Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
OK, nije smradoslov, ali kako bi ti oslovio čovjeka koji ponavlja da su Isus i sotona jednaki po boštvu?
Ne znam kako bih ga nazavao. Ali za mene je on jeretik i gnostik, jer se cak drzi njihovog ucenja i smatra ih svojim duhovnim precima.. Bolje reci da su bukvalno svi oni gnostici, jer se "odricu tela i krvi Gospodnje" kroz euharistiju. Svi protestanti..
Njihovi duhovni preci gnostici su to otvoreno cinili, uzimajuci vodu umesto vina (krvi) [poricali su krvne zrtve i da je Isus u telu dosao zato su euharistiju izvrtali] , dok oni to rade uzimajuci sok. Jehovini Svedoci uopste nemaju euharistiju, i oni se nje odricu.. Dok ostali protestanti se perfidno odricu "tela i krvi Gospodnje" tako sto poricu transupstancijaciju, jer po njima, to je samo simbol, a Hristos nije fizicki prisutan u hlebu i vinu!
Mislim da je Luter takodje poricao euharistiju..
Apostol Jovan je rekao:
"Po ovome poznajte Bozijeg duha: od Boga je svaki duh koji ispoveda da je Isus Hristos dosao u telu, a svaki duh, koji ne ispoveda Isusa, nije od Boga;"
Test koji je Jovan primenjivao da prepozna antihrista i nama vredi.. Samo sto oni to prikriveno rade, pa nije toliko ocigledno danas..
Sta mislis inace, zasto je Jovanu toliko bitno da dokaze da Isus nije "telom" bio Bogocovek na zemlji? Njega upravo vodi isti taj gnosticki duh, poricuci Hristovu dvojnu prirodu i njegovu zrtvu, i on se time stavlja na stranu antihrista.. Njemu Hristos licno nije ni umro, nije se zrtvovao Bog, vec tamo neko obicno stvorenje - "obican covek".. I to je opet odricanje od Hristove prirode tj. od "tela i krvi Gospodnje" - njegove dvojne prirode!