Ukratko, bit Evanđelja je Radosna vijest o spasenju. Istine vjere su sadržane u Apostolskom vjerovanju. Ili ako hoćemo rasčlaniti, onda imamo:
Da, bit Evanđelja - grčki Evangelion Aion i jeste Radosna vijest, vijest da čovjek nije sam, da je
voljen i da postoji drugačiji put, put Istine.
• Samo je jedan Bog, a tri su božanske osobe: Otac, Sin i Duh sveti.
Točno tako, no pod osobama
nikako ne možemo, niti smijemo podrazumevati tri odvojena, neovisna - bića. Radi se naime o JEDNOM I JEDINOM BIĆU.
• Bog je sve stvorio, sve uzdržava, svim upravlja.
I bez Njega koji je JEDAN I JEDINI (u Tri Osobe - ipostasa)
ništa ne postoji.
• Duša je čovječja besmrtna.
Upravo tako, ili da bi to ovi židovštinom posednuti shvatili,
duša čovečija je SAVRŠENA (Nephesh je istog korena kao i Staro Egiptasko Nefer, a značenje te reči je SAVRŠENOST) Nephesh Chai - Nephesh anhi.
Grijehom kvarimo svoju prirodu, prirodom koja je pala osuđujemo dušu.
• Sin je Božji postao čovjekom te nas otkupio svojom mukom, smrću i uskrsnućem.
Sin je Logos, a Logos je ne samo Riječ, nego Razum, Um, Ideja, ili kako bi to moj pokojni profesor filozofije (vjernik) rekao Sin Božiji je Božije Jastvo - Ja Jesam, Bez Sina, Logosa, Ha Memra (što hebrejski izvorno znači smislenost) Bog
nema svoje Jastvo. Doslovno Sin je Očeva Svesnost. ***
Preneseno na nauku o Trojstvu, Otac bez Sina nije Bog, niti je Sin Bog bez Oca, NEDELJIVI SU, JEDNO JE BIĆE. Zazivamo li Sina, zazivamo i Oca.
*** Zato Isus i govori da nije došao vršiti volju svoju. Sve i da je hteo, nije mogao, jer
Volja Očeva je i Volja Sinovljeva i obratno, Volja Sinovljeva je i Volja Očeva.
Naravno, sada će licemeri da se nađu prozvanima da "citiraju" Isusovu molitvu u Getsemanskom vrtu, zaboravljajući da je Isus i Bog i Čovjek, te je u tom trenutku kao čovjek molio Oca da ga "mimiođe" ta "čaša".
Znaš da su sveci, koji su imali iskustvo đavolskih napastovanja, opisali da sotona zaudara na sumpor. Trebalo bi to još malo istražiti, možda se po đavolskom djelovanju osjeća i ocat.
Ocat, posebno ako je od lošeg grožđa, kada se ukiseli (provri) doista može imati "miris" po sumporu. Svaka domaćica to zna. No nešto drugo me je podsetilo na sumpor.
Sjećaš se da ovdje postoji i tema o UFO u Bibliji? E pa vidiš, svi oni koji su navodno imali "susrete" s vanzemaljcima (bliski susreti III i IV vrste) su tvrdili (tvrde i dalje) da se oko "vanzemaljaca" širio miris sumpora.