Ima li na forumu proroka?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Isabel, ja te pozivam da poštuješ Mariju onakko kak su to apostoli činili i da poštuješ sve svete onako kako se o u Bibliji radilo. Zato te pitam, šta mi iz Biblije vidimo? Kako se to poštovala Marija? Šta piše u Delima Apostolskim, poslanicma? Kako se ukazivalo poštvanje Mariji i ostalim svetima? Možeš li navesti neki Biblijski citat koji to pokazuje?

U Evanđelju čitamo:

Lk 1,46-48: Tada Marija reče: "Veliča duša moja Gospodina, klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju, što pogleda na neznatnost službenice svoje: odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom.

Naravno, Blažena Djevica Marija ovdje govori kako će je u svim naraštajima (do svršetka svijeta) oni koji su Kristovi zvati blaženom. Drugim riječima, oni koji je ne časte bar na način da je zovu blaženom, ne pripadaju njenom Sinu, nisu Kristovi, nisu kršćani. A zovu li EGWisti Isusovu Majku blaženom? :) Ne znate? A što mislite? Ovako vam stvari stoje. Sami se adventisti hvale kako je njihova proročica napisala 100 000 tipkanih A4 stranica. To vam je, sad ću na brzinu izračunati, računajući da koristimo standardni papir koji koristimo za printere koji je težak - 80 gr/m2:

100 000 x 0,21 x 0,297 x 80 = 498 960 grama = 498,96 kg. Pet stotina kila, ljudi moji, teži "plagijatorski opus" Ellen White. Zamislite da vam netko kaže kako će vam pokloniti sve što je "proročica Jela" napisala, pod uvjetom da to sve natovarite na leđa i odnesete doma. ;)

Vratimo se priči. Što mislite koliko je puta, u tih 500 kila, Ellen White Isusovu Majku počastila eoitetom "blažena"? :);) Odgovor ćete dobiti u nastavku. Čitajte i čekajte.

P.S. Ja sam ovoga čovjeka bio nazvao smradoslovom", jer to je, mire mi je bio zamjerio pa sam se išao malo i preispitati. Međutin, nakon njegovih postova u posljednja dva dana, ne radi se samo o "čovjeku smradoslovu", nego je riječ i o "čovjeku bljuvotini". Kako drugačije nazvati onoga koji već godinu dana nasrće na Krista, na Kristovu Crkvu i na svakog kršćanina ponaosob izjednačavajući Isusa i sotonu po boštvu, ja tražim da nas prestane vrijeđati vrijeđajući našega Boga Isusa Krista, a nakon svega toga on optuži katolike da su heretičari, jer ne vjeruju u Spasitelja i Boga Isusa Krista!?!?!?!?!?

Čovječe ....., citiraj sam sebe gdje i kada si Isusovu Majku nazvao blaženom. Ako je ne zoveš tako, onda Kristov nisi. Kristov nisi jednako kao što ti Kristova nije ni alkoholičarka Jelena.

P.S.S. Čovječe ....., obrati se doktoru Iliji Laodikeji Čvoroviću. On je čak i tripi pomogao.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Vratimo se priči. Što mislite koliko je puta, u tih 500 kila, Ellen White Isusovu Majku počastila eoitetom "blažena"? :);)Odgovor ćete dobiti u nastavku. Čitajte i čekajte.

Imao sam tu "sreću" da pročitam deo opusa "epistolaruma" pomenute osobe... tako da odgovor znam.

No čekam ga....

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
I kada se već pozivaš na stohove koji govore o blaženstvu Marije a ne razumeš šta to znači evo još pojedinaca i grupa koje su nazvane blaženim pa šta ćemo onda sa tim?

"I zvaće vas (Jeveje) blaženim svi narodi..." (Mal. 3:12)"..

Treba li se Jevrejma klanjati, poštovati i, moliti ime se kao Mariji? Jer vidi i oni su "blaženi". I jesu, ali prema ovim blaženima ti imaš totalni prezir.

"Blago meni, jer će me blaženom zvati žene." (1. Moj. 30:13)....

Reče Lija, Jakovljeva žena. Trebal li i Liju poštovati, moliti joj se, klanjati?

Biti blažen, ne znači da trebamo imati religijski odnos prema nekome i da mu ukazujemo religiozne počasti. To je po Bibliji. Tako da pojam blaženstva Željko Š, tebi je nepoznat.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Onda će ovome još manje. A kome "doktor Ilija Laki" ne može pomoći, tome nema pomoći ni od "doktorice alkoholičarke Jelene". Pa makar on bio i "Jovan fejk-čeker Deretić".

Njima doslovno, ponavljam doslovno samo i isključivo samo Bog može pomoći.... Samo Bog.

Ali ne onaj kome se u svom bezumlju klanjaju i propovedaju ga. Taj nikomu ne pomaže...

Pomoć im može doći, samo od Boga koji je Otac Sin Duh Sveti, od Boga koji je Tijelom Postao i čija je Majka Blažena Djevica Marija.

Ono čemu služe, NE BIĆE, idiot koji ne zna šta govori, čiji su "proroci" prevaranti kao i on sam, POMOĆI IM NE MOŽE.

Ponavljam, onima koji "izlizaše" Danielovu knjigu, kojima amđeli s kreditinim karticama trube u uši, pomoži može samo BOG.

No, Krist (a o Njemu, Svesilnom se radi) traži srce skrušeno i veru u Njega.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Marija je Bogorodica i iz toga proizazi sve.

Marija je Bogorodica Kristovima, antikristima pak, koji kažu da su Isus i sotona jednaki bogovi, Marija ili drolja - njima svejedno. Samo je jedan razlog zašto Jovan Mariju ne naziva droljom, kako je naziva jedan dio njegovih sunarodnjka Židova, jer bi mu tada bio otežan pristup muhamedancima, a Jovan je baš umislio kako je njegova mesijanska uloga usmjerena prema Židovima i muslimanima.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Marija je Bogorodica i iz toga proizazi sve.

A samo Sveto Pismo to govori.

Sjeti se, Josip, Sv. Josip, udovac, drvodelja, za koga je Marija isprošena, saznaje u svojoj ljudskosti da je ona trudna. Sjeti se kako se premišlja da je otpusti, (čime bi njezin život bio završen, ne samo osramoćen, završen, jer Mojsijeva prokletinja za takove stvari predviđa smrt kamenovanjem), sjeti se kako mu Bog preko anđela poručuje da je djete koje Marija nosi, dete Duha Svetoga, da joj niti jedan muškarac prišao nije.

Misliš li da Sv. Josip sumnja u anđela? Ne, nego kao i svi koje Duh Sveti (a anđeo je govorio po Duhu Svetom) shvata i prihvata istinu.

Zamisli kako je bilo Sv. Josipu, jer ono što je čuo i povjerovao značilo je da je Marija za njega TABU, nedodirljiva kao žena. S njom sve i da je fiziološki mogao (bio je poodmakle dobi, ali to kod muškaraca prestaje, za razliku od žena mnogo kasnije) DJECE NE MOŽE IMATI; NITI SMIJE IMATI.

Žena koja je eto postala pomajkom njegovoj djeci (sinovima i kćerima) iz prethodnog braka. (Bio je udovac) je NEDODIRLJIVA.

Naime, mjesto u kome je boravio BOG je sveto i presveto, TABU, te bi svaki pokušaj čovjeka da u to "uđe" bio katastrofalan.

Dakle da pojasnim, Marija je zatrudnjela po Duhu Svetom, te joj je djevičanstvo NETAKNUTO. Istovremeno, ni nakon rođenja Isusa, NI JEDAN MUŠKARAC JOJ NIJE PRIŠAO.

Dakle, Djevičanstvo je očuvano.

Istovremeno, žena koja rađa djete koje je začeto po Duhu Svetom, rađa koga?

Šta je Duh Sveti?

Bog.

Dakle, koga rađa Blažena Djevica Marija?

Boga.

Shodno tome, Ona, Blažena Djevica Marija - Mariah (Mariam) bat Joachim bat Hannah, je THEOTOKOS.

Uostalom to su ta VELIKA DJELA što joj ih Učini Svesilni.

Kći Evina, postala je nerukotvorena Škrinja Zavjetna, čime je važnost onoga što pod Mojsijem i njegovim naslednicima nosaše, prestade.

Dakle, pismolatri, ne tražite više Kovčega Zavjetnog, nema ga, a sve i da ga pronađete, ljušturu, ljudskim rukama pravljenu će te naći.

Pravi je Kovčeg Zavjeta, onog Večnog Zavjeta, uznet na NEBO, OKRUNJEN JE.

To je ona koju u svome slepilu, nakote Mileritski, nakote Samaelov, nazivate droljom ili samo običnom ženom.

Natrag