Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Helvedije je kao i mnogi hrišćani verovao da je Marija nakon rođenje Hrista, natprirodnom putem, imala i prirodnu decu sa svojim mužem Josifom. Što je sasvim normalno. Isusov brat Jakov, prvi vođa Jerusalimske zajednice je rođen tri godine nakon Hrista. Jasno je da je rođen iz odnosa Marije i Josifa. Da je Marija rađala jasno je i na osnovu Matej 1,25(I ne znadjaše za nju dok ne rodi sina svojega prvenca, i na dede mu ime Isus").
Jovane, zašto ti vjeruješ klepcima? Ne znam da li postoji ta riječ u srpskom jeziku, ne znam, doduše, ni da li postoji u hrvatskom, al' eto, meni je sad došla. Klepci su oni koji klepeću.
I zašto ti ne vjeruješ da je Bog, u svojoj svemogućnosti, izabrao sebi najljepše boravište i svoju Majku izuzeo od istočnog grijeha i zbog Marijinog posebnog izabranja i misije - da bude Bogorodica - učinio da bude drugačija od svih žena? Ne vjeruješ? I opet se dotičemo teme o Isusu, Sinu Božjemu, zar ne?
Ahh, kad bi barem mogao vjerovati. Marija je tako dobra. Ali tebi su bolji klepci.