Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Drugi prevodi kazu "PODLOZITI OCU" da bude Bog sve u svemu.

To ne znaci pokoriti, vec ono sto je obrazlozeno u sledecem objasnjenju.

Ovo znaci da ce Isusova uloga spasitelja biti okoncana, njegova carska vlast vracena Bogu, i on ce ponovo zauzeti polozaj pored Oca koji mu je pripadao od vecnosti, a to je - da bude jedan Bog zajedno sa Ocem sve u svemu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ma ne filozofiraj
1.Kor 15:28 jasno pise
28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.

Pa piše i za žene da budu pokorne muževima, onda bi to bio dokaz da one nisu ljudi.

Ako se SIN pokorava OCU , jasno je da po polozaju nikada ne moze biti jednak svome Bogu i Ocu!

Kako nije jednak Ocu ako stvorenja isto obožavaju Oca i Isusa i Njih dvojica imaju isti autoritet. Ja znam da KS ljudima iskrivljuje sliku o Bogu, pitanje autoriteta Boga je nad ljudima, a ne između dvije Božanske osobe. Zato stoji da se isto slave i obožavaju Otac i Isus i da Isus ima isti autoritet kod ljudi kao i Otac. I Isusu je data sva vlast na nebu i na Zemlji.

Zar bi BOg dao nekome posebno vlast ko nije Božansko biće?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Sta mislis kome se Sin pokorava?
A ako mu se pokorava kako mu je onda jednak???

Sto se tice muzeva i zena,danas u svetu zene zapovedaju muskarcima i zato je sve ovo lose.
Kad bi zene bile pokorne muskarcima sve bi bilo mnogo bolje,jer to je teokratski red

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sta mislis kome se Sin pokorava?
A ako mu se pokorava kako mu je onda jednak???

već sam ti objasnio u odnosu na koga se autoritet odnosi i to je jedino mjerilo.

I sa primejrom Josifa ću te oboriti. Faraon je samo prestolom bio iznad Josifa, istinski Josif je imao bukvalno svu vlast i sam je odlučivao. I bio autoritet nad Egipćanima.

Glupo je da vodiš raspravu samo sa probranim stihovima, a da se ne osvrćeš na stihove koji dokazuju da se Isus isto obožava i slavi i na nebu i na zemlji.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ma ne filozofiraj
1.Kor 15:28 jasno pise
28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.
Ako se SIN pokorava OCU , jasno je da po polozaju nikada ne moze biti jednak svome Bogu i Ocu!
I nikakvim filozofiranjem ne mozes to negirati!

NE RADI SE O POKORAVANJU OSOBE, VEC O POKORAVANJU "ZEMALJSKOG KRALJEVSTVA" - "NEBESKOM KRALJEVSTVU" .

I u tom smislu "vladar zemaljskog kraljevstva Isus" se pokorava "vladaru nebeskog kraljevstva Bogu" , to kontekst i govori o POKORAVANJU ZEMALJSKE VLASTI NEBESKOJ:

"Onda svršetak, kad preda kraljevstvo Bogu i Ocu, i kad ukine svako poglavarstvo i svaku vlast i silu... A kad mu bude sve pokoreno, tada će se i sam Sin pokoriti "

ISUS SE POKORAVA JEDINO ZATO STO JE VLADAR ZEMALJSKOG KRALJEVSTVA, A NE ZATO STO NIJE JEDNAK BOGU.

*Treba ponavljati izgleda milion puta, jel onima ispranog mozga nista ne dopire do svesti...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
NE RADI SE O POKORAVANJU OSOBE, VEC O POKORAVANJU "ZEMALJSKOG KRALJEVSTVA" - "NEBESKOM KRALJEVSTVU" .

I u tom smislu "vladar zemaljskog kraljevstva Isus" se pokorava "vladaru nebeskog kraljevstva Bogu" , to kontekst i govori o POKORAVANJU ZEMALJSKE VLASTI NEBESKOJ:

"Onda svršetak, kad preda kraljevstvo Bogu i Ocu, i kad ukine svako poglavarstvo i svaku vlast i silu... A kad mu bude sve pokoreno, tada će se i sam Sin pokoriti "

ISUS SE POKORAVA JEDINO ZATO STO JE VLADAR ZEMALJSKOG KRALJEVSTVA, A NE ZATO STO NIJE JEDNAK BOGU.

*Treba ponavljati izgleda milion puta, jel onima ispranog mozga nista ne dopire do svesti...

A zasto ne procitas 1.kor 15:28 do kraja?
Samo tako mozes videti da se isus pokorava svome Ocu Jehovi Bogu

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
"Onom koji Mu sve pokori"

Sta mislite, da li su svi ljudi u istoriji bili pokorni Hristu?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

POKORAVA MU SE ZATO STO JE ON VLADAR ZEMALJSKOG CARSTVA.
ZEMALJSKO SE POKORAVA NEBESKOM!
U TOME JE SUSTINA I O TOME KONTEKST GOVORI , A NE O POKORAVANJU OSBE!

Isus je na zemlji, Bog je na nebu.
Ako se carstvo pokori i vladar se pokorava visem nebeskom autoritetu i "predaje mu vlast" - to je smisao pokoravanja.

Ovde se ne radi o pokoravanju "osobe"!
Isus ovde samo vrsi ulogu kralja-vldara, i kao kralj se pokorava.

Vasa nauka je lazna!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301

Ti ne znaš kako se vodi debata, jer se ne osvrćeš na druge stihove koji ti se daju nego samo uzmeš par stihova i njih stalno ponavljaš.

Na ovo ti je već odg.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
POKORAVA MU SE ZATO STO JE ON VLADAR ZEMALJSKOG CARSTVA.
ZEMALJSKO SE POKORAVA NEBESKOM!
U TOME JE SUSTINA I O TOME KONTEKST GOVORI , A NE O POKORAVANJU OSBE!

Isus je na zemlji, Bog je na nebu.
Ako se carstvo pokori i vladar se pokorava visem nebeskom autoritetu i "predaje mu vlast" - to je smisao pokoravanja.

Ovde se ne radi o pokoravanju "osobe"!
Isus ovde samo vrsi ulogu kralja-vldara, i kao kralj se pokorava.

Vasa nauka je lazna!
Isusov polozaj na nebu je da ceka naredbe svoga Boga i Oca.Onaj koji izvrsava naredbe je oduvek bio potcinjen,zar ne?
Da ne pise mozda da Bog Otac ide da izvrsava naredbe svoga sina,ili da se Otac pokorava sinu???
I dok je bio na zemlji uvek je govorio da je on poslan od strane svoga boga i oca .
I kad je trebalo da ode na nebo rekao je ucenicima da ime kod svog Boga i Oca i njihovog Boga i Oca,
Kad je dosao na nebo seo je sa desne strane svoga Oca i cekao njegove naredbe.
Kad izvrsi dobijene naredbe od svoga Boga i Oca ,raportirace mi da je uspesno obavio sve naredbe,i tad ce nastupiti blagoslovi za sve nas,i sta je tu lose???
Zao mi je,Ali Tvoja i nauka tvojih mentora koji slusaju Konstantina je bas lazna.

Natrag