Ima li na forumu proroka?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Dakle, imaš li stihove koji opravdavaju prakse oko Marije ili ne?
Znači, samo Novi Zavet i praksu oko Marije. Imaš li priložiti stih(ove) ?

Mire ti je dobro rekao - daj ti najprije citate iz Biblije koji zabranjuju štovanje Majke Božje.
Stvar je jednostavna: onoga časa kada su protestanti zamrzili Crkvu, zamrzili su i Mariju.
Kod tebe, Jovane, stvari se dodatno kompliciraju jer svoj vlastiti put koji stvaraš u mješavini krivovjerja.
Kako sam već rekla i "prorokovala" :p, sve će ti se smučiti jednog dana i ostavit ćeš takvog boga kojeg si stvorio u svom vlastitom umu. Naravno, Ellen ti je kumovala u tome.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mire ti je dobro rekao - daj ti najprije citate iz Biblije koji zabranjuju štovanje Majke Božje.

E moja Isabel, opet skrećemo sa teme. Kako da se zabrani ono što nije ni postojalo tada :). Dakle, zamena teza.

Stvar je jednostavna: onoga časa kada su protestanti zamrzili Crkvu, zamrzili su i Mariju.

Isabel, ne mrze protestasnti Mariju. Odakle ti to? Vidiš, to je predubeđenje. Niko ne mrzi Mariju niti ima zašto. Marija je verni sluga Božiji, a zašto bi nju mrzeo neko? E sada, Mariologija je nešto drugo. Poštovanje nepoznato Bibliji, je svakako nešto što nemože biti prihvatljivo. O tom poštovanju, koje nepostoji u Bibliji je reč i takvo poštovanje se mora odbaciti. Zato Marija, kao verni sluga Božiji je jedno a "Mariologija" ustanovljena u Efesu 431. je nešto sasvim drugo. Nadam se da možeš ovo razgrančiti.

Zato ja pozivam svakoga da mi nevede stih(ove) iz Pisma gde se ta praksa časti koja postoji od 431.n.e primenjuje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
E moja Isabel, opet skrećemo sa teme. Kako da se zabrani ono što nije ni postojalo tada :). Dakle, zamena teza.

Kako nije postojala Majka Božja? Postojala je odvijeka u Božjem naumu.
Vi uopće ne razumijete Pisma U Duhu, svatko lupa po svom i samo pravi buku.
K'o puna vreća oraha, puno ljusaka, a nigdje jezgre, svi šuplji.

Zato ja pozivam svakoga da mi nevede stih(ove) iz Pisma gde se ta praksa časti koja postoji od 431.n.e primenjuje.

Crkva je tako rekla i točka.
Šmokljana je oduvijek bilo i takvi su stoljećima svašta baljezgali, onda je Crkva rekla:
Ne, dosta! Marija je Bogorodica!
Znaš ti sv. Augustina? I on je već u 4. stoljeću morao reći: vjerujem u Evanđelje jer mi je sveta majka Crkva ( stup i uporište istine) rekla da vjerujem u njih.
A ti, niti imaš Crkvu niti Majku, i što ti ja sad mogu? Žao mi je, eto, stvarno mi je žao.:rolleyes:

Ali.., mogu ti ostaviti jednu lijepu interpretaciju Marijinog Veliča:

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pozdrav od DŽ.B...

Ovo DŽ.B. ti sigurno znači - džaba bulazniš. :)

Dakle, imaš li stihove koji opravdavaju prakse oko Marije ili ne? Molim te usredsredi se na temu, nemoj ići na sporedne teme.

Znači, samo Novi Zavet i praksu oko Marije. Imaš li priložiti stih(ove) ?

A imaš li ti stihove u Novom zavjetu za ovu "nauku" i za ovu "Kristologiju"!?!?!?

Subotarski svetac Martin Luther Juda: Krist je kao prvi počinio preljub sa ženom kod bunara, o čemu nam zbori sv. Ivan. Zar nisu svi o njemu govorili: 'Što je to s njom radio?' Drugo, s Marijom Magdalenom, i treće, sa ženom uhvaćenom u preljubu, koju je tako lako otpustio. Tako je i Krist, koji je bio tako čistog morala, morao biti kriv za blud prije nego je umro.“ (WA Tr, 2, 107)
-----------------
Dakle, "Martinov mudžahedine", molim citat iz Novog zavjeta gdje se vidi da su apostoli prakticirali Isusa zvati kurvarom i preljubnikom, kako to čini i prakticira vaš ćaća Martin, koji se "onomad objesi".

P.S. Kako si ti lijen, nesposoban i drski krivotvoritelj i prevarant, za ovo ću sada ja priložiti "dokument" koji sam gore naveo kao izvor. Evo ga:

Martin Luther, Tischreden, knjiga 2

1629887636532.png

Ovo dolje je originalni njemački tekst iz navedene knjige, gore citiranog Lutherovog
teksta o "Isusu preljubniku i kurvaru".

1629887451444.png

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Evo nešto iz razgovora za stolom...recimo o čistilištu:

"Što se tiče čistilišta, nema mesta u Pismu gde se ono pominje, niti ga mi trebamo na bilo koji način dozvoliti; jer ono zamračuje i potcenjuje milost, prednosti i zasluge našeg blagoslovenog, slatkog Spasitelja Isusa Hrista."

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Željko, za svaki navod moraš dati reference. Ako si pronašao tekst iz 1603 o kome smo govorili juče, moraš dati tekst na nemačkom. Ako toga nema, tvoje navođenje uoppšteno ništa ne znači. Dakle, moraš dati konkretno taj odeljak na nemačkom ili engleskom...kako god.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kako nije postojala Majka Božja? Postojala je odvijeka u Božjem naumu.

Jel se praviš da nisi razumela ili stvarno nisi razumela? Ja govorim o Mariolgiji..to nije postojalo..ne o Mariji. Zato sam ti rekao ne možeš očekivati da Pismo nešto demantuje ako to ne postoji. Marilogoija iz 431 n.e nije postojala tako da ne postoji potreba Pisma da to dematuje.

Zato tražim stihove koji potvrđuju Marilogiju..sve prakse koje činiti u vezi nje..gde su teksotovi iz Pisma?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Crkva je tako rekla i točka.

To nije dovljono. U Pismu imamo praksu apostola..gde vidimo u toj prksi molitvu Mariji? Gde vidimo u toj praksi da je nazivaju "Kraljivom neba"?

Možeš li navesti..evo za tebe zadatak..iz Novog Zaveta biolo koji tekst o Mariji..od vremena vaznesenja Hrista pa u prvoj apostolskoj crkvi..kakav je odnos prema Mariji..šta kažu apostoli? Kako se prva crkva ophodila prema njoj. Eto razmisli samo to...navedi stihove koji o njoj govore. To je najbolji način da uvidš kakvu je crkva imala praksu zaista u odnosu na Mariju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zato tražim stihove

Subotarski svetac Martin Luther Juda: Krist je kao prvi počinio preljub sa ženom kod bunara, o čemu nam zbori sv. Ivan. Zar nisu svi o njemu govorili: 'Što je to s njom radio?' Drugo, s Marijom Magdalenom, i treće, sa ženom uhvaćenom u preljubu, koju je tako lako otpustio. Tako je i Krist, koji je bio tako čistog morala, morao biti kriv za blud prije nego je umro.“ (WA Tr, 2, 107)
-----------------

Gdje su ti stihovi u Novom zavjetu o Isusu kurvaru i preljubniku kojega vam ćaća naučava?

Natrag