Ima li na forumu proroka?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne razumijem ni grčki, a ni hebrejski, ali se ipak prilično želim uhvatiti u koštac s jednim Grkom i Hebrejem.“ (Govori za stolom, Jena, 1603, Folio 451)

Pogledajte, "divljak" sam prizna da ne zna ni grčki ni hebrejski, ali on će se "uhvatiti u koštac s jednim Grkom i Hebrejem". On, divljak, sebe smatra ravnim Bogu.
Hmm, ipak je Luther očuvao koliko toliko "iskrenosti", te je priznao da nema pojma ni grčki ni hebrejski (kuku and lele i takav je "prevodio" Sveto Pismo, još se za Stari Zavjet koristio Majoretskim tekstom!!! Mogli su mu "hladno" uvaliti Talmud i on bi to "preveo") za razliku od svog "učenika" i potomka trgovca suknima, američkog laprdala i subotarskog "frienda" Charlesa T Russela, koji je i na sudu tvrdio da zna grčki i da je iz grčkih "spisa" (originala kako je on to zablentavelim sledbenicima predstavljao) saznao da Isus nije Bog.....

Zdravo Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom, blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus.
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grješnike sada i na času smrti naše. Amen.

I? Što je u gornjoj molitvi protivno Bibliji? Gukni, laprdane.

Jeli guknuo?

Ne vjerujem da je. No i da je, tačno znam šta po njemu nije "Biblijsko".... ovo:

Ave Maria, gratia plena, Dominus tecum,benedicta tu in muleribus et benedioctus fructus ventris tui Iesus.

Sancta Maria, Mater Dei, ora pro nobis peccatoribus, nunc et in hora mortis nostrae. Amen

Njemu je "sablazan" to što Mariju, Blaženu Djevicu Mariju, nazivamo Mater Dei i što tražimo da se ona moli za nas.

Isusa Bogom on ne priznaje (po njemu i njemu sličnima je Bogu nemoguće da se rodi - pazi, Bogu je nešto nemoguće) niti je po njemu i njemu sličnima Marija, Blažena Djevica Marija (niti sveci kada smo već kod toga) medijator kome se treba obraćati za zagovor....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Nije guknuo, laprdan je umuknuo.

A vidi još što "bog i batina" tvrdi sam o sebi i za sebe:

Subotarski svetac Martin Luther: „Ne želim da bilo tko osuđuje moj nauk, ni od anđela. Jer, budući da sam siguran u njega, želim biti sudac i vama i anđelima, kao što kaže sv. Pavao, da tko ne prihvati moj nauk, neka nije blažen. Jer on je Božji, a ne moj; zato je moj (Lutherov) sud također Božji, a ne moj.

I neka mi sada netko kaže kakav čovjek treba biti da postane "Martinov mudžahedin", kakav je Jovan ovdje.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Evo ti gore link..prikaži gde je Martin izgovorio ove reči u svom delu? Da vidimo. Evo ti celo delo..pa nađi tekstove. I naravno da vidmo šta je rekao pre i posle tiog teksta ako je zaista izgovoren. Hajde...

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
I neka mi sada netko kaže kakav čovjek treba biti da postane "Martinov mudžahedin", kakav je Jovan ovdje.

Ne bih da zvučim (izgledam) preoštro i osuđivački, no svima njima je zajedničko to da su narcisoidi, da su egocentrici i da u najgorem slučaju pate od kompleksa Boga.

Jednostavno, čini se da se na njima (Jovanu i njemu sličnima) javno pokazuju sve posledice onoga što i jeste pravi uzrok čovekovog pada u greh: Posezanje za Božijom svemoći.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ok, ali nije pogrešno ni ovde tražiti samo ako se zna poglavlje. No, ako ovo nađem ja ću citirati.

Naravno da je pogrešno. Ako hoćeš provjeriti citat koji sam ja naveo, onda moraš pronaći točno onaj izvor koji sam ja naveo. A ja sam naveo izvor "Govori za stolom", izdanje iz 1603. godine. A da to izdanje zaista postoji, eno ti gore slike pa još jednom pogledaj.

Subotarski svetac Martin Luther: Ne razumijem ni grčki, a ni hebrejski, ali se ipak prilično želim uhvatiti u koštac s jednim Grkom i Hebrejem.“ (Govori za stolom, Jena, 1603, Folio 451) ;)

Natrag