Ima li na forumu proroka?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Smradoslove, ne diskutiramo o tome kako je tko preveo Jeronimovu Vulgatu, nego diskutiramo o tome kako je Jeronim preveo Bibliju na latinski jezik. Zato ptrstani spamati temu.

P.S. Smradoslove, u latinskom jeziku uopće ne postoje osobne zamjenice za 3. lice.

Džaba ti vređanje. Ne možeš odbraniti Vulgatu ni Jeziutsku Bibliju(veran prevod Jeronima) koja "ciljano" Mariju proglašava zgaziteljicom zmijine glave :). Time je sve rečeno....

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Smradoslove, ne diskutiramo o tome kako je tko preveo Jeronimovu Vulgatu, nego diskutiramo o tome kako je Jeronim preveo Bibliju na latinski jezik. Zato ptrstani spamati temu.

Da prestane spamati??!!

Kako to možeš i očekivati, kada je u opisu delovanja svakog subotara da nasrće i zagađuje sve čega se može dohvatiti?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da malko razvedrim temu.... :cool:

Da li ima ili nema proroka na forumu, to doista ne možemo znati u stvari i možemo, tačnoje zna se ko su pravi proroci a ko, recimo netko sličan ovima:

FB_IMG_1628522991328.jpg

Nadam se da su pojedinci s ovog foruma (ima ih četvorica, jedan se baš upire da se pokaže "prorokom") pozvani na ovu "manifestaciju"..... :D

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Opismenili narod?!! Prostestanti?!!! Ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Vidi, svako iole upoznat s delovanjem klanjalaca "Pisama" će osporavati njihovu ulogu u "opismenjavanju"... svako.

kao i ovo:

Ne znam, nisam upucen, a sad ne mogu da pogledam :)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
P. S. Vratio se jučer jedan moj poznanik s mora-preporođen, prezadovoljan, k'o novi.
A danas je već bio k'o pokiso'. Pitam ga što mu je, kaže -pa, šta je ovo? Kakva užasna sparina..? U Zagrebu je danas baš bilo sparno.
Tako da...iskoristi vrijeme dok si tamo

To je ono sto sam ja govorio da su gradovi zasluzni za navodno globalno zagrevanje..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Džaba ti vređanje.

Oni koje istina vrijeđa nisu Božji.

Ne možeš odbraniti Vulgatu ni Jeziutsku Bibliju(veran prevod Jeronima) koja "ciljano" Mariju proglašava zgaziteljicom zmijine glave :). Time je sve rečeno....

Rekao "Jovan Helvedije Deretić", koji je ovdje pokazao da ne zna koliko osobnih zamjenica ima latinski jezik.

P.S. Osobne zamjenice djeca uče prvi dan škole - 1. razreda. :)

P.S.S. Zašto ti se toliko gadi Bogorodica, Isusova majka?

P.S.S.S. Kako možeš veličati, i biti sljedbenik Martina Luthera, kojega je sotona "nagradio" tako što ga je nagovorio da se objesi? Jednako kao što je i Judu najprije zaveo i iskoristio, a onda ga natjerao da se objesi.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
To je ono sto sam ja govorio da su gradovi zasluzni za navodno globalno zagrevanje..

Mire, ne znam što bih rekla o globalnom zagrijavanju. Ne mogu definirati svoj stav. Slušam i čitam kao i vi i kao svi. Očito je da se nešto događa, ali kako to pravilno razumjeti/živjeti u svijetlu Božje Riječi? O vatri i ognju govori
se u 2 Petrovoj poslanici, poglavlje 3. Da li to ima kakve veze s globalnim zatopljenjem ili ne?

"Znajte ponajprije ovo: u posljednje će se dane pojaviti podrugljivi izrugivači..
A sadašnja nebesa i zemlja istom su riječju pohranjena za oganj i čuvaju se za Dan suda i propasti bezbožnih ljudi. Kao tat će doći Dan Gospodnji u koji će nebesa trijeskom uminuti, počela se, užarena, raspasti, a zemlja i djela na njoj razotkriti. Kad se sve tako ima raspasti, kako li treba da se svi vi ističete u svetu življenju i pobožnosti iščekujući i pospješujući dolazak Dana Božjega u koji će se nebesa, zapaljena, raspasti i počela, užarena, rastaliti. Ta po obećanju njegovu iščekujemo nova nebesa i zemlju novu, gdje pravednost prebiva.

Zato, ljubljeni, dok to iščekujete, uznastojte da mu budete neokaljani i besprijekorni, u miru. ( 2 Pt, 3, 14)

Uglavnom, najbolje što možemo jest da čekamo u molitvi, u vjeri i miru, nastojeći živjeti sveto i u svemu ugoditi Gospodinu. Tako su činili naši preci, tako su činili svi koji su umirali u vjeri u Isusa, Sina Božjega i našeg Spasitelja.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne znam, nisam upucen, a sad ne mogu da pogledam :)

Pogledaj kad nađeš vremena.

Poenta nije u obliku zemlje, nego u omiljenoj mantri Protestanata o "mračnom srednjem veku", "zloj Crkvi" i tome kako su oni "opismenili" narod.

Oba ova videa dekonsturišu tu mantru.

Ne, nisu gradovi kao takvi, nego lakomi, pohlepni, manijaci koji gradove pretvaraju u betonske pustinje.

Jednostavno je, preterana "urbanizacija" (odsecanje prirodne veze sa selom, sa prirodom) kroz čitavu ljudsku istoriju se pokazala kao katastrofalna.

Napuni gradove "plemstvom" (koje zadržava vlasništvo nad zemljom) i milionima proletera kojima daješ kosti u vidu beton, staklo stanova, seci drveće jer zaboga ulazi kroz prozor razmaženim proleterima - polutanima, gradi kockarnice, banke i trgove s kafićima za "uvlakače", zaglupljuj mase preko medija gladnih i žednih novca i krvi, i imaš recept za propast.

Što je još najgore od svega, alavci su kratkovidi, i misle da će ih "vlasništvo" očuvati, nesvesni da su kao i bezbroj puta do sada bacili rukavicu u lice silama nad kojima nemaju nikakve kontrole.

Ps. Nevezano za temu, pohlepni sinovi palog serafa stoje i iza manije, kulta, električnih vozila, na šta se "uvlakači" i proleteri polutani primaju, sve verujući kako ih posedovanje, ili barem podržavanje električnih vozila čini boljim od ostalih.

Nesvesni da su električna vozila sve samo ne "zelena"....

Mire, ne znam što bih rekla o globalnom zagrijavanju. Ne mogu definirati svoj stav. Slušam i čitam kao i vi i kao svi. Očito je da se nešto događa, ali kako to pravilno razumjeti/živjeti u svijetlu Božje Riječi? O vatri i ognju govori
se u 2 Petrovoj poslanici, poglavlje 3. Da li to ima kakve veze s globalnim zatopljenjem ili ne?

"Znajte ponajprije ovo: u posljednje će se dane pojaviti podrugljivi izrugivači..
A sadašnja nebesa i zemlja istom su riječju pohranjena za oganj i čuvaju se za Dan suda i propasti bezbožnih ljudi. Kao tat će doći Dan Gospodnji u koji će nebesa trijeskom uminuti, počela se, užarena, raspasti, a zemlja i djela na njoj razotkriti. Kad se sve tako ima raspasti, kako li treba da se svi vi ističete u svetu življenju i pobožnosti iščekujući i pospješujući dolazak Dana Božjega u koji će se nebesa, zapaljena, raspasti i počela, užarena, rastaliti. Ta po obećanju njegovu iščekujemo nova nebesa i zemlju novu, gdje pravednost prebiva.

Zato, ljubljeni, dok to iščekujete, uznastojte da mu budete neokaljani i besprijekorni, u miru. ( 2 Pt, 3, 14)

Uglavnom, najbolje što možemo jest da čekamo u molitvi, u vjeri i miru, nastojeći živjeti sveto i u svemu ugoditi Gospodinu. Tako su činili naši preci, tako su činili svi koji su umirali u vjeri u Isusa, Sina Božjega i našeg Spasitelja.

Sestro, upotrebimo li razum koji nam je Bog dao, vidjet ćemo da ovo danas još nije to.

Apostoli su živjeli u veme kada je klima na Zemlji bila toplija nego li što je bila u kasnijim stoljećima. Njima bi ovo danas bilo sasvim normalno (temperatura u prirodi, ne u gradovima).

Dakle, čišćenje Ognjem ovo još nije.

Ujedno, ne trebamo nikada zaboraviti da kultisti, eko kultisti veoma dobro poznaju Sveto Pismo, i da upravo to i koriste da bi panikom ljude naveli da im se pokore.

Ako li to uzmemo u obzir, onda imamo pred sobom još jednu u nizu sotonskih prevara.

Što se pak tiče života, naših života, ne samo da smo pozvani da držimo datu riječ i vjerom i mirom svjedočimo Evanđelje, nego smo pozvani i da tješimo uplašene, i naravno upozoravamo na ono mnogo opasnije što se oko nas dešava.

Duhovni, moralni, vaskoliki pad čovjeka u idolatriju samog sebe, pri čemu čovjek gubi svoju ličnost i postaje samo broj u arkivama pohlepnih pojedinca.

Dakle pozvani smo da budemo "Sol zemlje", a ne da svaku nesreću koristimo za samopormociju i krivljenje drugih.

Potpuno je nebitno kada će biti svršetak svijeta. Bitno je jedino kakvi ćemo mi biti u tome času.

Reci to Mileritskom nakotu, koji bi da "sazna" dan i čas, pa da se "uredi" (obuče se subotama, veganstvom i sličnim New Age veštičarijama) i tako čeka Dies Irae....

Natrag