Ima li na forumu proroka?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Medjutim vi se ne zadrzavate na sustini, potencirate slovo i nas osudjujete sto ne cinimo isto! Osudjujete nas sto postujemo mariju jer kao to tamo ne pise!

Mire, zašto si nasjeo na njegovu đavolsku laž i podvalu? Neistina je, đavolska je laž, da u Novom zavjetu nema potpore za čašćenje Isusove Majke Marije, kako to činimo mi kršćani. Sveta Elizabeta, nadahnuta Duhom Svetim, Isusovu Majku Mariju naziva Božjom majkom. Zbog toga je mi častimo kao Bogorodicu. A ovome ovdje, "Martinovom mudžahedinu", kao Židovu Isusova Majka je kurva. Da je ne smatra kurvom, koja je još rodila desetero djece, zvao bi je "Blaženom", a on je nikada nije nazvao blaženom, kao i njegova pijana proročica.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ok, Mire. Ako je tako kako kažeš, onda mi ne grešimo što se držimo samo apostolske prakse? Vi imate svoju, ok. Ali možeš li onda potvrditi da ni mi ne grešimo što ne držimo vašu?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Problem je što vi tvrdite da mi grešimo veoma što ne držimo vašu praksu,

Ne, Jovane, ne praksu. Pusti praksu, to je promjenljivo. Vi griješite jer ne držite Božju Riječ koja je toliko važna, pa ju nazivamo Objavom. Razlikuj bitno, što je Duh, koje su (nepromjenljive) istine naše vjere, a što je praksa i običaji.
Mire
ti je napisao jako dobar post. I meni je koristio, ne kao da ja to ne znam, ali drago mi je bilo pročitati. Govorio ti je dobrodušno i napisao ti je kao mlađem bratu, bez obzira na vaše godine, ti jesi mlađi brat.
Vi adventisti ste od "jučer", puno toga vama nije jasno i jedino što vam je važno jest da vjerujete kako ste baš vi ti koji su izabrani. I kad ti Mire kaže da ste kao mala djeca, ja bih samo dodala - mala djeca s prljavim pelenama.

te se navodno mnogo ogrešujemo o Mariju što ne radimo onako kao vi

Marija je Majka Božja. To je istina Evanđelja, a sve drugo iz toga proizlazi.
I ne griješite vi ako je ne častite kao katolici i pravoslavci, ali griješite kada je ne priznajete Bogorodicom.

Vi ste ti koji potencirate ovu praksu kao važnu, i svodite nedržanje te prakse na bogohulništvo. Pa te pitam ako je ta praksa tako važna, kako je apostoli nisu držali? Jesu li oni bogohulili onda kada se nisu držali vaše prakse?

Jovane, nemate vi prava pozivate se na apostole jer vi s njima nemate ništa. Ali, dobro...odgovorit ću ti.
Jesu li apostoli bogohulili? Nisu, naravno. Isus je apostolima dao drugu važnu misiju: navjestiti Radosnu vijest i položiti život za Krista. Bilo bi smiješno da im je bilo povjereno da šire štovanje Gospe. Ali važan je onaj detalj kad su bili okupljeni u molitvi s Isusovom majkom. Da li su u ono vrijeme žene molile zajedno s muškarcima?
Dakle, još jednom. Mi ne potenciramo nikakvu praksu, već branimo istinu vjere koja nam je dana po Evanđelju.
Ti si sad na teškom zadatku jer nigdje ne nalaziš poveznicu onoga što činimo danas s onim što su činili apostoli i prvi kršćani. Znači da ne poznaješ povijest Crve i ne razumiješ Evanđelje. Primjer naše liturgijske prakse i svete Mise sadržan je u Evanđelju: Bijahu postojani u nauku apostolskom, u zajedništvu, lomljenju kruha i molitvama (Dj 2,42).

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
I ne griješite vi ako je ne častite kao katolici i pravoslavci, ali griješite kada je ne priznajete Bogorodicom.

Ne radi se tu o "čašćenju", nego o verovanju.

Ne verovati da je Blažena Djevica Marija rodila Boga je identično ne verovati da je Isus Bog. I obrnuto, ako li Isus nije Bog, onda ni Blažena Djevica Marija nije Bogorodica.

Dakle, kako god da se okrene, razume ili kako god, tko Blaženoj Djevici Mariji negira Bogomaterinstvo, NEGIRA BOŽANSTVO ISUSU.

NE VERUJE U KRISTA BOGA.

Ili da budem plastičniji, direktniji.

Sva subotarska, a o njima se radi, mantranja o tome da su oni Kršćani mogu se okačiti mačku o rep, ništavna su, jer oni Krista ne navještavaju, nego fantazmagoriju. Krist anatheme SDA nije Krist Crkve Njegove.

Za Crkvu Njegovu, Krist je BOG, te šta je onda ona koja Ga je rodila?

Theotokos - Bogorodica.

Negiramo li njoj to, negiramo i šta?

Božanstvo Krista.

I kako onda nazivati se Kršćanima? Po čemu? Po spominjanju Krista?

Pa onda su i muhamedanci "Kršćani" jer i oni Issu spominju....

žao mi je, ali ja jer mi ono u šta vjerujem ne dozvoljava, Kršćanima ne mogu zavti, niti braćom priznavati. NIKADA.

Dakle, još jednom. Mi ne potenciramo nikakvu praksu, već branimo istinu vjere koja nam je dana po Evanđelju.
Ti si sad na teškom zadatku jer nigdje ne nalaziš poveznicu onoga što činimo danas s onim što su činili apostoli i prvi kršćani. Znači da ne poznaješ povijest Crve i ne razumiješ Evanđelje. Primjer naše liturgijske prakse i svete Mise sadržan je u Evanđelju: Bijahu postojani u nauku apostolskom, u zajedništvu, lomljenju kruha i molitvama (Dj 2,42).

Ne samo da branimo, nego je i dokazujemo.

Uzgred, jedna malena igrica, shall we...

Zamisli da tebi, miretu, slapu, bilo kome od nas, netko dođe i kaže da navodno vjeruje, drži nas ljudskim bićima, ali istovremeno našim majkama negira pripadnost vrsti Hommo Sapiens Sapiens.

Dakle, taj netko, ma koliko "ljubezan" bio, NEGIRA LJUDSKOST i nama samima.

Ako li smo mi dakle pripadnici vrste Hommo Sapiens Sapiens, onda su i naše majke šta? Ljudska bića. Ako li one nisu ljudska bića, onda ni mi za tog nekog nismo ljudska bića.

Shodno tome, tvrditi da se "veruje" da je Isus "Bog" (pod navodnicima jer kao što se može videti ta vera nije istinita) a majci Njegovoj negirati čast Bogorodice, je ili primjer ludila i nepoznavanja činjenica (kognitivna disonanca) ili se radi o sotonskoj laži.

Stupovi vjere, Kršćanske vjere su odnos prema Euharistiji, prema Isusu, i prema Blaženoj Djevici Mariji.

Ili da pojasnim.

Tvrdti da se vjeruje u Boga (pri čemu se što javno, što prikriveno pod Bogom podrazumeva samo Otac) a ne slediti Isusove riječi, ne priznavati sancto sakramentalnost Euharistije, tretirati Blaženu Djevicu Mariju isključivo samo kao običnu ženu, predstavlja ništa više od lažnog predstavljavljanja.

Dakle, svatko tko sebe Kršćaninom naziva, a odbacuje Isusove riječi, insisistira na onom što On nije rekao, svatko tko Euharistiju drži simbolom, ne vejruje da je ISUS BOG.

A to se dokazuje i odnosom prema Blaženoj Djevici Mariji.

Ponavljam. Svatko ko za sebe tvrdi da je Krišćanin, a Blaženu Djevicu Mariju ne naziva i smatra Bogorodicom, LAŽE I OD OCA LAŽI JE. NIJE KRIŠĆANIN.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Koliko razumem, niko nema šta reći protiv prakse apostolske u vezi Marije. Jasno je da se nama koji je praktikujemo nema se šta prigovoriti.

Ja ću samo pozvati i one koji imaju drugačiju praksu ako hoće i žele da slede apostolski i da imamo svi to apostolski jedinstvo po tom pitanju. Ako žele, rekoh. Ako ne, to je stvar izbora i lične odluke.

Mir Hristov.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Koliko razumem, niko nema šta reći protiv prakse apostolske u vezi Marije. Jasno je da se nama koji je praktikujemo nema se šta prigovoriti.

Ništa ti nisi razumio. Ili možda jesi, ali tvoj krivovjerni duh ti ne da priznati istinu, nego po običaju opravadaš se s lažima. Jer istina je jedna: vi nemate apostolski nauk, pa tako ni praksu, kao npr. da molite s Marijom, Isusovom majkom.

Ja ću samo pozvati i one koji imaju drugačiju praksu ako hoće i žele da slede apostolski i da imamo svi to apostolski jedinstvo po tom pitanju. Ako žele, rekoh. Ako ne, to je stvar izbora i lične odluke.

Haha, tipičan sektaški odgovor. Što to govoriš: da se odrečemo Majke? Koga da slijedimo? Subotare?
Bože moj, bolje da umrem ovoga časa nego da budem krivovjerka. :p

I tebi isto, iako sumnjam da ćeš biti u miru ako nisi u Kristu. :)

P. S. I hvala ti. Još jednom sam se uvjerila da je diskusija sa sektašima gubljenje vremena, ali baš ono - izgubljeno vrijeme.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Haha, tipičan sektaški odgovor. Što to govoriš: da se odrečemo Majke? Koga da slijedimo? Subotare?
Bože moj, bolje da umrem ovoga časa nego da budem krivovjerka. :p

Pa on i očekuje da se subotari slijede (ako se već ne želi postati "židov" Ta zato i dolaze i napastvuju forume..

Da ljude od Krista odvoje i privuku u sinagogu satane.

Uzgred, nevezano je za temu, ali je i te kako indikativno:

https://www.bitno.net/vijesti/svije...opcoj-audijenciji-smetaju-im-rijeci-o-zakonu/

Znaš li zašto se "rabini" bune (a bune se jer ih na to huškaju "zaštitnici" iz SAD)?

Pa upravo zbog subotarske opsesije, Mojsijevog "zakona", koji je ako li Krista Bogom držimo, nevažan, ništavan.

A čitavu zbrku (kmečanje neo fariseja) izazvala je papina propovjed o Poslanici Galaćanima, te su se "jadni" rabini našli "uvrijeđeni" jer Sv.Apostol Pavao, govori o Mojsijevom zakonu kao o nepotrebnom, smrtonosnom čak, i na isti baca anatemu.

Sada se naravno postavlja pitanje od kada to rabini, verski učitelji religije kojoj je zabranjen prozelitizam, nalaze sebe "uvređenima" u riječima poglavara Crkve, riječima kojima on tumači poslanicu kojom apostol onoga Isusa koga oni, židovi, "kurvinim kopiletom" nazivaju i mesijom ne priznaju, osuđuje pokušaje prozelitizma pojedinih židova (koji to nisu, ili pak jesu?)

Zar se to narod tvrde šije i srca kamenog "priprema" da prozelitizira i judaizuje?

Ili pak iza te izjave stoji židovka arogancija pojačana neo komunjarskom židofilijom (ograničenom samo na genderizam, feminizam, marksizam, i "večitu žrtvu" židova) i naravno utijecajem nakota "revivalističkog" čije djelovanje vidimo i na ovim prostorima (i na ovom forumu)....

Ili se i tu ostvaruju riječi Onoga koji jest YHWH u Tijelu - Isusa, koji nam poruči da će nas progoniti, tući poradi imena Njegovog.

Bilo kako bilo, riječ svoju, svoj zavjet smo Kristu dali, te nas ništa i nitko od toga neće odvratiti.

Shodno tome, radije i u ateiste nego li Mojsijevog zakona slijediti.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
istina je jedna: vi nemate apostolski nauk, pa tako ni praksu,

Upravo o njoj i govorim a ona ne poznaje vašu praksu. Još jednom te pozivam da mi navedeš stihove iz pisma za vaše prakse o Mariji(molitve upućene njoj, nazivi kraljica neba, Bogorodica-baš u tom rečeničnom sklopu, prizivanje Marijinog imena, paljenje sveća Mariji, da je nazvana suspasiteljicom..da ona posreduje na nebu za nas..)bilo šta od ovoga ako možeš iz Novog Zaveta navesti

Vidim da počinješ da pokazuješ otvoren duh prezira prema neistomišljeniku. Draga Izabel, vidiš kako malo treba nepreporođenom srcu da pokaže zapravo svoje pravo stanje. Možemo glumiti u početku dobrotu, ljubaznost, ljubav...ali vidiš i sama koliko ona traje kada je učinjena našom snagom i umom. Ali utemeljena na Hristu, i Njegovom pomoću ona je prava. Zato sam ti govorio o principu "opravdanja verom" u Hristu nasuprot opravdanja delima i ono o tome da vera nije "osećanje" ljubavi jer to osećanja i zanos je prolaznog karaktera a ona prava vera je nepokolebljiva i ne zavisi od okolnosti. Lažna vera zavisi upravo od okolnosti. Kada se "osećam" lepo onda ću divne reči koristiti a kada prođe to "lepo osećanje" ta vera nema snage da se suoči sa novonastalim okolnostima i onda dolazi zapravo do izražaja to ljudsko, grešno...sve u svemu..pouka je da vidiš i sama vera nije "lepo osećanje" već princip koji je isti i u dobrim i u lošim prilikama. Razmisli o ovome..menjaj karakter, menjaj srce uz Hrista...tada nećeš nazvati neismišljenica"sektašem", "lažovom"...i sl.

Budu uz Hrista. Svima nam je potreban pravi odnos sa Hristom a ne deklarativni.

Poslednja izmena:
Natrag