Ima li na forumu proroka?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Luter upravo i ovde samo ukazuje šta se mislilo za njega. To nam i apostoli prenose..kada navode lažne optužbe neprijatelja na Hrista

Sve si lepo naveo i sam..samo ne znaš da protumačiš ni ono što navedeš. Bio je proglašen krivim

Tko je Isusa optužio za kurvanje i bludničenje osim Martina Jude Luthera? Citiraj, mudžahedine Martinov.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti se sam stavljaš u istu poziciju sada kao narod i fariseji kada su pogrešno razumeli Hristove postupke, izokrenuvši ih. Isto i ti radiš.

Luter nigde, ali nigde nije rekao da je Isus živeo u braku sa Marijom Magdalenom. Ako to nađeš od Lutera onda tvoje reči imaju smisla. Luter nigde to ne kaže. Tako da nemoj iskrivljavati reči Luterove.

On sam kaže: "Tako je i Krist, koji je bio tako čistog morala, morao biti kriv za blud prije nego je umro.“

Jesi li zapazio da u istoj rečenici Luter kaže da je Isus bio čistog morala? Kud ti to promaknu? Jesi li slep? Bio je čistog morala a "morao je biti kriv za blud". Dakle, iako je čistog morala njega su okrivili za blud.

Samo slepoća ne može da uvidi kontradikcije koje proizilaze iz Luterove rečenice koju navodi da dokaže da Luter priča o Hristu da je bludnik. Ti si time na istom nivou kao narod i fariseji koji zlobiše za Hrista.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kako možeš ove bljuvotine pisati?

To ti ćaća Martin piše. Evo ti još jednom:

Subotarski svetac Martin Luther Juda: Krist je kao prvi počinio preljub sa ženom kod bunara, o čemu nam zbori sv. Ivan. Zar nisu svi o njemu govorili: 'Što je to s njom radio?' Drugo, s Marijom Magdalenom, i treće, sa ženom uhvaćenom u preljubu, koju je tako lako otpustio. Tako je i Krist, koji je bio tako čistog morala, morao biti kriv za blud prije nego je umro.“

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
On sam kaže: "Tako je i Krist, koji je bio tako čistog morala, morao biti kriv za blud prije nego je umro.“

A šta kaže ovde "koji je bio tako čistog morala". Šta ćemo sa time? Zar je moguće da misliš da smo svi ovde neuki i neupućeni da ne vidimo ovakav tvoj propust. Šta ćemo sa time gde Luter kaže da je Isus bio čistog morala?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A šta kaže ovde "koji je bio tako čistog morala". Šta ćemo sa time? Zar je moguće damisliš da smo svi ovde neuki i neupućeni da ne vidimo ovakav tvoj propust. Šta ćemo sa time gde Luter kaže da je Isus bio čistog morala?

Luther je za sebe mislio i tvrdio da je čistog morala, a sam je opet priznao da je najveći kurvar i bludnik, pa da bi sebe opravdao i oprao dosjetio se i Isusa optužio da se sa ženama kurvao. Divljak ti je ćaća, divljak kakvog svijet više nikada neća vidjeti.

Subotarski svetac Marin Luther: „Kao što ne mogu otkotrljati brda, letjeti s pticama i zaustaviti svoje sranje i kurvanje, zamračiti sunce, stvarati nove zvijezde, odgristi si nos, tako se ne mogu ostaviti razvratnosti.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Subotarski svetac Marin Luther: „Kao što ne mogu otkotrljati brda, letjeti s pticama i zaustaviti svoje sranje i kurvanje, zamračiti sunce, stvarati nove zvijezde, odgristi si nos, tako se ne mogu ostaviti razvratnosti.
Ni ovo nije tačno da je rekao. Video sam nedavno ovu rečenicu u originalu..i uopšte nije tako rekao. Opet izmišljen tekst.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Zato tražim stihove koji potvrđuju Marilogiju..sve prakse koje činiti u vezi nje..gde su teksotovi iz Pisma?

Marija, Majka Božja opravdava i potvrđuje mariologiju. Mogu ja, može Slap i Darth, može tko god štuje Mariju kao Bogorodicu napisati traktat o Mariji. Ali, nema potrebe da pišemo, drugi u Crkvi su to već napravili, na nama je da živimo i iskusimo u svom duhovnom životu zagovor naše nebeske Majke. Tebi nije dana ta milost, kao što ti nije dano da vjeruješ Crkvi, a i samom Evanđelju. Sve opovrgavate. Od početka protestanti lažu, prekrajaju, tumače Riječ Božju kako im se hoće, što im odgovara i što im je u interesu. I nikom ništa. A ti tražiš tekstove iz Pisma?! Oni su jasni i Crkva ih je, u Duhu Svetome, dobro razumjela i prenosi iz generacije u generaciju. Vi radite što hoćete. Po mom mišljenju, najbolje ti je da nađeš istomišljenike i osnuješ još jednu sekticu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja te samo pozivam da nađeš u Novom Zavetu tekstove koji govore kako treba da se ophodimo prema Mariji. Kakva je dužnost zajednice prema Mariji? Da li ima to negde u Novom Zavetu. Eto prosto, najprostije. Možeš li navesti bilo kakav stih u prilog tome.

Natrag