Isusovo telo nakon uskrsenja-kako se prepoznaje

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana.
Imam jedno pitanje.

Posto verujes da ne postoji vise licnosti - Isus i Bog, da li to znaci da je Isus sada na nebu u telu kao covek, odnosno - da je Bog sada na nebu covek u ljudskom oblicju?

Hvala.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taramana.
Imam jedno pitanje.

Posto verujes da ne postoji vise licnosti - Isus i Bog, da li to znaci da je Isus sada na nebu u telu kao covek, odnosno - da je Bog sada na nebu covek u ljudskom oblicju?

Hvala.

Odgovor imaš prilikom krštenja na Jordanu istovremeno je Bog na nebu i u vodi i kao golub manifestovan kao što i ti i ja i arapi i kinezi dišemo isti vazduh.
Jedan je vazduh i u balonu i oko balona shvataš?
Bog je bio u punini u telu i manifestovao se kao Duh i glas ne dvojica,ne trojica,ne četvorica već JEDAN koji sve stvori.
Da su dvojica onda nebi moglo da se kaže jedno IME već DVA.
Nebi se krstilo u JEDNO IME već u dva i dva se prizivala a mi čujemo JEDNO.

Bog je sada i oduvek svuda izvan materije i vremena i u materiji i vremenu i u meni i u svakom verujućem i nije Ga nestalo nigde svuda ga ima ali se svuda ne pokazuje vidno kao u telu koje je ogrnuo da bi nas spasio jer te niko ne može spasiti ni jedno stvorenje (anđeli,arhanđeli,prestoli,sile,vlasti....)već samo onaj koji nas stvori.
Pošto Duh ne umire mogao je uzeti telo kroz koje će pretrpiti rug i bol i smrt jer je ljubav iznad osude i zakona zato ona može i jeste izvojevala pobedu zadovoljivši pravdusamim sobom jer mi nemamo pravdu zato što smo svi grešni sem Boga.

Netrebaš zahvaljivati uvek pitaj i reći ću ti svoje verovanje drage volje.
Pozdrav.

Setih se dati imaš predstavu statičnog Boga kao nekog kipa pa ću malo proširiti odgovor.
Čitaj Otk.pisma crkvama i uvek u početku svake poruke crkvi ide drugačije predstavljanje a na kraju svakog predstavljanja više ne kaže to sa uvoda kako je On onaj od pre parredova već je UVEK na završetku svake poruke crkvi DUHa na uvodu svakoj crkvi počinje drugačije predstavljanje...zašto?

Zato što su to opisne imenice kojima se Bog služi da dočara što više sebe ljudima koji su ograničeni u mnogo čemu i da ne pomisle da to crkvama pišu desetine bogova već JEDAN koji je sve i prvi i zadnji i svedok verni i komandant nad vojskama i onaj što sve vidi i što je sve stvorio.

Sad se u paraleli seti kako se Isus nije predstavljao do jedan jedini put kad je On izustio ko je to je učinio samo jednom rekavši. ,,ako ne poverujete da JA JESAM pomrećete u gresima svojim,, tu je objasnio ko je zapravo u tom balonu.
Gledaj čoveka kao balon a Duha kao vazduh i van balona i u balonu jer je to najslikovitiji prikaz Boga koga ne možeš sagledati jer je svuda.

Zato se On u okvir-oblik čoveka pokazao jer mu se taj oblik svideo.
Tako Jovan u Otk. opisuje onog starca dana kojeg Danilo vidi i tu ga razotkriva ko je taj starac dana kao prvi i poslednji.Nije apostol slučajno rekao da je VELIKA TAJNA POBOŽNOSTI POJAVA BOGA U TELU jer se to ljudskom mudrošću ne otkrivaveć milošću prima iskreni vernik.

Isus nije hteo sablazniti učenike zato ih često pita šta misle ko je On i oni su nagađali i tek posilasku S.D.otvorilo im se ko je zapravo stigao za glasom koji viče u pustinji PORAVNITE STAZE BOGU NAŠEM (jednina) a pošto je Jovan podronitelj glas koji viče u kom se ondaTELU javi Bog u punini u to vreme?
Nisu silazila tri dela Boga niti dva već jedan u celosti kao što je najavljeno i kao što u Isa.9.6 stoji više opisa JEDNOG BOGA koji je između ostalog i silan i Otac svega a opet nije dvo ili trodelan.

U početku Biblije čitamo kako se diže Duh Božji to nije drugi Bog niti neki deo od Boga već On sam kao Duh koji je sveprisutan.U Jerusalimu se spustao oblak kao i u šatoru u pustinji spustao se i oganj pokazivao se vihor i zemljotres i golub i to su samo neki vidni znaci prisutnosti Tvorca i On nije ni golub niti vatra niti vetar već se spusta na nivo svojih stvorenja da bi im se na nama bliži materijalni način predstavio.

Za kraj čitaj z Otk. jer se kroz celo Otk.pomalo davalo opisa ko je zapravo naš Bog i koliko ih je jer čitamo jedan sedi nekome s desna pa su na istom prestolu dvojica i onda imamo dvoje sudija i sad gledaj suštu istinu koliko ih je ovde koliko ih brojiš i tu je odgovor tvom ptanju:

20:11 I videh veliki beo presto, i Onog što seđaše na njemu, od čijeg lica bežaše nebo i zemlja, i mesta im se ne nađe.
20:12 I videh mrtvace male i velike gde stoje pred Bogom, i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i sud primiše mrtvaci kao što je napisano u knjigama, po delima svojim.
20:13 I more dade svoje mrtvace, i smrt i pakao dadoše svoje mrtvace; i sud primiše po delima svojim.
20:14 I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.
20:15 I ko se ne nađe napisan u knjizi života, bačen bi u jezero ognjeno.

Koliko Bogova i koliko prestola i koliko sudija vidimo pošto se predhodno otkrio kroz celu knjigu Otk.?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Onda ti preostaje samo jedno, da doneses odluku da li ces verovati u ovu ljudsku filozofiju koja nema temelje u pismu, ili ces prihvatiti cistu biblijsku istinu po ovom pitanju.

Ja ti zelim ovo drugo.

----------------------------------------------------------------------

1+1+1=3

"Videh u utvarama noćnim, i gle, kao
Sin čovečiji iđaše sa oblacima nebeskim, i dođe do starca i stade pred Njim.

I dade Mu se vlast i slava i carstvo da Mu služe svi narodi i plemena i jezici; vlast je Njegova vlast večna, koja neće proći, i carstvo se Njegovo neće rasuti" ( Danilo 7. 12 - 13 )

1. SIN COVECIJI - Gospod Isus

2. STARAC - Bog Otac

-----------------------------------------------------------------

"A Stefan budući pun Duha Svetog pogleda na nebo i vide slavu Božju i Isusa gde stoji s desne strane Bogu;
I reče: Evo vidim nebesa otvorena i Sina čovečijeg gde stoji s desne strane Bogu"
( dela apostolska 7. 55 - 56 )

1 SIN COVECIJI ISUS

2. BOG OTAC

-----------------------------------------------------------------

"A
Gospod, pošto im izgovori, uze se na nebo, i sede Bogu s desne strane"
( jevandjelje po Marku 16. 19 )

1. GOSPOD ISUS

2. BOG OTAC

-------------------------------------------------------------------

"Рече Господ Господу мојему: сједи мени с десне стране, док положим непријатеље твоје за подножје ногама твојима.
Господ се заклео, и неће се покајати: ти си свештеник довијека по реду Мелхиседекову.

Господ је теби с десне стране. Побиће у дан гњева својега цареве"
( psalam 110. 1 - 5 )

1. GOSPOD BOG

2. GOSPOD ISUS

---------------------------------------------------------------------

"I ako sudim ja, sud je moj prav:
jer nisam sam, nego ja i Otac koji me posla.
A i u zakonu vašem stoji napisano da je svedočanstvo dvojice ljudi istinito.
Ja sam koji svedočim sam za sebe, i svedoči za mene Otac koji me posla.
A Isus im reče: Kad podignete Sina čovečijeg, onda ćete doznati da sam ja, i da ništa sam od sebe ne činim; nego kako me nauči Otac moj onako govorim.
I Onaj koji me posla sa mnom je. Ne ostavi Otac mene samog; jer ja svagda činim šta je Njemu ugodno"
( Jovan 8. 16 - 29 )

1. GOSPOD ISUS

2. BOG OTAC

-----------------------------------------------------------------------

"И крстивши се Исус изиђе одмах из воде; и гле, отворише му се небеса, и видје Духа Божијега гдје силази као голуб и дође на њега.
И гле, глас с неба који говори: ово је син мој љубазни који је по мојој вољи"
( Matej 3. 16 - 17 )

1. GOSPOD ISUS

2. DUH SVETI

3. BOG OTAC

-----------------------------------------------------------------------------

"I
ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek:
Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti"
( Jovan 14. 16 - 17 )

1. GOSPOD ISUS

2. BOG OTAC

3. UTESITELJ DUH SVETI

------------------------------------------------------------------------------

ITD..ITD..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Imaš ti pravo,evo gledaj koliko delova Boga gore imaš pa ih onda saberi:
1.Bog Otc.
2.Bog Sin.
3.Bog Duh Sveti.
4.Sin Božji.
5.Sin čovečiji
6.Jagnje zaklano
7.Alfa i omega
8.Svedok verni.
9 Prvenac iz mrtvih
10.Gospod nad vojskama
11.Onaj koji jeste......................................itd,itd.

Sad ih sabiraj pa ćuti ih još doneti na sabiranje.
Pusti ti ono jedan je to je simbolika ne može biti jedan niti jedno ime pa bar ti bi to trebao znati jer tvoja firma to forsira.
A šta biva kad jedan deo Boga umre jel oni drugi delovi bez tog dela opet čine celinu Boga?

Evo ti dokaz da si u pravu:

Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

I ovu petoricu dodaj tamo.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve se odnosi na Boga Oca, i Sina kao zasebnu licnost, i njihove uloge u planu spasenja.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Isusovo uskrsnuće u tijelu.

Dokazi iz Biblije.

Dokaz broj 1 Isusovo tijelo neće vidjeti trulost.

Psalam 16,10 Jer nećeš ostaviti duše moje u paklu, niti ćeš dati da svetac tvoj vidi truhlost.

Djela apostolska 2,27 Jer nećeš ostaviti duše moje u paklu, niti ćeš dati da svetac tvoj vidi truhljenja.

U SZ je prorečeno da Isusovo mrtvo tijelo neće vidjeti trulost, neće strunuti. To je prvi dokaz da je On ustao u besmrtnom tijelu. To proročanstvo je potvrđeno u Djelima apostola.

Okultna učenja New Age i JS je da Isus nije ustao u besmrtnom fizičkom tijelu. Tim "dokazima" ću se kasnije pozabaviti.

Dokaz broj 2 Toma i njegova slaba vjera.

Jovan 20,27 Potom reče Tomi: pruži prst svoj amo i viđi ruke moje; i pruži ruku svoju i metni u rebra moja, i ne budi nevjeran nego vjeran.

Otkud duhu rebro?

Dokaz broj 3 apostoli

Luka 24,39 Vidite ruke moje i noge moje: ja sam glavom; opipajte me i vidite; jer duh tijela i kostiju nema kao što vidite da ja imam.

Isus jasno spominje da ga opipaju i spominje da DUH tijela i kostiju nema. Samim tim što je spomenuo DUH znači da je ustao u tijelu.

Zašto bi spominjao DUH ako nije ustao u tijelu.

Dokaz broj 4 pravedni spašeni ustaju u besmrtnom tijelu.

1. Korincanima 15,53 Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost, i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost.

1. Korincanima 15,54 A kad se ovo raspadljivo obuče u neraspadljivost i ovo se smrtno obuče u besmrtnost, onda će se zbiti ona riječ što je napisana: pobjeda proždrije smrt.

Pavle govori ovdje o tijelu. Ovo raspadljivo da se obuče u neraspadljivo.

Dakle u besmrtnom tijelu će pravedni ustati.

Arg. da apostoli i žene nisu prepoznali Isusa ne dokazuje da je ustao kao duh. Apostoli su bili malovjerni i nisu vjerovali da će Isus ustati, bili su očajni, čak depresivni. U tim trenucima ljudima je smanjena moć vizuelnog opažanja, ono je usporeno. I sva ostala čula su slabija. Da su bili očajni i malovjerni potvrđuje Isus.

Luka 24,25 I on im reče: o bezumni i sporoga srca za vjerovanje svega što govoriše proroci!

Luka 24,26 Nije li to trebalo da Hristos pretrpi i da uđe u slavu svoju?

Mijenjanje Biblije u cilju da se prikaže da je Isus ustao kao duh.

Izbačen Matej 16, 9-20 jer se Isus nakon uskrsnuća pojavljuje u tijelu, a oni (JS) VJERUJU da je ustao u ezoteričnom tijelo,a to je učenje Nju Ejdža.

Marko 16,9-20 uklonjen jer se govori o Njegovim (Isusovim) pojavljivanjima nakom uskrsnuća. A znamo da JS smatraju da Isus nije ustao u pravom besmrtnom tijelu. To je učenje Nju Ejdža. Okultizam.

3 No nijednu izjavu koja ne priznaje Isusa nije nadahnuo Bog.+ Takvu je izjavu nadahnuo antikrist, a čuli ste da ona dolazi,+ i sad je već u svijetu.+ 1. Ivanova 4,3 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------1. Jovanova 4,3 A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u tijelu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kojega čuste da će doći, i sad je već na svijetu.----------------------------------------------------------------------------------------------- Obrisan dio koji govori „U TIJELU DOŠAO“.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Isusovo uskrsnuće u tijelu.

Dokazi iz Biblije.

Dokaz broj 1 Isusovo tijelo neće vidjeti trulost.

Psalam 16,10 Jer nećeš ostaviti duše moje u paklu, niti ćeš dati da svetac tvoj vidi truhlost.

Djela apostolska 2,27 Jer nećeš ostaviti duše moje u paklu, niti ćeš dati da svetac tvoj vidi truhljenja.

U SZ je prorečeno da Isusovo mrtvo tijelo neće vidjeti trulost, neće strunuti. To je prvi dokaz da je On ustao u besmrtnom tijelu. To proročanstvo je potvrđeno u Djelima apostola.

Okultna učenja New Age i JS je da Isus nije ustao u besmrtnom fizičkom tijelu. Tim "dokazima" ću se kasnije pozabaviti.

Dokaz broj 2 Toma i njegova slaba vjera.

Jovan 20,27 Potom reče Tomi: pruži prst svoj amo i viđi ruke moje; i pruži ruku svoju i metni u rebra moja, i ne budi nevjeran nego vjeran.

Otkud duhu rebro?

Dokaz broj 3 apostoli

Luka 24,39 Vidite ruke moje i noge moje: ja sam glavom; opipajte me i vidite; jer duh tijela i kostiju nema kao što vidite da ja imam.

Isus jasno spominje da ga opipaju i spominje da DUH tijela i kostiju nema. Samim tim što je spomenuo DUH znači da je ustao u tijelu.

Zašto bi spominjao DUH ako nije ustao u tijelu.

Dokaz broj 4 pravedni spašeni ustaju u besmrtnom tijelu.

1. Korincanima 15,53 Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost, i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost.

1. Korincanima 15,54 A kad se ovo raspadljivo obuče u neraspadljivost i ovo se smrtno obuče u besmrtnost, onda će se zbiti ona riječ što je napisana: pobjeda proždrije smrt.

Pavle govori ovdje o tijelu. Ovo raspadljivo da se obuče u neraspadljivo.

Dakle u besmrtnom tijelu će pravedni ustati.

Arg. da apostoli i žene nisu prepoznali Isusa ne dokazuje da je ustao kao duh. Apostoli su bili malovjerni i nisu vjerovali da će Isus ustati, bili su očajni, čak depresivni. U tim trenucima ljudima je smanjena moć vizuelnog opažanja, ono je usporeno. I sva ostala čula su slabija. Da su bili očajni i malovjerni potvrđuje Isus.

Luka 24,25 I on im reče: o bezumni i sporoga srca za vjerovanje svega što govoriše proroci!

Luka 24,26 Nije li to trebalo da Hristos pretrpi i da uđe u slavu svoju?

Mijenjanje Biblije u cilju da se prikaže da je Isus ustao kao duh.

Izbačen Matej 16, 9-20 jer se Isus nakon uskrsnuća pojavljuje u tijelu, a oni (JS) VJERUJU da je ustao u ezoteričnom tijelo,a to je učenje Nju Ejdža.

Marko 16,9-20 uklonjen jer se govori o Njegovim (Isusovim) pojavljivanjima nakom uskrsnuća. A znamo da JS smatraju da Isus nije ustao u pravom besmrtnom tijelu. To je učenje Nju Ejdža. Okultizam.

3 No nijednu izjavu koja ne priznaje Isusa nije nadahnuo Bog.+ Takvu je izjavu nadahnuo antikrist, a čuli ste da ona dolazi,+ i sad je već u svijetu.+ 1. Ivanova 4,3 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------1. Jovanova 4,3 A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u tijelu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kojega čuste da će doći, i sad je već na svijetu.----------------------------------------------------------------------------------------------- Obrisan dio koji govori „U TIJELU DOŠAO“.

Nikad kod Raselovih to neće proći kao što kod Jeleninih tj.Milerovih neće nedelja biti Božji dan već žig zveri,ista kuhinja samo različiti začini.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nedelja je okultna masonska ekumenska tvorevina, pa se pitam gde su ti Adventisti navodni masoni koji postuju nedelju!?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Pa zar ga n prepoznajete kao duha Kaspera. Ne mislim bukvalno na lik iz crtanog, ali vam je nauka ista.

Kao što vi bajate sa riječi Jehova.

Pa po ranama. To tijelo isto samo besmrtno. Istog izglda.

Već dao odg. po tvojoj demonskoj nauci je trebao da ostavi tijelo u grobu pošto je ustao kao duh Kasper.

Ja znam samo ti ne znaš.

I to znam.

Baš sam došao i dokazao da je vaša nauka sotonska.

Zato ste i promijenili Bibliju da izbrište da se pojavio u fizičkom tijelu.
Deckic,
tvoja nauka je sotonska jer se bavis magijom i okultizmom.
Zar mislis da Isus jos uvek koristi ono telo sa ranama iz kojih lije krv,ili je mozda stavio zavoje da ne tece krv???
A sta mislis kako mogu da putuju kosmosom tela sa krvlju???Nije li to sumanuto,obzirom da Biblija lepo pise da telo i krv ne mogu naslediti Bozje kraljevstvo ili tako nesto slicno...???
Niko od JS nije rekao da je Isus uskrsnuo u besmrtnom fizickom telu,vec u duhovnom telu

Poslednja izmena:
Natrag