Ima li na forumu proroka?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Demokratija, daje slobodu izbora.

A Francuski revolucionari zabranili vjeru u Boga.

Samo antikristi, kao ti ovdje, francuske revolucionare koji zabranjuju vjeru u Boga nazivaju borcima za ljudske slobode i ljudska prava.

Jesi li ti svestan kakav ti sistem podrzavas!

Čovjek je ili neuračunljiv (lijepo rečeno), ili vrlo dobro zna da je to đavliji sistem i baš ga zbog toga veliča.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tebi je demokratija i sloboda izbora đavolja. Bravo.

Deklaracija prava daje slobodu izbora kao i Ustav SAD-a.

Ali tebi je draži Robspjer. Zato ga i pominješ. Jer ni i ti to radio samo za svoje interese, tj.interese crkve. Rado ga zato pominješ.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Deklaracija o pravima čoveka i građanina.

A Robspjer u svojoj fazi zloupotrebe revolucije je tvoj uzor. Ti voliš upravo takvog Robespjera. U onoj fazi pre zloupotrebe 1793-94 kada je bio pravi demokrata jeste uzor meni. Tebi pak je uzor samo 1793-94

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A Robspjer u svojoj fazi zloupotrebe revolucije je tvoj uzor. Ti voliš upravo takvog Robespjera. U onoj fazi pre zloupotrebe 1793-94 kada je bio pravi demokrata jeste uzor meni. Tebi pak je uzor samo 1793-94

Evo tvoga uzora:

Jovan Prezviter je napisao(la):
Ustav SAD, Francuska revolucija...temelji moderne demokratije. Verska i građanska sloboda,

Samo antikristi, kao ti ovdje, francuske revolucionare koji zabranjuju vjeru u Boga nazivaju borcima za ljudske slobode i ljudska prava.

Međutim, ne čudi za čovjeka koji zagovara da kršćani odbace svoju vjeru i prihvate Islam.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ustav SAD-a..građanska i verska sloboda

Francuska revolucija-Deklaracija o pravima građana

Tebi to ne valja, jer si protivnik demokratije.

Ti bar treba da si zahvalan SAD-u.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Međutim, ne čudi za čovjeka koji zagovara da kršćani odbace svoju vjeru i prihvate Islam.

Problem je što to što on nudi nije islam, nijne ni judaizam, a nije ni kršćanstvo.

Radi se o ljudskoj umotvorini i pokušaju, ko zna kojem po redu, sinkretizma.

A sve sa ciljem "mira". MIra po ljudskim shvatanjima.

Da li bi židovi prihvatili takvu "veru"?

Da li bi muhamedanci prihvatili takvu "veru"?

Da li bi Kršćani prihvatili takvu "veru"?

Da li bi iko od ove po masonima troje "dece" Abrahamove prihvatio takav mir i takav sinkretizam?

NE.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ustav SAD-a..građanska i verska sloboda

Francuska revolucija-Deklaracija o pravima građana

Tebi to ne valja, jer si protivnik demokratije.

Ti bar treba da si zahvalan SAD-u.

Ako si ti toliko uporan u propagiranju i veličanju divljaka koji su zabranili vjeru u Boga, ja ću najmanji biti uporan koliko i ti. Svojom đavlijom taktikom mrcvarenja i umaranja mene pobijediti nećeš.

Zato ponavljam, samo vi koje je đavlina opsjeo, možete veličati Francuske revolucionare divljake koji su vjeru u Boga zabranili. Samo takvi su mogli u svega nekoliko godina na giljotinu poslati stotine tisuća ljudi.

Sad se sjetih, na um mi dođe, tvoje odobrvanje i zagovaranje depopulacije zemlje kako bi protestantskim divljacima 21 stoljeća, Gatesu i krdu, ostalo više kisika. Fascinira tvoje divljenje divljacima koji su spremni giljotinirani milijune i milijarde ljudi, za svoje interese. Oni 1789. da zavladaju a divljaci 21. stoljeća da se riješe "ljudskog otpada", koji ih truje izdišući CO2.

Kako si ti veličatelj i jednih i drugih ubojica i divljaka, tebi najbolje priliči ime "drug Giljotina", pa ću te odsada tako i oslovljavati.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ako si ti toliko uporan u propagiranju i veličanju divljaka koji su zabranili vjeru u Boga, ja ću najmanji biti uporan koliko i ti. Svojom đavlijom taktikom mrcvarenja i umaranja mene pobijediti nećeš.

Ustav SAD-a: Građanske i verske slobode
Deklaracija o pravima čoveka i građanina: Građanske i verske slobode.

Šta tu tebi smeta? Šta je tebi tu divljaštvo? Slobode? Pa zar ne treba da postoje?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Francuska revolucija je idealizirana.
I sam famozni slogan"Sloboda, jednakost, bratstvo" koji je toliko oduševio, ali bez druge opcije. Druga opcija je bila - ili smrt. Dakle, Ili-ili. Ne, to nije Božja pravda.

Natrag