Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ali vidis da posto je Isus "bio od pre" "sa neba", da ni on "nema pocetka danima" na zemlji, kao sto nema ni Melhisedek?

Za Melhisedeka se kaze da "nema ni kraja zivotu" , zar je Melhisedek nastavio "vecno da zivi"?

Tu se govori o "rodoslovlju".

Ali o kome zapravo govori?

Govori o Hristu, i kaze za njega "da nema pocetka danima ni svrsetka zivotu".

Melhisedek je bio obican covek, a Isus je drugi Melhisedek.

Htela se napraviti paralela i pokazati da je tip nasao svoj antitip.

Kao sto za Melhisedeka nije zabelezeno kada se rodio i kada je umro i ko su mu otac i majka na zemlji - tako ni za Isusa Hrista takvi podaci ne postoje sto se tice nebeskog zivota, jer on nema pocetak danima ni kraja zivotu.

Shvatas?

Zar ne vidis da je sve to za Hrista receno?

Tema je veoma zanimljiva ,i postavio sam je na ovom forumu,ali gde se tacno nalazi ne znam,ali sam na njoj dao sve odgovore vezane za melhisedeka.Pokusacu je naci...Tvoja pitanja su sasvim ok i korektna.
Da li je isus Hrist imao svoj pocetak ?
da vidimo sta isus Hrist povodom toga kaze sam za samoga sebe
Otkrivenje 3;14
14 I anđelu laodikijske crkve napiši: Tako govori Amin, Svedok Verni i Istiniti, Početak stvorenja Božijeg.
Ovde on za sebe kaze da je Pocetak svih stvorenja sto je Bog napravio,ili kako bi ti to preveo???
Ako je Isus pocetak,(bilo koga ili bilo cega)ko nema pocetka???

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tema je veoma zanimljiva ,i postavio sam je na ovom forumu,ali gde se tacno nalazi ne znam,ali sam na njoj dao sve odgovore vezane za melhisedeka.Pokusacu je naci...Tvoja pitanja su sasvim ok i korektna.
Da li je isus Hrist imao svoj pocetak ?
da vidimo sta isus Hrist povodom toga kaze sam za samoga sebe
Otkrivenje 3;14
14 I anđelu laodikijske crkve napiši: Tako govori Amin, Svedok Verni i Istiniti, Početak stvorenja Božijeg.
Ovde on za sebe kaze da je Pocetak svih stvorenja sto je Bog napravio,ili kako bi ti to preveo???
Ako je Isus pocetak,(bilo koga ili bilo cega)ko nema pocetka???

Ova rec u izvoru kao i u samom kontekstu ne znaci "pocetak", kao da je "on imao pocetak", vec da je bio "zacetnik stvaranja Bozjeg", i tako se i prevodi..

To znaci da "od njega sve potice".

Evo kako taj stih prevodi Tomislav Dretar:

"Anđelu crkve koja je u Laodikeji, napiši: Ovako govori Amen, pouzdani i istiniti Svjedok, načelo Božjeg stvaranja."

Dakle ne pise tamo uopste da je on "imao pocetak", a cak i ovako kako si ti postavio prevod , iz konteksta je jasno da se misli na njega kao na "stvoritelja"...

I skrenuo si sa teme, ja sam pitao za Melhisedeka...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ova rec u izvoru kao i u samom kontekstu ne znaci "pocetak", kao da je "on imao pocetak", vec da je bio "zacetnik stvaranja Bozjeg", i tako se i prevodi..

To znaci da "od njega sve potice".

Evo kako taj stih prevodi Tomislav Dretar:

"Anđelu crkve koja je u Laodikeji, napiši: Ovako govori Amen, pouzdani i istiniti Svjedok, načelo Božjeg stvaranja."

Dakle ne pise tamo uopste da je on "imao pocetak", a cak i ovako kako si ti postavio prevod , iz konteksta je jasno da se misli na njega kao na "stvoritelja"...

I skrenuo si sa teme, ja sam pitao za Melhisedeka...

Za Melhisedeka sam otvorio posebnu temu,jer ono staru sto sam pisao nisam uspeo da pronadjem sem neke svoje zabeleske koje su veoma zanimljive...
Sto se tice Isusovog polozaja na nebu da on ima svoj pocetak,evo ti vise prevoda i dva grcka prepisa
KJV Revelation 3:14 And unto the angel of the church of the Laodiceans write; These things saith the Amen, the faithful and true witness, the beginning of the creation of God;

NAS Revelation 3:14 "And to the angel of the church in Laodicea write: The Amen, the faithful and true Witness, the Beginning of the creation of God, says this:

BGT Revelation 3:14 Καὶ τῷ ἀγγέλῳ τῆς ἐν Λαοδικείᾳ ἐκκλησίας γράψον· Τάδε λέγει ὁ ἀμήν, ὁ μάρτυς ὁ πιστὸς καὶ ἀληθινός, ἡ ἀρχὴ τῆς κτίσεως τοῦ θεοῦ·

BYZ Revelation 3:14 Καὶ τῷ ἀγγέλῳ τῆς ἐν Λαοδικείᾳ ἐκκλησίας γράψον, Τάδε λέγει ὁ Ἀμήν, ὁ μάρτυς ὁ πιστὸς καὶ ἀληθινός, ἡ ἀρχὴ τῆς κτίσεως τοῦ θεοῦ·

VUC Revelation 3:14 Et angelo Laodiciae ecclesiae scribe: Haec dicit: Amen, testis fidelis et verus, qui est principium creaturae Dei.

CRO Revelation 3:14 I anđelu Crkve u Laodiceji napiši: »Ovo govori Amen, Svjedok vjerni i istiniti, Početak Božjeg stvorenja:
Isus kaze za sebe da je cak i Svedok Verni i istiniti,a potom na sebe primenjuje da je on Pocetak Bozjeg Stvaranja.
Zar tu ima neki problem?
Ovim isus jasno govori da je njegov Bog i Otac prvo njega napravio,napravio ga je na pocetku svog Stvaralackog rada.
Takodje na pocetku knjige Otkrivenja 1;1
1 Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu,
Iz ovog stiha se takodje vidi podredjen odnos isusa kao sina prema Bogu Ocu.,ili se mozda ne vidi???

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Za Melhisedeka sam otvorio posebnu temu,jer ono staru sto sam pisao nisam uspeo da pronadjem sem neke svoje zabeleske koje su veoma zanimljive...
Sto se tice Isusovog polozaja na nebu da on ima svoj pocetak,evo ti vise prevoda i dva grcka prepisa
KJV Revelation 3:14 And unto the angel of the church of the Laodiceans write; These things saith the Amen, the faithful and true witness, the beginning of the creation of God;

NAS Revelation 3:14 "And to the angel of the church in Laodicea write: The Amen, the faithful and true Witness, the Beginning of the creation of God, says this:

BGT Revelation 3:14 Καὶ τῷ ἀγγέλῳ τῆς ἐν Λαοδικείᾳ ἐκκλησίας γράψον· Τάδε λέγει ὁ ἀμήν, ὁ μάρτυς ὁ πιστὸς καὶ ἀληθινός, ἡ ἀρχὴ τῆς κτίσεως τοῦ θεοῦ·

BYZ Revelation 3:14 Καὶ τῷ ἀγγέλῳ τῆς ἐν Λαοδικείᾳ ἐκκλησίας γράψον, Τάδε λέγει ὁ Ἀμήν, ὁ μάρτυς ὁ πιστὸς καὶ ἀληθινός, ἡ ἀρχὴ τῆς κτίσεως τοῦ θεοῦ·

VUC Revelation 3:14 Et angelo Laodiciae ecclesiae scribe: Haec dicit: Amen, testis fidelis et verus, qui est principium creaturae Dei.

CRO Revelation 3:14 I anđelu Crkve u Laodiceji napiši: »Ovo govori Amen, Svjedok vjerni i istiniti, Početak Božjeg stvorenja:
Isus kaze za sebe da je cak i Svedok Verni i istiniti,a potom na sebe primenjuje da je on Pocetak Bozjeg Stvaranja.
Zar tu ima neki problem?
Ovim isus jasno govori da je njegov Bog i Otac prvo njega napravio,napravio ga je na pocetku svog Stvaralackog rada.
Takodje na pocetku knjige Otkrivenja 1;1
1 Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu,
Iz ovog stiha se takodje vidi podredjen odnos isusa kao sina prema Bogu Ocu.,ili se mozda ne vidi???

Kako može biti prvo stvorenje, ako stoji da je SVE što je stvoreno stvoreno preko Njega, znači da bi po vama trebao samog sebe prvo da stvori pa onda ostalo. Jovan 1,3 i Kološanima 1,16

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Pa lepo Dragi moj Tripo,
Svemoguci Jehova Bog Otac,je ODUVEK POSTOJAO...,dugo vremena bio je sam.
Zatim je poceo iz LJUBAVI svoje stvaralacko delovanje.
Prvo sto je napravio bila je osoba koju ogromna vecina nas zna pod imenom Isus Hrist.
Naucio ga je svemu,i isus je bio njegov asistent sa kim je stvorio sve andjele ,a potom vidljivi svemir,zemlju,i Adama i Evu.
Tako Bog Otac nema svoj pocetak,dok ga njegov sin ima...
Naravno za tebe i mnoge druge problem nastaje jer mislite da su otac i sin isti pa jos i sveti duh,a uskoro ce te ubaciti i "bogorodicu" da vam bude kvartet...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa lepo Dragi moj Tripo,
Svemoguci Jehova Bog Otac,je ODUVEK POSTOJAO...,dugo vremena bio je sam.

Isto stoji i za Isusa. Za Boga ne postoji vrijeme.

Zatim je poceo iz LJUBAVI svoje stvaralacko delovanje.

Po vama stvorio samog sebe prvo pa onda sve ostalo.

Prvo sto je napravio bila je osoba koju ogromna vecina nas zna pod imenom Isus Hrist.

To nigdje ne stoji u Bibliji.

Naucio ga je svemu,i isus je bio njegov asistent sa kim je stvorio sve andjele ,

Kako stvorenje može da bude asistent u stvaranju?

a potom vidljivi svemir,zemlju,i Adama i Evu.

Vidiš da je u tom stvaranju sve nabrojano, ali SVE znači da Isus ne spada u stvorenja.

Tako Bog Otac nema svoj pocetak,dok ga njegov sin ima..

Nema početak.

Naravno za tebe i mnoge druge problem nastaje jer mislite da su otac i sin isti pa jos i sveti duh,

Ajd nađi neku karakternu osobinu po kojoj nisu isti. I prirodi.

a uskoro ce te ubaciti i "bogorodicu" da vam bude kvartet...

to reci Miri i Antoniji.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Isto stoji i za Isusa. Za Boga ne postoji vrijeme.

Po vama stvorio samog sebe prvo pa onda sve ostalo.

To nigdje ne stoji u Bibliji.

Kako stvorenje može da bude asistent u stvaranju?

Vidiš da je u tom stvaranju sve nabrojano, ali SVE znači da Isus ne spada u stvorenja.

Nema početak.

Ajd nađi neku karakternu osobinu po kojoj nisu isti. I prirodi.

to reci Miri i Antoniji.

Zao mi je Tripo ,ali u Bibliji nigde ne stoji za Isusa da je oduvek postojao.
Pogledaj izvorni hebrejski tekst,ili pak grcki ,pa uporedi ,koristi malo reci i gramatiku i pogledaj malo i druge prevode,i uporedi ih sa znacenjem izvornih reci,ako znas pa napisi.
Verovatno koristis samo DK prevod i stihove koji su naknadno dodavani ili obradjivani po zelji popova.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Polako za Melhisedeka,postavih temu za njega.
Da li ti mislis da je Melhisedek ikada bio na nebu,ili pak da je sada na nebu ili na zemlji???

Natrag