Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne mesaj babe i zabe.
Ne mesaj Boga i kralja.
Ja sam ti naveo gornji primer sa zamenicom "Vi"da bi ti lakse objasnio ali sam mozda uzeo pogresan primer za tebe,ili pak imas previse predrasuda.
Uostalom pitaj bilo kog Jevrejina da li elohim oznacava vise bogova ili samo jednog kojem se na taj nacin obraca uzviseno da se naglasi njegova velicanstvenost!
Ni jedan Jevrejin nije nikada rekao ,niti ce ikada reci da je rec elohim vise bogova,vec samo jedan Najuzviseniji Bog.

Jel stvarno hoces da pitam?
Pa da ti postavim sta mi rabin odgovori? :)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ja ne cuh ni jednog rabina da govori da je Jehova Bog trojedan Bog,
pa cak ni muslimani to nikad i ne pomisljaju,vec govore da je Bog (Alah) Jedan,
Bas tako pise i u Bibliji например
1.коr 8:4
4 A za jelo idolskih žrtava, znamo da idol nije ništa na svetu, i da nema drugog Boga osim jednog.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja ne cuh ni jednog rabina da govori da je Jehova Bog trojedan Bog,
pa cak ni muslimani to nikad i ne pomisljaju,vec govore da je Bog (Alah) Jedan,
Bas tako pise i u Bibliji например
1.коr 8:4
4 A za jelo idolskih žrtava, znamo da idol nije ništa na svetu, i da nema drugog Boga osim jednog.

Tacno. Zasto onda vi imate Dva Boga?
Malog Isusa ''boga'' i Velikog Jehovu ''Boga''?
Ovo je nespojivo sa biblijskim ucenjem o jednom Bogu.

A mi ne, mi imamo jednog Boga koji se otkriva u tri licnosti.
To nije isto, vi ste podelili Boga ''na dva'' a mi imamo ''Jednog''.

Ako hoces biblijom mi dokazi da je Isus ''mali bog''...

Sto se tice Elohima, ja mislim da sam vec detaljno govorio o Jevrejskom konceptu ''Jednog Boga'' [monoteizam] koji se otkriva u razlicitim oblicima ''Bog groma'' ''Bog mora'' ''Bog vetra'' , ali sve ono sto su okolni narodi imali kao podeljena Bozanstva Jevreji stapaju u jednog Boga koji cini sve te stvari , pa zato imamo ''plural'' mnozinu ali opis ide u jednini.
Jer je jedan Bog zaduzen za sve te stvari. Ali problem je sto ti to neces da razumes...

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Tacno. Zasto onda vi imate Dva Boga?
Malog Isusa ''boga'' i Velikog Jehovu ''Boga''?
Ovo je nespojivo sa biblijskim ucenjem o jednom Bogu.

A mi ne, mi imamo jednog Boga koji se otkriva u tri licnosti.
To nije isto, vi ste podelili Boga ''na dva'' a mi imamo ''Jednog''.

Ako hoces biblijom mi dokazi da je Isus ''mali bog''...

Sto se tice Elohima, ja mislim da sam vec detaljno govorio o Jevrejskom konceptu ''Jednog Boga'' [monoteizam] koji se otkriva u razlicitim oblicima ''Bog groma'' ''Bog mora'' ''Bog vetra'' , ali sve ono sto su okolni narodi imali kao podeljena Bozanstva Jevreji stapaju u jednog Boga koji cini sve te stvari , pa zato imamo ''plural'' mnozinu ali opis ide u jednini.
Jer je jedan Bog zaduzen za sve te stvari. Ali problem je sto ti to neces da razumes...
Ja imam samo jednog Svemocnoga Boga Jehovu,i samo se njemu molim preko njegovog sina,a naseg Kralja i Otkupitelja Isusa Hrista.
Ne zaboravi da je sam Jehova odobrio da se titula Bog dodeli i Mojsiju,pa zasto onda ne bi i Isusu?
To je uradio da bi i on imao svoje "predstavnike ili bogove "na zemlji da ih ljudi vide i uporede sa svojim tadasnjim bogovima,i da tako ismeje sve ostale pogane bogove,a bilo ih je na hiljade!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja imam samo jednog Svemocnoga Boga Jehovu,i samo se njemu molim preko njegovog sina,a naseg Kralja i Otkupitelja Isusa Hrista.
Ne zaboravi da je sam Jehova odobrio da se titula Bog dodeli i Mojsiju,pa zasto onda ne bi i Isusu?
To je uradio da bi i on imao svoje "predstavnike ili bogove "na zemlji da ih ljudi vide i uporede sa svojim tadasnjim bogovima,i da tako ismeje sve ostale pogane bogove,a bilo ih je na hiljade!

:)
Da da, to ti mislis, ti ''imas jednog Boga Jehovu'' a eno ga ''mali bog'' Isus koga je Jehova proglasio u ''boga'' suprotno tome sto je on ''kao andjeo vec bio bog'' pa sta ima da proglasuje Sina u ''boga'', kad je on to vec bio?
Apsurdno i smesno.
Po vama je i satana isteran sa neba jer je zeleo da ''postane bog'' samo sto je on ''vec bio bog''(po vasem ucenju su i ''andjeli bogovi'') -pa je on isteran bez razloga!

Shvati, nigde se u bibliji ''andjeli'' ili ''ljudi'' ili bilo ko drugi ne proglasava za ''malog boga'' toga nema, to je izvrtanje..

Gde je to Mojsiju Jehova dao titulu ''Bog'', citiraj mi taj stih.
Zatim mi citiraj stih gde se Andjeli nazivaju ''bogovima''?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
1.Korincanima8 glava jasno pokazuje ljudima u kakvoj su zabuni...
5 Jer ako i ima koji se bogovi zovu, ili na nebu ili na zemlji, kao što ima mnogo bogova i mnogo gospoda:
6 Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu, i jednog Gospoda Isusa Hrista, kroz kog je sve, i mi kroza Nj.
Zapazas li da se u sestom stihu nigde ne kaze da ima vise bogova vec samo jedan Bog Otac,i tog Boga Oca treba obozavati.,a zanimljivo je da se u ovako bitnoj izjavi sveti duh nigde ne spominje.Sta mislis zasto?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
1.Korincanima8 glava jasno pokazuje ljudima u kakvoj su zabuni...
5 Jer ako i ima koji se bogovi zovu, ili na nebu ili na zemlji, kao što ima mnogo bogova i mnogo gospoda:
6 Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu, i jednog Gospoda Isusa Hrista, kroz kog je sve, i mi kroza Nj.
Zapazas li da se u sestom stihu nigde ne kaze da ima vise bogova vec samo jedan Bog Otac,i tog Boga Oca treba obozavati.,a zanimljivo je da se u ovako bitnoj izjavi sveti duh nigde ne spominje.Sta mislis zasto?

Nemoj skretati temu.
Naveo si stih koji kaze da postoje brojni ''paganski bogovi'' citiram tekst: ''KOJI SE TAKO ZOVU'' kaze Pavle, ovo su mnogobozacki nama poznati ''bogovi'' i oni su na nebu ili na zemlji a mi imamo Jednog Boga Oca.
Ovo ne dokazuje nista.

Nego mi pokazi biblijom:
Gde Jehova Mojsiju daje titulu ''bog'', citiraj mi taj stih.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Nemoj skretati temu.
Naveo si stih koji kaze da postoje brojni ''paganski bogovi'' citiram tekst: ''KOJI SE TAKO ZOVU'' kaze Pavle, ovo su mnogobozacki nama poznati ''bogovi'' i oni su na nebu ili na zemlji a mi imamo Jednog Boga Oca.
Ovo ne dokazuje nista.

Nego mi pokazi biblijom:
Gde Jehova Mojsiju daje titulu ''bog'', citiraj mi taj stih.
Da li je za tebe Bog Otac Jedan ili je pak trojedan??? Ili da ili ne?
Bog je Mojsiju dao titulu Bog u 2.Moj 7:1
1 I Gospod reče Mojsiju: Evo, postavio sam te da si Bog Faraonu; a Aron brat tvoj biće prorok tvoj.(DK)
WTT Exodus 7:1 וַיֹּ֤אמֶר יְהוָה֙ אֶל־מֹשֶׁ֔ה רְאֵ֛ה נְתַתִּ֥יךָ אֱלֹהִ֖ים לְפַרְעֹ֑ה וְאַהֲרֹ֥ן אָחִ֖יךָ יִהְיֶ֥ה נְבִיאֶֽךָ׃
(Exo 7:1 WTT)
ASV Exodus 7:1 And Jehovah said unto Moses, See, I have made thee as God to Pharaoh; and Aaron thy brother shall be thy prophet. (Exo 7:1 ASV)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da li je za tebe Bog Otac Jedan ili je pak trojedan??? Ili da ili ne?
Bog je Mojsiju dao titulu Bog u 2.Moj 7:1
1 I Gospod reče Mojsiju: Evo, postavio sam te da si Bog Faraonu; a Aron brat tvoj biće prorok tvoj.(DK)
WTT Exodus 7:1 וַיֹּ֤אמֶר יְהוָה֙ אֶל־מֹשֶׁ֔ה רְאֵ֛ה נְתַתִּ֥יךָ אֱלֹהִ֖ים לְפַרְעֹ֑ה וְאַהֲרֹ֥ן אָחִ֖יךָ יִהְיֶ֥ה נְבִיאֶֽךָ׃
(Exo 7:1 WTT)
ASV Exodus 7:1 And Jehovah said unto Moses, See, I have made thee as God to Pharaoh; and Aaron thy brother shall be thy prophet. (Exo 7:1 ASV)

Bog je Jedan u Tri Licnosti.
Nema tu nikakvog mnogobostva kao sto ti tvrdis.
Pitao bih te, da li je covek jedan, ili je Dva?
Pise: ''I stvori Bog coveka na svoju sliku'' a potom kaze ''I stvori Bog coveka musko i zensko stvori ih''
''I covek ce se prilepiti k zeni svojoj i bice DVOJE JEDNO TELO''.
Njih dvoje postaju, sta: ''Jedno Telo''.
Kao sto je Bog ''Jedan u Tri'' , tako stvara i coveka ''na svoju sliku'', pa je i covek ''Jedan u Tri''.

Bog se sastoji od Tri osobe:
-Otac [koji je glava i on je Bog]
-Sina [Koji je pomocnik i Bog]
-Svetog Duha [Koji Drzi sve ovo na okupu]

Covek se sastoji od Tri osobe:
-Covek [koji je glava telu]
-Zena [koja je pomocnik]
-Duha Bozjeg (ili duha covecjeg) [koji ovo bice objedinjava i odrzava na okupu, kao i bracnu zajednicu]

Ne zaboravi da je covek bez zene ne-potpun, on nije kompletno bice, i uvek ce mu nesto nedostajati , a to je zato sto je zena uzeta od coveka.
I kao sto zena moze da se odvoji od tela(''bracne zajednice'') da zivi i radi, tako moze i svaki deo Trojstva da se odvoji i vrsi svoju funkciju koja mu je dodeljena, zato ne treba da nas cudi kako Isus silazi na zemlju i radi nezavisno od Oca..

Tekst sto si postavio ne kaze da je Mojsije ''Bog faraonu'' niti mu u tom tekstu On dodeljuje ''titulu'' kako ti tvrdis.
Original teksta glasi:
''Gospod rece Mojsiju: Evo, nacinicu te da budes kao Bog Faraonu; a Aron brat tvoj biće prorok.(DK)

Nije mu dao titulu ''Bog'' nego je rekao da ce biti ''kao'' Bog.
Sto ovoj recenici daje potpuno drugo znacenje.

Sada mi citiraj gde se to kaze da su ''andjeli bogovi''?

Natrag