Ima li na forumu proroka?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Sad na osnovu toga vi forenzikom i analizom pokusavate da ozivite "prvu apostolsku crkvu" i da kopirate njene prakse!

Ah, ne. Ne pokušavaju oni to. Cilj je mnogo dublji i opasniji.

Forenzikom žele da "seciraju" Boga.

Ne bi bio problem da crkva prihvati drugaciju praksu, kada bi samo to bio uslov, ali na zalost razlike su jos dublje..

Prakse nemaju nikakve veze s tim.

Vera je ključna.

Napisao sam to i ponovit ću ako treba.

Dakle, ne radi se tu o suboti kao takvoj, nego o nameri koja stoji iza subote, pasenja trave i sličnih debilnosti.

Hrist je ključ, stub. Hrist.

Ali ne spominjanje Hrista, nego ispovedanje Hrista Boga.

Dakle, ako li ispovedamo Hrista Boga, onda i ne sledimo Mojsija, ne posmatramo subote, ne ganjamo mlađake, ne prinosimo prvine, ne sunetimo se...

Shodno tome, jasno se vidi njihov, subotarski, odnos prema Hristu.

On za njih Bog nije.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dakle, ne radi se tu o suboti kao takvoj, nego o nameri koja stoji iza subote, pasenja trave i sličnih debilnosti.

Hrist je ključ, stub. Hrist.

Ali ne spominjanje Hrista, nego ispovedanje Hrista Boga.

Dakle, ako li ispovedamo Hrista Boga, onda i ne sledimo Mojsija, ne posmatramo subote, ne ganjamo mlađake, ne prinosimo prvine, ne sunetimo se...

Shodno tome, jasno se vidi njihov, subotarski, odnos prema Hristu.

On za njih Bog nije.

Na zalost tako je..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zato sto je crkva sakupila tekstove koji su se najvise citali, i od toga je napravila knjigu - NOVI ZAVET. Samo nisu bas uspeli, jer mnogo toga tamo nije zapisano..

Misliš crkva nije baš uspela? Onda je to promašaj crkve ako nije baš uspela.

Ne, Mire, ne radi se o tome. Već je u tekstu Pisma sve dato jer Pismo je vodio Duh Sveti a ne pojedinci iz Crkve i li kolektiv. Da je na ljudima, to je razumljivo. Ali kada je na Bogu..ne brinem.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
"Gledate na dane i mesece, i vremena i godine. Bojim se za vas da se ne budem uzalud trudio oko vas." (Galtima 4:10)

---> neki su insistirali da se jevrejski praznici moraju i dalje drzati i nametali su to drugima.. Pavle je bio protiv toga.

Taj tekst je nevezan za onaj prethdoni.

Tebi nista nije kako pise..

Ima ta bolest i svoje ime.

Ne, Mire, ne radi se o tome. Već je u tekstu Pisma sve dato jer Pismo je vodio Duh Sveti a ne pojedinci iz Crkve i li kolektiv.

Iv 21,25: A ima još mnogo toga što učini Isus i kad bi se sve redom popisalo, sav svijet, mislim, ne bi obuhvatio knjiga koje bi se napisale.

Kao što možete vidjeti, Isusov apostol je opovrgnuo i 'budalom napravio' Martinova Mudžahedina.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle, nenapisano nije važno..

Citiraj mi ovo iz Pisma. ;) Gdje ovo piše?

Kako to da je tebi, "Martinovom mudžahedinu", sada odjednom važno Pismo i važno ono što u Pismu piše, a ćaća Martin ti bio najveći oskvrnitelj Biblije, izbacujući iz Biblije što ga volja, dodajući i prevodeći Bibliju kako ga volja i tumačeći Bibliju kako ga volja.

Za razliku od tebe, i svih vas protestanata divljaka (na ćaću), ja za svoje tvrdnje uvijek imam i dokaze, pa ću ih iznijeti i za ove svoje gornje tvrdnje.

1. Martin Luther: „Po meni knjiga Otkrivenja nema nikakav apostolski i proročki karakter. Svatko može oblikovati svoj vlastiti sud o toj knjizi, a što se mene tiče, osjećam odvratnost prema njoj, i za mene je ona dovoljan razlog da ju odbacim.“ (Sämtliche Werke, 63, str. 169-170)

2. Martin Luther: „Ako se vaš papist (katolik) mnogo muči s riječju 'sola-samo', tada mu, dakle, smjesta kaži: Doktor Martinus želi to tako imati, i kaže: papist i magarac jedna su stvar. Tako ja to želim, tako to naređujem, umjesto razloga stoji moja volja.“ (Divljakovo objašnjenje zašto je u Pavlovoj poslanici, Rim 3,28 dodao riječ "samo", tako da divljaci čitaju: Rim 3,28: Smatramo zaista da se čovjek opravdava samo vjerom bez djela Zakona.)

3 Martin Luther: „Ne želim da bilo tko osuđuje moj nauk, ni od anđela. Jer, budući da sam siguran u njega, želim biti sudac i vama i anđelima, kao što kaže sv. Pavao, da tko ne prihvati moj nauk, neka nije blažen. Jer on je Božji, a ne moj; zato je moj (Lutherov) sud također Božji, a ne moj.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti ili ne znaš čitati ili si mutav. Vidi što sam ja od tebe tražio:

1630146364459.png

I zašto se ti uopće pozivaš na Pismo kad ti je ćaća (koji se objesio) "silovao" Sveto PIsmo? Ćaća Martin ti bio najveći oskvrnitelj Biblije, izbacujući iz Biblije što ga volja, dodajući i prevodeći Bibliju kako ga volja i tumačeći Bibliju kako ga volja.

Za razliku od tebe, i svih vas protestanata divljaka (na ćaću), ja za svoje tvrdnje uvijek imam i dokaze, pa ću ih iznijeti i za ove svoje gornje tvrdnje.

1. Martin Luther: „Po meni knjiga Otkrivenja nema nikakav apostolski i proročki karakter. Svatko može oblikovati svoj vlastiti sud o toj knjizi, a što se mene tiče, osjećam odvratnost prema njoj, i za mene je ona dovoljan razlog da ju odbacim.“ (Sämtliche Werke, 63, str. 169-170)

2. Martin Luther: „Ako se vaš papist (katolik) mnogo muči s riječju 'sola-samo', tada mu, dakle, smjesta kaži: Doktor Martinus želi to tako imati, i kaže: papist i magarac jedna su stvar. Tako ja to želim, tako to naređujem, umjesto razloga stoji moja volja.“ (Divljakovo objašnjenje zašto je u Pavlovoj poslanici, Rim 3,28 dodao riječ "samo", tako da divljaci čitaju: Rim 3,28: Smatramo zaista da se čovjek opravdava samo vjerom bez djela Zakona.)

3 Martin Luther: „Ne želim da bilo tko osuđuje moj nauk, ni od anđela. Jer, budući da sam siguran u njega, želim biti sudac i vama i anđelima, kao što kaže sv. Pavao, da tko ne prihvati moj nauk, neka nije blažen. Jer on je Božji, a ne moj; zato je moj (Lutherov) sud također Božji, a ne moj.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti onda izvrćeš reči apostola koji kažu da "sve što se NAPISA" je u našu korist, za našu nauku. Van napisanog nije. Baš zato usmeno nije pouzdano..

Poslednja izmena:
Natrag