Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Pavle citira taj stih iz Psalma 102, no hebrejski izraz Jahve nije preveden u grčkom sa Kirios
Kakve veze ima grcki, na grckom je uvek KIRIOS! Sta fantaziras ti?
Ako je na hebrejskom u tekstu JAHVE, i ako se tekst na njega odnosi, a primenjen je na Isusa, onda se podrazumeva da je Isus JAHVE!
Znaci da je Isus doslovno Bog!
Ovo je teska ignorancija!
Ti ignorises jasne stihove!
Takodje u Zahariji imas "dva Jahvea" - "A JAHVE rece sotoni: JAHVE da te ukori, Sotono, JAHVE da te ukori koji izabra Jerusalim" ---> Juda kaze da Arhandjel Mihael govori za kojeg vi tvrdite da je Isus! Znaci da je Isus JAHVE!
Kod Pavla stoji Kirios kome je u hebrejskom pandam Adonai, Adoni....a ne Jahve.
Na hebrejskom se u psalmu 110 ne radi o ADONAJU vec o JAHVEU, jer o njemu tekst govori! To se iz konteksta lepo vidi!
Dakle, primenjeno na Isusa taj stih znaci da je Isus JAHVE!
Naravno, Pavle govori o Božasnkom pluralu koji je Jahve pre Hristove pojave na zemlji.
Ne izmisljaj! Prvo na svaki moguci nacin pokusavas da negiras da je Isus JAHVE, a onda kazes da se to odnosi na njegov status pre dolaska na zemlju!
Moze li biti ociglednija tvoja manipulacija, i pokusaj da na svaki nacin moguci izbegnes cinjenicu da je Isus Bog?
Ako kralj obuce prosjacko odelo, i ti znas da je on kralj, neces mu se obracati sa "ej prosjaku" nego ces mu se obracati sa "gospodaru moj"!
Isti slucaj je i sa Isusom, kad je obukao telo, Jelisaveta o njemu ne govori kao o "GOSPODARU LJUDSKOM", vec o "GOSPODU" (JAHVI), jer zna ko je on, govorila je naime "nadahnuta Duhom"!
Dakle, kada Jelisaveta kaze: "MAJKA MOGA GOSPODA DODJE K MENI", zapravo misli - MAJKA MOGA BOGA (JAHVEA) DODJE K MENI!
Ti izvrces ocigledno, i tvoja nauka je cist promasaj!
Ali ne prirodom. I zato te to buni. Hristos na zemlji je samo Čovek ali povezaan sa Jahve i Pavle ovo govori u prenesenom smislu..da ono što se odnosi na Jahve iz Psalma 102 je "pripisano" Hristu Čoveku jer je On povezan sa Jahve iz Pslama 102.
Kako god da tumacis prirodu, neces mu se obratiti sa GOSPODARU (sto se primenjuje na ljude), VEC SA BOZE (JAHVE) MOJ! Jer ti znas ko je on!
Ti si izmislio neku nuku koja veze sa pismom nema! Da je on na zemlji samo povezan sa Bozanskim a nije Bog!
Cak i da je tako, on je ista licnost, ista osoba sa neba, i ne mozes mu se obracati sa "PROSJAKU MOJ" nego "GOSPODE (JEHOVA) MOJ"!
I Toma mu se tako obraca, pa to izvrces i ti i Jehovini Svedoci!
Šta čini isto što i vi? Mariologija nije prisutna u Jelisavetinom odnosu prema Mariji. Ona samo izgovara reči na osnovu kojih vi gradite ideologiju na pretpostavljenom značenju tih reči. No, potvrdu Mariologije, je potrebno da potvrdiš apostolskim pisanjem ili starešina crkve u vreme apostola o načinu poštovanja Marije koji vi danas činite. To želim da vidim, gde su ti stihovi?
Kakva "mariologija"? Dovoljna je Jelisaveta, ona Hristovu majku naziva "MAJKOM MOG GOSPODA" i crkva zato nju i zove "MAJKOM BOZJOM"! Takodje je zove "BLAZENOM"!
Ako to nazivas "mariologijom", imas je u bibliji! Pravis se ti lud, a lud nisi, nego neces da prihvatis!