Ima li na forumu proroka?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Čovječe ....., citiraj sam sebe gdje i kada si Isusovu Majku nazvao blaženom. Ako je ne zoveš tako, onda Kristov nisi.

Balgoslovljena medju zenama, blagoslovljen plod utrobe njene - Isus!

Sta drugo reci o jednoj takvoj velikoj zeni, nego imati duboko postovanje prema njoj. Ona je spremno prihvatila dodeljenu ulogu, i nije odbila, nego je odmah rekla - "evo sluskinje Gospodnje, neka mi bude po reci tvojoj"! Dok bi svako drugi rekao "zasto bas ja"..

Primer, primer...iz Biblije. Kako su je poštovali? Navedi.

A zasto nam uopste treba primer iz Biblije? Pa zar joj ne treba iskazivati zahvalnost i cast? Mislim da je ona izuzetan primer vere, cistote i ljubavi. Ne samo prema Bogu, vec i prema nama ljudima, svesno je usla u sve to znajuci da ce joj macem probosti dusu i srce, pa opet nije odbila, nego je ponizno prihvatila volju Bozju!

Ona je primer svima nama, i divno je sto imamo takvu zenu za nadahnuce. Posebno me raduje sto je u pitanju zena, jer zene ne treba da se osecaju zanemareno u svojoj ulozi majke i supruge. A Bog je zeleo da uzdigne zenski rod kroz ulogu Marije i da nam pokaze koliko su one vazne! Zato je Mariji dodelio ulogu i u planu spasenja.. Kroz zenu je doslo spasenje ovom svetu! I to je namerno Bog tako uradio!

Mogao je da zaobidje zenu, mogao je da spusti dete sa neba u kosari i preda Josifu. Ali bas da pokaze vrednost zene majke i supruge u porodici, da istakne njenu ulogu, on bira Mariju!

A imas primer kako su je postovali, kad joj Jelisaveta kaze: "I otkud mi to da majka moga Gospoda dođe k meni? Jer gle, kad glas tvoga pozdrava dođe do mojih ušiju, zaigra dete od radosti u mojoj utrobi."

Ona je Bozja majka, a ti to porices, dok je Jelisaveta postuje! Ona je i nasa majka, jer se kroz Hrista rodismo..

"I zvaće vas (Jeveje) blaženim svi narodi..." (Mal. 3:12)"..

Treba li se Jevrejma klanjati, poštovati i, moliti ime se kao Mariji? Jer vidi i oni su "blaženi". I jesu, ali prema ovim blaženima ti imaš totalni prezir.

Treba naravno! Brat se moli za brata! Ti se molis za mene i ja za tebe na zemlji! Tu se ne zaobilazi Isus! A evo vi verujete da je Enoh na nebu i Mojsije.. Od njih mozes traziti da se pomole za tebe, to nije greh!

Mi verujemo da je i Marija na nebu, pa trazimo od nje da se moli! Tu se ne radi o nekakvom "obozavanju" ili deifikaciji! Ona se moli zkao sluskinja Bozja, i to ako je zamolimo!

"Blago meni, jer će me blaženom zvati žene." (1. Moj. 30:13)....

Reče Lija, Jakovljeva žena. Trebal li i Liju poštovati, moliti joj se, klanjati?

Treba, zasto da ne, mozes joj traziti da se pomoli za tebe, ako samatras da je i ona nebu!

Biti blažen, ne znači da trebamo imati religijski odnos prema nekome i da mu ukazujemo religiozne počasti. To je po Bibliji. Tako da pojam blaženstva Željko Š, tebi je nepoznat.

A ko ima religijski odnos prema Mariji? Da li je iko deifikovao Mariju i nacinio je bozanstvom?

Nije!

Pa ipak vi usmisljate da mi to cinimo!
A mi se prema njoj odnosimo kao prema sluskinji Bozjoj, koja je blizu Boga, i koju mozemo zamoliti i da se pomoli za nas!

To nije protivno bibliji, a nije protivno ni veri u Hrista kao jedinom zastupniku! To je isto kao kada se ti na zemlji pomolis za mene, ti nisi zamenio Hrista!

Naime, mjesto u kome je boravio BOG je sveto i presveto, TABU, te bi svaki pokušaj čovjeka da u to "uđe" bio katastrofalan.

I ja to mislim. Ja tu zenu ne bih ni dotakao, ili bih pitao Boga smem li da joj pridjem.. I da mi dozvoli opet bih se bojao..

I bas ovde pada Jovanova teologija o "Hristu obicnom coveku", jer da mu je otac bio Josif, nastao bi iz odnosa coveka i zene i tada ne bi imao Bozansku prirodu vec bi bio obican covek, ali on ne nastaje na prirodan nacin! Sto je dovoljno indikativno!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Primer iz Biblije, kako se to radi.

Ne možeš doktrinu i veru graditi na osećanjima..već na egzaktnom primeru.
Ono što ti Mire i ostali poštovaoci Marije iznosite jeste zasnovano na osećanjima a ne na apostolskom učenju ili učenju Pisma.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A imas primer kako su je postovali, kad joj Jelisaveta kaze: "I otkud mi to da majka moga Gospoda dođe k meni? Jer gle, kad glas tvoga pozdrava dođe do mojih ušiju, zaigra dete od radosti u mojoj utrobi."

Ona je Bozja majka, a ti to porices, dok je Jelisaveta postuje! Ona je i nasa majka, jer se kroz Hrista rodismo..

Primer iz Biblije, kako se to radi.

Ne možeš doktrinu i veru graditi na osećanjima..već na egzaktnom primeru.
Ono što ti Mire i ostali poštovaoci Marije iznosite jeste zasnovano na osećanjima a ne na apostolskom učenju ili učenju Pisma.

Tako, dakle. Za tebe je Elizabeta, majka Ivana Krstitelja, bogohulnica, jer je Mariju nazvala "majkom svoga Gospodina".

Krasne li vjere, majku Ivana Krstitelja smatrati bogohulnicom, a pravoj bogohulnici Ellen White se klanjati i veličati je. :ludd/::bfghb:

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tako, dakle. Za tebe je Elizabeta, majka Ivana Krstitelja, bogohulnica, jer je Mariju nazvala "majkom svoga Gospodina".

Krasne li vjere, majku Ivana Krstitelja smatrati bogohulnicom, a pravoj bogohulnici Ellen White se klanjati i veličati je. :ludd/::bfghb:
A znaš li koji grčki izraz koristi u Luka 1,43? To je "kirios" koji se koristi za "gospodar", "moćnik", "uzvišen među ljudima".

Ona koristi izraz koji se koristi u Psalmu 110.."l'adoni",(heb), "gospodar moj". Dakle, Jelisavera upravo koristeći izraz iz Psalma 110 koji govori o Mešijah, samo potvrđuje da je dete Mešijah, a Mešijah je Čovek. On je "moj gospodar" ili naš Gospodar.

To prvo.

A drugo, mi u Pismu vidimo kakav odnos su verni imali prema onima nazvanim "blaženim". Nikakav religiozni odnos, niti molitve, niti proslava tih ljudi ikada nije organizovana. Takođe u Novom Zavetu šta imamo o Mariji u vezi konkretnog poštovanja iste. Kako su to apostoli i učenici radili?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Hmm, ne samo da slijedi bogohulnicu, nego kao i ona, ne zna što govori. (Takov im je sav kult)

Da pojasnim malo kolika je kognitivna disonanca akolita i vjernika bogohulnosti nazvane "crkvom" čekalaca dana saturnovog (shabat se na engleskom naziva saturday), može se vidjeti iz ovoga što Jovan posednuto pokušava namjetnuti kao "istinu" i "novo saznanje"

Naime, izvješće Lukinog evanđelja se, ako li budemo toliko bezobrazni (poput "istraživača" Pisama) i isključimo reči: "puna Duha Svetoga" iz izvješća susreta Elisabeth s Marijom, može tumačiti i u skladu s Jovanovom mantrom o Isusu kao isključivo čovjeku.

Na pitanje kako, odgovor se može naći u tome (a to "istraživači" Pisama konstatno ponavljaju, Jovan je to koristio nebrojeno puta u "dokazivanju" svoje blasfemije) da se reč Gospodin (U evanđelju Kyrios, hebrejski Adonai - Adon) može tumačiti i u čisto ljudskom značenju te riječi.

Ako li to uzmemo u obzir (a možemo samo i isključivo samo ako li iskasapimo evanđelje (nama to ne pada na pamet, ali "istraživačima" Pisama to i te kako pada na pamet) i izbacimo "puna Duha Svetoga" u opisu Elisabethine reakcije na Marijin glas, onda Elisabetha nije "bogohulila", kako to Jovan u svojoj aroganciji tvrdi, nego je, pod uslovom da je Marijino dijete zaista obećani mesija, samo priznala da je Isus adonai, gospodar, kralj, zemaljski gospodar (gospodin), zemaljski kralj.

Što dakle vidimo u Jovanovom (ali i pisanju, govoru ostalih "istraživača" Pisama) mantranju?

Nekonzistentnost u svemu, osim u sleđenju prevarantkinje iz Maine-a.

Naravno, branioci blasfemičnog ludila, a to se ludilom i mora nazvati, će mantrati o tome kako je "puna Duha Svetoga" kasnija "interpolacija, kako u "uzvornom" tekstu Lukina evanđelja toga nema, i tome slično, no dokazi, pisani dokazi ih demantiraju, te je onda Elisabeth doista Mariju nazvala Majkom svojeg Gospodina, točnije Majkom Božijom.

Što opet ne znači da je Elisabeth hulila, jer ne zaboravimo, Duh Sveti nikoga ne navodi na huljenje.

Shodno tome, Ellen Gould Harmon White, svi koju nju slijede, čine što?

Hule na Duha Svetoga.

Case closed.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A znaš li koji grčki izraz koristi u Luka 1,43? To je "kirios" koji se koristi za "gospodar", "moćnik", "uzvišen među ljudima".

Ona koristi izraz koji se koristi u Psalmu 110.."l'adoni",(heb), "gospodar moj". Dakle, Jelisavera upravo koristeći izraz iz Psalma 110 koji govori o Mešijah, samo potvrđuje da je dete Mešijah, a Mešijah je Čovek. On je "moj gospodar" ili naš Gospodar.

To prvo.

A drugo, mi u Pismu vidimo kakav odnos su verni imali prema onima nazvanim "blaženim". Nikakav religiozni odnos, niti molitve, niti proslava tih ljudi ikada nije organizovana. Takođe u Novom Zavetu šta imamo o Mariji u vezi konkretnog poštovanja iste. Kako su to apostoli i učenici radili?

Ti si u pravu. Ne priliči vama koji veličate "Judu Martina" koji se objesio, istovremeno štovati i Majku našega Spasitelja i Boga Isusa Krista. Što ne ide zajedno, ne ide.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ti si u pravu. Ne priliči vama koji veličate "Judu Martina" koji se objesio, istovremeno štovati i Majku našega Spasitelja i Boga Isusa Krista. Što ne ide zajedno, ne ide.

Upravo tako.
Štovati nju, nerukotvoreni Kovčeg Zavjeta, zajedno s samoubojicom Lutherom, krvolocima Zwinglijem, Calvinom, Melahtonom, produktima američkog luđačkog "revivala", ne ide.

Svakom svoje.

Nama Božije, njima Samaelovo - sotonino.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Šta znači "veličati" Isusovu majku ili ne veličati? Ako ja imam stav prema njoj kao što su imali apostoli, ukazujući na nju kao na vernog slugu Božijeg, i ništa više od toga, da li ja sad grešim? Trebam li više nešto prema njoj činiti od najjednostavnijeg nazvati je sluškinjom Božijim, kao što i jeste.

To je sasvim dovoljno jer više od toga nije najavljeno u Pismu niti su apostoli ukazali da treba još nešto? Ne vidimo praksu prema njoj koja nam je sada poznata. Zar ne treba ostati na apostolskom i Bilblijskom i niko ne bi bio tužan pa ni Marija, verna sluškinja Jahve. :). Ona je svu slavu dala Jahve, i tako i mi trebamo činiti.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Niko Mariju "ne dira", već se po ovoj doktrini koju zastupaš, nameće jedno Bibliji nepoznato, poštovanje i gle apsurda, onda se oni koje takvo Bibliji nepoznato poštovanje ne praktikuju optužuju da "nedovoljno poštuju" Mariju ili nekog drugog svetog. Zaista, nesuvislo rezonovanje.

Zašto Mariji i bilo kom drugom svetom ne bi iskazivali poštovanje onako kakvo vidimo u Bibliji.

Uzmi primer najvećeg proroka u Torah, proroka Mojsija. Nema većeg od njega po značaju za Izrael. Šta vidimo u Pismu, kakvo su mu poštovanje izražavali potomci? Na koji način osim kroz pomen da je Mojsije veliki sluga Gospodnji i ništa više od toga.

Zar ne treba da sledimo takav primer za sve svete. Trebamo li nametnuti ono što je nepoznato Biblijskoj religiji?

Natrag