Vidim da počinješ da pokazuješ otvoren duh prezira prema neistomišljeniku.
Ne, nisam iskazala prezir, niti bilo koji drugi negativni osjećaj. I ne osuđujem te. Budući da te ne poznam, ne znam kakva si osoba. Mogu zaključiti samo na temelju onoga što pišeš, a pišeš
hereze. I samo sam odgovorila na tvoj post i tvoju rečenicu: "
Jasno je da se nama koji je praktikujemo nema se šta prigovoriti." napisala sam da se opravdavaš s lažima. To i sada kažem. Vama se ima mnogoštošta prigovoriti jer ste
izopačili apostolski nauk, pa prema tome s apostolima nemate ništa. Vi imate Ellen White.
Ako pripadaš adventistima, onda si sektaš. Ako te to vrijeđa onda sam istraži i uvjeri se sam da
svi adventiste nazivaju
sektom. Ako nije tako, napiši tko vam vjeruje i tko vas priznaje.
Draga Izabel, vidiš kako malo treba nepreporođenom srcu da pokaže zapravo svoje pravo stanje. Razmisli o ovome..menjaj karakter, menjaj srce uz Hrista...tada nećeš nazvati neismišljenica"sektašem", "lažovom"...i sl.
Hvala lijepa. Krist nas sve poziva na obraćenje i svetost života, pa tako i mene. Ipak, ne mislim da sam se ogriješila o tebe. Ja sam našla svoj biser našla i za svoju vjeru sam se borila i izborila. Vjerujem u ono što sam sama iskusila živeći u toj vjeri. Nema šanse da se složim s tobom i tvojim krivoverjem.
Za sve drugo, ponavljam, niti te sudim niti osuđujem. Bog neka ti sudi i neka ti bude milostiv. Možda ne znaš bolje, možda si upoznao samo tu nesretnu adventističku doktrinu...to je tvoja stvar i tvoja odgovornost i baš zato moraš biti spreman pretrpjeti kad drugi ne dijele tvoje uvjerenje.
Zar protestanti ne napadaju Crkvu već 400 godina, a katolici/pravoslavci odolijevaju njihovim zanovjetanjima i dalje žive u svojoj vjeri? Tako morate i vi ako ste doista uvjereni da imate pravu vjeru, a ako sumnjate, onda tražite i molite i dat će vama se Svijetlo.