BOG - I – ISUS - OTKRIVENJE
vidljivo je da se status G Isusa na Nebu NIJE IZMIJENIO
=============================================
OTKRIVENJE 1,2
koji posvjedoči za riječ Božju
i
za svjedočanstvo Isusa Krista - za sve što vidje.
OTKRIVENJE 1,9
Ja, Ivan, brat vaš i suzajedničar u nevolji, kraljevstvu i postojanosti, u Isusu: bijah na otoku zvanu Patmos radi riječi Božje
i
svjedočanstva Isusova.
OTKRIVENJE 3,12
"Pobjednika ću postaviti stupom u hramu Boga moga i odande on više neće izići i napisat ću na njemu ime Boga svoga i ime grada Boga svoga, novog Jeruzalema koji siđe s neba od Boga mojega, i ime moje novo.
OTKRIVENJE 5,13
I začujem: sve stvorenje, i na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i u moru - sve na njima i u njima govori: "Onomu koji sjedi na prijestolju
i
Jaganjcu blagoslov i čast, i slava i vlast u vijeke vjekova!
OTKRIVENJE 6,16
govoreći gorama i pećinama: "Padnite na nas i sakrijte nas od lica Onoga koji sjedi na prijestolju
i
od srdžbe Jaganjčeve.
OTKRIVENJE 7,10
Viču iz glasa: "Spasenje Bogu našemu koji sjedi na prijestolju
i
Jaganjcu!
OTKRIVENJE 11,15
I sedmi anđeo zatrubi. I na nebu odjeknuše silni glasovi: "Uspostavljeno je nad svijetom kraljevstvo Gospodara našega
i
Pomazanika njegova i kraljevat će u vijeke vjekova!
OTKRIVENJE 12,10
I začujem glas na nebu silan: "Sada nasta spasenje i snaga i kraljevstvo Boga našega
i
vlast Pomazanika njegova! Jer zbačen je tužitelj braće naše koji ih je dan i noć optuživao pred Bogom našim.
OTKRIVENJE 14,1
I vidjeh: gle, Jaganjac stoji na gori Sionu, a s njime sto četrdeset i četiri tisuće - na čelima im napisano ime njegovo
i
ime Oca njegova!
OTKRIVENJE 14,4
Ti se ne okaljaše sa ženama, djevci su! Oni prate Jaganjca kamo god pođe. Otkupljeni su od ljudi kao prvine Bogu
i
Jaganjcu;
OTKRIVENJE 14,12
U tom je postojanost svetih - onih što čuvaju zapovijedi Božje
i
vjeru Isusovu.
OTKRIVENJE 20,6
Blažen i svet onaj tko je dionik toga prvog uskrsnuća! Nad njim druga smrt nema vlasti: oni će biti svećenici Božji
i
Kristovi i s njime će kraljevati tisuću godina.
OTKRIVENJE 21,22
Hrama u gradu ne vidjeh. Ta Gospod, Bog, Svevladar, hram je njegov –
i
Jaganjac!
OTKRIVENJE 22,1
I pokaza mi rijeku vode života, bistru kao prozirac: izvire iz prijestolja Božjeg
i
Jaganjčeva.
OTKRIVENJE 22,3
I neće više biti nikakva prokletstva. I prijestolje će Božje
i
Jaganjčevo biti u gradu i sluge će mu se njegove klanjati
=====================================
I nadalje postoji samo JEDAN JEDINI BOG OTAC JAHVE
i
Božji Sin Isus - NEBOG.