Ima li na forumu proroka?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To je na nemačkom?

Mogu ti reći da je Martin Luther bio divljak i na njemačkom i na engleskom i na svakom drugom jeziku na koje bi preveli njegove svinjarije. Dakle, traži ovo:

Subotarski svetac Martin Luther: Ne razumijem ni grčki, a ni hebrejski, ali se ipak prilično želim uhvatiti u koštac s jednim Grkom i Hebrejem.“ (Govori za stolom, Jena, 1603, Folio 451) ;)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Taj izvor koji daješ je na nemačkom. Videću, u narednom periodu...proveriću.

A znaš li ti njemački? :) Znaš li njemački "dobro" kao i latinski? Dakle, znaš li bar pola osobnih zamjenica u njemačkom?

A dok ti naučiš nešto njemačkog, daj provjeri ovo:

Subotarski svetac Martin Luther Juda: Kada sam pogledao Krista (raspelo), vidio sam đavla”. ;)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne brini. 007 se uvek snađe :)

Nadam se da ti znaš nemački pa si pročitao sva dela. Mora i 007 malo da odloži

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja samo na osnovu činjenica a ne na osnovu pretpostavki. Činjenica je kada nađeš stih u Pismu za praksu koju vršiš sada , da je to validno.

Ja ti dao stih da je Jelisaveta castila Mariju kao i mi, a ti meni ne dajes stih da je to zabranjeno? Daj takav stih!

Mire, o čemu mi pričamo? Tu se radi o molitvi za bližnje a ne molitvi upućene bližnjem.

Pricamo o tome da je "molitva razgovor", bilo sa Bogom bilo sa nekim na nebu!

Molitva nije samo deo naseg obozavanja, vec i sredstvo komunikacije! A mi sa Marijom razgovaramo i trazimo da se ona moli za nas!

To je isto kao da ja molim tebe da se ti pomolis za mene! Jesam li zato gresan?

Zamisli da se ja molim tebi? Ima li smisla moliva upućena čoveku?

Ja te molim da se ti molis za mene! To ne znaci da si ti bog ako sam te nesto zamolio, niti je Marija boginja jer si je nesto zamolio!

Namerno ili ne, ti ne zelis da shvatis!

Niko od apostola nije uveo praksu moltve svetima, niti Mariji.Nikakav kontakt ne postoji između mrtvih i živih u Pisu i to je zabranjeno, suprotno pismu:"da se ne nađe u tebe okoji pita mrtve"..ništa nemamo da ih pitamo niti da razgovoramo sa njima

Ma nemoj!

A kada Bog razgovara sa umrlima u otkrivenju? Pa im kaze "da se jos malo strpe i sacekaju da se popuni broj brace njihove koja treba da budu ubijena kao i oni"..

Zar ces Boga nazvati "spiritistom"???
Eto i on ti razgovara sa umrlima!

A opet ne shvatas smisao zakona koji zabranjuje spiritizam! Nije on dat zato sto mrtvi ne cuju i ne vide ili zato sto kontaktiras demone, vec zato sto su ljudi u proslosti "mrtve smatrali bogovima", iz tog razloga im je zabranio kontakt, da bi sprecio idolopoklonstvo! Smisao ti je upravo u dekalogu!

Ali vi opet sve zakone shvatate "slovom" bukvalno, umesto duhom da razumete sustinu!

Nemamo nikakvu praksu takvu ni za Mariju ni dok je živa bila ni kada je umrla.

Mi nemamo praksu za mnoge stvari u bibliji! Opet na bibliju gledas kao na "prirucnik" koji ce ti za svaku stvar reci - "ovo smes a ovo ne smes"..

To je suludo! Jer toliko je zivotnih situacija koje bi te mogle iznenaditi i zadesiti, da bi morao da obuhvatis sve dogadjaje sadasnje i buduce, da ne bi ni u sami svet stale knjige, a niti bi se mogle procitati!

Zato je u bibliji dato "uopsteno", tako da pomogne coveku da izgradi svoj karakter u skladu sa Bozjim, i da nude u stanju da se ispravno postavu bilo kojoj situaciji koja bi ga mogla zadesiti!

Kakva je inace korist od zakona, ako te on ne moze sacuvati bilo gde? Hoce li te zapovest "postuj oca i majku" ili "ne cini preljube" cuvati i na nebu?

Taj zakon je zemaljski zakon, postavljen da zauzda covekov karakter i izgradi u njemu naviku, da ga vaspita! Nije zakon suvo "slovo" na papiru, da ga ti nosas sa sobom i buljis u njega stalno, vec da njime izgradis svoje srce, da shvatis sustinu!

Zato Mire tražim jednostavne tekstove Pisma za prakse oko Marije ili bilo kog drugog svetog ili blaženog nazvanog

Daj ti meni dokaz da je zabranjeno moliti se bliznjem za pomoc!

A za zagrobni zivot sam ti vec odgovorio - I Bog razgovara sa mrtvima pa nije spiritista niti prestupnik zakona!

To sto nama Bog zabranjuje se moze prekrsiti, jer zakon nije suvoparno slovo na papiru! Kao sto i Hristos kaze farisejima: "Moj Otac sve do sada radi, pa radim i ja" - a to im kaze jer nisu razumevali smisao zakona, da nije ogranicenje na spoljasnjem vrsenjuvslova, vec se ono odnosi na unutrasnje - covekovo bice i na srce! Zato Hristos radi subotom, pa nije prestupnik zakona, jer nije smisao na spoljasnjem cinu, vec na unutrasnjem srcu!

Dakle, zabrana razgovora sa mrtvima, proizlazi iz njihovog obozavnja umrlih kao "bogova", i da ne bi to radili postavio im je ovu zapovest! A mi umrle ne smatramo bogovima, pa nama taj zakon nema nikakvu svrhu!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A opet ne shvatas smisao zakona koji zabranjuje spiritizam! Nije on dat zato sto mrtvi ne cuju i ne vide ili zato sto kontaktiras demone, vec zato sto su ljudi u proslosti "mrtve smatrali bogovima", iz tog razloga im je zabranio kontakt, da bi sprecio idolopoklonstvo! Smisao ti je upravo u dekalogu!

Uzalud ti sve, ponavljam, uzalud. Mileritski nakot nema blage veze o onome o čemu govori. Nikada i nije imao.

Ne poznaju kontekst, ne poznaju ništa i shodno tome ne da laprdaju, nego i hule do besvesti.

Pod jedan, smrt, mrtvi u Svetom Pismu nema samo jedno značenje (ono fizičko, materijalno) nego i metaforičko. Dakle, neko može biti fizički živ, ali duhovno mrtav i obratno.

Pod dva, ono o čemu subotarska opsesija govori ne odnosi se na ono što oni laprdaju, nego na ZABRANU NEKROMANTIJE KAO MAGIJAŠKE OKULTISTIČKE PRAKSE,

Pod tri, najraniji i najstariji oblik ljudskog oblika "religije" bio je obožavanje predaka, duhova predaka, a to je već politeizam, dakle odbacivanje Boga.

Pod četiri Sveto Pismo doslovno i metaforički NAGLAŠAVA RAZLIKU IZMEĐU DEMONA (PALIH ANĐELA I NIŽIH DUHOVNIH BIĆA) I DUHOVA MRTVIH LJUDI. Dakle, nema ni pomena o tome da Sveto Pismo poistovećuje duhove umrlih (fizički umrlih ljudi) s demonima kao što to čine sektaški bezumnici.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja ti dao stih da je Jelisaveta castila Mariju kao i mi, a ti meni ne dajes stih da je to zabranjeno? Daj takav stih!

Pricamo o tome da je "molitva razgovor", bilo sa Bogom bilo sa nekim na nebu!

Molitva nije samo deo naseg obozavanja, vec i sredstvo komunikacije! A mi sa Marijom razgovaramo i trazimo da se ona moli za nas!

To je isto kao da ja molim tebe da se ti pomolis za mene! Jesam li zato gresan?

Ja te molim da se ti molis za mene! To ne znaci da si ti bog ako sam te nesto zamolio, niti je Marija boginja jer si je nesto zamolio!

Namerno ili ne, ti ne zelis da shvatis!

Ma nemoj!

A kada Bog razgovara sa umrlima u otkrivenju? Pa im kaze "da se jos malo strpe i sacekaju da se popuni broj brace njihove koja treba da budu ubijena kao i oni"..

Zar ces Boga nazvati "spiritistom"???
Eto i on ti razgovara sa umrlima!

Ali vi opet sve zakone shvatate "slovom" bukvalno, umesto duhom da razumete sustinu!

Mi nemamo praksu za mnoge stvari u bibliji! Opet na bibliju gledas kao na "prirucnik" koji ce ti za svaku stvar reci - "ovo smes a ovo ne smes"..

To je suludo! Jer toliko je zivotnih situacija koje bi te mogle iznenaditi i zadesiti, da bi morao da obuhvatis sve dogadjaje sadasnje i buduce, da ne bi ni u sami svet stale knjige, a niti bi se mogle procitati!

Zato je u bibliji dato "uopsteno", tako da pomogne coveku da izgradi svoj karakter u skladu sa Bozjim, i da nude u stanju da se ispravno postavu bilo kojoj situaciji koja bi ga mogla zadesiti!

Kakva je inace korist od zakona, ako te on ne moze sacuvati bilo gde? Hoce li te zapovest "postuj oca i majku" ili "ne cini preljube" cuvati i na nebu?

Taj zakon je zemaljski zakon, postavljen da zauzda covekov karakter i izgradi u njemu naviku, da ga vaspita! Nije zakon suvo "slovo" na papiru, da ga ti nosas sa sobom i buljis u njega stalno, vec da njime izgradis svoje srce, da shvatis sustinu!

Daj ti meni dokaz da je zabranjeno moliti se bliznjem za pomoc!

A za zagrobni zivot sam ti vec odgovorio - I Bog razgovara sa mrtvima pa nije spiritista niti prestupnik zakona!

To sto nama Bog zabranjuje se moze prekrsiti, jer zakon nije suvoparno slovo na papiru! Kao sto i Hristos kaze farisejima: "Moj Otac sve do sada radi, pa radim i ja" - a to im kaze jer nisu razumevali smisao zakona, da nije ogranicenje na spoljasnjem vrsenjuvslova, vec se ono odnosi na unutrasnje - covekovo bice i na srce! Zato Hristos radi subotom, pa nije prestupnik zakona, jer nije smisao na spoljasnjem cinu, vec na unutrasnjem srcu!

Dakle, zabrana razgovora sa mrtvima, proizlazi iz njihovog obozavnja umrlih kao "bogova", i da ne bi to radili postavio im je ovu zapovest! A mi umrle ne smatramo bogovima, pa nama taj zakon nema nikakvu svrhu!
Mire, nemamo praksu za Mariju u Novom Zavetu. Ja nemam nameru da skrećem sa teme.

Dakle, imaš li stihove koji opravdavaju prakse oko Marije ili ne? Molim te usredsredi se na temu, nemoj ići na sporedne teme.

Znači, samo Novi Zavet i praksu oko Marije. Imaš li priložiti stih(ove) ?

Natrag