Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tacno je da nema posrednika kad postoji samo jedna strana ili pak samo jedna osoba,i tacno je da je Bog jedan.

I zar to ne dokazuje da NEMA POSREDNIKA?

" I bio je prenesen po anđelima preko posrednika. Ali posrednika nema kad postoji samo jedna osoba, a Bog je samo jedan." (galatima 3:20)

Hteo je reci da je ''posrednik'' samo fiktivni, da ga zapravo i nema i da postoji samo jedna strana, u ovom slucaju, Bog posreduje samom sebi u davanju zakona(Jer Hristos i Bog su Jedno)..

Ovo spomenuti u takvom kontekstu nema nikakvog smisla, sem ako je pisac bio uveren da ''postoji samo jedna strana'' i da je posredovanje fiktivno a ne stvarno...

Tvoje filozofije necu ni da slusam, jer ti nemas Duha da bi ovo razumeo, niti zelis...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog je SVE, i spasitelj koji je umro na krstu, i posrednik, i onaj koji izgradjuje coveka za carstvo nebesko.
Stvorenja bilo zemaljska ili nebeska ne mogu nista uciniti po tom pitanju jer su stvorenja, sam Bog je preuzeo na sebe sve uloge i teret spasenja coveka koga je stvorio, i jedino takav Bog je vredan slave i hvale.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
A ko je rekao da su oni jedna osoba. Zato u Jevrejima stoji da je Isus 100% slika Oca, znači da je Bog.

Pa i ljudi su u jedinstvu i jel to dokaz da neko nije čovjek.

Nisu jer nisu u jedinstvu sa Ocem kao Isus što je.

A jesam ja rekao da Otac nije Bog, pa da mi dokazuješ da je Bog. Dokaži da Isus nije Bog, prstani mi dokazivati da je Otac Bog jer ja to vjerujem. E to tebi nije jasno jer ne znaš šta neki stih dokazuje a šta ne dokazuje.

I svojoj prirodi.

Tačno, za pametnog dosta. I ko je pametan ne unizuje Isusa.
Tripo ne lupetaj ko maksim po diviziji...
Nigde ne pise u Bibliji da je Isus 100% slika svoga Oca.
Ni na jednom mestu Biblija ne pise da su Otac i Sin jedna te ista osoba,ili bilo kakva pomisao da su deo nekoga trojstva u bilo kojem filozofiranju.
To sto pise pogresan prevod da su "JEDNO" je isto kao i sto pise za muza i zenu da su "JEDNO"
Nadalje na vise mesta je zapisano da je Otac taj koji odlucuje o svemu,a ne SIN

Procitaj malo ovo jevrejima 2
9 A umanjenog malim čim od anđela vidimo Isusa, koji je za smrt što podnese venčan slavom i časti, da bi po blagodati Božijoj za sve okusio smrt. Dakle jel Isus na nebu bio Bog ili andjeo???
Jevrejima 3:
1 Zato, braćo sveta, zajedničari zvanja nebeskog, poznajte poslanika i vladiku, kog mi priznajemo, Isusa Hrista,
2 Koji je veran Onome koji ga stvori, kao i Mojsije u svemu domu njegovom.
A sta reci ,na kakvom je Isus polozaju nakon svoga uskrsenja?jel jednak svome Bogu i Ocu???
Jevrejima 1:13
13 A kome od anđela reče kad: Sedi meni s desne strane dok položim neprijatelje Tvoje podnožje nogama Tvojim?
1.Kor 15:28
28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.

A sto se tice odvratne i bogohulne nauke o tojstvu,zanima me objasnjenje ovih stihova iz Jovana 17 glave
21 Da svi jedno budu, kao Ti, Oče, što si u meni i ja u Tebi; da i oni u nama jedno budu, da i svet veruje da si me Ti poslao.
Po ovome ako neko veruje u tojstvo onda mora da veruje i u mnogobostvo po reci"da i oni u nama jedno budu"

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
I zar to ne dokazuje da NEMA POSREDNIKA?

" I bio je prenesen po anđelima preko posrednika. Ali posrednika nema kad postoji samo jedna osoba, a Bog je samo jedan." (galatima 3:20)

Hteo je reci da je ''posrednik'' samo fiktivni, da ga zapravo i nema i da postoji samo jedna strana, u ovom slucaju, Bog posreduje samom sebi u davanju zakona(Jer Hristos i Bog su Jedno)..

Ovo spomenuti u takvom kontekstu nema nikakvog smisla, sem ako je pisac bio uveren da ''postoji samo jedna strana'' i da je posredovanje fiktivno a ne stvarno...

Tvoje filozofije necu ni da slusam, jer ti nemas Duha da bi ovo razumeo, niti zelis...

Dragi moj Mire,
ti si u ogromnoj zabludi.
Pa ti ne samo da ne odgovaras na stih koji sam postavio kao argument,vec ga spamujes dodavanjem drugoga stiha i skretanja na druge oblasti....1.Tim 2:5
5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus
Eto ode ti na Galatima 3:20
pogledaj kolko je ovaj prevod jasniji
19 Чему онда Закон? Био је додат да би преступи постали очигледни,+ док не дође потомство+ коме је дато обећање. И био је пренесен преко анђела+ руком посредника.+20 Али посредника нема кад постоји само једна страна, а Бог је само један
Covece,decko,momak,sta li si vec,ovde se prica o Zakonu ,a ne o polozaju Isusa na nebu.
Posrednik moze po potrebi da bude samo izmedju dve strane ili pak dve osobe.
U doticnom stihu andjeo, tada Isus Hrist je takodje bio posrednik izmedju svoga Oca i Boga Jehove ,Mojsiju kao predstavniku Izraelskog naroda,pa ako je tada bio posrednik,zasto ne bi bio posrednik i Novog Saveza. I naravno da je tacno da je Bog Jedan

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Strasno, koje ludiranje, ja spamujem temu?
Toliko si neozbiljan da je to neverovatno.

I zadnji stih kada kaze da ce se "i sam Sin pokoriti onome koji mu sve pokori" - je izvuceno van konteksta.

NE RADI SE O POKORAVANJU OSOBE, VEC O POKORAVANJU "ZEMALJSKOG CARSTVA" - "NEBESKOM CARSTVU" .

I u tom smislu "vladar zemaljskog carstva Isus" se pokorava "vladaru nebeskog carstva Bogu" , to kontekst i govori o POKORAVANJU ZEMALJSKE VLASTI NEBESKOJ:

"Onda svršetak, kad preda kraljevstvo Bogu i Ocu, i kad ukine svako poglavarstvo i svaku vlast i silu. "

ISUS SE POKORAVA JEDINO ZATO STO JE VLADAR ZEMALJSKOG CARSTVA, A NE ZATO STO NIJE JEDNAK BOGU

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
2 Koji je veran Onome koji ga stvori, kao i Mojsije u svemu domu njegovom.

Ovo ne znači da je Isus stvorenje, nego da je postavljen.

2on je ovjerovljen kod Onoga koji ga postavi kao ono i Mojsije u svoj kući njegovoj.

New International Version
He was faithful to the one who appointed him, just as Moses was faithful in all God's house.

New Living Translation
For he was faithful to God, who appointed him, just as Moses served faithfully when he was entrusted with God's entire house.

English Standard Version
who was faithful to him who appointed him, just as Moses also was faithful in all God’s house.

Berean Study Bible
He was faithful to the One who appointed Him, just as Moses was faithful in all God's house.

Berean Literal Bible
being faithful to the One having appointed Him, as Moses also in all His house.

New American Standard Bible
He was faithful to Him who appointed Him, as Moses also was in all His house.

King James Bible
Who was faithful to him that appointed him, as also Moses was faithful in all his house.

Holman Christian Standard Bible
He was faithful to the One who appointed Him, just as Moses was in all God's household.

International Standard Version
He was faithful to the one who appointed him, just as Moses was in all God's household,

NET Bible
who is faithful to the one who appointed him, as Moses was also in God's house.

Aramaic Bible in Plain English
Who is faithful to The One who appointed him, as Moses in his entire household.

Koji ga je postavio na to mjesto, to je kontekst, a ne stvaranje. Dovođenje u postojanje nečega što nema prirodu kao Bog nije konktekst.

Osim toga radi se o stvaranju ljudske prirode u Isusu, a ne stvaranje kao stvorenja.

Djela apostolska 2,36 Tvrdo dakle neka zna sav dom Izrailjev da je i Gospodom i Hristom Bog učinio ovoga Isusa koga vi raspeste.

Isto originalnu riječ imamo i ovdje.

Strong's Concordance
poieó: to make, do
Original Word: ποιέω
Part of Speech: Verb
Transliteration: poieó
Phonetic Spelling: (poy-eh'-o)
Short Definition: I do, make
Definition: (a) I make, manufacture, construct, (b) I do, act, cause.

Stephanus Textus Receptus 1550
ἀσφαλῶς οὖν γινωσκέτω πᾶς οἶκος Ἰσραὴλ ὅτι καὶ κύριον καὶ Χριστὸν αὐτὸν ὁ θεός ἐποίησεν τοῦτον τὸν Ἰησοῦν ὃν ὑμεῖς ἐσταυρώσατε

epoiēsen ἐποίησεν has made

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovo ne znači da je Isus stvorenje, nego da je postavljen.

2on je ovjerovljen kod Onoga koji ga postavi kao ono i Mojsije u svoj kući njegovoj.

New International Version
He was faithful to the one who appointed him, just as Moses was faithful in all God's house.

New Living Translation
For he was faithful to God, who appointed him, just as Moses served faithfully when he was entrusted with God's entire house.

English Standard Version
who was faithful to him who appointed him, just as Moses also was faithful in all God’s house.

Berean Study Bible
He was faithful to the One who appointed Him, just as Moses was faithful in all God's house.

Berean Literal Bible
being faithful to the One having appointed Him, as Moses also in all His house.

New American Standard Bible
He was faithful to Him who appointed Him, as Moses also was in all His house.

King James Bible
Who was faithful to him that appointed him, as also Moses was faithful in all his house.

Holman Christian Standard Bible
He was faithful to the One who appointed Him, just as Moses was in all God's household.

International Standard Version
He was faithful to the one who appointed him, just as Moses was in all God's household,

NET Bible
who is faithful to the one who appointed him, as Moses was also in God's house.

Aramaic Bible in Plain English
Who is faithful to The One who appointed him, as Moses in his entire household.

Koji ga je postavio na to mjesto, to je kontekst, a ne stvaranje. Dovođenje u postojanje nečega što nema prirodu kao Bog nije konktekst.

Osim toga radi se o stvaranju ljudske prirode u Isusu, a ne stvaranje kao stvorenja.

Djela apostolska 2,36 Tvrdo dakle neka zna sav dom Izrailjev da je i Gospodom i Hristom Bog učinio ovoga Isusa koga vi raspeste.

Isto originalnu riječ imamo i ovdje.

Strong's Concordance
poieó: to make, do
Original Word: ποιέω
Part of Speech: Verb
Transliteration: poieó
Phonetic Spelling: (poy-eh'-o)
Short Definition: I do, make
Definition: (a) I make, manufacture, construct, (b) I do, act, cause.

Stephanus Textus Receptus 1550
ἀσφαλῶς οὖν γινωσκέτω πᾶς οἶκος Ἰσραὴλ ὅτι καὶ κύριον καὶ Χριστὸν αὐτὸν ὁ θεός ἐποίησεν τοῦτον τὸν Ἰησοῦν ὃν ὑμεῖς ἐσταυρώσατε

epoiēsen ἐποίησεν has made

Zna on Tripo, zaokret je Ris, i pre je postavljao isti stih i ja mu pokazem da u izvoru stoji "postavljen" a ne "stvoren" ,tako je i u bibliji Jehovinih Svedoka prevedeno.

I on kaze meni: "znam ali nisam mogao da odolim da ne postavim" - PRIZNAO JE DA LAZE I DA SE KORISTI MANIPULACIJOM!

Sta vise pricati s njim?

On je ovde da namerno siri lazi i promovise svoju laznu organizaciju.
Kada neko i pored vise puta oborenih stihova i godina provedenih na forumu NAMERNO IGNORISE ISTINU, takvog treba demantovati jedino zbog drugih koji citaju. Njemu dokazivati ne vredi, jer svesno podrzava LAZ.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
13 A kome od anđela reče kad: Sedi meni s desne strane dok položim neprijatelje Tvoje podnožje nogama Tvojim?

Pa vidiš da nikome nije rekao da sjedne sa dsne strane. Upravo to dokazuje da je Isus Bog.

Uvijek je nasljednik sjedio sa dsne strane, što znači da je imao istu moć kao i car. Faraon je postavio Josifa za dsnicu.

Neko ko sjedi dsno od cara ima istu vlast kao i car.

28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.

To je hijerarhija između Oca i Isusa. Međutim pravi autoritet za nas ljude je hijerarhija Oca i Sina u odnosu na ljude.

Naravno da uzimaš selektivno stihove. Pravi autoritet cara je autoritet koji ima kod podanika stvrenja. Tačnije ljudi.

I naravno da je Isus po tome Bog. Što znači da se Isus isto slavi i obožava kao i Otac,a to dokazuje da je Njegov položaj na nbu isti kao i Očev.
Na te stihove ti nemaš šta da kažeš.

I žene su pokorne muževima, pa jel to znači da žne nisu ljudi. Taman toliki je autoritet Oca nad sinom, ali to nije dokaz da Isus nije Bog.

A sto se tice odvratne i bogohulne nauke o tojstvu,zanima me objasnjenje ovih stihova iz Jovana 17 glave
21 Da svi jedno budu, kao Ti, Oče, što si u meni i ja u Tebi; da i oni u nama jedno budu, da i svet veruje da si me Ti poslao.

Pa nije niko sa Ocem jedno nego Isus, to je dokaz da je Bog. Ljudi su međusobno jedno, pa niko od ljudi nije nešto drugo u odnosu na druge ljude.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Strasno, koje ludiranje, ja spamujem temu?
Toliko si neozbiljan da je to neverovatno.

I zadnji stih kada kaze da ce se "i sam Sin pokoriti onome koji mu sve pokori" - je izvuceno van konteksta.

NE RADI SE O POKORAVANJU OSOBE, VEC O POKORAVANJU "ZEMALJSKOG CARSTVA" - "NEBESKOM CARSTVU" .

I u tom smislu "vladar zemaljskog carstva Isus" se pokorava "vladaru nebeskog carstva Bogu" , to kontekst i govori o POKORAVANJU ZEMALJSKE VLASTI NEBESKOJ:

"Onda svršetak, kad preda kraljevstvo Bogu i Ocu, i kad ukine svako poglavarstvo i svaku vlast i silu. "

ISUS SE POKORAVA JEDINO ZATO STO JE VLADAR ZEMALJSKOG CARSTVA, A NE ZATO STO NIJE JEDNAK BOGU

Ma ne filozofiraj
1.Kor 15:28 jasno pise
Ako se SIN pokorava OCU , jasno je da po polozaju nikada ne moze biti jednak svome Bogu i Ocu!
I nikakvim filozofiranjem ne mozes to negirati!

Natrag