- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
To je na nemačkom?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
To je na nemačkom?
Taj izvor koji daješ je na nemačkom. Videću, u narednom periodu...proveriću.
Ne brini. 007 se uvek snađe
Što, već štrecaš od 007? Haha..Blago tebi i "blago budalama".
Ja samo na osnovu činjenica a ne na osnovu pretpostavki. Činjenica je kada nađeš stih u Pismu za praksu koju vršiš sada , da je to validno.
Mire, o čemu mi pričamo? Tu se radi o molitvi za bližnje a ne molitvi upućene bližnjem.
Zamisli da se ja molim tebi? Ima li smisla moliva upućena čoveku?
Niko od apostola nije uveo praksu moltve svetima, niti Mariji.Nikakav kontakt ne postoji između mrtvih i živih u Pisu i to je zabranjeno, suprotno pismu:"da se ne nađe u tebe okoji pita mrtve"..ništa nemamo da ih pitamo niti da razgovoramo sa njima
Nemamo nikakvu praksu takvu ni za Mariju ni dok je živa bila ni kada je umrla.
Zato Mire tražim jednostavne tekstove Pisma za prakse oko Marije ili bilo kog drugog svetog ili blaženog nazvanog
A opet ne shvatas smisao zakona koji zabranjuje spiritizam! Nije on dat zato sto mrtvi ne cuju i ne vide ili zato sto kontaktiras demone, vec zato sto su ljudi u proslosti "mrtve smatrali bogovima", iz tog razloga im je zabranio kontakt, da bi sprecio idolopoklonstvo! Smisao ti je upravo u dekalogu!
Mire, nemamo praksu za Mariju u Novom Zavetu. Ja nemam nameru da skrećem sa teme.Ja ti dao stih da je Jelisaveta castila Mariju kao i mi, a ti meni ne dajes stih da je to zabranjeno? Daj takav stih!
Pricamo o tome da je "molitva razgovor", bilo sa Bogom bilo sa nekim na nebu!
Molitva nije samo deo naseg obozavanja, vec i sredstvo komunikacije! A mi sa Marijom razgovaramo i trazimo da se ona moli za nas!
To je isto kao da ja molim tebe da se ti pomolis za mene! Jesam li zato gresan?
Ja te molim da se ti molis za mene! To ne znaci da si ti bog ako sam te nesto zamolio, niti je Marija boginja jer si je nesto zamolio!
Namerno ili ne, ti ne zelis da shvatis!
Ma nemoj!
A kada Bog razgovara sa umrlima u otkrivenju? Pa im kaze "da se jos malo strpe i sacekaju da se popuni broj brace njihove koja treba da budu ubijena kao i oni"..
Zar ces Boga nazvati "spiritistom"???
Eto i on ti razgovara sa umrlima!
A opet ne shvatas smisao zakona koji zabranjuje spiritizam! Nije on dat zato sto mrtvi ne cuju i ne vide ili zato sto kontaktiras demone, vec zato sto su ljudi u proslosti "mrtve smatrali bogovima", iz tog razloga im je zabranio kontakt, da bi sprecio idolopoklonstvo! Smisao ti je upravo u dekalogu!
Ali vi opet sve zakone shvatate "slovom" bukvalno, umesto duhom da razumete sustinu!
Mi nemamo praksu za mnoge stvari u bibliji! Opet na bibliju gledas kao na "prirucnik" koji ce ti za svaku stvar reci - "ovo smes a ovo ne smes"..
To je suludo! Jer toliko je zivotnih situacija koje bi te mogle iznenaditi i zadesiti, da bi morao da obuhvatis sve dogadjaje sadasnje i buduce, da ne bi ni u sami svet stale knjige, a niti bi se mogle procitati!
Zato je u bibliji dato "uopsteno", tako da pomogne coveku da izgradi svoj karakter u skladu sa Bozjim, i da nude u stanju da se ispravno postavu bilo kojoj situaciji koja bi ga mogla zadesiti!
Kakva je inace korist od zakona, ako te on ne moze sacuvati bilo gde? Hoce li te zapovest "postuj oca i majku" ili "ne cini preljube" cuvati i na nebu?
Taj zakon je zemaljski zakon, postavljen da zauzda covekov karakter i izgradi u njemu naviku, da ga vaspita! Nije zakon suvo "slovo" na papiru, da ga ti nosas sa sobom i buljis u njega stalno, vec da njime izgradis svoje srce, da shvatis sustinu!
Daj ti meni dokaz da je zabranjeno moliti se bliznjem za pomoc!
A za zagrobni zivot sam ti vec odgovorio - I Bog razgovara sa mrtvima pa nije spiritista niti prestupnik zakona!
To sto nama Bog zabranjuje se moze prekrsiti, jer zakon nije suvoparno slovo na papiru! Kao sto i Hristos kaze farisejima: "Moj Otac sve do sada radi, pa radim i ja" - a to im kaze jer nisu razumevali smisao zakona, da nije ogranicenje na spoljasnjem vrsenjuvslova, vec se ono odnosi na unutrasnje - covekovo bice i na srce! Zato Hristos radi subotom, pa nije prestupnik zakona, jer nije smisao na spoljasnjem cinu, vec na unutrasnjem srcu!
Dakle, zabrana razgovora sa mrtvima, proizlazi iz njihovog obozavnja umrlih kao "bogova", i da ne bi to radili postavio im je ovu zapovest! A mi umrle ne smatramo bogovima, pa nama taj zakon nema nikakvu svrhu!