Ima li na forumu proroka?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Da budemo postojani u molitvi s Marijom i s apostolima i svima svetima. I da budemo radosni i da častimo takvu Majku i da plešemo, ako nam se hoće plesati. Ja sam za ples. :dance2:
I što još? Što mi srce kaže, ja ću učiniti, za druge ne znam.
'Ajde, čovječe, budi kreativan, sve što je na slavu Božju - dobro je! Isusa veseli kad častimo Njegovu Majku.
Ništa ne izmišljamo, ali imamo slobodu, zar ne?
Ti imaš problemčić jer si sve emocije prenio na Ellen i izmišljenu priču da se neki citat ili riječ iz Evanđelja odnosi na nju. E, to se zove prevara. Bah! :p
Ja bih Isabel, konkretno da citiraš nekog apostola, pisca, neki detalj gde se vidi kako se poštuje Marija? Pa toliki Novi Zavet, zar nema neki stih, stihić...bilo šta, draga Isabel?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ima, rekla sam ti : Majka Božja. I naša predraga Majka.
Tebi je tvoja mama napisala upute kako da ju voliš i poštuješ? :)

Lepo je čuti šta kažu apostoli? Zar ne? Ako su oni tako shvatili, mi to treba da sledimo. Jako je važno da vidimo šta oni kažu...šta kažu Isabel?

Kada bi trebala recimo, da sastaviš jedan elaborat o poštovanju Marije, i da pri tom navedeš konkretni stih iz Novog Zaveta na kome se tvoje stavke o poštovanju Marije zasnivaju...kako bi izgledao elaborat? Koje stihove bi navela, koji nas upućuju šta treba da činimo i gde su to apostoli činili.

Koje bi stihove priložila?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Sve kreće iz mržnje prema Kristu. Kada netko, kako to čini Jovan, Krista izjednačava sa sotonom, sve drugo je logičan slijed. Takvi tada moraju mrziti, jer ih je 'rodio' otac laži, i Kristovu Crkvu i Kristovu Žrtvu (Tijelo i Krv Kristovu), i na koncu Kristovu Majku Blaženu Djevicu Mariju.

Upravo tako. Uostalom, lepo je pojašnjeno u videu koji sam postavlja pre neki dan. Ono po čemu su se Kristovi raspoznavali, ono što je bio znak vjere, nije bila Biblija (koja u prvih tri stoljeća Crkve i ne postoji), nisu bili shabati (koje Kristovi i ne posmatraše), nego EUHARISTIJA.

Odnos prema istoj bio je Sine Qua Non Kršćana.

"27 Stoga, tko god jede kruh ili pije čašu Gospodnju nedostojno, bit će krivac tijela i krvi Gospodnje. 2" 1 Kor 11 - 27-28

Dakle, Kristov je svatko komu je Euharistija pravo Tijelo i prava Krv Kristova. Ne simbol kao što to uči nakot Mileritski.

Ponovit ću.

Tko god umanjuje, negira, ismeva, Euharistiju, ma šta tvrdio, KRISTOV nije, nego sotonin.

I upravo zato i ne čude napadi na Blaženu Djevicu Mariju, ne čudi ambivalentnost prema Kristu.

Sotonini su, a ono što oni Kristom nazivaju Krist nije nego fantazmagorija njihovog uma, laž.

'Ajde, čovječe, budi kreativan, sve što je na slavu Božju - dobro je! Isusa veseli kad častimo Njegovu Majku.

"Sinko, evo ti Majke. Majko evo ti sina", ostavlja je nama i nas ostavlja njoj. (Upravo to potvrđuje da Blažena Djevica Marija nije imala druge djece osim Isusa. Mojsijev "zakon" je nalagao da djeca do smrti brinu o majci udovici. A Isus (koji je zakonodavac) svoju majku nema kome ostaviti nego najmlađem učeniku, dečaku od kojih 14-15 godina. Dečaku koji ima i oca i majku. Preneseno, ostavlja je onima koji Njega Bogom i Spasiteljem drže. A kako je ona po svemu nova Eva (Yahava - izvorno je ime Evino), majka je i novom čovječanstvu, onom koje je On, Isus izmirio s Bogom u sebi i po sebi.

Časteći onu koja je rekla: "Činite sve što vam kaže On, Njegova riječ nikad ne vara" (pazi to se za nekoga tko je samo čovjek nikada ne može reći. Meni lično su te Marijine riječi veoma indikativne. Sjeti se svadba je to u Kani Galilejskoj i scena u kojoj Isus svojoj majci kaže da ga se to što je mladencima nestalo vina ne tiče jer još nije došao Njegov čas. Scena je to u kojoj Marija doslovno u Isusovim očima, rečima, vidi da pred njom ne stoji netko tko je samo i isključivo samo njezin sin, običan čovjek. Trenutak je to kada se svih trideset godina njoj vraća, i kada joj pred očima stoje reči Gabrielove. Njezin sin, nije netko komu se može naređivati, nije netko koga se može uslovljavati, Marija to i ne pokušava. No, evanđelist nam ne piše da je odustala, pa na njezin zagovor, Isus čini svoje prvo čudo.

Što nam to govori?

Da se nikada neće čuti da je netko tko se njoj, Mariji povjerio, utjekao, zatražio od nje, ostao neuslišan. Njoj će se utijecati, posebno oni koji su se bojali lično se obraćati njezinom sinu. Uostalom, kako i ne bi kada je ona Svetište u kome je boravio On.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
O opasnoj naravno. Znam ja da ti ne negiraš..ali ti naravno pričaš o običnoj prehladi a to nije tako.

Bolest itekako postoji, simptomi postoje, ali mi ni dan danas ne znamo sta je uzrok tome, rekao sam. To moze biti bilo sta.. Da je virus u pitanju prihvatili smo bez pogovora i bez provere! Srbija nikad nije izolovala virus!

Naravno da bolest nije ni smrtonosna, niti je opasna kao sto se u medijima predstavlja.. Zaista je jaca prehlada, nista vise i nista manje od toga..

Da bilo je i ne da je bilo nego je sve više i više to zastupljeno. To su opasne stvari ali nažalost kod neukih koji misle da nešto znaju a ne znaju ova priča je melem za ranu...i forisraće je sve više.

Bolje je i to da pricaju nego da veruju da je vakcina "spasila covecanstvo"! Nijedna vakcina nije spasila covecanstvo pogotovo nece ova! Ona nije ni potrebna, kao ni maske ni distanca, ali se namecu kao test poslusnosti i sredstvo privikavanja!

I ne Jovane, nece ovo stati nikad, nece nas vakcina "spasiti", ovo je situacija koja se nece zavrsiti, osim ako ne smisle neki bolji metod da nas lupaju po usima..

Ajde da ne zagadimo temu..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Bolest itekako postoji, simptomi postoje, ali mi ni dan danas ne znamo sta je uzrok tome, rekao sam. To moze biti bilo sta.. Da je virus u pitanju prihvatili smo bez pogovora i bez provere! Srbija nikad nije izolovala virus!

Naravno da bolest nije ni smrtonosna, niti je opasna kao sto se u medijima predstavlja.. Zaista je jaca prehlada, nista vise i nista manje od toga..

Bolje je i to da pricaju nego da veruju da je vakcina "spasila covecanstvo"! Nijedna vakcina nije spasila covecanstvo pogotovo nece ova! Ona nije ni potrebna, kao ni maske ni distanca, ali se namecu kao test poslusnosti i sredstvo privikavanja!

I ne Jovane, nece ovo stati nikad, nece nas vakcina "spasiti", ovo je situacija koja se nece zavrsiti, osim ako ne smisle neki bolji metod da nas lupaju po usima..

Ajde da ne zagadimo temu..
Bolest je opasna. Hajde da ne pričamo ovde..upravu si.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Naravno da neće stati sve dok ih neko (tačnije Neko) ne udari onako kako samo On to ume.

Da li će za to koristiti ljude, ili će im pokazati Sam, na Njemu je.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Kada bi trebala recimo, da sastaviš jedan elaborat o poštovanju Marije, i da pri tom navedeš konkretni stih iz Novog Zaveta na kome se tvoje stavke o poštovanju Marije zasnivaju...

Darth Shone je baš lijepo napisao, pa ne moram ja. :)
Ne bih ja pisala nikakav elaborat o čašćenju Marije, već samo o Mariji, skromnoj službenici Gospodnjoj I Majci Božjoj. Mariju štujemo najviše kad nasljedujemo njezine kreposti. Razumiješ? Nije stvar samo u štovanju, Mariju iz poštovanja nazivamo kraljicom, ali Ona je više Majka nego kraljica, a njezinu majčinsku pomoć treba iskusiti u duhovnom životu.
Ti ne vidiš razloga da Gospu častiš, unatoć tome što Evanđelje o njoj govori, jer ne vjeruješ. Ali zato uzimaš sebi slobodu da jednu-dvije riječi iz Evanđelja primjeniš na Ellen White i obožavaš ju, jer vjeruješ u njezine riječi, štoviše vi adventisti visite o njezinim, tobože proročkim, riječima - ko pijanci oko flaše. :p

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Darth Shone je baš lijepo napisao, pa ne moram ja. :)
Ne bih ja pisala nikakav elaborat o čašćenju Marije, već samo o Mariji, skromnoj službenici Gospodnjoj I Majci Božjoj. Mariju štujemo najviše kad nasljedujemo njezine kreposti. Razumiješ? Nije stvar samo u štovanju, Mariju iz poštovanja nazivamo kraljicom, ali Ona je više Majka nego kraljica, a njezinu majčinsku pomoć treba iskusiti u duhovnom životu.
Ti ne vidiš razloga da Gospu častiš, unatoć tome što Evanđelje o njoj govori, jer ne vjeruješ. Ali zato uzimaš sebi slobodu da jednu-dvije riječi iz Evanđelja primjeniš na Ellen White i obožavaš ju, jer vjeruješ u njezine riječi, štoviše vi adventisti visite o njezinim, tobože proročkim, riječima - ko pijanci oko flaše. :p
Ja bih voleo baš ti. Niko tebe ne može zameniti :)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Ne vidi, jer ne želi da vidi. Uostalom, forenzički pristup Svetom Pismu nikako i ne može dovesti do duhovne poruke koje Pismo nosiu. Nikada.

Bog je Duh, a Duha ne možemo materijalnim sredstvima "naći".

I tu, upravo tu, jer Duha ne traže (Blago siromasima Duhom, njihovo je Kraljevstvo nebesko) nego ono što njihovi umovi traže, nekoga koga mogu usloviti i poznavanje koga im može dati moć, oni ne vide suštinu i postaju lake žrtve onoga ko im tu "moć" nudi.

Baš ta činjenica im je i otvorila put ka verovanju ženi koja nije znala šta govori.

Ona je više Majka nego kraljica, a njezinu majčinsku pomoć treba iskusiti u duhovnom životu.

I Kraljca je i Majka. Uostalom, što je drugo majka kraljeva? (Ps, čak je i njezino ime Marija označavalo ono što ona jest. Maariyah - Voljena od YHWH - Miljenica YHWH - Princeza). No doista je njezino Majčinstvo ono što je nama važnije. Obraćamo se njoj jer majka nas može dovesti do Sina onda kada je naše duhovno stanje tako teško da se bojimo da Njega, Svevladara, Svesilnog zazovemo.

Natrag