Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Isusov polozaj na nebu je da ceka naredbe svoga Boga i Oca.Onaj koji izvrsava naredbe je oduvek bio potcinjen,zar ne?

Isus u ovom slucaju NIJE NA NEBU VEC NA ZEMLJI i zato slusa naredbe svog Oca i pokorava se.
Potcinjenost je ''stvar polozaja'' a ne ''prirode''.

I dok je bio na zemlji uvek je govorio da je on poslan od strane svoga boga i oca .

Zato sto je bio na zemlji.

Posao Bozanskih osoba u planu spasenja i nakon toga je ''po ulogama'', pa jedna ima ''vecu ulogu'' a druga ''manju''.
Tako Hristos ima manju ulogu u odnosu na Oca i nakon vaskrsenja, dok Sveti Duh ima NAJVECU DUZNOST, CAK VECU I OD JEHOVE. Npr. hula na Sveti Duh se ne oprasta, dok se hula na Oca oprasta. To je zato jer Sveti Duh ima vecu ulogu u planu spasenja.

Ako je zenina ''uloga manja'' i ona je ''podlozna coveku'' to ne znaci da ''nije iste prirode kao covek'' niti to znaci da je ''njen polozaj nejednak'' u odnosu na muza. Oni su ''ravnopravni''.
Tako je i kod Boga.

I kad je trebalo da ode na nebo rekao je ucenicima da ide kod svog Boga i Oca i njihovog Boga i Oca,

I otac je rekao da ima svog Boga:

''Pomaza te BOZE BOG TVOJ'' - Otac kaze za Isusa da je NJEGOV BOG.

Kad je dosao na nebo seo je sa desne strane svoga Oca i cekao njegove naredbe.

Rekao sam to je tako, jer ''takva mu je uloga''.
Uloga u planu spasenja ne ukazuje na ''nejednakost'' niti na ''manju prirodu'' osobe.
Pogledaj odnos muskarca i zene, oni su ''ravnopravni'' ali imaju ''razlicite uloge''..

Zao mi je,Ali Tvoja i nauka tvojih mentora koji slusaju Konstantina je bas lazna.

Moja nauka je ispravna a tvoja lazna!
Ne znas ni sta pricas, jer Konstantin je bio Arijevac, dakle on je vas!
Mi imamo suprotnu nauku od Konstantina.
Zao mi te, jer ti pod milim Bogom nista ne znas...

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Vidiš da se ne osvrće na ono što mu se daje. Samo udara po svom.

Kad im je to bez veze , ko i ova pjesma

[raw]<iframe name="f13ead68c805b2c" width="1000px" height="1000px" frameborder="0" allowtransparency="true" allowfullscreen="true" scrolling="no" title="fb:video Facebook Social Plugin" src="http://www.facebook.com/v2.0/plugins/video.php?allowfullscreen=true&amp;app_id=216060115209819&amp;channel=http%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fconnect%2Fxd_arbiter.php%3Fversion%3D42%23cb%3Df1f0d0a4c8893c%26domain%3Dwww.index.hr%26origin%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.index.hr%252Ff3fb1eb03be0eec%26relation%3Dparent.parent&amp;container_width=631&amp;href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F897780980304062%2Fvideos%2F922798851135608%2F&amp;locale=en_US&amp;sdk=joey" style="border: none; visibility: visible; width: 100%; height: 355px;" class=""></iframe>[/raw]

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Mrze Isusa i to je jasno.

Ne oni već onaj U NJIMA.
To je problem kod svih sekti gde postoji neko ,,pomagalo,, koje zauzima mesto koje Duh Sveti treba da popunjava i zato postoje razni gurui i njihovo nadahnuće koje ispunjava njihove poklonike.
SVE masonske organizacije (skoro sve protestantske) su nadahnute duhom svojim lidera i nose u svojoj slepoći naopaku nauku i da toga nisu ni svesni.

ISKRENOST je jedini ključ kojim se mogu otvoriti vrata istine i progledati i spasiti oslobađajući se duha nadahnuća i prihvatanja Duha Svetog kao jedinog učitelja i vođe.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, onda primeni u licnom iskustvu to sto govoris drugima, jer neozbiljno je da drugima sudis i da govoris sta da cine, posebno onima koji iskreno sluze Bogu, i dozivljavaju svakodnevnu zajednicu sa njim, i ispunjavaju se duhom ljubavi i silom posvecenja, i bibliju smatraju pravilom vere i poslusnosti, a da sam nemas rodove Duha Svetoga, i da ucis nesto sto nema nikakve dodirne tacke sa otkrivenom Bozjom iswtinom u njegovoj reci.

Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Isus u ovom slucaju NIJE NA NEBU VEC NA ZEMLJI i zato slusa naredbe svog Oca i pokorava se.
Potcinjenost je ''stvar polozaja'' a ne ''prirode''.

Zato sto je bio na zemlji.

Posao Bozanskih osoba u planu spasenja i nakon toga je ''po ulogama'', pa jedna ima ''vecu ulogu'' a druga ''manju''.
Tako Hristos ima manju ulogu u odnosu na Oca i nakon vaskrsenja, dok Sveti Duh ima NAJVECU DUZNOST, CAK VECU I OD JEHOVE. Npr. hula na Sveti Duh se ne oprasta, dok se hula na Oca oprasta. To je zato jer Sveti Duh ima vecu ulogu u planu spasenja.

Ako je zenina ''uloga manja'' i ona je ''podlozna coveku'' to ne znaci da ''nije iste prirode kao covek'' niti to znaci da je ''njen polozaj nejednak'' u odnosu na muza. Oni su ''ravnopravni''.
Tako je i kod Boga.

I otac je rekao da ima svog Boga:

''Pomaza te BOZE BOG TVOJ'' - Otac kaze za Isusa da je NJEGOV BOG.

Rekao sam to je tako, jer ''takva mu je uloga''.
Uloga u planu spasenja ne ukazuje na ''nejednakost'' niti na ''manju prirodu'' osobe.
Pogledaj odnos muskarca i zene, oni su ''ravnopravni'' ali imaju ''razlicite uloge''..

Moja nauka je ispravna a tvoja lazna!
Ne znas ni sta pricas, jer Konstantin je bio Arijevac, dakle on je vas!
Mi imamo suprotnu nauku od Konstantina.
Zao mi te, jer ti pod milim Bogom nista ne znas...

Dragi moj Mire,
a gde pise da je jehova potcinjen Isusu Hristu? Nigde!
Isus Hrist je oduvek bio potcinjen svome Bogu i Ocu Jehovi.
Hajde mi nadji mesto gde u Bibliji pise da je jehova potcinjen Isusu pa da zavrsimo ovu pricu,jel moze?

Jevrejima 13:15
15 Kroz Njega, dakle, da svagda prinosimo Bogu žrtvu hvale, to jest plod usana koje priznaju ime Njegovo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Evo zasto je Isus koji je bio Bog - podcinjen:

"Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;

Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove"
( Filibljanima 2. 5 - 8 )

Dakle, ovaj tekst daje potpuni odgovor, i govori o Isusovoj uslovnoj podcinjenosti, poslusnosti, i poniznosti u odnosu na Boga Oca.
Isus je bio vecni Bog, ali se ponizio i postao covek, i tako postao uslovno podcinjen Ocu zbog telesne prirode koju je preuzeo na sebe.

Isus je vecni Bog jednak Ocu u uslovnoj poniznosti zbog okolnosti u kojima se nasao rodjenjem na zemlji.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dragi moj Mire,
a gde pise da je jehova potcinjen Isusu Hristu? Nigde!
Isus Hrist je oduvek bio potcinjen svome Bogu i Ocu Jehovi.
Hajde mi nadji mesto gde u Bibliji pise da je jehova potcinjen Isusu pa da zavrsimo ovu pricu,jel moze?

Jevrejima 13:15
15 Kroz Njega, dakle, da svagda prinosimo Bogu žrtvu hvale, to jest plod usana koje priznaju ime Njegovo.

I zena je oduvek potcinjena muzu, pa to nije dokaz da nije covek.
Hoces reci i za zenu da je "nize bice" da je nejednaka?

Tvoja prica ne dokazuje nista, i u ljudskim udovima, jedan ud ima vecu slavu a drugi opet manju.

I glava je uvek iznad drugih udova, tako i nas je Bog stvorio na svoju sliku..

Red i hijerarhija postoji u svemu stvorenom, tako i u Bozjem bicu...

Jehova nije potcinjen i ne moze biti podcinjen po prirodi stvari jel glava je telu najvazniji ud, i Bog je glava Hristu i tako je oduvek bilo i po Pravoslavnoj teologiji, jer Bog je glava Hristu i sveti Duh samo od Oca ishodi ali ne i od Sina, i postoji hijerarhija kao i kod coveka i svih stvorenih bica..
A to sto ti ne razumes Trojstvo, jeste zato sto ne zelis! I sto su ti isprali mozak masonskom pricom o "egipatskom Trojstvu" to zahvali Russellu koji bese mason, od njih je pokupio tu pricu kao i piramidologiju..

Poslednja izmena:
Natrag