Ima li na forumu proroka?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Vjerovala ili ne, jedan put je smradoslov dokazivao da jedna tvrdnja nije točna jer je to izrekao katolik, a jedan drugi put smradoslov i Laodikeja su lažovom proglasili jednog "mirinog svjedoka", argumentirajući da je lažov jer ima brkove.

Kolika je njihova "pamet" govori i činjenica da je smrdoslovima nepoznato to da je Crkva izdala "Biblia Complutennisa" i to baš uoči izbijanja "reformacije". Pomeuta Biblija tiskana je u Alcali, i predstavlja prvi komplementrarno paralelno izdanje na hebrejskom, grčkom, latinskom i aramejskom (Stari Zavjet). Rad na izdavanju pomenute Biblije započeo je, uz blagoslov papa Leona X 1502 Kardinal Franciusco Ilmenez Cisnerosa.

Ova je Biblija dugo korištena kao univerzitetsko pomagalo na studijama teologije.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
zato su i preveli sa ONA..ona staje na glavu zmije.

Dobro. Evo, i ja kažem: ONA! U našoj Bibliji piše ON, ali ja kažem ONA. Bogorodica!
Marija je rodila Sina Božjega koji je pobijedio Đavla. Sve se perfektno uklapa.
Nisam ništa izmislila kao vi :beee: kad na sebe i Ellen White primjenite dvije riječi: "svjedočanstvo Isusovo" i "dar proroštva". E, to se zove prevara. I dobro je da vam nitko ne vjeruje, osim vas samih.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, ne znam što bih rekla o globalnom zagrijavanju. Ne mogu definirati svoj stav. Slušam i čitam kao i vi i kao svi. Očito je da se nešto događa, ali kako to pravilno razumjeti/živjeti u svijetlu Božje Riječi? O vatri i ognju govori
se u 2 Petrovoj poslanici, poglavlje 3. Da li to ima kakve veze s globalnim zatopljenjem ili ne?

Ako malo bolje istrazis, videces da vecina naucnika koji su potpisali dokument o globalnom zagrevanju u kojem upozoravaju svet na posledice zagrevanja, su se zalili da su njihove reci pogresno interpretirane i izvadjene van konteksta, ali uzalud.. To se i dalje navodi kao glavni dokaz za globalno zagrevanje.. Danas ozbiljni naucnici izbegavaju o tome da pricaju javno da ne bi ostali bez posla..

Zasto na primer u africi ne postoji globalno zagrevanje? Globalno znaci svuda, a ne samo na jednom delu planete.. Dok sva merenja do danas pokazuju da temperaturnih oscilacija na africkom kontinentu nema! A to je tako otkako se meri temperatura, kod njih se razlika ne belezi.. Afrika je mozda imala 2 toplotna talasa u poslednjih 100 godina, dok smo mi u evropi imali vise hiljada toplonih talasa!

Podaci govore sami za sebe, a ja sam ovo saznao iz prve ruke, pricajuci sa jednim afrikancem. Njemu je ovde pretoplo, on kaze da je temperatura kod nas nepodnosljiva, da u africi nije toliko toplo, i stoji mokar ispred mene..

Podaci za arktik i antarktik nisu pouzdani samim tim sto ljudi ne zive tamo, i ne mogu da posvedoce stanje, tako da i ti podaci koji se dobijaju i price o glecerima koji se tope, ne moraju biti tacni..

Nasao sam i podatke, ljudi koji su uporedjivali temperature urbanih i neurbanih podrucja.. U gradovima je temperatura uvek toplija za nekoliko stepeni, zbog betonskih povrsina, staklenih povrsina, metalnih i drugih koji se u gradu koriste.. Takodje unutar samih gradova postoje razlike u temperaturi u zavisnosti od dela grada. Tako u onim delovima gde ima vise vegetacije i zemlje, temperarura je u proseku niza od onih u kojima ima vise betona i vestackih materijala, i tu je temperatura visa, a ti delovi se nazivaju 'toplotna ostrva'.

Ljudi koji su daleko od gradova takodje svedoce da je kod njih temperarura normalna, zapravo duplo niza nego u gradovima. Neki cak nose duks jer im je suvise hladno, dok se mi znojimo na +40.. Pre par dana sam pricao sa jednom zenom, ona zivi van grada (ne toliko daleko), i potvrdjuje mi da je tamo niza temperarura, a to nije neka velika udaljenost..

Takodje iz mog iskustva, u gradskom naselju gde sam ja je hladnije, jer ima vise vegetacije i drveca u odnosu na druge delove grada..

Ono sto sam ja zakljucio iz sveg mog istrazivanja, jeste da drumski putevi najvise uticu na ovo stanje.. Njih je sve vise i vise, i neprestano se grade.. Protezu se kilometrima sirom drzave. Beton imitira pustinju, jer mu je glavni sastojak pesak.. E sad, saberi taj broj puteva i dobices povrsinu jedne ogromne pustinje u svakoj drzavi.. Onda zamisli koliko pustinja imas samo u celoj evropi.. A sta je sa celom planetom?

Na africkom kontinentu puteva gotovo da i nema i zato kod njih nema temperarurnih oscilacija.. Ali ima u podrucju sahare, i sve zemlje koje su u okolini su pogodjene: Iran, Irak, Avaganistan, Libija, Chad, Izrael.. sve te zemlje su i same pustinje i pate zbog uticaja jedne ogromne sahare, a mi smo u evropi napravili sebi hiljadu mini pustinja na svakih nekoliko kilometara, i kada se to sve sabere, ne mogu da se izbegnu klimatske promene..

Dakle, tacno je ono sto pricaju da ce doci do promene klime (vec je doslo), ali to nije posledica CO2, vec pre svega izgradnja puteva i uticaj urbanizacije, seca suma itd..

Oni ne znaju kako da opravdaju unistavanje okoline, vegetacije, preteranu urbanizaciju, secu suma, koje uzrokuju klimatske promene, pa krive nas obicne male ljude da smo mi zasluzni za takvo stanje izmisljajuci nekakav CO2 uticaj automobila i sl..

Ako neko zeli da pomogne sadnju drveca, nista ga ne kosta, dovoljno je da koristi ovaj pretrazivac umesto googl-a :

Ono sto Petar govori u tom stihu, se najpre odnosi na sud Bozji, jer i u otkrivenju imas da ce bezboznici biti unisteni vatrom, svetloscu dolaska Hristova, pa i sam antihrist. To se ne odnosi dakle na prirodna desavanja, kao da ce se zemlja raspasti i nebo rastopiti, da ce poceti da gori pre dana suda..

Mnogi pokusavaju bas na temelju takvih i slicnih stihova da ove pozare sto besne po svetu predstave kao ispunjenje prorocanstava... Ali to je prevara..

Evo procitaj ponovo:

"A sadašnja nebesa i zemlja istom su riječju pohranjena za oganj i čuvaju se za Dan suda i propasti bezbožnih ljudi. Kao tat će doći Dan Gospodnji u koji će nebesa trijeskom uminuti, počela se, užarena, raspasti, a zemlja i djela na njoj razotkriti"

Potpuno je nebitno kada će biti svršetak svijeta. Bitno je jedino kakvi ćemo mi biti u tome času.

Tacno tako!

Pogledaj kad nađeš vremena.Poenta nije u obliku zemlje, nego u omiljenoj mantri Protestanata o "mračnom srednjem veku", "zloj Crkvi" i tome kako su oni "opismenili" narod. Oba ova videa dekonsturišu tu mantru.

Evo sve nesto hocu da pogledam, pa ne stizem..

Ne, nisu gradovi kao takvi, nego lakomi, pohlepni, manijaci koji gradove pretvaraju u betonske pustinje.

Jednostavno je, preterana "urbanizacija" (odsecanje prirodne veze sa selom, sa prirodom) kroz čitavu ljudsku istoriju se pokazala kao katastrofalna.

Napuni gradove "plemstvom" (koje zadržava vlasništvo nad zemljom) i milionima proletera kojima daješ kosti u vidu beton, staklo stanova, seci drveće jer zaboga ulazi kroz prozor razmaženim proleterima - polutanima, gradi kockarnice, banke i trgove s kafićima za "uvlakače", zaglupljuj mase preko medija gladnih i žednih novca i krvi, i imaš recept za propast.

To sam i rekao, sve se slazem!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Oni ne znaju kako da opravdaju unistavanje okoline, vegetacije, preteranu urbanizaciju, secu suma, koje uzrokuju klimatske promene, pa krive nas obicne male ljude da smo mi zasluzni za takvo stanje izmisljajuci nekakav CO2 uticaj automobila i sl..

Mire, sve si to lijepo objasnio. Ti si više upućen u sve to, ja nisam. Ne bih mogla drugo reći osim da su ljudi izgradili svijet koji nije po mjeri čovjeka i zato čovjek gubi ravnotežu. Sve ovo o čemu si pisao, znak je da su ljudi osiromašili ili sasvim izgubili svoju duhovnu dimenziju. Bog je stvorio čovjeka da živi u skladu s Njim, sa prirodom, s drugim stvorenjima i s drugim ljudima i na kraju krajeva, sa samim sobom. Sve se poremetilo, a nitko ne preuzima odgovrnost za to, štoviše svaljuju krivicu jedni na druge.
Ako bismo se danas rekli - Ljudi, na Boga ste zaboravili - ismijali bi nas, a moguće da bi nam se i što gore dogodilo.
Stoga, ne znam što možemo više osim imati vjeru i nadu da će nam Svemogući Bog priteći u pomoć i iskazati svoje milosrđe.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne bih mogla drugo reći osim da su ljudi izgradili svijet koji nije po mjeri čovjeka i zato čovjek gubi ravnotežu. Sve ovo o čemu si pisao, znak je da su ljudi osiromašili ili sasvim izgubili svoju duhovnu dimenziju. Bog je stvorio čovjeka da živi u skladu s Njim, sa prirodom, s drugim stvorenjima i s drugim ljudima i na kraju krajeva, sa samim sobom. Sve se poremetilo, a nitko ne preuzima odgovrnost za to, štoviše svaljuju krivicu jedni na druge.

Krivca znamo. Ime mu je Samael, sin pogibli, bog slepac, ljubavnik kurvi i kraljica, otac laži.

On, i isamo on je paloj ljudskoj prirodi napunio umove lažima, hraneći im ego.

Čovek je naime zaboravio, točnije trudi se svim silama da zaboravi da je trojstven, da je duh, duša i tijelo.

Dakle, nismo, kako je to lepo na današnjoj propovjedi, prvog dana trodnevice uoči blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije, rekao pater Štajner, superior Beogradskih Isusovaca:

Niti smo bestelesni duhovi, niti bezdušna telesa.

A pali seraf upravo čoveku nameće ideju da je samo i isključivo samo bezdušno telo, skupina kostiju, krvi i mesa, kojima upravljaju nagoni.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Protestantski stav je da svatko može tumačiti Bibliju ( ili nešto drugo) kako mu se sviđa i svatko je u pravu,
a katolici griješe u načinu na koji tumače Bibliju, kako god da ju tumače.

Isabeleta, prosto je.. Svako od njih je crkva za sebe! Oni pogresno tumace termin crkva, i primenjuju ga na sebe. Zato ni svojoj sekti od koje su potekli ne veruju i ne priznaju joj pravo tumacenja, cak je optuzuju za otpad.. Pogresno su razumeli termin "Sola Scriptura". To uopste ne znaci da svako moze od kuce da tumaci Pismo! "Sola Scriptura" vredi kao pravilo kojim se rukovodi crkva u odredjivanju dogme. A to znaci da adv. crkva nece konsultovati tradiciju, crkvene oce vec samo Bibliju.. I to je smisao "Sole Scripture" kod njih..

Medjutim, oni su to pogresno shvatili, kao da "svako ima pravo da tumaci od kuce"! To njihova crkva ne uci!

I nemoj da mislis da se oni ne bi sukobili medjusobno da nas nema.. Nasrnuli bi jedni na druge itekako, jer im je takav duh.. Prosto, oni nemaju nikakav autoritet u tumacenju, nego su sami sebi dali autoritet..

Ja ih zato i ne smatram adventisitma, oni su to samo po imenu..

Isti slucaj je i sa ostalima, posebno sa Jehovinim Svedocima, jer bas njima je striktno zapovedjeno da moraju da slede dogmu koju uspostavi zajednica. I ako to ne rade iskljucuju se iz skupstine.. Zato i oni koji sebe predstavljaju J.S. ovde, a ne slede dogmu zajednice, nisu pravi Svedoci..

Adventisti su malo liberalniji, pa dopustaju clanovima da krivudaju, ali nemoj da mislis da ne iskljucuju zbog pripovedanja dogme koja je suprotna ucenju crkve.. Ovde je zbog nekih na forumu bas zbog toga i pokrenut postupak u adv. crkvi, jer uce suprotno crkvi, trazili su ih ko su.. To je ono sto ja znam..

Znaci itekako njihove vodje prate ovaj forum i sta se na njemu pise.. Ali nece ucestvovati..

I jos nesto da kazem, ja Jovana cenim, jer je spreman na diskusiju, i prilicno umereno izrazava svoje stavove, i lepo diskutuje, bez obzira na svo neslaganje..

Stoga, ne znam što možemo više osim imati vjeru i nadu da će nam Svemogući Bog priteći u pomoć i iskazati svoje milosrđe.

Mislim da slabo danas sta mozemo uciniti, jer ne mozemo izbeci neminovno, proreceno je da ce tako biti, i da ce ovaj svet tonuti sve dublje i dublje u propast.. Bitno je da ostanemo mirni i spokojni i da sacuvamo veru. Mozemo se moliti za one koji su zavedeni da se obrate, da im Bog bude milostiv, ako treba i vise vremena da se pokaju, jer Avram je to cinio.. A Bog je pravdan, pa nece pogubiti pravednog sa nepravednim, zato se trebamo moliti za njih i koliko mozemo pomoci..

Vjerovala ili ne, jedan put je smradoslov

Brate, nemoj to "smradoslov".. Znam da ovde svi svakoga nazivaju i tebe su nazivali svakojakim imenima, ali trebamo mi bar biti pristojni, da se ne bi hulilo na ime Hristovo..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I jos nesto da kazem, ja Jovana cenim, jer je spreman na diskusiju, i prilicno umereno izrazava svoje stavove, i lepo diskutuje, bez obzira na svo neslaganje..

Mire, o kakvoj umjerenosti i o kakvoj "lijepoj diskusiji" govoriš za čovjeka koji je nasrnuo na Jeronima i Jeronimovu Vulgatu - "Latinsku Bibliju", a pojma nema koliko osobnih zamjenica ima latinski jezik?

Brate, nemoj to "smradoslov".. Znam da ovde svi svakoga nazivaju i tebe su nazivali svakojakim imenima, ali trebamo mi bar biti pristojni, da se ne bi hulilo na ime Hristovo..

OK, nije smradoslov, ali kako bi ti oslovio čovjeka koji ponavlja da su Isus i sotona jednaki po boštvu?

Natrag