Ima li na forumu proroka?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nemaš ti šta da odgovoriš..i nemoj samo da pališ šume po Dalmaciji :). Ovu temu preskoči..nemaš šta reći...

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
P.S. Probajte sebi prispodobiti, ako ide - prorok, a žensko, i još uz to teška alkoholičarka.

Teško, još ako se na to doda činjenica da je bila u glavu udarena kamenom, da je imala kognitivinih problema, i da je bila seksualno iskorištavana od strane "očeva" (Bates & White), onda niti je čudno što je bila alkoholičarka.

Dakle, sve je mogla biti, ali prorok NIKADA.

Isto kao što ni njezini sledbenici proroci Boga živoga biti ne mogu. (Uostalom kako bi i mogli kada Ga sa sotonom izjednačuju)...

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
:). Ovu temu preskoči..nemaš šta reći...

Haha. Zašto? Jel' zato što je katolik? :)
Ne želim se uplitati više u ovo s Jeronimovom Vulgatom, ali...želim reći nešto.
Imam dojam da je s protestantima, a onda još više s fundamentalističkim protestantima (sektašima) dijalog nemoguć i to u smislu da se prihvate konkretne činjenice.

Stvar je u ovome:
Protestantski stav je da svatko može tumačiti Bibliju ( ili nešto drugo) kako mu se sviđa i svatko je u pravu,
a katolici griješe u načinu na koji tumače Bibliju, kako god da ju tumače.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Protestantski stav je da svatko može tumačiti Bibliju ( ili nešto drugo) kako mu se sviđa i svatko je u pravu,
a katolici griješe u načinu na koji tumače Bibliju, kako god da ju tumače.

No, ni u tome "stavu" nisu konzistentni, te svako od mirijada "denominacija" za sebe govori da je u pravu i da je posednik istine.

Jedina ilizija "konzistentnosti" se može kod njih naći u činjenici da je svima njima meta Crkva.

Ok, neka im je meta, rečeno nam je da ćemo biti mete, no onda im je meta i sam Isus, jer Crkva je Tijelo Njegovo, te onda se i ne mogu nazivati Kršćanima.

No, ni to ne čudi, jer oni i jesu (znam da ti je to teško prihvatiti, ali činjenice govore drugojačije) "Ja sam koji nisam"....

Kršćanin je samo onaj kome je Krist YHWH (namjerno koristim hebrejske izraze), Majka Kristova Bogorodica, Euharistija sakrament i stvarno prisustvo Boga, a Crkva čuvar i jamac Istine o Bogu.

Bog nije u Bibliji, niti je Boga moguće zaključati u ljudskim rukama pisanom, i ljudskim umom tumačenom tekstu.

Hram Duha Svetog je samo onaj koji Krista Bogom priznaje.

A tvrditi za sebe da smo Kršćani, a Njega s sotonom izjednačavati, dvojbiti se oko toga jeli ili nije On Bog, činiti ono što On zapovjedio svojima nije, NE MOŽEMO.

Dakle, što su onda oni koji sebe Kršćanima nazivaju a sve ovo, i mnogo toga goreg čine?

Prevara, ili "Ja sam koji nisam".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
1628602820771.png
1628359610848.png

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Haha. Zašto? Jel' zato što je katolik? :)

Vjerovala ili ne, jedan put je smradoslov dokazivao da jedna tvrdnja nije točna jer je to izrekao katolik, a jedan drugi put smradoslov i Laodikeja su lažovom proglasili jednog "mirinog svjedoka", argumentirajući da je lažov jer ima brkove.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"Ambrosius Rudtfeld je 1537. imatrikuliran na sveučilištu u Wittenbergu kao „siromašan student“ („armer Student“). Rudtfeld je bio „famulus“ (sluga) i odgojitelj Lutherove djece. Kasnije se vratio Katoličkoj crkvi, i „kako bi si olakšao dušu“ dao svoje svjedočanstvo, koje se osporava."

Sve jasno.

Natrag