Инцест на почетку људске расе

Član
Učlanjen(a)
31.03.2010
Poruka
158
Адам и Ева су први, али не и једини људи.
Када је Каин убио Авеља, Бог на њега ставља знак да га неко не би убио.
ко су на Земљи била само Адамова и Евина деца, чему онда овај знак.

Дамапика, прве школе су настале у крилу Цркве.

TBPTKO и Адриан, прве школе су настале у крилом цркве, ато jе било за време турске владавине.

Преслав Књижевни Школа је најважнији културни и књижевни центар у Бугарској. Школа је центар превођења, посебно византијске аутори, као и стварање поезије, сликарства и сликане керамике. То је вероватно одиграо важну улогу у стварању ћирилице као најстаријих текстова у ћирилицу налазе близу Преслав. У неким глобалним ранг листи за високошколске Преслав књижевне школе био признат као трећег доба универзитета у свету - после Магнаур школе у ​​Цариграду и Ал Карауин у Фес (Мароко).

Где је црква умешаност у Преслав школи? Њен оснивач кнез БорисI jе бугарски владар, а не поп, мада уводи православље у Бугарској. Његов син цара Симеона Великог наставља да ради на развоју бугарско-словенске писмености и културе, али и није поп.

TBPTKO и Адриан, реците ми, молим вас, шта су други синови Божији, који су дошли на Земљу и да љубав према ћери Адама и Еве. Jер бог jе створио само Адама и Еву? Или није?
Шта мора то да значи?

2. Видећи синови Божји кћери човечије како су лепе узимаше их за жене које хтеше.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bilo bi dobro da i ovu tvrdnju potkrijepiš citatom iz Biblije.

Nije bilo drugih ljudi koje je Bog direktno stvarao, vec samo Adam i Jeva od kojih su se narodili ljudi na zemlji.

"I otide Kajin ispred Gospoda, i naseli se u zemlji naidskoj na istoku prema Edemu.
I pozna Kajin ženu svoju, a ona zatrudni i rodi Enoha. I sazida grad i prozva ga po imenu sina svog Enoh.
A Enohu rodi se Gaidad; a Gaidad rodi Maleleila: a Maleleilo rodi Matusala; a Matusal rodi Lameha.
I uze Lameh dve žene: jednoj beše ime Ada a drugoj Sela.
I Ada rodi Jovila; od njega se narodiše koji žive pod šatorima i stoku pasu.
A bratu njegovom beše ime Juval; od njega se narodiše gudači i svirači.
A i Sela rodi Tovela, koji beše vešt kovati svašta od bronze i od gvožđa; a sestra Tovelu beše Noema.

I reče Lameh svojim ženama, Adi i Seli: Čujte glas moj, žene Lamehove, poslušajte reči moje: ubiću čoveka za ranu svoju i mladića za masnicu svoju.
Kad će se Kajin osvetiti sedam puta, Lameh će sedamdeset i sedam puta.
A Adam opet pozna ženu svoju, i ona rodi sina, i nade mu ime Sit, jer mi, reče, Bog dade drugog sina za Avelja, kog ubi Kajin"
(1 Mojsijeva 4 poglavlje)

"Ovo je pleme Adamovo. Kad Bog stvori čoveka po obličju svom stvori ga.
Muško i žensko stvori ih, i blagoslovi ih, i nazva ih čovek, kad biše stvoreni.
I požive Adam sto trideset godina, i rodi sina po obličju svom, kao što je on, i nadede mu ime Sit.
A rodiv Sita požive Adam osam stotina godina, rađajući sinove i kćeri;
Tako požive Adam svega devet stotina trideset godina; i umre"
(1 Mojsijeva 5 poglavlje)

Kao sto vidimo Adam je osamstotina godina ziveo stvarajuci potomstvo, a ziveo je svega devetsto trideset godina.
Prema tome, kada je Kain otisao u zemlju Naidsku i tamo se naselio, tamo su vec bili neki potomci Adama i Jeve, od kojih su se kasnije narodili ljudi.
Stvar je u tome sto mi ovaj problem moramo sagledati po merilima onoga vremena, gde je jedan ljudski vek od 900 godina bio dovoljan da se zemlja naseli stanovnicima, posebno stoo se ovde radi o mnogobrojnim potomcima Adama i Jeve i potomcima njihovih potomaka, tako da nije doslo do kontakta izmedju sinova i kceri iz istog kolena, vec razlicitih, sto je manja mogucnost za probleme koje takav kontakt moze doneti.

Ipak, Bog je pruzao zastiu prvim ljudima, i genetski materijal prvih ljudi Adama i Jeve je bio takav da nije moglo doci do genetskih problema u stvaranju potomaka.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
haha bog stvorio ljude sa savrsenom genetikom a onda nam ubacio sve nasledne ili ostale bolesti da bi ubijao nevinu decu u kasnijim periodima ?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Koliko puta moram upozoravati da ne postavljate žive linkove drugih sajtova - foruma? To nije dozvoljeno Pravilnikom foruma.[/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
Bugarine, mi smo imali skole i drzavu pre turskih varvara, osnovali su kraljevi skolu, ali nisu u njoj predavali i da li su bili uopste pismeni ?
Karlo Veliki najveci vladar toga doba bio je polupismen.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ако за вас Бог не постоји, зашто вам је толико битно да Га вређате и да се ругате? Ако мени није битно шта неко говори ја се не трудим да му се подсмевам и ругам. Значи да постоји нека одбојност и нагон да се напада Бог.

Član
Učlanjen(a)
31.03.2010
Poruka
158
Bugarine, mi smo imali skole i drzavu pre turskih varvara, osnovali su kraljevi skolu, ali nisu u njoj predavali i da li su bili uopste pismeni ?
Karlo Veliki najveci vladar toga doba bio je polupismen.

TBPTKO, zasto pises a ne citas? Zelis da raspravljamo o glupostima? Sto je zajednicko izmedju incesta i skole ?
Preslav Knjizevni skola osnovana je 885 godina. Ovo je pre ili posle turske invazije na Balkanu?
Malo informacija o tome sta ne znaes, mozes naci na netu.
Vernik ne odgovara ovakvo ponasanje. Zelis moderator da zatvori temu ? Smiri strasti! Dosta je! Probleme sa Bugarima li imas i svadjas sa mnom? Necu vise odgovoriti.

Moje bake majka Srpskoj .​

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Ако за вас Бог не постоји, зашто вам је толико битно да Га вређате и да се ругате? Ако мени није битно шта неко говори ја се не трудим да му се подсмевам и ругам. Значи да постоји нека одбојност и нагон да се напада Бог.

postoji nagon da se iskazu greske koje pisu u hriscanskoj veri jer je trenutno vodeca u svetu, a religija i jeste more razloga za smeh, ako zmija koja prica nije komedija ja ne znam sta jeste

Natrag