Ima li na forumu proroka?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Helvedije je kao i mnogi hrišćani verovao da je Marija nakon rođenje Hrista, natprirodnom putem, imala i prirodnu decu sa svojim mužem Josifom. Što je sasvim normalno. Isusov brat Jakov, prvi vođa Jerusalimske zajednice je rođen tri godine nakon Hrista. Jasno je da je rođen iz odnosa Marije i Josifa. Da je Marija rađala jasno je i na osnovu Matej 1,25(I ne znadjaše za nju dok ne rodi sina svojega prvenca, i na dede mu ime Isus").

Jovane, zašto ti vjeruješ klepcima? Ne znam da li postoji ta riječ u srpskom jeziku, ne znam, doduše, ni da li postoji u hrvatskom, al' eto, meni je sad došla. Klepci su oni koji klepeću.:beee:

I zašto ti ne vjeruješ da je Bog, u svojoj svemogućnosti, izabrao sebi najljepše boravište i svoju Majku izuzeo od istočnog grijeha i zbog Marijinog posebnog izabranja i misije - da bude Bogorodica - učinio da bude drugačija od svih žena? Ne vjeruješ? I opet se dotičemo teme o Isusu, Sinu Božjemu, zar ne?
Ahh, kad bi barem mogao vjerovati. Marija je tako dobra. Ali tebi su bolji klepci.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ahh, kad bi barem mogao vjerovati. Marija je tako dobra.

Ja se slažem da je Marija izuzetno dobra i poštena žena. No, kada bi znala šta o njoj govore, mnogi, i kako je uzdižu, ta skromna duša, i sluga Božiji bi bio jako, jako razočaran. Ona je veliki sluga Božiji, ali ne i ono što su kasnija učenja nekih otaca crkve dodala. Poštuj Mariju, na onaj način na koji to činiš sa svim slugama Božijim, prema Biblijskom uzoru. Reci mi prema, Biblijskom uzoru, kako treba poštovati Mariju ili bilo koga drugog slugu Božijeg?

Jovane, zašto ti vjeruješ klepcima?

Evo ja postavljam pitanje..za razmišljanje. Ako je Jakov mlađi od Hrista, da li je moguće da je to Josifov sin iz prvog braka a ne sa Marijom?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ja se slažem da je Marija izuzetno dobra i poštena žena. No, kada bi znala šta o njoj govore, mnogi, i kako je uzdižu, ta skromna duša, i sluga Božiji bi bio jako, jako razočaran. Ona je veliki sluga Božiji, ali ne i ono što su kasnija učenja nekih otaca crkve dodala. Poštuj Mariju, na onaj način na koji to činiš sa svim slugama Božijim, prema Biblijskom uzoru. Reci mi prema, Biblijskom uzoru, kako treba poštovati Mariju ili bilo koga drugog slugu Božijeg?

'bro jutro! :)
Odgovorit ću ti na temi o Mariji..,nadam se da ima na forumu tema posvećena Mariji.
Do tada, jedna lijepa pjesma:

Evo ja postavljam pitanje..za razmišljanje. Ako je Jakov mlađi od Hrista, da li je moguće da je to Josifov sin iz prvog braka a ne sa Marijom?

Ne.
Ti znaš da je Luther do kraja života štovao Mariju kao Majku Božju? I mnogi protestanti također, osim sektaša.
Izgleda da se mnogi vraćaju k Mariji.
Protestant Max Yunnickel je rekao: »U luteranskoj crkvi je jako hladno. Moramo ju malo zagrijati. Kako? Dovođenjem majke Marije: "Vratimo se s pjesmama Mariji, ukrasimo naše Crkve cvijećem. Hajde da napravimo svečanost zbog povratka Majke, jer Majka ponovno pojavila u našoj Crkvi ...
Marijo, puna milosti, pozdravljam te ».

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Da, Jakov je mlađi od Hrista. Evo kako. Jakov je prema Josifu Flaviju i Jevseviju iz Cezareje stradao 62.n.e. Vladika Nikolaj Velimirović na osnovu tradicije tvrdi da je je Jakov, sin Josifov iz prvog braka. Međutim, on kaže i da je Jakov imao 63 godine. Znači rođen je 1.p.n.e po tradiciji. Kada je rođen Isus? Prema Pismu Isus je rođen kada je Irod Veliki još vladao. Irod je umro 4p.n.e. Isus je prema tome rođen pre 4 p.n.e..negde 5 ili 6 p.n.e. Jakov je svakako mlađi od Hrista 4-5 godina. Ako je tako, onda je Jakov mogao biti samo sin Marije i Josifa.

'bro jutro! :)
Odgovorit ću ti na temi o Mariji..,nadam se da ima na forumu tema posvećena Mariji.

Jutro lepo i dan i tebi. Ja te pozivan da poštuješ Mariju i sve svete. Evo sve pozivam da poštuju Mariju i apostole i sve ikada proroke Božije. I to da bude onako kako se o činilo u svetom Pismu. Hajde da vidmo u Pismu, kako se poštovanje iskazuje.

Svako dobro.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Svetogrđe je uopće o Mariji i diskutirati s veličateljima i klanjateljima onoga tko se objesio jer mu se gadio Isus Bog.

Evo, ni ja više neću o Jeronimovoj Vulgati diskutirati s nekim tko pojma nema koliko u latinskom jeziku ima osobnih zamjenica.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Evo, ni ja više neću o Jeronimovoj Vulgati diskutirati s nekim tko pojma nema koliko u latinskom jeziku ima osobnih zamjenica.

Nitko od nas ne bi ni trebao s njima o Svetom Pismu raspravljati... sjeti se što je Tertulijan o tome napisao....

S hereticima i otpadnicima ništa o Svetom Pismu, jer oni Pisma i nemaju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nitko od nas ne bi ni trebao s njima o Svetom Pismu raspravljati... sjeti se što je Tertulijan o tome napisao....

S hereticima i otpadnicima ništa o Svetom Pismu, jer oni Pisma i nemaju.

U pravu si. S njima sav razgovor treba svesti na slijedeće: Kako možeš biti sljedbenik i klanjatelj Martina Luthera, koji se objesio jer mu se gadio i plašio ga Isus Bog?

P.S.
Ako, i kada, odgovori na gornje pitanje, razgovor s njima treba nastaviti ovim pitanjem: Kako možeš biti sljedbenik i klanjatelj 'proročice' bogohulnice i kradljivice, i na koncu teške alkoholičarke?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
1628503519803.pngEvo...ako neko ne veruje, ovako stoji prevod iz Vulgate u Bibliji Douay-Rheims Biblija iz 1582..."The DouayRheims Bible is a translation of the Latin Vulgate, which is itself a translation from Hebrew, Aramaic, and Greek texts. " Veran prevod upravo od strane Jezuita. I šta stoji ovde na engleskom? SHE shall crush

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

Evo je: https://serbianforum.org/threads/djevica-marija-velika-gospa-15-08.417753/

Ovdje se već mnogo govorilo o Mariji i svašta se pisalo...ali unatoć tome, Bezgrešna ostaje Bezgrešna.
Bit će da je Slap u pravu, nova diskusija ne bi koristila zbog izrazito suprotnog stava prema Majci Gospodinovoj: katoličko/pravoslavni vs. protestanski.
Pogledala sam temu i vidim da sam, uglavnom, napisala sve što sam imala za reći.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pogledajte prilog 144203Evo...ako neko ne veruje, ovako stoji prevod iz Vulgate u Bibliji Douay-Rheims Biblija iz 1582..."The DouayRheims Bible is a translation of the Latin Vulgate, which is itself a translation from Hebrew, Aramaic, and Greek texts. " Veran prevod upravo od strane Jezuita. I šta stoji ovde na engleskom? SHE shall crush

Smradoslove, ne diskutiramo o tome kako je tko preveo Jeronimovu Vulgatu, nego diskutiramo o tome kako je Jeronim preveo Bibliju na latinski jezik. Zato ptrstani spamati temu.

P.S. Smradoslove, u latinskom jeziku uopće ne postoje osobne zamjenice za 3. lice.

Natrag