Ima li na forumu proroka?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Marija...A ona nikada za sebe nie tvrdila ono što vi pripisujete...

Marija, milosti puna, je rekla: "Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi"...i "odsad će me svi naraštaji zvati blaženom." I jer joj, "velika djela učini Gospodin" - mi ju štujemo kako priliči Majci Božjoj.

Vi ne razumijete Pisma i zato je vaša Marija obična žena, nije Bogorodica, imala je puno djece i koješta što ste joj nadodali. I to je to. Nemate njezinu pomoć ni zaštitu. I pravo vam budi. :)

Jovane, pričao je jedan svećenik iz Hercegovine kako mu je došao jedan rođak koji je bio bogoslov, a taj bogoslov se vratio iz Njemačke "zaražen" s protestanskim nebulozama, pa mu je počeo pričati o Mariji, kako je ona samo obična žena, i bla, bla...Svećenik je samo šutio, onda se digao od stola, otvorio vrata i rekao mu: "Marš van!"
Eto tako bismo i mi mogli riješiti ovu diskusiju. :beee:

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ne, Jovane, ne praksu. Pusti praksu, to je promjenljivo. Vi griješite jer ne držite Božju Riječ koja je toliko važna, pa ju nazivamo Objavom. Razlikuj bitno, što je Duh, koje su (nepromjenljive) istine naše vjere, a što je praksa i običaji.

Marija je Majka Božja.
To je istina Evanđelja, a sve drugo iz toga proizlazi.
I ne griješite vi ako je ne častite kao katolici i pravoslavci, ali griješite kada je ne priznajete Bogorodicom.

i Isabel se lomi..

Ne. Niti se lomim, niti sam neodlučna. Vidi gore što sam napisala.
Još jednom ću ti reći da ne razlikuješ (ili to ne želiš?) bit Evanđelja i bitne istine kršćanske vjere.
Ukratko, bit Evanđelja je Radosna vijest o spasenju. Istine vjere su sadržane u Apostolskom vjerovanju. Ili ako hoćemo rasčlaniti, onda imamo:

• Samo je jedan Bog, a tri su božanske osobe: Otac, Sin i Duh sveti.
• Bog je sve stvorio, sve uzdržava, svim upravlja.
• Duša je čovječja besmrtna.
• Sin je Božji postao čovjekom te nas otkupio svojom mukom, smrću i uskrsnućem.
• Bog će dobro nagraditi vječnom nagradom, a zlo kazniti vječnom kaznom.

Ne spominje se Marija, ali u apostolskom vjerovanju ispovjedamo: "začet po Duhu Svetom i rođen od Marije Djevice..."

I sad te pitam - Jesu li to apostoli vjerovali ili nisu?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovane, pričao je jedan svećenik iz Hercegovine kako mu je došao jedan rođak koji je bio bogoslov, a taj bogoslov se vratio iz Njemačke "zaražen" s protestanskim nebulozama, pa mu je počeo pričati o Mariji, kako je ona samo obična žena, i bla, bla...Svećenik je samo šutio, onda se digao od stola, otvorio vrata i rekao mu: "Marš van!"

Ja mislim da bi tako sveštenik taj oterao i apostole da su mu došli i počeli pričati kako je njima nepoznata ova praksa koja se sada praktikuje :). Rekao bi im..znate šta uz dužno poštovanje vama, ali mi sada prakticiramo druge običaje pa gospodo apostoli izvolite izići..nije vam ovo I vek. Good bay i doviđenja! Baš tako:)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Znači i Pavla optužuje da je alkohioličar kada ovako nešto može da piše. Pa da, tebi su svi alkoholici koji ne misle kao ti..pa čak i Pavle.

Zamisli Pavle ne sme da misli drugačije od tebe. Predivno.
Ja mislim da bi tako sveštenik taj oterao i apostole da su mu došli i počeli pričati kako je njima nepoznata ova praksa koja se sada praktikuje :). Rekao bi im..znate šta uz dužno poštovanje vama, ali mi sada prakticiramo druge običaje pa gospodo apostoli izvolite izići..nije vam ovo I vek. Good bay i doviđenja! Baš tako:)

Kad ocat ishlapi, javi se.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ukratko, bit Evanđelja je Radosna vijest o spasenju. Istine vjere su sadržane u Apostolskom vjerovanju. Ili ako hoćemo rasčlaniti, onda imamo:
Da, bit Evanđelja - grčki Evangelion Aion i jeste Radosna vijest, vijest da čovjek nije sam, da je voljen i da postoji drugačiji put, put Istine.

• Samo je jedan Bog, a tri su božanske osobe: Otac, Sin i Duh sveti.

Točno tako, no pod osobama nikako ne možemo, niti smijemo podrazumevati tri odvojena, neovisna - bića. Radi se naime o JEDNOM I JEDINOM BIĆU.

• Bog je sve stvorio, sve uzdržava, svim upravlja.

I bez Njega koji je JEDAN I JEDINI (u Tri Osobe - ipostasa) ništa ne postoji.

• Duša je čovječja besmrtna.

Upravo tako, ili da bi to ovi židovštinom posednuti shvatili, duša čovečija je SAVRŠENA (Nephesh je istog korena kao i Staro Egiptasko Nefer, a značenje te reči je SAVRŠENOST) Nephesh Chai - Nephesh anhi.

Grijehom kvarimo svoju prirodu, prirodom koja je pala osuđujemo dušu.

• Sin je Božji postao čovjekom te nas otkupio svojom mukom, smrću i uskrsnućem.

Sin je Logos, a Logos je ne samo Riječ, nego Razum, Um, Ideja, ili kako bi to moj pokojni profesor filozofije (vjernik) rekao Sin Božiji je Božije Jastvo - Ja Jesam, Bez Sina, Logosa, Ha Memra (što hebrejski izvorno znači smislenost) Bog nema svoje Jastvo. Doslovno Sin je Očeva Svesnost. ***

Preneseno na nauku o Trojstvu, Otac bez Sina nije Bog, niti je Sin Bog bez Oca, NEDELJIVI SU, JEDNO JE BIĆE. Zazivamo li Sina, zazivamo i Oca.

*** Zato Isus i govori da nije došao vršiti volju svoju. Sve i da je hteo, nije mogao, jer Volja Očeva je i Volja Sinovljeva i obratno, Volja Sinovljeva je i Volja Očeva.

Naravno, sada će licemeri da se nađu prozvanima da "citiraju" Isusovu molitvu u Getsemanskom vrtu, zaboravljajući da je Isus i Bog i Čovjek, te je u tom trenutku kao čovjek molio Oca da ga "mimiođe" ta "čaša".

Znaš da su sveci, koji su imali iskustvo đavolskih napastovanja, opisali da sotona zaudara na sumpor. Trebalo bi to još malo istražiti, možda se po đavolskom djelovanju osjeća i ocat.

Ocat, posebno ako je od lošeg grožđa, kada se ukiseli (provri) doista može imati "miris" po sumporu. Svaka domaćica to zna. No nešto drugo me je podsetilo na sumpor.

Sjećaš se da ovdje postoji i tema o UFO u Bibliji? E pa vidiš, svi oni koji su navodno imali "susrete" s vanzemaljcima (bliski susreti III i IV vrste) su tvrdili (tvrde i dalje) da se oko "vanzemaljaca" širio miris sumpora.

Natrag