Mire, nemamo praksu za Mariju u Novom Zavetu. Ja nemam nameru da skrećem sa teme
Zasto mantras jedno te isto?
Rekao sam da mi nemamo praksu za mnoge stvari u bibliji sto se tice savremenog zivota, pa to ne znaci da je nesto dozvoljeno ili pak zabranjeno!
Posto sve meris biblijom, ajde mi nadji zabranu pedofilije u istom?
NEMA!
Ali to ne znaci da je pedofilija dozvoljena zato sto se ne pominje! Jednostavno, pismo se time ne bavi!
Isto tako, ako se ne bavi nj praksom u vezi Marije, to ne dokazuje da je to zabranjeno ili pak dozvoljeno!
Biblija, kao suvoparno slovo u tom slucaju ne moze posluziti kao reper, a ti je tako predstavljas! Kao da ona daje odgovor na sva pitanja!
Nije biblija odgovor na sva pitanja, vec je to covek!
Ona poucava coveka i izgradjuje njegov karakter, tako da u svim situacijama bude sposoban da donosi pravilne zivotne odluke!
U ovom slucaju, kada ne postoji jasno pravilo, odluka se donosi na osnovu "sireg konteksta" biblije razumevanjem "sustine" njenih zakona!
Cascenje Marije i praksa u vezi sa tim, nije u sukobu sa istinom biblije i sustinom!
Da bi ti meni dokazao da je nesto pogresno, moras mi pokazati zasto je to pogresno! Nije dovoljno reci - "biblija o tome ne govori, zato ne treba to raditi!".
Sama cinjenica da nesto nije pomenuto, ne znaci automatski da je to zabranjeno! Posmatra se sustina i kontekst!
Dakle, imaš li stihove koji opravdavaju prakse oko Marije ili ne? Molim te usredsredi se na temu, nemoj ići na sporedne teme.
Imas li ti praksu da je neko kaznjen zbog pedofilije u bibliji?
NEMAS!
Ako se nesto ne pominje u bibliji, znaci li to da je to dozvoljeno ili je pak zabranjeno?
Shvatas li ti ludost takvog razmisljanja?
Znači, samo Novi Zavet i praksu oko Marije. Imaš li priložiti stih(ove) ?
Znaci u bibliji mora da pise sve jel da?
Pa nadji mi ti onda za pedofiliju gde je ona zabranjena! Gde si to nasao, i gde to pise?
Ajde..
A ja cu ti navesti apostola Jovana:
"I mnoga druga čudesa učini Isus pred učenicima svojijem koja nijesu pisana u knjizi ovoj.."
"A i mnogo drugo čega učini Isus učini, koje - kad bi se zapisalo jedno po jedno - mislim da napisane knjige ne bi stale u sami svet..."
Dakle, nije sve zapisano u bibliji, i ne moze biti! A to sto nije zapisano (predanje), nije pogresno ako je uskladjeno sa sustinom biblije!
Posto ti nemas argumenata, moras da mantras.. Dzabe ti je..