Ima li na forumu proroka?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Zato kada kaze "Majka MOG GOSPODA" ne misli ona time "Majka MOG GOSPODARA"! Kao sto ti zelis da bude!

Napisah juče kako "istraživači Pisama" (anathema na njih) čitaju i tumače, no napisah i to da subotari - Mileritski nakot ni tu nemaju konzistentnosti, pa će kao što i priliči sinu haosa (Samaelu - Sotoni), nasrtati i neće prestajati sa svojim blasfemijama i optužbama.

Upravo čitam taj deo Lukinog evanđelja, na Grčkom, i jasno stoji Kyrios mou (Mojeg Gospoda), dakle, Elisabeth je napunivši se Duha Svetoga, prepoznala ko je u Marijinoj utrobi.

Znaci kada mi zovemo Mariju - MAJKOM BOZJOM mi ne gresimo! Kada je zovemo BLAZENOM takodje ne gresimo!

Ali ti gresis u oba slucaja kada ovo izokreces!

Naravno da ne grešimo, ali rod Mileritski, "židovi koji to nisu" (seti se kako ih je Alfa i Omega - Isus, nazvao u Apokalipsi - sinagoga satane) moraju, jer ih njihov "bog" tako tera, da sve ostale optužuju za blasfemije, da bi sebe u očima onih koji Evanđelja ne poznaju, prikazali "istinitima".

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Niko Mariju "ne dira", već se po ovoj doktrini koju zastupaš, nameće jedno Bibliji nepoznato, poštovanje i gle apsurda, onda se oni koje takvo Bibliji nepoznato poštovanje ne praktikuju optužuju da "nedovoljno poštuju" Mariju ili nekog drugog svetog. Zaista, nesuvislo rezonovanje.

Otkuda veličatelju i klanjatelju "Jude Martina", koji Bibliju smješta svinji ispod repa, uopće pravo i drskost pozivati se na Bibliju!?!? Svetogrđe je kada vi, potomci Jude Martina, samo izgovorite ili napišete riječ Biblija.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Otkuda veličatelju i klanjatelju "Jude Martina", koji Bibliju smješta svinji ispod repa, uopće se pozivati na Bibliju!?!? Svetogrđeje je kada vi, potomci Jude Martina, samo izgovorite ili napišete riječ Biblija.

Svetogrđe je i kada se židovima prave, kada Isusu Božanstvo negiraju, i kada kao ludača iz Maine-a naučavaju "zatvaranje vrata nebeskih" što čak ni židovi oni pravi ne naučavaju.

Ponavljam, ni židovi.

A jovan u svojoj aroganciji (nije jedini, sav američki, Mileritski nakot Lutherovog "samozadovoljavanja" to čini) misli da može odbacujući Krista Boga (Boga Spasitelja) da objedini Kršćane, muhamedance i židove.

Pogledajmo šta je jedan rabin, rabin iz XVII stoleća, napisao, inspirisan Psalmima.

"אם ננעלו דלתי נדיבים דלתי מרום לא ננעלו‎

Im nin'alu daltei n'divim daltei marom lo nin'alu

Even if the gates of the rich are closed, the gates of heaven will never be closed.

Čak i da su vrata bogatih zatvorena, vrata Nebeska (milosti) nikada se neće zatvoriti.

A židovi koji to nisu, sinagoga sotonina, svoju misiju trovanja ljudskih duša započeše tvrdnjom da su VRATA ZATVORENA 22.10.1844 ****

**** O debilnom nepoznavanju židovskog kalendara da ne govorim, jer tog 22.10.1844 nije bio YOM KIPPUR....

Dakle mi se ovde raspravljamo ne samo sa bogohulnicima po Kršćanskoj vjeri, nego i sa bogohulnicima po Judaizmu, ali i Islamu (kod kojeg je tvrdnja o "uspavanim dušama" ravna apostazi)...

Ps. čitajte stihove ove poeme.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Otkuda veličatelju i klanjatelju "Jude Martina", koji Bibliju smješta svinji ispod repa, uopće pravo i drskost pozivati se na Bibliju!?!? Svetogrđe je kada vi, potomci Jude Martina, samo izgovorite ili napišete riječ Biblija.

I to ćemo proveriti da li je uopšte ta tvrdnja tačna, da je rekao to. 1001 put smo videli da izvrćeš izvore ili prenosiš sa sajtova koji takođe izvrću. I ovo ti ne treba verovati da je rekao( iako je rekao svakako nema veze sa njegovim stavom prema Bibliji, već sa Jevrejima koji nisu hteli primiti Evanđelje...) dok se ne proveri.

Tebi se ništa može verovati Željko.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I to ćemo proveriti

Samo provjeravajte, zato, pitajte se ljudi, kako to da je Luther "preminuo u miru s Bogom" i na očigled 17 svjedoka, a da se toga istoga dana, dakle prije nego što je i sahranjen, u Lutherovom rodnom Eislebenu u kojemu nije živio niti jedan katolik, proširila priča među protestantima da se Luther objesio??? Samo je jedno rješenje ove pitalice - Martin Luther se zaista objesio. :mig:

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pretpostavke. I to nije dokazano da se to pričalo, već i to može biti naknadna priča od strane neprijatelja.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kiros se ne koristi za Jahve već za Adoai, Adoni...

Grešite jer se koristi izraz Kirios koji znači-Gospod(ar) , Uzvišeni.

Jahve u grčkom nema prevod ali je Kirios pandam Adonai, Adon, Adoni....nikada Jahve

Sta pricas ti? Pavle citira stih iz Starog Zaveta u kojem se koristi izraz JAHVE i primenjuje ga na Isusa!

Stih u originalu Starog Zaveta glasi:

"TI SI JAHVE U POCETKU OSNOVAO NEBO I ZEMLJU, ONA CE PROCI A TI OSTAJES I TVOJIH GODINA NECE NESTATI"

Ako je ovo primenio na Hrista, to znaci da je on JAHVE!

Prema tome, Isus je BOG, a Marija MAJKA BOZJA! I ni u cemu mi ne gresimo vec ti koji ga unizavas!

Mire, i dalje čekam konkretan tekst...gde su apostoli rekli treba to i to u vezi Marije. Zar ne možeš ni jedan konkretan citat navesti?

Udruzi se sa Piramidom44 koji isto trazi "precizne reci", ti za ozbiljan razgovor nisi..

Ja sam naveo Jelisavetu koja cini isto sto i mi! To treba da bude dovoljno svakom iskrenom Hriscaninu, jer ona Duhom govori.. Ali tebi nije..

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ja sam naveo Jelisavetu koja cini isto sto i mi! To treba da bude dovoljno svakom iskrenom Hriscaninu, jer ona Duhom govori.. Ali tebi nije..

Nije mu dovoljno, jer on i nije Hrišćanin.

Ujedno, zamisli samo tog licemerja. Tražiti "precizne reči" za nešto što je svakome ko iole poznaje kontekst i jezik Svetog Pisma i njegovih knjiga jasno, ali zato ne tražiti precizne reči za budalaštine i blasfemije raznoraznih "proroka" iz američkih polja marihuane.

Iskreno i pošteno bi bilo tražiti (ako već mora, a ne mora) "precizne reči" za sve, ponavljam za sve.

A ne tražiti ih samo i isključivo samo ako se radi o nečemu što se njihovom umu čini neprihvatljivim.

Licemerni i arogatni su do besmisla.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sta pricas ti? Pavle citira stih iz Starog Zaveta u kojem se koristi izraz JAHVE i primenjuje ga na Isusa!

Stih u originalu Starog Zaveta glasi:

"TI SI JAHVE U POCETKU OSNOVAO NEBO I ZEMLJU, ONA CE PROCI A TI OSTAJES I TVOJIH GODINA NECE NESTATI"

Pavle citira taj stih iz Psalma 102, no hebrejski izraz Jahve nije preveden u grčkom sa Kirios. Ne razumeš ovu terminologiju. Kod Pavla stoji Kirios kome je u hebrejskom pandam Adonai, Adoni....a ne Jahve.

Naravno, Pavle govori o Božasnkom pluralu koji je Jahve pre Hristove pojave na zemlji. Pavle povezuje Hrista sa tim Jahve iz Božanskog plurala jer je Hristos povezan sa Jahve iz Božasnkog plurala. Ali ne prirodom. I zato te to buni. Hristos na zemlji je samo Čovek ali povezaan sa Jahve i Pavle ovo govori u prenesenom smislu..da ono što se odnosi na Jahve iz Psalma 102 je "pripisano" Hristu Čoveku jer je On povezan sa Jahve iz Pslama 102. No, tema nije Hristos već Marija.

Nemojmo otići od teme.

Ja sam naveo Jelisavetu koja cini isto sto i mi!

Šta čini isto što i vi? Mariologija nije prisutna u Jelisavetinom odnosu prema Mariji. Ona samo izgovara reči na osnovu kojih vi gradite ideologiju na pretpostavljenom značenju tih reči. No, potvrdu Mariologije, je potrebno da potvrdiš apostolskim pisanjem ili starešina crkve u vreme apostola o načinu poštovanja Marije koji vi danas činite. To želim da vidim, gde su ti stihovi?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Mire, tvoja greška je u tome što ti od jednog nekršćanina očekuješ i tražiš da Mariju časti kao Bogorodicu. Za nekršćane, kakav je Jovan, Isus nije Bog i Marija nije Bogorodica.

Natrag