Najveća glupost JS je da se Isus matrijalizuje, kao onaj tečni terminator iz filma Terminator 2. I tako onda dolazi u pojavni oblik da ga ljudi vide.
A šta ti kažeš hoće li imati telo ili ne?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Najveća glupost JS je da se Isus matrijalizuje, kao onaj tečni terminator iz filma Terminator 2. I tako onda dolazi u pojavni oblik da ga ljudi vide.
Taramana.
Imam jedno pitanje.
Posto verujes da ne postoji vise licnosti - Isus i Bog, da li to znaci da je Isus sada na nebu u telu kao covek, odnosno - da je Bog sada na nebu covek u ljudskom oblicju?
Hvala.
Isusovo uskrsnuće u tijelu.
Dokazi iz Biblije.
Dokaz broj 1 Isusovo tijelo neće vidjeti trulost.
Psalam 16,10 Jer nećeš ostaviti duše moje u paklu, niti ćeš dati da svetac tvoj vidi truhlost.
Djela apostolska 2,27 Jer nećeš ostaviti duše moje u paklu, niti ćeš dati da svetac tvoj vidi truhljenja.
U SZ je prorečeno da Isusovo mrtvo tijelo neće vidjeti trulost, neće strunuti. To je prvi dokaz da je On ustao u besmrtnom tijelu. To proročanstvo je potvrđeno u Djelima apostola.
Okultna učenja New Age i JS je da Isus nije ustao u besmrtnom fizičkom tijelu. Tim "dokazima" ću se kasnije pozabaviti.
Dokaz broj 2 Toma i njegova slaba vjera.
Jovan 20,27 Potom reče Tomi: pruži prst svoj amo i viđi ruke moje; i pruži ruku svoju i metni u rebra moja, i ne budi nevjeran nego vjeran.
Otkud duhu rebro?
Dokaz broj 3 apostoli
Luka 24,39 Vidite ruke moje i noge moje: ja sam glavom; opipajte me i vidite; jer duh tijela i kostiju nema kao što vidite da ja imam.
Isus jasno spominje da ga opipaju i spominje da DUH tijela i kostiju nema. Samim tim što je spomenuo DUH znači da je ustao u tijelu.
Zašto bi spominjao DUH ako nije ustao u tijelu.
Dokaz broj 4 pravedni spašeni ustaju u besmrtnom tijelu.
1. Korincanima 15,53 Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost, i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost.
1. Korincanima 15,54 A kad se ovo raspadljivo obuče u neraspadljivost i ovo se smrtno obuče u besmrtnost, onda će se zbiti ona riječ što je napisana: pobjeda proždrije smrt.
Pavle govori ovdje o tijelu. Ovo raspadljivo da se obuče u neraspadljivo.
Dakle u besmrtnom tijelu će pravedni ustati.
Arg. da apostoli i žene nisu prepoznali Isusa ne dokazuje da je ustao kao duh. Apostoli su bili malovjerni i nisu vjerovali da će Isus ustati, bili su očajni, čak depresivni. U tim trenucima ljudima je smanjena moć vizuelnog opažanja, ono je usporeno. I sva ostala čula su slabija. Da su bili očajni i malovjerni potvrđuje Isus.
Luka 24,25 I on im reče: o bezumni i sporoga srca za vjerovanje svega što govoriše proroci!
Luka 24,26 Nije li to trebalo da Hristos pretrpi i da uđe u slavu svoju?
Mijenjanje Biblije u cilju da se prikaže da je Isus ustao kao duh.
Izbačen Matej 16, 9-20 jer se Isus nakon uskrsnuća pojavljuje u tijelu, a oni (JS) VJERUJU da je ustao u ezoteričnom tijelo,a to je učenje Nju Ejdža.
Marko 16,9-20 uklonjen jer se govori o Njegovim (Isusovim) pojavljivanjima nakom uskrsnuća. A znamo da JS smatraju da Isus nije ustao u pravom besmrtnom tijelu. To je učenje Nju Ejdža. Okultizam.
3 No nijednu izjavu koja ne priznaje Isusa nije nadahnuo Bog.+ Takvu je izjavu nadahnuo antikrist, a čuli ste da ona dolazi,+ i sad je već u svijetu.+ 1. Ivanova 4,3 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------1. Jovanova 4,3 A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u tijelu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kojega čuste da će doći, i sad je već na svijetu.----------------------------------------------------------------------------------------------- Obrisan dio koji govori „U TIJELU DOŠAO“.
Deckic,Pa zar ga n prepoznajete kao duha Kaspera. Ne mislim bukvalno na lik iz crtanog, ali vam je nauka ista.
Kao što vi bajate sa riječi Jehova.
Pa po ranama. To tijelo isto samo besmrtno. Istog izglda.
Već dao odg. po tvojoj demonskoj nauci je trebao da ostavi tijelo u grobu pošto je ustao kao duh Kasper.
Ja znam samo ti ne znaš.
I to znam.
Baš sam došao i dokazao da je vaša nauka sotonska.
Zato ste i promijenili Bibliju da izbrište da se pojavio u fizičkom tijelu.