Da li je za tebe Bog Otac Jedan ili je pak trojedan??? Ili da ili ne?
Bog je Mojsiju dao titulu Bog u 2.Moj 7:1
1 I Gospod reče Mojsiju: Evo, postavio sam te da si Bog Faraonu; a Aron brat tvoj biće prorok tvoj.(DK)
WTT Exodus 7:1 וַיֹּ֤אמֶר יְהוָה֙ אֶל־מֹשֶׁ֔ה רְאֵ֛ה נְתַתִּ֥יךָ אֱלֹהִ֖ים לְפַרְעֹ֑ה וְאַהֲרֹ֥ן אָחִ֖יךָ יִהְיֶ֥ה נְבִיאֶֽךָ׃
(Exo 7:1 WTT)
ASV Exodus 7:1 And Jehovah said unto Moses, See, I have made thee as God to Pharaoh; and Aaron thy brother shall be thy prophet. (Exo 7:1 ASV)
Bog je Jedan u Tri Licnosti.
Nema tu nikakvog mnogobostva kao sto ti tvrdis.
Pitao bih te, da li je covek jedan, ili je Dva?
Pise: ''
I stvori Bog coveka na svoju sliku'' a potom kaze ''
I stvori Bog coveka musko i zensko stvori ih''
''
I covek ce se prilepiti k zeni svojoj i bice DVOJE JEDNO TELO''.
Njih dvoje postaju, sta: ''Jedno Telo''.
Kao sto je Bog ''Jedan u Tri'' , tako stvara i coveka ''na svoju sliku'', pa je i covek ''Jedan u Tri''.
Bog se sastoji od Tri osobe:
-Otac [koji je glava i on je Bog]
-Sina [Koji je pomocnik i Bog]
-Svetog Duha [Koji Drzi sve ovo na okupu]
Covek se sastoji od Tri osobe:
-Covek [koji je glava telu]
-Zena [koja je pomocnik]
-Duha Bozjeg (ili duha covecjeg) [koji ovo bice objedinjava i odrzava na okupu, kao i bracnu zajednicu]
Ne zaboravi da je covek bez zene ne-potpun, on nije kompletno bice, i uvek ce mu nesto nedostajati , a to je zato sto je zena uzeta od coveka.
I kao sto zena moze da se odvoji od tela(''bracne zajednice'') da zivi i radi, tako moze i svaki deo Trojstva da se odvoji i vrsi svoju funkciju koja mu je dodeljena, zato ne treba da nas cudi kako Isus silazi na zemlju i radi nezavisno od Oca..
Tekst sto si postavio ne kaze da je Mojsije ''Bog faraonu'' niti mu u tom tekstu On dodeljuje ''titulu'' kako ti tvrdis.
Original teksta glasi:
''Gospod rece Mojsiju: Evo, nacinicu te da budes kao Bog Faraonu; a Aron brat tvoj biće prorok.(DK)
Nije mu dao titulu ''Bog'' nego je rekao da ce biti ''kao'' Bog.
Sto ovoj recenici daje potpuno drugo znacenje.
Sada mi citiraj gde se to kaze da su ''andjeli bogovi''?