- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Zašto Biblija iz 1582, katolička Biblija, prevodi sa ONA?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Vjerovala ili ne, jedan put je smradoslov dokazivao da jedna tvrdnja nije točna jer je to izrekao katolik, a jedan drugi put smradoslov i Laodikeja su lažovom proglasili jednog "mirinog svjedoka", argumentirajući da je lažov jer ima brkove.
zato su i preveli sa ONA..ona staje na glavu zmije.
Dobro. Evo, i ja kažem: ONA! U našoj Bibliji piše ON, ali ja kažem ONA. Bogorodica!
Marija je rodila Sina Božjega koji je pobijedio Đavla. Sve se perfektno uklapa.
Mire, ne znam što bih rekla o globalnom zagrijavanju. Ne mogu definirati svoj stav. Slušam i čitam kao i vi i kao svi. Očito je da se nešto događa, ali kako to pravilno razumjeti/živjeti u svijetlu Božje Riječi? O vatri i ognju govori
se u 2 Petrovoj poslanici, poglavlje 3. Da li to ima kakve veze s globalnim zatopljenjem ili ne?
Potpuno je nebitno kada će biti svršetak svijeta. Bitno je jedino kakvi ćemo mi biti u tome času.
Pogledaj kad nađeš vremena.Poenta nije u obliku zemlje, nego u omiljenoj mantri Protestanata o "mračnom srednjem veku", "zloj Crkvi" i tome kako su oni "opismenili" narod. Oba ova videa dekonsturišu tu mantru.
Ne, nisu gradovi kao takvi, nego lakomi, pohlepni, manijaci koji gradove pretvaraju u betonske pustinje.
Jednostavno je, preterana "urbanizacija" (odsecanje prirodne veze sa selom, sa prirodom) kroz čitavu ljudsku istoriju se pokazala kao katastrofalna.
Napuni gradove "plemstvom" (koje zadržava vlasništvo nad zemljom) i milionima proletera kojima daješ kosti u vidu beton, staklo stanova, seci drveće jer zaboga ulazi kroz prozor razmaženim proleterima - polutanima, gradi kockarnice, banke i trgove s kafićima za "uvlakače", zaglupljuj mase preko medija gladnih i žednih novca i krvi, i imaš recept za propast.
Oni ne znaju kako da opravdaju unistavanje okoline, vegetacije, preteranu urbanizaciju, secu suma, koje uzrokuju klimatske promene, pa krive nas obicne male ljude da smo mi zasluzni za takvo stanje izmisljajuci nekakav CO2 uticaj automobila i sl..
Ne bih mogla drugo reći osim da su ljudi izgradili svijet koji nije po mjeri čovjeka i zato čovjek gubi ravnotežu. Sve ovo o čemu si pisao, znak je da su ljudi osiromašili ili sasvim izgubili svoju duhovnu dimenziju. Bog je stvorio čovjeka da živi u skladu s Njim, sa prirodom, s drugim stvorenjima i s drugim ljudima i na kraju krajeva, sa samim sobom. Sve se poremetilo, a nitko ne preuzima odgovrnost za to, štoviše svaljuju krivicu jedni na druge.
Protestantski stav je da svatko može tumačiti Bibliju ( ili nešto drugo) kako mu se sviđa i svatko je u pravu,
a katolici griješe u načinu na koji tumače Bibliju, kako god da ju tumače.
Stoga, ne znam što možemo više osim imati vjeru i nadu da će nam Svemogući Bog priteći u pomoć i iskazati svoje milosrđe.
Vjerovala ili ne, jedan put je smradoslov
I jos nesto da kazem, ja Jovana cenim, jer je spreman na diskusiju, i prilicno umereno izrazava svoje stavove, i lepo diskutuje, bez obzira na svo neslaganje..
Brate, nemoj to "smradoslov".. Znam da ovde svi svakoga nazivaju i tebe su nazivali svakojakim imenima, ali trebamo mi bar biti pristojni, da se ne bi hulilo na ime Hristovo..
OK, nije smradoslov, ali kako bi ti oslovio čovjeka koji ponavlja da su Isus i sotona jednaki po boštvu?