Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Tvoje je lako oboriti. Melhisedek je bio tip Boga i bio je sveštenik i Avram mu je dao 10-ak, a inače se Bogu daje 10-ak.

Ajd objasni šta znači biti sveštenik po Melhisedekovom redu. I to ste izbrisali.

A osuđuješ da se može Marija moliti Ocu, a podržavaš da se može nego drugo stvorenje moliti.

A ko je to tvrdio da tražiš dokaz?

I njemu je Avram dao 10-ak, a inače se daje Bogu.
A koji je to "tip" Boga bio Melhisedek?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
"Bez roda, ne imajući ni početka danima, ni svršetka životu, a ispoređen sa sinom Božijim, i ostaje sveštenik doveka"

Zar ne kaze ovde da je analogno primeru Melhisedeka, i Isus "bez pocetka"???

Dobro pitanje,pa cak i odlicno.
Jevrejima 7 glava
Јер тај Мелхиседек, краљ Салима, свештеник Свевишњег Бога, који је изашао у сусрет Аврахаму док се овај враћао поразивши краљеве и благословио га 2 и коме је Аврахам одвојио десетак од свега, пре свега је „краљ праведности“ (што је превод његовог имена), а затим и краљ Салима, то јест „краљ мира“.3 Пошто је без оца, без мајке, без родословља, и пошто нема ни почетка његовим данима ни краја његовом животу, него је учињен сличним Сину Божјем, он заувек остаје свештеник.
Svi znamo da je Marija rodila isusa,i da Isus ima svoj rodoslov.O Melhisedeku ne pise ni ko mu je otac ,ni koja ga je majka rodila,niti rodoslov.U svakom slucaju on je bio i kralj i svestenik,a pise i da ostaje zauvek svestenik,ali ne i PRVOSvestenik!Isus je skoncao svoj zemaljski zivot tako sto su ga ubili. Kako je zavrsio Melhisedek to ne pise u Bibliji.
Ako se kaze da Melhisedek nema pocetka niti kraja,ako ne znamo sta je Bog zeleo da nam kaze ovim recima,hocemo li biti sigurni u svoja nagadjanja?
Eto neko je rekao da je Melhisdek neki tip Boga....Hocemo li da pravimo kvartet?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Tacno je da je Isus kao Jehovin sin ziveo na nebu hiljadama godina pre nego se Marija rodila..pa cak i njihov praotac Avram,ali to nigde ne pise za Melhisedeka.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tacno je da je Isus kao Jehovin sin ziveo na nebu hiljadama godina pre nego se Marija rodila..pa cak i njihov praotac Avram,ali to nigde ne pise za Melhisedeka.

Pa Melhisedek je predslika Isusa. Nisi rekao šta znači biti sveštenik po Melhisedekovom redu? Čini mi se da nisi.

Da i ja sam sin svoga oca, samo ja nisam čovjek samo je moj otac čovjek, a ja sam sin.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ti ces uvek biti sin svoga Oca ,bas kao sto se i isus uvek biti sin svoga Boga i Oca,i sta te to cudi?
Ili ces ti jednog dana od deckica postati covek pa jos i otac i ne biti vise sin svoga Oca nego ces se pretvoriti u njega i biti isti ON???

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Ali vidis da posto je Isus "bio od pre" "sa neba", da ni on "nema pocetka danima" na zemlji, kao sto nema ni Melhisedek?

Za Melhisedeka se kaze da "nema ni kraja zivotu" , zar je Melhisedek nastavio "vecno da zivi"?

Tu se govori o "rodoslovlju".

Ali o kome zapravo govori?

Govori o Hristu, i kaze za njega "da nema pocetka danima ni svrsetka zivotu".

Melhisedek je bio obican covek, a Isus je drugi Melhisedek.

Htela se napraviti paralela i pokazati da je tip nasao svoj antitip.

Kao sto za Melhisedeka nije zabelezeno kada se rodio i kada je umro i ko su mu otac i majka na zemlji - tako ni za Isusa Hrista takvi podaci ne postoje sto se tice nebeskog zivota, jer on nema pocetak danima ni kraja zivotu.

Shvatas?

Zar ne vidis da je sve to za Hrista receno?

Poslednja izmena:
Natrag