Ima li na forumu proroka?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Samo je jedan razlog zašto Jovan Mariju ne naziva droljom, kako je naziva jedan dio njegovih sunarodnjka Židova, jer bi mu tada bio otežan pristup muhamedancima, a Jovan je baš umislio kako je njegova mesijanska uloga usmjerena prema Židovima i muslimanima.

Tako pogrđivati Mariju?! Bože, sačuvaj!
Ako je ne žele častiti, zašto ju ne ostave na miru? Kao da ih nešto sili da je vrijeđaju, zar ne? :rolleyes:
Stvarno mi nije jasan Jovan...jasno mi je da je krivovjerac ili bolje "krivolovac". Ne znam kako bih drugačije rekla za čovjeka koji želi sve obraćati. To je tipično za početnika u duhovnom životu, da ne kažem ametera.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
To je tipično za početnika u duhovnom životu, da ne kažem ametera.

Ne, nije on amater. Amater čini to što čini iz ljubavi prema onome što čini.

A Jovan ne voli išta drugo do svoju gnozu. Gnozu koja mu daje iluziju da je superiroran u odnosu na druge.

Uostalom, upravo to, postizanje superiornosti u odnosu na druge, na samog Boga (ako Ga spoznamo, moći ćemo Ga uslovljavati, jer poznamo mu "karakter") i vodi gnostike od iskona.

Nikakva ljubav, nikakva radoznalost.

Volja za moć, za sticanje IMENA.

A to se i te kako vidi i iza besomučnog "naveštanjja" nekakvih "novih istina", novih "tumačenja", novih "svetala".....

Sjeti se šta je Isus rekao Sv.Petru kada ga je postavio za prvog Papu....

""Blago tebi, Šimune, sine Jonin, jer ti to ne objavi tijelo i krv, nego Otac moj, koji je na nebesima. A ja tebi kažem: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati. Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano na nebesima; a što god odriješiš na zemlji, bit će odriješeno na nebesima." "

Tijelo i krv koje Isus spominje, označavaju čovjeka.

Dakle, Šimunu - Petru (a to mu ime Isus daje, isto kao što je Bog Jakovu dao ime Israel) ISTINU nije objavio čovjek (donoseći mu nekakva nova saznanja) nego sam Bog Otac. ***

*** Niti je Sv. Petar iščitavao "proroštava" jer i to je spoznaja preko tijela i krvi.

U ovom delu Matejevog Evanđelja (pazi radi se o evanđelju prepunom aramejskih i hebrejskih izraza, te ovi "židovi koji to nisu" muku muče da nađu "izvor" Mateja sve se nadajući da je u tom izvoru nešto što "potvrđuje" njihovu zamisao.) imamo dakle dve stvari:

1. Samo Bog daje objavu Istine. Dakle nema pretraživanja i istraživanja "proroštava".

2. Ime stičemo samo i isključivo samo ako nam ga Bog da.

Kontekst ovog dela evanđelja je jasan da jasniji ne može biti i kao i sve ostalo u Svetom Pismu, i te kako negira mantre sinova Samaleovih - "židova koji to nisu".

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako je ne žele častiti, zašto ju ne ostave na miru? Kao da ih nešto sili da je vrijeđaju, zar ne? :rolleyes:

Sve kreće iz mržnje prema Kristu. Kada netko, kako to čini Jovan, Krista izjednačava sa sotonom, sve drugo je logičan slijed. Takvi tada moraju mrziti, jer ih je 'rodio' otac laži, i Kristovu Crkvu i Kristovu Žrtvu (Tijelo i Krv Kristovu), i na koncu Kristovu Majku Blaženu Djevicu Mariju.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
ZAVRŠNO SVEDOČANSTVO O DOGAĐAJIMA 2001 - 2022 GODINE VEZANIH ZA REFORMU I PROBUĐENJE ADVENTISTIČKE CRKVE, I KRAJ OVOZEMALJSKOG PORETKA
...Draga braćo i sestre, mi danas možemo zahvaliti jedino Bogu na njegovoj milosti i ljubavi, jer i pored naše nedostojnosti - on će nam dati priliku da se na kraju nađemo u njegovom carstvu slave.

Brate Laodikeja, dvaput sam pročitala tvoj post i čini mi se da si razočaran. Izgleda mi kao da te braća nisu razumjela ili te nisu uzeli za ozbiljno? Ja mislim da si sad na dobitku. Ako si pravi prorok, onda se na tebi ispunja ono što je Isus rekao - da nitko nije prorok u svom zavičaju, a ako nisi pravi prorok, onda si skinuo sa sebe teško breme. I to je super.
U cijelom tvom postu, najviše mi se svidjelo ovo što sam citirala. Stoga, dobrodošao u naš "obični" vjernički svijet. Naime, kršćani tako vjeruju i tako se nadaju 2000 godina. Bez mnogo priča, bez prorokovanja, samo vjera i pouzdanje u veiko milosrđe Božje.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Povodom toga, šta treba činiti? Šta kaže Novi Zavet?

Da budemo postojani u molitvi s Marijom i s apostolima i svima svetima. I da budemo radosni i da častimo takvu Majku i da plešemo, ako nam se hoće plesati. Ja sam za ples. :dance2:
I što još? Što mi srce kaže, ja ću učiniti, za druge ne znam.
'Ajde, čovječe, budi kreativan, sve što je na slavu Božju - dobro je! Isusa veseli kad častimo Njegovu Majku.
Ništa ne izmišljamo, ali imamo slobodu, zar ne?
Ti imaš problemčić jer si sve emocije prenio na Ellen i izmišljenu priču da se neki citat ili riječ iz Evanđelja odnosi na nju. E, to se zove prevara. Bah! :p

Natrag