- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Ps. Sledimo sve svete u njihovim delima. Činimo i mi ista.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Šta znači "veličati" Isusovu majku ili ne veličati? Ako ja imam stav prema njoj kao što su imali apostoli, ukazujući na nju kao na vernog slugu Božijeg, i ništa više od toga, da li ja sad grešim? Trebam li više nešto prema njoj činiti od najjednostavnijeg nazvati je sluškinjom Božijim, kao što i jeste.
Ja bih voleo baš ti. Niko tebe ne može zameniti
Primer iz Biblije, kako se to radi.
Ne možeš doktrinu i veru graditi na osećanjima..već na egzaktnom primeru.
Ono što ti Mire i ostali poštovaoci Marije iznosite jeste zasnovano na osećanjima a ne na apostolskom učenju ili učenju Pisma.
A znaš li koji grčki izraz koristi u Luka 1,43? To je "kirios" koji se koristi za "gospodar", "moćnik", "uzvišen među ljudima".
Marija, verna sluškinja Jahve. . Ona je svu slavu dala Jahve, i tako i mi trebamo činiti.
Ja se još uvijek čudim vama protestantima i slobodnjacima kako u svojim glavama stvarate svoju vjeru ili bolje - nevjeru. To nipošto ne može imati dobar ishod, kad-tad završit će u bezvjerju.
Da li griješiš što ju ne štuješ? Pa, naravno. Trebao bi ljubiti Mariju, ali ti ju ne ljubiš jer ju ne poznaš,
Jelisaveta postuje Mariju, i naziva je "MAJKOM MOG GOSPODA", to je biblija!
Ja je poštujem onako kako su to apostoli i sveti u Bibliji radili. Samo na taj način.
Ovo je jeres!
Ne mozes ti rec posmatrati van konteksta! Ona pravo znacenje dobija tek unutar konteksta! Tako je u svakom jeziku!
U gotovo svakom slucaju KIRIOS primenjena na Hrista u Novom Zavetu oznacava Boga!
Šta proizilazi iz toga? Šta Bibliaj kaže da treba raditi po tom pitanju? Imamo li primer iz Biblije šta su radili apostoli povodm toga kada je Marija u pitanju?
Trebaš navesti konkretan primer da su apostoli radii sve ovo što vi sada radite u vezi Marije i da su napisali da to tako treba. Imaš li primer? Samo molim te, nemoj ono..ja osećam da tako treba, to treba jer su apostioli rekli da je ona majka Gospodara mog...nego šta su rekli konkretno. Samo stihovi
Kontekst je u Psalmu 110. Upravo u tom kontkekstu..izraz "kirios" znači
Uvek za čoveka....uvek. Ni jedan Jevrejin ne bi ljudsko telo oslovio sa Bog...to moraš znati.