaliduhovi ili Isus bio samo Duh onda nama nebi trebalo vaskrsenje kao ni Isusovom telu.Kulica od karata te stalno laže a ti nama ovde kipuješ to smeće zato drugi put ili lopaticom to izbaci ili povuci vodu jer ovo nije javni toalet već mesto gde ljudi razgovaraju shvataš?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Najveća glupost JS je da se Isus matrijalizuje, kao onaj tečni terminator iz filma Terminator 2. I tako onda dolazi u pojavni oblik da ga ljudi vide.

Natrag