Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Isus Hrist je oduvek bio potcinjen svome Bogu i Ocu Jehovi.

i žene muževima, pa je to dokaz da nisu ljudi.

Hajde mi nadji mesto gde u Bibliji pise da je jehova potcinjen Isusu pa da zavrsimo ovu pricu,jel moze?

Zato piše ovo Jovan 5,23

Jevrejima 13:15
15 Kroz Njega, dakle, da svagda prinosimo Bogu žrtvu hvale, to jest plod usana koje priznaju ime Njegovo.

Pa priziva se ime Isusovo.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
i žene muževima, pa je to dokaz da nisu ljudi.

Zato piše ovo Jovan 5,23

Pa priziva se ime Isusovo.

Odgovor na moje pitanje
" Hajde mi nadji mesto gde u Bibliji pise da je Jehova potcinjen Isusu pa da zavrsimo ovu pricu,jel moze? "
dao si potpitanjem sa stihom Jovan 5:23
23 Da svi poštuju Sina kao što Oca poštuju. Ko ne poštuje Sina ne poštuje Oca koji Ga je poslao.
Da li ti u ovom stihu vidis da je Jehova potcinjen Isusu???,ja ne vidim.
Moras da nadjes neki drugi stih u Bibliji gde pise da je Jehova potcinjen Isusu,ili da priznas da takvog stiha nigde nema,i da ne razvodnjavas pitanje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus je USLOVNO podčinjen Bogu Ocu, zbog zemaljske prirode koju je primio rođenjem na zemlji, i zbog uloge koju sada obavlja u nebeskoj Svetinji kao naš posrednik.

ISUS BOG USLOVNO MANJI OD OCA

"Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove"
( Filibljanima 2. 5 - 8 )

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ja bi te ispravio.
Isus je uvek bio a i sada je BEZUSLOVNO potcinjen svome Bogu i Ocu.
Kad se vratio Bogu sa zemlje na nebo nakon uskrsenja da li mu je mozda postao jednak,ili je i tada bio bezuslovno potcinjen Bogu i Ocu???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije bezuslovno, već uslovno, i dokaz je dat.

ISUS BOG USLOVNO MANJI OD OCA

"Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove"
( Filibljanima 2. 5 - 8 )

Dakle, ovde piše "DA NIJE BIO" već "DA JE POSTAO" manji i ponizan, i to nakon što je bio Bog.

Izrazi "PONIZIO, POSTAO, UZEO" govore o radnji koja je nastupila nakon perioda večnosti u kome je bio Bog jednak Ocu.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Nikada Isus Hrist nije bio jednak svome Bogu i Ocu.
Isus Hrist je jedinorodjeni ,i prvorodjeni Jehovin sin,a sin i otac nikada ne mogu da budu jednaki.Pa cak ni braca blizanci ne mogu da budu u svemu jednaki,
Nadalje cak i kad ga je Jehova Bog vaskrsnuo iz mrtvih,seo mu je sa desne strane ,dok mu sa leve strane nije niko sedeo.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nikada Isus Hrist nije bio jednak svome Bogu i Ocu.

Znači ni ti nisi bio jednak svome ocu, ti si niži pred ljudima od svog oca.

Pa cak ni braca blizanci ne mogu da budu u svemu jednaki,

Pa Boga porediš sa ljudima na taj način, kako nisu isti ako su ljudi. Pa Isus ima isti ŠEM kao i Otac.

Nadalje cak i kad ga je Jehova Bog vaskrsnuo iz mrtvih,seo mu je sa desne strane ,dok mu sa leve strane nije niko sedeo.

I Solomon je bio sa desne strane pa to nije dokaz da nije čovjek kao i njegov tata David.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

To znači - da je Isus ponovo zauzeo mesto koje mu je oduvek pripadalo kao Bogu jednakom Ocu, i koga proslavljaju svi ljudi zajedno sa Ocem, što vidimo u otkrivenju.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Psalam 110:1,2 jasno pise
Јехова је рекао мом Господу:„Седи мени с десне стране,Док не положим непријатеље твоје за подножје ногама твојим.“ 2 Палицу силе твоје пружиће Јехова са Сиона,говорећи:„Иди међу непријатеље своје и покори их!
Ovde je Jehova cak naredio Isusu da mu sedne sa desne strane i da ceka.
Dakle onaj koji komanduje je glavni,a onaj koji slusa ne moze nikada da bude jednak onome koji mu komanduje.ili mislis da je to Isus komandovao Jehovi svom Bogu i Ocu???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To je jezička varka.

Neije Isus bio na nekom drugom mestu pa da mu je Bog navodno rekao da sedne, nego je Isus oduvek sedeo sa očeve desne strane kao Bog jednak njemu, a Bog Otac mu u jednom trenutku kaže "Седи мени с десне стране, Док не положим непријатеље твоје за подножје ногама твојим"

Dakle, Isus je oduvek sedeo jer je bio Bog, a Bog mu kaže "Sedi dok ne uradim to i to" jer je Isusu namenjena određena uloga.

Izraz SEDI ne znači da on do tada nije sedeo pa je seo, već znači da je on već tu bio, a Bog mu kaže "SEDI DOK" do određenog vremena kada ćeš preuzeti službu spasitelja.

Natrag